Cardiff - Liverpool

3-6)

22.03.2014 /Premier League /Cardiff City Stadium / Tilskuere: 28 018 / Dommer: Neil Swarbrick

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool vinner fortjener i en vanvittig fotballkamp borte mot Cardiff. Etter at det stod 2-2 til pause, skrudde gjestene opp tempoet og kvaliteten etter sidebyttet og vant hele 6-3.

Luis Suárez og Daniel Sturridge herjet med Cardiff-forsvaret i andre omgang, og Suárez fullførte sitt hat-trick på overtid. Sturridge noterte seg for én fulltreffer, men signerte seg samtidig for en deilig assist da han spilte frem Suárez med et vidunderlig hælspark.

Martin Skrtel scoret også to ganger, etter at Philippe Coutinho viste frem sin presise høyrefot. Cardiff maktet ikke å håndtere Liverpools mektige offensiv, og selv om waliserne yppet seg, var de i realiteten aldri i nærheten av å true Liverpool etter pause.

90:Kampen er slutt!

90:Martin Skrtel klarerer langt fra egen halvdel. Luis Suárez jager en uoppmerksom Cala, som roter det til for seg selv. Suárez kommer alene med keeper Marshall, får med seg Sterling, men velger å gjøre det selv. Hat-trick!

90:Suárez slår en tunnel og dribler seg inn i Cardiff-boksen, men stoppes til slutt.

90:Joe Allen er for tøff med Medel og blir belønnet med gult kort.

90:Daniel Sturridge bytter med Mamadou Sakho. Comeback for Sakho, altså.

90:Martin Skrtel får gult kort for å felle Zaha på midtbanen.

90:Suárez danser litt rundt 16-meteren, før han avslutter rett på Marshall. Keeperen glipper ballen, men får tak i sin egen retur centimeteren foran snuta til Allen.

90:Fem minutter er lagt til. Cardiff har fått ny energi etter reduseringen.

88:Konsentrasjonssvikt bak hos Liverpool. Et innlegg fra dypet finner Jones, som umarkert får heade ned til Mutch. Ingen har fulgt løpet hans inn i boksen, og midtbanespilleren får en enkel jobb med å sette inn et trøstemål fra kloss hold.

85:Bortelaget får gedigne rom når de angriper. Suárez slipper til Sterling, som går seg fast, men likevel får spilt tilbake til uruguayaneren. Spissen kommer ikke til avslutning, og Cardiff får til slutt ballen unna.

81:Liverpool har full kontroll på dette. Cardiff virker demotiverte nå.

78:Zaha prøver et skudd fra snaut 20 meter, men treffer ikke godt nok. Utenfor.

75:SAS herjer med Cardiff nå! Johnson slår langt i bakrom mot Luis Suárez, som vinner duellen med Cala og kommer seg fri ute til venstre. Så ser han opp, venter på spisskollega Daniel Sturridge, og slår ballen på rett tidspunkt. Ingen har plukket opp Sturridge i boksen, og spissen løper inn 5-2.

74:Rytmen i kampen har blitt litt ødelagt av alle byttene de siste minuttene.

73:Jon Flanagan bytter med Aly Cissokho.

70: Bellamy bytter med Jones for Cardiff.

68:Philippe Coutinho bytter med Raheem Sterling.

68:Cala rensker unna i boksen etter at Liverpool har rullet opp nok et flott angrep. Igjen var Henderson og Johnson involvert i oppbygningen.

66:Sterling gjør seg klar til å komme inn for Liverpool.

65: John bytter med Dæhli for Cardiff.

65: Kim bytter med Zaha for Cardiff.

62:Flanagan prøver lykken på volley fra hjørnet av 16-meteren. Over og utenfor.

60:For en scoring! Liverpool ruller opp et flott angrep, som ender med at Glen Johnson finner Daniel Sturridge i boksen. I trengt posisjon hælsparker spissen ballen inn foran mål, og der kommer selvsagt Luis Suárez stormende. Han plasserer kula i nettet bak Marshall uten problemer. 4-2!

56:Sturridge stormer inn i Cardiff-boksen og hamrer til. Skuddet fra spiss vinkel går i nettveggen.

