Crystal Palace - Liverpool

3-3)

05.05.2014 /Premier League /Selhurst Park / Tilskuere: 25 261 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool ledet komfortabelt 3-0 da det gjensto drøye ti minutter å spille, men kollapset fullstendig og sløste trolig bort sjansen til å vinne Premier League. De hvite og sorte hadde full kontroll på kampen, og jaktet, kanskje naivt, flere scoringer. Dermed fikk Palace store rom å kontre i, og etter to kjappe reduseringer tok nervøsiteten overhånd for Brendan Rodgers sine gutter. Palace fullførte comebacket og fratok Liverpool det som så ut som en sikker trepoenger.

90:Ince med et innlegg som går utenfor.

90:Victor Moses får en kjempemulighet dypt på overtid, men bommer regelrett på ballen.

90:Tre minutter på overtid får Liverpool en ny corner.

90:Håpløs corner av Coutinho, som går over alt og alle.

90:Flanagan skaffer Liverpool en corner.

90: Gayle skyter like utenfor. Liverpool-forsvaret er åpent som en låvedør nå.

90:Fem minutter er lagt til.

90:Philippe Coutinho skyter, Speroni gir retur.

88: Gayle scorer etter pasning fra Murray. Innbytterne gjør det for Palace, og Liverpool har gitt fra seg en tremålsledelse. Skrtel prøver å bryte et langt oppspill, men bommer, og Murray bryster ballen til Gayle, som ikke gjør noen feil alene med Mignolet.

86:Daniel Sturridge bytter med Victor Moses.

86:Mignolet bokser unna igjen.

85:Palace presser hardt, og vinner en corner.

84: Dikgacoi bytter med Ince.

84:Palace får frispark ute ved sidelinja, i farlig posisjon.

84:Mignolet bokser vekk et farlig innlegg.

83:Gayle vinner en corner, når et innlegg går via Skrtel.

81: Gayle scorer etter innlegg fra Bolasie. Setter ballen lavt i mål, etter en kontring. Det er igjen full spenning i kampen.

80:Gerrard legges ned i feltet av Ledley, og snytes for et klart straffespark.

80:Philippe Coutinho skyter, Speroni slår til corner.

79: Delaney scorer etter pasning fra Jedinak. Stopperen sender i vei et langskudd som endrer retning i Glen Johnson, og Mignolet er sjanseløs.

78:Raheem Sterling bytter med Philippe Coutinho.

77:Palace kontrer etter en Liverpool-corner, men skyter utenfor.

76:Raheem Sterling skyter etter forarbeid av Sturridge, men rett i en Palace-spiller.

73:Ledley med et innlegg som lander på nettaket.

71: Chamakh bytter med Murray.

67: Dann får gult kort for en forseelse i forkant av skuddet, der Clattenburg ga Liverpool fordel.

67:Glen Johnson sender i vei en suser som Speroni må slå til corner.

64: Puncheon bytter med Gayle.

64:Corner for vertene. Men ballen går etter noe om og men over dødlinja.

63:Martin Skrtel får gult kort etter en brytekamp med Chamakh. Spørs om ikke slovaken skulle hatt frisparket.

60:Suarez prøver å tråkle seg inn i feltet, men ballen triller over dødlinja.

58:Suarez med en avslutning som er for høy.

57:Sturridge skyter høyt over fra distanse.

55:Luis Suarez etter pasning fra Raheem Sterling. Raheem Sterling trer igjennom Suarez, som ikke gjør noen feil fra kloss hold.

53: Delaney scorer selvmål. Daniel Sturridge tar ned et langt oppspill fra Steven Gerrard, og vandrer på tvers av 16-meteren før han skyter ballen lavt i mål via beinet til Delaney.

51:Daniel Sturridge skyter fra 16 meter uten tilløp. Speroni fister ballen i stolpen. Suarez sender returen opp på tribunen. Enorme muligheter til gjestene.

50:Luis Suarez får gult kort.

