Aston Villa - Liverpool

0-1)

24.08.2013 /Premier League /Villa Park / Tilskuere: 42 098 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Håvard Sæle

Det holdt hardt, men Liverpool berget tre poeng på Villa Park. Etter at Anfield-laget dominerte første omgang og ledet fortjent, tok Aston Villa over kampen etter sidebyttet.

Christian Benteke fikk en gyllen mulighet til å utligne kort tid før slutt, men keeper Simon Mignolet reddet Liverpool med en fantastisk reaksjonsredning.

Dermed blir Daniel Sturridge matchvinner med sin perlescoring midtveis i første omgang. Det er kanskje ikke helt fortjent, for Aston Villa trykket Liverpool tilbake og hadde fortjent en utligning i andre omgang, men gjestene holdt unna og rodde i land seieren.

90:Det er slutt på Villa Park!

90:Vi passerer tre minutter tillagt tid.

90:Touré stanger unna et innlegg fra Bacuna.

90:To minutter tillagt tid er passert.

90:Tonev utfordrer og kommer til innlegg. Det går forbi alle og til Liverpool-innkast på motsatt side.

90:Touré rensker unna i egen boks.

90:Tre minutter er lagt til.

90:Sturridge kommer seg fri bak backfireren til Villa. Han prøver å runde Guzan, som feller Liverpool-spissen, men dommer Clattenburg vinker Sturridge tilbake på beina.

89:Tonev fyrer langt utenfor fra nærmere 40 meter.

89:Lucas Leiva stopper Agbonlahor på ulovlig vis på en kontring. Gult kort.

87:Cissokho på et friskt offensivt raid. Vinner et innkast høyt i banen.

86:Utligningen ligger i lufta nå – denne gangen redder Mignolet Liverpool med en strålende refleks. Benteke stusses igjennom og belgieren hamrer til fra 12-13 meter, men Mignolet reagerer lynraskt og får slått til corner. Den klarerer Johnson.

85:Allen gir vekk ballen, men Lucas gjør en god defensiv jobb og vinner den tilbake.

83:Brendan Rodgers svarer med å sette inn Philippe Coutinho for Joe Allen.

83: Westwood bytter med Helenius for Villa.

82:Sturridge er inne i egen 16-meter og klarerer. Aston Villa vinner igjen ballen, og Agger må stange unna et farlig innlegg fra Luna.

80:Agger og Mignolet forærer Aston Villa en corner. Westwood slår inn, og Benteke går overende i boksen. Villa roper på straffe, men Clattenburg vinker spillet videre. Liverpool er heldige som fortsatt leder dette oppgjøret.

79:Alt handler om Villa for øyeblikket. Tonev skyter rett på Mignolet fra 20 meter etter et langt angrep.

77:Lucas mister ballen midt på egen halvdel, men Gerrard retter opp feilen til sin midtbanemakker.

75:Nå nærmer hjemmelaget seg. Bacuna løfter inn, og Touré får ikke klarert skikkelig i duell med Benteke. Ballen havner hos Agbonlahor, som skyter en drøy meter utenfor på halvspretten fra 13-14 meter.

74:Totalt Aston Villa-dominans nå. Liverpool får ikke tak i ballen.

73: Weimann bytter med Tonev for Villa.

72:Liverpool lever farlig nå. Bacuna slår inn, og Weimann har løpt seg fri inne i boksen. Østerrikeren stusser imidlertid ballen utenfor mål.

70:Benteke rager i lufta på en corner fra Westwood, men Touré forstyrrer ham nok til at headingen går et par-tre meter til side for mål. Villa jager utligningsmålet nå.

70:Ser ut som om Cissokho har gått inn på venstrekanten.

69:Iago Aspas bytter med Aly Cissokho. Cissokho får dermed sin Liverpool-debut.

68:Henderson slår et farlig innlegg mellom forsvaret og keeperen til Aston Villa, men ingen lagkamerater er på pletten foran mål.

67:Luna finner innbytter El Ahmadi med en smart ball, og midtbanemannen fyrer på direkten fra 20 meter. Gerrard kaster seg imidlertid inn og blokkerer på heroisk vis.

65: Lowton bytter med El Ahmadi for Villa.

64:Weimann lurer José Enrique og får lagt inn, men Agger er først på ballen og klarerer.

63:Henderson flikker ballen mot Aspas, som er genial når han bare dukker unna og slipper den til Johnson. Han er så godt som alene med Guzan i Villa-buret, men velger i stedet å dundre til på direkten fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet går over og utenfor.

