Wigan - Liverpool

0-4)

02.03.2013 /Premier League /DW Stadium / Tilskuere: 20 804 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool gjennomfører en tilnærmet perfekt bortekamp i Wigan.

En tremålsledelse til pause, der Stewart Downing og Luis Suárez (2) stod for scoringene, var mer enn nok til å vinne, men Suárez sa seg ikke ferdig for dagen før han fullførte hat-tricket sitt fire minutter inn i den andre omgangen.

Kampen roet seg betraktelig etter at en glimrende Philippe Coutinho, som satte opp 1-0 og 2-0 før pause, ble byttet ut med 20 minutter igjen å spille - og det ble en heller tam og kontrollert avslutning på oppgjøret.

90:Slutt.

90:Wigan prøver et langskudd, men det havner igjen på tribunen.

90:Dommeren legger til to minutter.

88:Hjørnesparket heades på tvers til Jordan Henderson, men en Wigan-spiller redder på streken.

88:Suárez jager en ball som ser ut til å bli keepermat, og Al Habsi tvinges til å lage corner.

87:Gerrard slår en krempasning på brystet til José Enrique. Innleggsforsøket hans blir imidlertid 20 meter for langt.

82:Downing snapper opp en feilpasninger, stormer fremover og finner Henderson. Han dytter til Allen som får en litt vanskelig førsteberøring og hindres i avslutningsøyeblikket.

78:McManaman legger inn og Maloney får ballen motsatt - på venstresiden. Han tester Reina, men burvokteren rydder unna.

78:Liverpool stresser ikke med å gå i angrep og ser ut til å ville kontrollere det inn.

76:Det har roet seg betraktelig nå. Wigan får spille på de rødes halvdel, men skaper ingen reelle målsjanser.

72: Figueroa satser på et langskudd, men ballen flyr langt over mål.

71:The traveling Kop gjør seg for øvrig bemerket på tribunen.

71:Henderson presenterer seg umiddelbart når han løper opp ballen to ganger, og han får gitt ballen til forsvaret.

70:Philippe Coutinho bytter med Jordan Henderson.

69:Agger stormer fremover og prøver å stikke igjennom til Suárez, men pasningen går helt inn til keeper.

67:Wigan prøver igjen. Et innlegg heades på tvers og Maloney får muligheten med hodet. Avslutningen er ikke dårlig, men Reina redder igjen - og bokser like godt returen vekk også.

66: Maloney tar frisparket, men det er ufarlig.

66:Nytt Wigan-frispark i god posisjon. Denne gang er det Lucas som er synderen.

64:Wigan får lov til å trille ball på Liverpools halvdel, men de røde tetter godt nok igjen bakover til at vertene ikke får avsluttet noen angrepsforsøk.

63:Ballinnehav: 44 % – 56 %.

61: Beausejour bytter med McManaman.

59: McArthur får gult kort.

58:Reina får en smell når Koné løper inn i ham, men spanjolen er i stand til å spille videre.

57:Coutinho vinner ballen og Suárez snapper kula på venstrekanten. Han forsøker å lure seg gjennom forsvaret, men får ballen litt for langt foran seg - og den ruller utover dødlinja.

55: Figueroa klinker frisparket i muren.

54:Allen lager Wigan-frispark på drøyt 25 meters hold.

52: Caldwell bytter med Espinoza.

52: Di Santo bytter med Alcaraz.

49:Wigan-Liverpool 0-4, Luis Suarez! Glen Johnson avanserer på høyresiden og timer pasningen perfekt når Suárez stikker. Igjen kommer 26-åringen alene med keeper og igjen gjør han ingen feil.

46:Gerrard og Suárez sparker i gang de siste 45 minuttene.

Liverpool leder fullt fortjent til pause på DW Stadium, etter ett mål av Stewart Downing og to av Luis Suárez.

Philippe Coutinho mangler bare dressen og finskoene, for den unge brassen har virkelig bydd opp til dans. Det tok ikke mer enn to minutter før de helrøde var i ledelsen. Coutinho fikk ballen på venstrekanten, slo inn i feltet og så at Downing stanget inn 1-0. 20-årigen stod også for forarbeidet da Suárez fikk skyte i mål fra kloss hold etter 18 minutter.

Sulten til en ivrig Suárez var på langt nær over med én scoring. Like etter halvimen fikk angriperen tildelt frispark i god posisjon, og han tok selvfølgelig ansvar selv. Og fullførte med glans. Ballen traff riktignok både muren, stolpen, og kanskje én finger eller to på Wigan-keeperen, men kula trillet over målstreken - og Wigan har en svært vanskelig oppgave foran seg.

45:Pause.

45: Beausejour får ta frisparket, men Reina har stengt buret.

45:Maloney blir tatt på drøyt 20 meter. Lucas Leiva får gult kort.

45:Det legges til to minutter i den første omgangen.

45:Suárez blir spilt alene med keeper, men vinkes av for offside.

44:Joe Allen får gult kort for en sen takling midt på banen.

41:Gerrard jager et tilsynelatende løst tilbakespill, men Wigan-keeper Al Habsi når ballen for scouseren.

36:Wigan legger inn fra venstre og Di Santo bruker pannebrasken til å avslutte. Reina har imidlertid tatt på seg Supermann-kappa i dag og redder strålende.

35: Caldwell får gult kort for en takling på Coutinho.

34:Wigan-Liverpool 0-3, Luis Suarez! Uruguayaneren tar frisparket. Han sklir litt i skuddøyeblikket, ballen går via en spiller og stolpen før den finner veien til mål.

32:Suárez blir sparket ned og får frispark på 25 meters hold.

29: Caldwell får hodet på et hjørnespark, men headingen havner i fanget til Reina.