50:Ledley med en avslutning rett i armene på Mignolet.

49:Suarez løper inn i feltet, men meies ned av Scott Dann uten at ballen er i nærheten. Clattenburg vinker det hele videre. Liverpool snytt for straffespark nummer to i kampen.

47:Bolasie på farten, men Liverpool får ryddet unna.

47:Sturridge skjærer inn i feltet, men får ikke den corneren han skulle hatt.

46:Palace setter i gang annen omgang.

Liverpool leder 1-0 etter en heseblesende førsteomgang på Selhurst Park. Joe Allen ga Liverpool ledelsen på en heading etter en corner fra Steven Gerrard. Waliseren rev seg løs ved fremre stolpe, løp til bakre stolpe og fikk stå helt umarkert å heade ballen i mål. Palace gikk ut i hundre, og presset Liverpool på defensiven i åpningsminuttene, men etter hvert begynte Liverpool å finne rytmen. Palace la seg da dypt og satset på kontringer. Etter scoringen måtte imidlertid vertene lenger frem på banen, noe som har gitt flere gode muligheter for gjestene, uten at de hvite og sorte har klart å utnytte dem. Palace har hatt et par farlige langskudd, men Mignolet har vært med på notene.

45:Sterling prøver å plassere en lav ball i hjørnet, men en Palace-forsvarer kommer i veien.

45:Joe Allen skyter utenfor etter en pasning fra Suarez. Det er lagt til to minutter i første omgang.

44:Johnson ser ut til å klare å fortsette kampen.

44:Glen Johnson pådrar seg en strekk i baksiden av låret, i det han klarerer en ball i en Palace-spiller og over dødlinjen.

42:Luis Suarez skyter fra skrått hold. Speroni må gi en retur.

41:Skrtel legger ned Chamakh, og får tilsnakk.

41:Johnson snubler i det han er i ferd med å ta seg inn i Palace-feltet.

37:Suarez skyter høyt over etter godt forspill av Sterling. Uruguayaneren kom bakpå i det han skulle avslutte.

36:Puncheon header utenfor på et innlegg fra venstre.

35: Jedinak med et fantastisk langskudd, som Mignolet så vidt får fistet til corner. Hjørnesparket bokser Liverpool-keeperen langt vekk.

33: Puncheon skyter lavt fra distanse. Mignolet er nede og slår til corner. Liverpool får klarer hjørnesparket.

31:Luis Suarez skrur frisparket like utenfor høyre kryss.

30: Mariappa får gult kort for viljehands.

27:Suarez forsøker seg med en avslutning fra spiss vinkel, men ballen går rett i armene på Speroni.

25:Joe Allen får gult kort etter at han forsøker å rette opp i et fælt tilbakespill av Luis Suarez. Palace med frispark i god posisjon.

24:Det ser ut til at Skrtel kan fortsette.

22:Martin Skrtel er skadet etter å ha skallet sammen med Ledley. Også Palace-spilleren må ha behandling, men det ser ut til å ha gått verst ut over Liverpool-stopperen.

21:Flanagan kommer inn i feltet, og header på tvers til Suarez, men det vinkes for offside.

18:Joe Allen scorer etter innlegg fra Steven Gerrard. Allen får stå helt umarkert på bakre stolpe på hjørnesparket, og header Gerrards corner kontant i mål.

18:Daniel Sturridge sender i vei et godt skudd som endrer retning i en Palace-forsvarer. Corner for gjestene.

17:Bolasie slår et innlegg fra venstre rett i klypene på Mignolet.

15:Glen Johnson kommer på et løp inn i feltet. Høyrebacken header innlegget over en utrusende Speroni på halvdistanse, men dessverre også over mål. Ny god sjanse.

14:Palace ligger dypt nå, med seks mann i forsvarsrekka, og tre på midtbanen.

9:Palace får ny corner, fra motstatt side. Den holder Mignolet.

9:Gerrard gir corner med en susende takling innenfor egen 16-meter.

