Zenit St Petersburg - Liverpool

2-0)

14.02.2013 /Europa League /Stadion Petrovski / Tilskuere: 21 000 / Dommer: Carlos Velasco Carballo (ESP)

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool ligger under 0-2 før hjemmeoppgjøret mot Zenit neste torsdag. En dårlig periode av Liverpool i andre omgang ga Zenit de to målene. Både på Hulks 1-0 og Semaks 2-0 var det ting å utsette på forsvarsspillet. Liverpool var bra med, både i lange perioder av første omgang og i det meste av andre omgang styrte de røde kampen. Laget skrudde opp tempoet da de kom på banen i andre omgang, men sliter med ineffektivitet. Sakte, men sikkert kom Zenit seg inn i kampen igjen, fikk to raske mål midt i finaleomgangen og vant kampen. Suarez hadde fire gode sjanser til mål, men alle gikk utenfor. Dermed ble nullen stående og det er russerne som har det beste utgangspunktet foran returoppgjøret. Men det ser ikke håpløst ut.

Klar forbedring av Liverpool i forhold til mandagens elendige forestilling mot WBA på Anfield.

90:Dommeren blåser av.

90:Hulk tar corner, men den blir det ingenting av.

90:Fayzulin skyter. Ballen går utenfor. Reina er ikke nær ballen, men Zenit får corner.

90:Første minuttet er gått og det er Zenit som har ball og initiativ.

90:Det er lagt til to minutter.

90:Gerrard vinner en ball, men pasningen til Suarez blir for lang.

90:Carragher takler Hulk. Zenit får frispark på midtbanen.

89:Duell mellom Enrique og Fayzulin. Enrique får frispark.

87:Liverpool kjemper for livet nå.

86:Johnson gir til corner.

85:Et bortemål vil være gull verdt for Liverpool. Laget har vært nære, men nullen står fortsatt.

84:Suarez tar frispark. Ballen går etterhvert til Henderson, som får gitt inn i feltet. Det er imidlertid overbefolket med hjemmelagets spillere. Litt for lite aggressivitet i Liverpools angrepsspill.

83:Luis Neto får gult kort etter å ha vært for seint inn i en duell med Suarez.

82:Kerzhakov bytter med Fayzulin for de blå.

82:Downing forsøker å legge inn fra høyre. Ballen går til corner.

81:Duell mellom Lombaerts og Suarez. Begge holder seg til hodet.

80:Ny duell mellom Hulk og Enrique. igjen er det Enrique som vinner og får frispark. Igjen blir det ingenting av en dødball.

79:Zenit får avsluttet, men ballen triller kontrollert inn til Reina.

79:Kjempepasning fra Gerrard mot Allen, men Zenit-forsvaret får brutt.

78:Sterling bytter med Lucas Leiva for Liverpool.

78:Kampen skiftet karakter og der Liverpool hadde initiativet og presset, er nå bildet omvendt.

77:Johnson og Gerrard slurver og mister ballen i farlige posisjoner.

76:Lar ballen gå mellom spillerne Zenit nå.

73:Fikk blod på tann russerne og utfordrer et litt vaklevorent Liverpool-forsvar.

72:2-0! Semak scorer på bakerste stolpe etter innlegg fra Anyukov som legger inn fra høyre. Innbytter Semak møter på bakerste stolpe. Igjen svakt forsvarsspill av de røde.

71:Zenit har presset Liverpool-forsvaret langt bakover nå. Bra angrep av russerne, men de blir avblåst for offside.

69:1-0! Hulk scorer etter innlegg fra Denisov. Henderson mister ballen til Denisov. Han finner Hulk som scorer fra 20 meter. Litt slaps stopperspill av Skrtel.

69:Gerrard finner Suarez like utenfor 16-meteren. Men han mister ballen.

68:Anyukov kjefter på dommeren etter å ha fått et innkast mot seg. Han blir ikke hørt.

67:Shirokov legger en fin gjennombruddspasning mot Kerzhakov, men det harde underlaget gjør at ballen går vel fort.

66:Downing tar corner. Ballen går høyt, men Zenit får brutt.

66:Suarez tar med seg ballen og to spillere mot dørlinja. Corner.

65:Ujevn bane, noe som fører til at et enkelt tilbakespill og en ball som soretter, gjør at Reina sleiver ballen ut.

64:Shirokov tar Downing. Frispark.

64:Ballen går fra rød til rød, før Carragher spiller ballen til en motspiller.

63:Liverpool som har ballen nå. Hjemmepublikummet piper.

62:Sterling har vært litt borte så langt, men har kviknet til. Han finner Henderson, men Liverpool blir brutt.

60:Suarez skyter like utenfor. Godt tempo i Liverpool-angrepet. Gerrard finner Downing på høyre. Stewart bryter inn i midten og Suarez skyter fra 18-19 meter. Ballen går igjen til side for mål. Luis sin fjerde store sjanse.

59:Hubocan får gult kort for å ha holdt Gerrard.

