West Brom - Liverpool

3-0)

18.08.2012 /Premier League /The Hawthorns / Tilskuere: 26 039 / Dommer: Phil Dowd

Skrevet av Marius Rabben

En grusom 2. omgang sørger for at Liverpool reiser hjem som slakt i åpningskampen. Før pause var de røde best, men Zoltan Geras drømmescoring like før halvspil sørget for et vanskelig utgangspunkt før de siste 45 minuttene.

De røde var svært nære scoring flere ganger, spesielt ved Suarez, men avslutningene satt ikke i dag.

Det ble heller ikke enklere da Agger laget straffe og ble utvist etter drøyt ti minutter av 2. omgang. Long brant straffesparket, men få sekunder senere fikk West Bromwich et nytt straffespark etter at Skrtel brukte litt for lang tid med ballen i feltet. Odemwingie gjorde ingen feil fra ellevemeteren. Ti mann og 0-2 ble for vanskelig i ettermiddag. Innbytter Lukaku satte spikeren i kista da det gjensto et snaut kvarter.

90:Dowd blåser av etter 3 minutter og 21 sekunder overtidsspill.

90:Andy Carroll er frustrert og får gult kort.

90:Liverpool har resignert, og alle spillerne på banen venter bare på at kampen skal blåses av.

90:Det legges til tre minutter.

87:Det blir gjort feil på feil, og det ser ut til at alle lysene med håp er blåst ut for Liverpool.

83:Liverpool blir rundtspilt for øyeblikket. Mulumbu får etter hvert gå uforstyrret mot mål, og han skyter knallhardt fra 23-24 meter, men Reina har noenlunde kontroll.

83: Fortune blir sendt i gjennom av Lukaku, men avslutningen alene med Reina blir reddet.

82: Odemwingie får et lavt innlegg på 16 meters hold, men skyter rett på Reina.

81: Morrison bytter med Brunt.

80:Borini legger inn til Luis Suarez, men han header utenfor igjen. Kjempesjanse.

78:Joe Cole sin hamstring holder heller ikke i dag, og han byttes ut til fordel for Andy Carroll.

77: Lukaku scorer etter innlegg fra Ridgewell. Sistnevnte får stå helt fri inne i boksen, og legger inn til Lukaku på bakre stolpe. Den storvokste spissen scorer i debuten, på utlån fra Chelsea.

74: Fortune får gult kort etter en sen takling på Joe Cole.

72:Lukaku vender enkelt vekk Carragher, og det er to mot én på Liverpools halvdel. Belgieren legger ballen til Morrison, men han skyter over. Kjempesjanse til å drepe kampen.

71:Nå roper de røde på straffe, men får ikke medhold. Gerrard slår inn i boksen, og Kelly blir revet ned, men dommer Dowd peker motsatt vei.

69:Lucas Leiva bytter med Joe Cole.

68: Gera bytter med Fortune.

68: Long bytter med Lukaku.

67:Luis Suarez får ballen etter en feil av keeper Foster, men skyter over.

67:Blytung oppgave for Liverpool nå, men de har ikke gitt. Johnson er frisk i ettermiddag, og vinner de røde en corner.

64: Odemwingie scorer på straffe. Reina går til riktig side, men straffen er knallhard og går i mål.

63:Ny straffe til West Bromwich! Skrtel har ballen i egen boks. Long kommer bakfra, snapper ballen idet Skrtel skal slå en pasning, og da "sparker" han Long på foten. Long faller, og Dowd gir ny straffe. Diskutabel avgjørelse.

60: Long tar straffesparket, men det er elendig. Reina redder enkelt.

59:Stewart Downing bytter med Jamie Carragher.

58:Straffespark til West Bromwich og rødt kort til Daniel Agger. Shane Long stormer i gjennom etter at Skrtel sklir, og Agger forsøker å ta igjen Long, men sistnevnte faller inne i boksen, og dommeren gir WBA straffe.

57:De røde har høyt ballinnehav nå, men sliter med å komme til reelle målsjanser.

56:Lucas Leiva drar i trøya til motstanderen for å holde følge, og får gult kort.

49:Liverpool har åpnet best etter pause, og samtlige røde, bortsett fra Reina, er på WBAs halvdel. Et svakt innlegg fra Downing sørger imidlertid for at hjemmelaget får muligheten til å orientere seg.