62: Lowton meier ned Coutinho og får et krystallklart gult kort.

61:Corneren går over alt og alle.

60:Weimann vinner et hjørnespark for hjemmelaget.

59:Westwood lader og skyter høyt over fra cirka 25 meter. Villa styrer nå.

57:Villa er mer med nå.

55:Bacuna skyter rett i muren – usedvanlig svakt forsøk, det der.

54:Aston Villa får frispark på 20 meter når Agbonlahor går i bakken.

53:Agger og Guzan kolliderer på et innlegg fra Gerrard. Det ser stygt ut, men begge spillerne kommer seg på beina igjen.

52:Gerrard spiller til Sturridge, som utfordrer og kommer til linja. Så banker han ballen inn foran mål, men Villa-stopper Vlaar sklir den ut til hjørnespark. Det får hjemmelaget klarert.

50:Munnhuggeri etter at Lowton skubber Coutinho overende. Dommer Clattenburg lar partene renske luften uten å dele ut kort. Godt håndtert av kamplederen.

48:Agger spiller Iago Aspas alene med keeper, men linjemannen avvinker for offside. Reprisen viser at Liverpool-spissen var onside idet pasningen ble slått.

47:Aston Villa avblåses for feil innkast.

46:Liverpool sparker i gang de siste 45 minuttene.

Noen sekunders magi av Daniel Sturridge skiller Aston Villa og Liverpool i førsteomgangen på Villa Park. Spissen tråklet seg fri og rundet Villa-keeper Brad Guzan før han løftet ballen i nettaket med venstrefoten fra skrått hold. En utsøkt scoring etter et flott angrep.

Liverpool hadde ballen mye de første 35 minuttene, men maktet ikke å skape stort. Målet kom litt ut av ingenting, mens Villa-forsvaret hadde brukbar kontroll på det gjestene ellers produserte.

Mot slutten kunne Aston Villa ha utlignet, men Liverpool-keeper Simon Mignolet vartet opp med en flott redning på skuddet til Christian Benteke. For øvrig klarte hjemmelaget å skape et trykk på dødballer, men uten uttelling.

45:Det er pause på Villa Park.

45:Glen Johnson feller Benteke bakfra. Korrekt gult kort.

45:Okore sparker unna corneren fra Gerrard.

45:Henderson vinner et hjørnespark for Liverpool. To minutter er lagt til.

45:Touré knuser Benteke i lufta og nikker unna corneren.

44:Kaos i Liverpool-forsvaret når bortelaget ikke får klarert. Ballen faller ned hos Weimann, som skyter via Agger og til hjørnespark for hjemmelaget.

42:Liverpool får ikke klarert den påfølgende corneren. Ballen daler ned hos Benteke, som med to mann i rygg vender opp og sender i vei et godt skudd. Mignolet er imidlertid godt med og redder til ny corner. Den får Liverpool til slutt klarert.

41:Bacuna drar seg enkelt forbi Agger, men Touré stormer inn i situasjonen og blokkerer på mesterlig vis. Glimrende stopperspill av ivorianeren.

40:Villa og Fabian Delph får ikke tak i ballen. I frustrasjon er midtbanemannen ute med en sen ettersleng på Sturridge, som dommer Clattenburg belønner med gult kort.

38:Hjemmelaget har mye ball nå, men sliter med å finne åpninger.

37:Aston Villa kjenner på ballen nå. Vertene holder kula i laget.

35:Luna med en bra ball til Benteke, som kløner det til i mottaket. Liverpool vinner ballen tilbake.

33:Coutinho prøver å chippe igjennom Sturridge, men Villa-keeper Guzan kommer fint ut og plukker ballen. Godt keeperspill.

32:Bacuna går inn i banen og skyter langt utenfor fra drøyt 20 meter. Mignolet har full kontroll.

31:Aspas markerer seg langt mer positivt med sin neste involvering – en praktpasning ut på høyrekanten til Sturridge. Han forsøker å finne Coutinho foran mål, men Villa klarerer.

30:Iago Aspas er altfor sen i duell med Delph. Klart gult kort.

28:Liverpool bygger møysommelig opp, før Coutinho stikker fri Sturridge. Spissen forsøker å hælsparke til Aspas, men Luna er med på notene og rensker unna for hjemmelaget.

25:Sturridge prøver å finne Henderson, men ballen går helt inn til Guzan i Villa-buret.

23:Antonio Luna klipper ned Henderson og får gult kort.