54:Kombinasjonen Coutinho-Skrtel slår til igjen! Philippe Coutinho prikker pannebrasken til Martin Skrtel med en god corner, og midtstopperen får stå akkurat så alene at han klarer å styre ballen ned i det lengste hjørnet bak Marshall.

52: Theophile-Catherine fikk skuddet til Suárez i øret. Backen virker litt omtåket, men får medisinsk tilsyn og kan fortsette kampen.

52:Suárez klinker kula rett i muren.

51: Fabio får gult kort for fellingen av Sturridge.

50:Sturridge felles like utenfor Cardiffs 16-meter.

49:Skrtel stanger unna. Ballen havner hos Sturridge, som sender av gårde Suárez. I duell med Medel blir det imidlertid den tidligere Sevilla-spilleren som trekker det lengste strået.

48:Flanagan gir bort ballen, og Skrtel må i sin tur gi vertene en corner.

46:Liverpool tar avspark i andre omgang.

Lagene er like langt ved pause i Wales. Liverpool har vært uvant slurvete og upresise i pasningsspillet, mens Cardiff-forsvaret har slitt med å håndtere Liverpools angrepsrekke. Begge lag har vært effektive foran mål, men defensivt har både vertene og gjestene vist svakheter.

Cardiff utnyttet en feil av Joe Allen da de tok ledelsen, men Liverpool svarte umiddelbart med en briljant scoring. Henderson hadde regien da bortelaget skrudde opp balltempoet og utlignet etter et ypperlig angrep.

Cardiff tok tilbake ledelsen, etter at gjestene igjen trøblet med kommunikasjonen og ansvarsfordelingen i de bakre rekker. Det utnyttet Campbell, som rundet Agger og banket inn 2-1-målet bak Mignolet.

Kort tid før pause responderte Liverpool på nytt. Martin Skrtel løp seg fri og hadde få problemer med å sette Coutinhos glimrende innlegg i nettet bak Marshall.

Begge lag har vært effektive i en underholdende omgang der Liverpool har hatt ballen mest. Vi ser frem mot de siste 45 minuttene!

45:Det er pause i Wales.

45:Allen, Sturridge og Suárez syr seg igjennom Cardiff-forsvaret med kirurgisk presisjon. Etter flere nydelige trekk, spiller Sturridge igjennom Suárez på én-touch. Uruguayaneren forsøker å runde Marshall, men keeperen er raskt ute og hindrer scoring.

45:To minutter er lagt til av første omgang. Liverpool trykker på for en scoring.

44:Bortelaget presser på nå. Har vunnet tre hjørnespark i rask rekkefølge.

43:Skrtel var for øvrig i feltet i forbindelse med en corner, som Liverpool slo kort.

41:Philippe Coutinho visper et utsøkt innlegg inn i Cardiff-boksen, der Martin Skrtel har løpt seg fri. Slovaken pirker inn 2-2-scoringen fra kloss hold, og vi er like langt igjen!

39:Gerrard med en fin ball til Henderson inne i Cardiff-boksen, men engelskmannen bommer når han skal slå kula videre inn foran mål. Ballen sklir nemlig av foten og flyr bak mål.

37:Coutinho vinner ballen og finner Sturridge ute på venstrekanten. Spissen skjærer inn i banen og prøver seg med en avslutning. Via et Cardiff-bein går ballen inn til keeper Marshall.

35:Allen sleiver når han skal sende i vei en avslutning fra 14-15 meter. Skuddet humper ufarlig til side for stolpene til Marshall i Cardiff-målet.

34:Suárez treffer muren.

33: Cala får gult kort.

33:Gjestene får frispark på cirka 30 meter.

31:Fabio tester venstrefoten fra 20 meter, men Skrtel blokkerer.

30:Coutinho utfordrer innover i banen og brenner til fra 25 meter. Skuddet sklir av foten og går langt utenfor. Det har ikke fungert helt for Liverpool så langt.

28:Gerrard lager frispark. Cardiff slår inn, men Liverpool-forsvaret rydder unna.