49:Luis Suarez tar frisparket, men ballen skrur omkring én meter utenfor målvaktens venstre kryss.

48:Suarez blir lagt i bakken på 20 meter, og gjestene får frispark.

46:Liverpool sparker i gang omganger nummer to. Ingen bytter i pausen.

En drømmescoring skiller lagene til pause. De røde har hatt ballen litt mer enn West Bromwich, men sliter med gjøre riktige valg på den øverste tredjedelen av banen. Liverpool fortsetter på mange måter i samme spor som forrige sesong når det kommer til avslutninger, og Luis Suarez har vært nærmest for gjestene ved flere anledninger, men avslutningene har igjen vært litt for svake.

Debutant Allen har vist flere glimt av gode løp, posisjoneringer og pasninger, mens Borini ikke har hatt dagen så langt.

Mye midtbanekrig og bølgete angrep er forklarende for 1. omgang, men en sen og briljant scoring fra Zoltan Gera sørget for at utgangspunktet til 2. omgang blir veldig annerledes for Brendan Rodgers' menn.

45:Pause.

45:Luis Suarez prater på seg et gult kort etter en tvilsom offside-avgjørelse.

45:To minutter legges til i 1. omgang.

43:Skrtel får klarert hjørnesparket ut til Gera på 25 meter. Han demper kula på brystet og blåser den rett i krysset med høyrefoten. Fantastisk mål for hjemmelaget.

42: Reid går heller på avslutning, men ballen går via muren og ut til nytt hjørnespark.

41:Glen Johnson får gult kort etter å ha felt Odemwingie. Frispark til vertene i god posisjon for innlegg.

40:Gerrard tar frisparket, men ballen går rett i muren. Ballen stusses derfra videre inn i feltet, og Lucas Leiva får sjansen, men bommer fra kloss hold.

39:Gerrard blir felt, og får frispark på 25 meters hold.

38:Suarez kommer seg fri på elegant vis på høyrekanten, og legger knallhardt inn mot Borini. Forsvaret får lempet ballen ut i returrommet hvor Glen Johnson kommer først, men han blåser ballen himmelhøyt over mål.

37:Liverpool sliter med å finne riktige valg øverst i banen, og roter vekk ballen i god posisjon.

35:Borini er oppe på beina, og klar til å komme inn på banen igjen.

33:Mange gode kombinasjoner hos de røde, og Gerrard får etter hvert lagt inn. Fabio Borini blir stoppet kontant i feltet, og blir liggende.

32:Downing får ballen unna etter corneren.

31:Dårlig kommunikasjon mellom Skrtel og Reina, og Skrtel header ballen ufortstyrret ut til corner for hjemmelaget.

30:Kjempesjanse for Luis Suarez. Johnson løper igjen nedover venstrekanten, legger flott inn, men Suarez header ballen over fra fem meter. Svært nære for gjestene.

26:Luis Suarez rykker mot mål, driver forbi et par forsvarsspillere, men avslutter nok en gang for dårlig. Denne gang utenfor med venstrefoten. Uruguayaneren viser voldsom god innsats, og gjør mye riktig – alt bortsett fra avslutningene.

24:Det har smått utviklet seg til å bli en midtbanekrig. Lucas og Allen kjemper som løver for å ta ballen fra WBA, og det ender med et par frispark på rad.

20:Gjestene har etablert seg på hjemmelagets halvdel nå.

17:Johnson kommer helt ned til dødlinja på venstrekanten og legger ballen ut til Fabio Borini. Alle på stadion tror ballen har vært ute av banen, og blir stående med armen i været, men Borini avslutter allikevel. Dommeren hadde ikke vinket, og chippen til Borini gikk ikke langt utenfor. Det nærmer seg litt for Liverpool nå.

16:Luis Suarez viser frem sin ekstreme nærteknikk. Han får ballen av Johnson innenfor 16-meteren, vender vekk to spillere og avslutter, men skuddet går rett på keeper.

13:Johnson og Suarez kombinerer på venstrekanten, og sistnevnte triller ballen ut til Steven Gerrard på 16-meteren. Kapteinen skyter på første berøring, men skuddet blir blokkert.

13:Liverpool har gradvis funnet seg mer til rette nå, og beholder ballen mye mer i laget.