58:Liverpool forsøker å bygge opp fra egen banehalvdel. Gerrard spiller ballen ut av sidelinjen.

57:Henderson jobber godt på midtbanen og har mye ballkontakt.

56:Suarez vil ha frispark etter et slag i ryggen, men blir ikke hørt.

56:Enrique har virkelig hevet seg siden mandagens svake kamp. igjen sliter Hulk med å komme seg forbi venstrebacken vår.

55:Godt kombinasjonsspill mellom Enrique, Sterling og Henderson. Jordan forsøker å tre igjennom, men Zenit bryter.

54:Danny bytter med Semak for Zenit.

53:Kerzhakov skyter fra langt hold. Høyt over.

52:Gerrard tar frispark. Men ballen går i muren.

52:Downing får frispark på kanten av 16-meteren.

50:Bortelaget har mer tempo i spillet sitt nå.

49:Downing tar corner, men den blir resultatløs.

49:Johnson skyter etter å ha kommet seg alene med keeper etter å ha rundet tre-fire spillere. Ballen går via en Zenit-spiller og ut til corner.

49:Hulk utfordrer Enrique. Spanjolen vinner.

48:Ny svak pasning fra Henderson, som gjør at Zenit kan angripe.

47:Suarez spiller Sterling igjennom, men Raheem står i offside.

46:Kjempespill av Henderson. Trikser rundt med to-tre spillere på midten. Men pasningen går til en motspiller.

46:Zenit har avspark. Andreomgangen er i gang.

Målløst første omgang i fire-fem kuldegrader i St. Petersburg. Kampen startet i høyt tempo og med bra med sjanser til begge lag. Tempoet roet seg noe etter det første kvarteret, Zenit tok over spillet og overkjørte Liverpools midtbane i periode. De røde fikk justert og kom bedre med mot slutten. Hulks skudd i stolpen var nærmest for hjemmelaget, mens Suarez har vært alene med keeper to ganger, og burde ha scoret mot slutten av omgangen da han to meter fra mål skjøt ballen utenfor. Ikke mye som skulle til for at uruguayaneren hadde blitt tremålsscorer.

Liverpool har hevet seg mange hakk siden den svake hjemmekampen mot WBA sist mandag.

45:På slaget to minutter over blåses omgangen av.

45:Hulk skyter fra langt hold. Reina har kontroll.

45:Det er lagt til to minutter.

45:Downing skyter fra like utenfor 16-meteren. Ballen går langt til side for mål. Henderson vifter med hendene og ville ha ballen.

43:Zenit vil ha corner, men spanjolen som dømmer peker på femmetersmerket. Hulk og russernes italienske trener protesterer til ingen nytte.

43:Fantastisk pasning av Gerrard mot Suarez. Luis er alene, kommer seg igjennom og glir før han får gjort noe med den.

42:Henderson går i ryggen på Denisov og blir blåst av. Jordan protesterer, men får ingen gehør.

40:Suarez skyter fra kort hold. Dobbelsjanse for Liverpool. Først legger Allen inn en ball som Henderson kunne ha tuppet inn. Ballen går etterhvert til Suarez, som skyter, men ballen triller utenfor.

39:Hubocan slår inn, men Reina er med.

39:En lang ball slås mot Liverpools høyreside. Johnson er igjen bra med.

38:Enrique tar frispark. Ballen går mot Suarez, som faller. Men dommeren vinker spillet videre.

37:Witsel får frispark mot seg etter å ha "låst" ballen. Han spiller bort ballen, men får ingenting.

36:Malafeev skyter ut for Zenit.

36:Johnson går på et kraftfullt løp, men ballen blir skjermet over sidelinjen.

35:Rodgers gir direktiver til Henderson og Gerrard mens Danny får behandling.

33:Danny sparker i Johnson og er skadet.

33:Enrique fører opp på venstresiden. Han kommer seg helt fram, men får ikke skutt skikkelig.

31:Kerzhakov prøver seg på et brassespark fra 16 meter. Han treffer ikke ballen.

30:Mye Zenit nå. Hulk tres igjennom, men ballen går inn til Reina.

29:Godt kombinasjonsspill av Zenit. Skuddet fra Danny går langt utenfor.

28:Hulk skyter. Ballen går knallhardt i stanga bak Reina. Farlig sjanse for hjemmelaget.

27:Kerzhakov header. Reina har kontroll.

27:Fantastisk stopperspill av Carragher da Hulk har løpt noen titalls meter og er i ferd med å lure av den rutinerte spilleren. Jamie ordner opp.

26:Allen i duell med Hulk. Store og sterke Hulk faller og får frispark.

26:Liverpool er aggressive når Zenit har ballen. Presser hjemmelaget til å spille til egen keeoer.

25:Gerrard spiller gjennom Suarez. Blåses av for offside. Den må være hårfin.

24:Anyukov går i bakken etter en duell med Suarez. Zenit får frispark innenfor egen 16-meter.