25:Mutch lemper ballen inn i bakrom. Campbell har tatt turen ut på kanten og får tak i ballen. Så skjærer han innover, lurer Agger og dunker ballen lavt forbi Mignolet.

24:Campbell får til en heading fra god posisjon, men under sterkt press fra Skrtel klarer han ikke å styre ballen under tverrliggeren. Mignolet har kontroll.

22:Sturridge prøver å finne Suárez foran mål, men uruguayaneren makter ikke å få foten på ballen.

19:Liverpool beleiret området rundt Cardiff-boksen før scoringen. Rullet ballen tålmodig omkring, før Johnsons bevegelse inn bak venstrebacken utløste den utsøkte pasningen fra Henderson.

16:Henderson åpner hele Cardiff-forsvaret med en genial stikker mellom stopper og back. Glen Johnson er med på notene, løper seg fri og legger inn foran mål. Der venter toppscorer Luis Suárez, som spaserer inn utligningen fra fem meter!

14:Mutch legger an til skudd fra 18 meter, men Suárez gjør en forbilledlig defensiv innsats og vinner tilbake på ballen. Cardiff har vært best innledningsvis.

12:Bortelaget har ikke kommet ordentlig i gang i solskinnet i Wales.

9:Allen slår bort ballen til Campbell, som finner Mutch inne i 16-meteren. Cardiffs midtbanespiller trekker inn i banen og skyter hardt ned i Mignolets høyre hjørne fra 13-14 meter.

7:Liverpool har fått tak i ballen. Gjestene roer ned tempoet.

5:Flanagan mister til Mutch, som setter fart og kommer ned til linja. Cardiff-spilleren slår hardt inn foran mål, men ballen suser tvers igjennom feltet.

4:Stor sjanse for Cardiff. Ballen havner hos Théophile-Catherine etter klabb og babb i Liverpool-boksen, men Cardiff-forsvareren banker den skyhøyt over fra ti-tolv meter.

3:Mignolet kommer ut i feltet og bokser frisparket ut til corner.

3:Steven Gerrard får det gule for fellingen.

2:Gerrard feller Campbell og lager frispark på hjørnet av egen 16-meter.

1:Cardiff triller matchen i gang.

Philippe Coutinho inn for Raheem Sterling er eneste endringen i startoppstillingen fra 3-0-seieren mot Manchester United. Sterling henvises til benken.

Tidligere Liverpool-spiller Craig Bellamy starter for Cardiff.

Vurdert av Frank H. Larsen

Mignolet 6slipper inn tre mål, Har ellers lite å gjøre. Opptrer noe usikkert i feltet.
Johnson 8Viser at han er tilbake i form. Er involvert i tre av scoringene, inkludert én målgivende. Bra med offensivt.
Skrtel 8er påpasselig frempå og scorer to fine mål. Har for øvrige én målgivende. Vinner flere viktige hodedueller i eget felt.
Agger 6svært passiv ved baklengsmål nummer to. Har også noen uheldige inngripener.
Flanagan 5virker sløv. Har posisjonsproblemer. Flere feilpasninger. Blir overspilt en rekke ganger. Blir byttet ut.
Gerrard 6Gerrard pådrar seg et tidlig gult kort og blir nok påvirket av det i sitt defensive spill. Ikke like toneangivende fremover.
Allen 6stygg feilpasning ved det første baklengsmålet. Også andre uheldige inngripener. Pådrar seg også gult kort. Noen fine taklinger og brytninger.
Henderson 7viser flere ganger godt blikk for spillet. Utsøkt gjennomspill ved scoring nummer to. ligger også bak annet bra offensivt spill.
Coutinho 7viste frem sin presise høyrefot med to fine målgivende. Har ellers noe varierende spill. Svak 7'er.
Sturridge 8skaper mange problemer for Cardiff-forsvaret. Scoret ett mål og har én målgivende. Det siste et flott hælspark til Suarez.
Suarez Liverpools beste9er en målscorer av rang. Får sitt hattrick og har i tillegg én målgivende. Står nå bokført med 28 ligascoringer denne sesongen.
Sakho 0Kommer inn på slutten for å forsterke forsvaret.
Cissokho 0Kommer inn for Flanagan. Virker rusten og gjør enkle feil.