12:Hjørnesparket blir klarert, og Liverpool får en kontringsmulighet. Suarez prøver å sende Downing i gjennom, men kantspilleren står i offside.

11: Reid tar frisparket, men ballen går via muren og ut til corner.

10:Shane Long faller lett i en duell med Agger og Skrtel, og hjemmelaget får frispark i meget god posisjon - omkring 22-23 meter.

10:Gerrard gir til Luis Suarez som sender ballen mellom føttene til en forsvarer før han avslutter knallhardt rett på keeper.

9:Et svakt oppspill fra Daniel Agger gir Long en mulighet. Litt slurv fra Lucas i duellen med WBA-angriperen, men Long vipper ballen over mål.

7:Liverpool sliter litt med å finne rytmen i kampen. Ballen er mest i hjemmelaget på de rødes halvdel.

4:Nesten for Fabio Borini. Downing stormer nedover høyrekanten, legger hardt inn mot Borini foran kassa, men pasningen kom litt for langt bak italieneren til at han fikk avsluttet.

2:Vertene har ballen mest i åpningsminuttene, og Ridgewell får etter hvert sjansen høyt oppe på banen. Han tupper ballen over.

1:Klønete klarering av Martin Kelly som gir hjørnespark til West Bromwich. Gerrard er først på corneren, og rydder ballen vekk.

1:Hjemmelaget sparker kampen i gang.

0:Liverpool spiller fra høyre mot venstre i 1. omgang.

0:Fullsatte tribuner og elektrisk stemning mens spillerne hilser på hverandre. Lite sol å spore på The Hawthorns i dag, men overskyet gir gode spilleforhold.

Liverpool åpner Premier League-sesongen med bortekamp mot Steve Clarkes West Bromwich.

Brendan Rodgers har tatt ut sitt antatt sterkeste lag bortsett fra Jose Enrique. Spanjolen er visstnok ute med skade. Glen Johnson vil ta over venstrebacken, mens Martin Kelly kommer inn på høyre. Joe Allen får sin debut etter overgangen fra Swansea.

Steven Gerrard er kaptein for Liverpool for 250. gang i Premier League.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina 7En av få som får godkjent på The Hawthorns. Virker inspirert. Kan ikke lastes for scoringene. Foretar flere gode redninger når Liverpool er under press i 2.omgang. Redder straffe. Årvåken i feltet.
Kelly 3Grusom kamp. Virker utrent og sliter kondisjonsmessig. Flere sleivspark og håpløse klareringer. Bidrar ikke offensivt. Benkplass når Enrique blir klar.
Skrtel 4Flere svake inngripener. Taper hodedueller og er uoppmerksom når han lager straffespark idet WBA-spilleren snapper ballen.
Agger 4Usikker opptreden i midtforsvaret. Dytter noe urutinert Shane Long over ende i straffefeltet. Får fortjent rødt kort.
Johnson 6Begynner kampen meget godt offensivt. Kommer til dødlinjen og slår inn. Får enkelte problemer defensivt etter hvert. Svakere innlegg i 2.omgang.
Leiva 4Slet noe med tempoet, og har en god del igjen til god kampform etter langt skadeavbrekk. Flere ballmist og svake avleveringer.
Gerrard 4Er en skygge av seg selv. Ikke den drivkraften på midtbanen som han en gang var. Flere feilpasninger.
Allen Liverpools beste7Trygg og sikker. Gir ikke bort ballen. Noen gode brytninger. Kjapp i beina og vinner mange baller. God arbeidsmoral. Liverpools beste i debuten.
Downing 5Gjør en godkjent første omgang. Går offensivt til verks, men sluttproduktet blir for dårlig. Ofres når Agger blir utvist.
Borini 4Bidrar med svært lite. Flere feilpasninger. Forsvinner ut av kampen.
Suarez 6Viser vilje og driv, men mangler kvalitet i avslutningsfasen. Skaper mange sjanser selv. Burde ha tegnet seg på scoringslisten.
Carragher 4Kom inn når Agger blir utvist. Tydelige tempoproblemer i løpeduellene med Lukaku.
Carroll 0Inn i det 78. minutt. Bidrar lite.
Cole 0Innbytteren fikk kun 9 minutter på banen før han måtte ut. Slo opp hamstringskaden.