8:Mamadou Sakho får stå helt umarkert på en corner, men header svakt utenfor. Stor sjanse!

7:Johnson sparkes ned i feltet etter et nydelig gjennomspill fra Skrtel, og snytes for straffe.

6:Sakho får tilsnakk etter en takling mot Chamakh. Clattenburg ga vertene fordel i angrepet.

5:Nytt godt Liverpool-angrep ender med at Suarez slår ballen på tvers av målgården, men ingen hvite klarer å ta vare på muligheten.

2:Sturridge kommer seg inn i feltet etter et godt angrep av gjestene, men spissen blir for ubesluttsom.

1:Skrtel og Johnson klarerer i fellesskap et farlig innlegg fra venstre.

1:Suarez starter kampen, selv om han følte seg uvel under oppvarmingen. Han og Sturridge tar avspark.

En forandring på laget i forhold til kampen mot Chelsea. Daniel Sturridge kommer inn på laget, mens Philippe Coutinho er henvist til innbytterbenken.

Brendan Rodgers bekreftet før kampstart at brasilianeren sliter med en skade, og det er årsaken til at han ikke starter kampen. Rodgers uttalte at Coutinho ville ha vært i startoppstillingen hadde han vært helt skadefri.

Joe Allen spiller sin ligakamp nummer 50 for Liverpool i kveld.

Det rapporteres at Luis Suarez har følt seg uvel under oppvarmingen.

For Palace er Cameron Jerome uaktuell på grunn av influensa.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 7Varter opp med flere kjemperedninger. Uvanlig tøff i feltarbeidet. Har ikke mulighet til å ta 1-3-målet. Kunne med hell gjort mer for å hindre de to siste, men det er ikke keepertabber.
Johnson 5Spilte en uvanlig god 1. omgang, der han stadig var på gode løp i mellom- og bakrommet, men mister det helt mot slutten av kampen. Slipper Yannick Bolasie forbi seg gang på gang og sliter veldig begge veier. Selger seg mange ganger.
Skrtel 6Gjør, som resten av laget, det godt i 75 minutter. Det siste kvarteret er rotete fra Skrtel. Han lar plassen sin være åpen og står ofte ikke i forsvar. Taper noen viktige dueller foran egen boks.
Sakho 6Veldig lik sin stoppermakker; gjør det godkjent – og vel så det – de fem første kvarterene av kampen. Sliter betraktelig de siste 15 minuttene.
Flanagan 6Spiller en godkjent 1. omgang. Forsetter i samme stil etter pause, men klarer heller ikke å holde følge når Palace presser hardt. Mister markeringen av Gayle på 2-3.
Gerrard 6Kompromissløs i duellspillet, men følger ikke standarden sin når det kommer til pasningsspillet. Mer usynlig de siste 45 minuttene.
Leiva 5Gjør det enkelt med ballen og slår trygge pasninger. Har veldig lite å bidra med fremover. Blir løpt i senk når det gjelder på tampen.
Allen Liverpools beste8Spiller muligens sin beste kamp i Liverpool-drakt. Scorer 1-0-målet, jobber steinhardt og mister sjelden ballen.
Sterling 8Ikke helt på nett foran mål, men er usedvanlig god og løpssterk i den offensive midtbanerollen. Skaper mange angrep fra midtbanen, får en assist på 3-0 og er alltid en fare for vertene. Liverpool kollapser etter han går av banen.
Sturridge 6Ikke en god opptreden før pause, men våkner etter sidebyttet. Treffer stolpen og scorer mål. Kommer i mange gode posisjoner.
Suarez 7Litt rotete start, og han har mange svake avslutninger i løpet av kampen. Løper enormt mye og er bedre i 2. omgang med scoring. Snytes for straffe like etter pause. Burde hatt flere mål.
Coutinho 0Kommer inn og presenterer seg med et godt skuddforsøk, men det blir ikke særlig mer enn det.
Moses 0Får en gigantisk mulighet til å bli helt på overtid, men treffer ikke ballen etter en corner.