21:ASTON VILLA – LIVERPOOL 0-1, STURRIDGE: Daniel Sturridge scorer etter innlegg fra Jose Enrique. For en scoring! José Enrique spiller ballen inn til Coutinho omtrent på 16-meterstreken. Brasilianeren slipper kula forbi seg, slik at Sturridge kommer seg fri inne i 16-meteren. Spissen runder keeper Guzan og dundrer ballen opp i nettaket fra spiss vinkel. Liverpool er i føringen!

19:Villa-forsvaret rensker unna et innleggsforsøk fra Coutinho, før vertene kontrer. Det ender med at Benteke gir vekk ballen i duell med Lucas Leiva.

16:Coutinho prøver å skru ballen opp i lengste kryss fra 16-17 meter etter fint forarbeid av José Enrique. Skuddet går et stykke over og utenfor mål.

14:Tempoet i kampen har dalt litt etter en sprek åpning.

12:Touré finner Sturridge med en perfekt vektet ball i bakrom. Vinkelen blir for spiss for angriperen, som må vende hjemover. Da får Villa klarert.

10:Fint Liverpool-angrep. José Enrique finner Sturridge med en glitrende ball. Han legger ballen i støtte til Henderson, som prøver å spille vegg med spissen. Et dårlig Sturridge-touch sørger imidlertid for at Luna overtar for Aston Villa.

8:Aspas trer igjennom Johnson med en lur stikker, men skuddet fra høyrebacken blir blokkert.

7:Liverpool triller ball og leter etter åpninger.

5:Agbonlahor skjærer inn og skyter fra snaut 20 meter, men Lucas blokkerer og tar farten ut av ballen. Den spretter dermed pent og pyntelig inn til Mignolet i Liverpool-målet.

3:Iago Aspas lurer sin oppasser og slår inn, men Villa-keeper Guzan snapper ballen foran Sturridge på første stolpe. Frenetisk åpning i Birmingham.

2:Agbonlahor utfordrer Touré og Johnson på hjemmelagets venstrekant. Liverpool-duoen får ryddet unna.

1:Villa tar avspark.

Brendan Rodgers har valgt samme startellever som i ligaåpningen mot Stoke. Nyervervelsen Aly Cissokho sitter på benken, og skyver Jordon Ibe ute av 18-mannstroppen.

For Aston Villa kommer Okore og Bacuna inn for henholdsvis Clark og El Ahmadi.

Vurdert av Frank H. Larsen

Mignolet Liverpools beste8Igjen matchvinner for Liverpool. Foretar to strålende redninger fra Benteke. Begge i sluttminuttene av hver omgang. Har hatt en strålende start i Liverpool-trøya. Liverpools beste.
Johnson 6Noe bra med fremover, men sluttproduktet blir for tynt. Dessuten pådrar seg unødvendig gult kort bra med fremover gult kort for en sen takling.
Toure 7Viser stor vinnervilje ved å ofre seg i taklingene. Slipper Benteke til en god avslutning, men er ellers god i duellspillet.
Agger 6Viser en del usikkert spill. Blant annet varierende kvalitet på klareringene. Et meget svakt tilbakespill. Lar også Benteke komme til god avslutning
Enrique 7Virker inspirert fra start etter å ha fått konkurranse om plassen. Slår en flott målgivende til Sturridge. Totalt sett en god gjennomført kamp.
Leiva 6Sterk første omgang. Legger ned et godt defensivt arbeid. Svak 2.omgang med mange ballmist og pådrar seg gult kort..
Henderson 6Jobber bra defensivt i sin 150.ligakamp. Noen bidrag fremover. Kamp på det jevne.
Gerrard 7Jobber heroisk i sin dype rolle på midtbanen, men det går da også utover offensive bidrag. Klarer å holde bra kampen igjennom.
Aspas 5Viser noen gode bevegelser. Pådrar seg gult kort for en stygg takling. Enkelte bra avleveringer. Sliter i 2.omgang når det blir tøffere fysisk. Blir byttet ut.
Coutinho 6Hopper unna elegant på den målgivende pasningen fra Enrique. Slurver mer enn det vi er vant å se. Blir tatt tøft av Villa-spillerne.
Sturridge 7Blir matchvinner med en praktfull scoring hvor han runder keeper og setter ballen i nettaket. Mindre med offensivt utover i 2.omgasng, men gjør også godt defensivt arbeid.
Cissokho 0Får sin debut når han kommer inn i det 68. minutt. Viser hurtighet på kanten.
Allen 0Kommer inn i sluttminuttene og stabiliserer midtbanen.