24:Bra liv på stadion.

23:Igjen blåses Skrtel av for armbruk. Denne gang på egen banehalvdel.

22:Gerrard tar corner fra venstre. Skrtel blåses av for armbruk.

21:Sterling fører opp på venstre. Men Zenit avklarer.

20:Mer liv i Liverpool-laget enn det som var tilfellet mot WBA mandag.

19:Hulk tar corner. Ballen går til Kerzhakov, men forsvaret avklarer.

18:Danny setter fart, men de fire-fem minusgradene i Russland gjør at ballen går raskt. Gerrard får klarert.

18:Suarez ligger hele tiden på grensen og går for løp i bakrom.

17:Skrtel får gult kort etter å ha gått inn i en duell med Shirokov med knottene først.

16:Suarez bryter en feil i Zenit-forsvaret. Han kommer alene med keeper, forsøker å runde, men får ballen litt langt unna seg. Kjempesjanse.

14:Gerrard lader til skudd fra langt hold. Suarez blir stående i veien, men Steven får skutt. Skuddet stoppes.

14:Johnson tar seg til skuldra, men spiller videre.

13:Gerrard tar frispark. Ballen går inn i Zenit-feltet, men går over dødlinjen.

12:Lombaerts tar Henderson. Frispark.

12:Rolig tempo nå.

10:Zenit fører opp. Kaptein Shirokov skyter, men Liverpool-forsvaret bryter.

9:Duell mellom Hulk og Enrique. Enrique får frispark.

9:Allen sparker i gresset og Zenit bryter. Men Liverpool bryter.

7:Bra liv i kampen i begynnelsen.

6:Johnson trer igjen igjennom Suarez, men han blir avblåst for offside.

6:Suarez forsøker å tre igjennom, men blir stoppet.

5:Hulk skyter fra 16 meter. Kjemperedning av Reina.

3:Hulk tar corner, men det blir ingenting av denne.

2:Suarez trikser rundt med sin oppasser og skyter fra kort hold, like utenfor.

2:Kerzhakov skyter, men Reina er med og redder.

1:Zenit angriper, men Johnson har kontroll da Zenit-vingen forsøker å dra av.

1:Liverpool har avspark i et kaldt St. Petersburg, der den lokale tiden er 21.

0:Gerrard er kaptein og hilser på Zenits kaptein, Shirokov.

0:Spillerne hilser på hverandre. Vi er klare for en meget viktig kamp, borte mot Zenit i Russlands nest største by, St. Petersburg.

Liverpool møter Zenit St. Petersburg i den første kampen i 1/16-finalen i Europa League. Returen spilles på Anfield neste uke.

Martin Skrtel starter mot sin forrige klubb. Slovaken erstatter Daniel Agger i midtforsvaret. Joe Allen og Raheem Sterling er de øvrige endringene fra kampen mot West Bromwich, og kommer inn for Lucas Leiva og Jonjo Shelvey.

Daniel Agger er ikke i 18-mannstroppen.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina Liverpools beste7To mesterlige redninger av sisteskansen, og kunne alene ha sikret uavgjort. Ikke helt kontroll ved stangskuddet trekker noe ned. Klarer dessverre ikke å holde buret rent.
Johnson 6Godt involvert offensivt. Kunne ha scoret etter et fantastisk raid. Også bra kontroll defensivt til han sovner totalt ved det andre baklengsmålet.
Carragher 7Viser rutine, leser spillet bra og avverger flere farlige situasjoner. Holder Zenits angripere på en armlengdes avstand. Flere viktige brytninger.
Skrtel 5Dårlig kamp mot sin tidligere klubb. Direkte involvert i begge baklengsmålene. Rygger altfor lenge ved den første og får ikke klarert ved den andre. Får også gult kort for en takling bakfra.
Enrique 7Sterk i en-mot-en-situasjoner og har god kontroll på sin side. Også en god jobb fremover, og har noen bra involveringer.
Allen 4Svak gjennom hele kampen. Gir bort flere frispark. Foretar flere vanskelig valg. Mister ballen flere ganger, og er ingen defensiv trygghet.
Henderson 5Lite kreativ, og klarer heller ikke å være med å demme godt nok opp på midtbanen. Svakt ballmist i forkant av den første scoringen.
Gerrard 6En bra 1.omgang av kapteinen, med flere gode defensive løp og fine fremspill. Blir liggende for dypt på midten. Svakere etter pause.
Sterling 4Bidrar med nesten ingenting offensivt. Blir for lett og veik mot robuste russere. Burde blitt byttet ut tidligere.
Downing 5Kommer ikke til sin rett. Enkelte glimt fremover, men blir totalt sett for tynt.
Suarez 6En dag da uruguayaneren ikke har siktet innstilt. Burde selv ha vunnet kampen for Liverpool, men misbruker fire store sjanser. Jobber godt og er som alltid et uromoment.
Leiva 0Kommer inn for å stabilisere midtbanen.