28: McCarthy skyter håpløst utenfor fra distanse.

27:Gerrard vipper igjennom Suárez, men uruguayaneren blir hindret før han får avsluttet.

25:Igjen ser Coutinho muligheten til å lage en målgivende pasning, men forsøket mot en Gerrard på løp blir litt for hardt. 20-åringen har vist seg fra en særdeles positiv side i kveld.

22:Steven Gerrard får muligheten til å slå to cornere på rad, men begge blir avverget.

21:Luis Suárez skaffer et hjørnespark for de røde, og samtidig småkrangler to Wigan-spillere.

21:Frisparket blir slått inn i boksen, og ballen havner til slutt hos Boyce. Han skyter hardt og godt, men Pepe Reina er årvåken og redder strålende!

20:Wigan får frispark på 30 meters hold.

18:Wigan-Liverpool 0-2, Luis Suarez! Nok en gang stjeler Philippe Coutinho overskriftene. Brasilianeren viser prov på strålende teknikk når han avanserer i banen, finter vekk spillere og skaffer seg tid og rom. Han spiller perfekt igjennom Suárez, og Liverpools toppscorer gjør ingen feil alene med keeper.

16:Stewart Downing får ballen på høyrekanten, rykker innover og skyter med venstre, men ballen går rett i en mur av Wigan-forsvarere.

13:Hjemmelaget mister ballen i farlig posisjon og Liverpool forsøker å utnytte overtallet, men noen dårlige touch av Allen gjør at de røde ikke får avsluttet angrepet.

10:Wigan får kjenne mer på kula når vi nå passerer ti minutter spilt, men de kommer allikevel ikke lenger enn til midtbanen.

9:Flotte kombinasjoner fra de røde, der Coutinho prøver å spille vegg med Suárez. Men en Allen på løp - og i offisde - mottar ballen og blir vinket av.

7:Liverpool spiller i en tydelig 4-3-3-formasjon. På midten har Lucas fått det defensive ansvaret, mens Gerrard og Allen opererer litt høyere. Coutinho og Downing bekler hver sin kant - med Suárez på topp.

5:Lucas lager et frispark på hjemmelagets halvdel, og Wigan får dermed tid til å samle troppene.

4:Liverpool har tatt grep om ballbesittelsen nå.

2:Wigan-Liverpool 0-1, Stewart Downing! Philippe Coutinho kommer seg fri på venstre og legger inn til Downing, som header ballen enkelt i mål fra kloss hold.

1:Vertene åpner bra. De skaper kampens første sjanse allerede etter 30 sekunder når de får legge inn fra høyrekanten. I boksen får etter hvert Kone sjansen, men angriperen treffer ikke godt nok.

1:Wigan tar avspark.

Wigan ligger over nedrykksstreken på målforskjell foran møtet med Liverpool. Begge lag trenger sårt poengene, men av svært ulike årsaker. Wigan for å unngå nedrykk, Liverpool for å sikre seg europacupspill neste sesong.

Philippe Coutinho inn for Jordan Henderson er den eneste endringen på laget i forhold til startelleveren da Liverpool slo Zenit St Petersburg 3-1 i Europa League. Daniel Sturridge må stå over kveldens kamp grunnet lårskaden han pådro seg mot Manchester City.

Martin Skrtel, Raheem Sterling og Brad Jones er heller ikke i troppen grunnet skader.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 9Står sin beste kamp for sesongen, og gjør tre fantastiske redninger. Redningen på Di Santos heading i første omgang var det meget høy klasse over.
Johnson 7Har god defensiv kontroll på sin side, og er villig med fremover i angrep. Går på et flott raid når han serverer Luis Suarez på 4-0 scoringen.
Carragher 5Slår pasninger med høy risiko i forsvaret ved flere tilfeller, og satte stadig medspillerne i vanskelige situasjoner. Virket til tider stresset og usikker, og var merkelig passiv i situasjoner der han burde ha vunnet ballen.
Agger 7Kontant stopperspill av dansken, som passer på å være tidlig oppe i spillerne han har markeringsansvar på.
Enrique 7Er villig med offensivt, og klarer seg godt defensivt. Solid kamp av spanjolen.
Leiva 7Står på og jobber gjennom hele kampen, men lager et par unødige frispark i farlig posisjon. Får et billig gult kort like før pause, som nok preger spillet hans litt i andre omgang.
Allen 7Er som midtbanekollega Lucas uheldig som får et gult kort like før pause. Som Lucas lager han også et par unødige frispark, og gir en unødig corner. Men kriger godt, og får en brukbar sjanse til å score med bare ti minutter igjen å spille.
Gerrard 7Gjør en meget god førsteomgang, der han blant annet utmerker seg med en strålende tversoverpasning til Downing. Svinner litt hen etter pause, og avslutter svakt på et volleyforsøk mot tampen av kampen.
Downing 7Går på et strålende løp og header Liverpool vakkert i føringen før to minutter er passert. Har også et godt skuddforsøk som blir blokkert. Som Gerrard leverer han en strålende førsteomgang, men blir mer borte de siste 45 minuttene.
Coutinho 8Spiller på hele sitt register i første omgang, og varter opp med nydelige tekniske detaljer og to strålende målgivende pasninger. Jobber også helhjertet defensivt. Blir sliten etter hvert, og byttes ut til fordel for Jordan Henderson når det gjenstår 20 minutter.
Suarez Liverpools beste9En spiss i verdensklasse. Gjør tre vakre mål, og holder fullstendig lekestue med Wigan-forsvaret. Liverpools beste nok en gang.
Henderson 0Får tjue minutter på banen som erstatter for Coutinho og hadde nær kommet på scoringslisten. Men hans heading etter en corner som Agger header på tvers av mål blir reddet på streken av McCarthy i sluttminuttene.