Fulham - Liverpool

2-3)

12.02.2014 /Premier League /Craven Cottage / Tilskuere: 25 375 / Dommer: Phil Dowd

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool vant 3-2 i en lite velspilt, men høydramatisk kamp på Craven Cottage. Steven Gerrard ble matchvinner på overtid fra straffemerket, etter at Sasha Riether felte Daniel Sturridge.  Liverpool åpnet andre omgang langt friskere enn de spilte i første, førte kampen og burde tatt ledelsen. I stedet var det vertene som tok ledelsen 2-1 etter svakt forsvarsspill av trioen Flanagan, Skrtel og Mignolet. Liverpool kjempet seg inn i kampen igjen, og utlignet på et skudd fra Coutinho som trolig så vidt var innom Kvist hos vertene og snek seg inn i langhjørnet. Så scoret altså Liverpool på straffespark på overtid, og klarte å holde stand i dramatiske tilleggsminutter.

90:Fulham skyter via et Liverpool-bein, men Bent er borti ballen som går over dødlinja.

90:Joao Carlos Teixeira skyter over på en enorm dobbeltsjanse, etter at Suarez har lurt offsidefella.

90: Heitinga får gult kort for protester.

90:Philippe Coutinho bytter med Daniel Agger.

90:Steven Gerrard får gult kort for å rive av seg trøyen.

90:Steven Gerrard scorer på straffe ett minutt på overtid.

90:Det er lagt til fem minutter.

90:Riether legger Sturridge i bakken inne i feltet. Straffe til Liverpool.

88:Fulham får et litt billig frispark ute på kanten, i god posisjon.

87:Dowd dømmer et helt uforståelig frispark mot Coutinho midt på banen.

86:Teixeira med et dårlig avslutningsforsøk opp på tribunen, når Liverpool kontrer.

85:Vertene får en corner på en kontring.

84:Teixeira er nær ved å tre gjennom Sturridge.

83:Philippe Coutinho skyter like utenfor fra god posisjon inne i feltet etter fint forspill av Suarez.

82:Raheem Sterling bytter med Joao Carlos Teixeira. Portugiseren får sin Liverpool-debut.

82:Liverpool stanger og stanger mot Fulhams forsvarsmur.

77:Jordan Henderson får gult kort for en felling midt på banen.

76: Stekelenburg bytter med Stockdale.

74: Stekelenburg blir skadet når både han og Suarez går etter ballen i det uruguayaneren blir frispilt. Ingen av dem når lærkula, men keeperen får beinet til Suarez i ansiktet. Helt utilsiktet.

72:Philippe Coutinho scorer etter pasning fra Daniel Sturridge. Coutinho vandrer på tvers av 16-meteren og fyrer ballen i lengste hjørnet fra drøye 16 meter.

71: Richardson bytter med Kacaniklic.

69:Suarez skyter i hånden på en Fulham-forsvarer fra kloss hold, og roper på straffe uten å få det.

63: Richardson får gult kort for å rive av seg trøya i målfeiringen.

63: Richardson scorer fra kloss hold etter en feilpasning fra Martin Skrtel. Slovaken klarer ikke å klarere et innlegg når han og Flanagan går på samme ball, og Richardson får en enkel jobb mot en passiv Mignolet. Totalt mot spillets gang.

61:Luis Suarez skyter knallhardt i stolperoten. Ingen røde rekker returen. Liverpool uheldige som ikke leder nå.

60:Daniel Sturridge skyter via et Fulham-bein til corner. Gjestene trykker på nå.

59:Flanagan legger inn. Gerrard skyter mot mål via hånden til Burn, men får ikke straffe.

59:Suarez med et flott innlegg på tvers av målgården, men ingen røde følger opp.

58:Coutinho vinner ballen ved dødlinja og legger et farlig innlegg. Men Fulham får ryddet unna.

56:Philippe Coutinho får gult kort for å stoppe en Fulham-kontring med ulovlige midler.

55:Luis Suarez skyter like utenfor fra 8-9 meter, etter et flott fremspill fra Sturridge.

53: Sidwell skyter fra egen banehalvdel. Han ser at Mignolet står langt ute, men belgerien rekker tilbake og får fanget ballen.

52:Suarez via Riise til corner.

51:Luis Suarez skyter frisparket like utenfor lengste stolpe. En mellomting mellom et skudd og et innlegg.

50: Riether får gult kort etter å ha lagt ned Suarez på raid, like utenfor hjørnet av 16-meteren.

46:Fulham setter i gang annen omgang.

Ingen god omgang av Liverpool. Aggressiviteten og det intense presset på ballfører har vi sett lite til. Det har vært vertene som har vært best til dette i første omgang. Fulham fikk en pangstart, da Kolo Toure helt upresset sleivet ballen i eget nett. En total kortslutning av ivorianeren. Jon Flanagan og Martin Skrtel har flere ganger hatt store problemer med hurtige Kieran Richardson, og fremover på banen har det blitt for mye en og en som har tatt initiativ. Liverpool løftet seg imidlertid mot slutten av omgangen, og utligningsmålet kom på et vakkert fremspill fra Steven Gerrard som Daniel Sturridge satte iskaldt i mål via stolpen, alene med Stekelenburg.

45:Flanagan roter det til i eget forsvar når Fulham kontrer etter hjørnesparket, men heldigvis får de røde klarert.

45:Riise header Gerrards frispark til corner.

45:Sterling får frispark utenfor hjørnet av 16-meteren ett minutt inn i overtiden.

45:To minutter legges til i første omgang.

45:Steven Gerrard med en suser som går halvannen meter utenfor venstre kryss.

44:Daniel Sturridge skyter like over fra 25 meter.

41:Daniel Sturridge scorer etter fremspill fra Steven Gerrard. Et flott gjennomspill, som Sturridge setter i mål via stolpen alene med Stekelenburg.

39:Sturridge header et høyt innlegg fra Sterling ufarlig utenfor.

39:Flanagan med et elendig innlegg som går over dødlinja.

38:Suarez dribler seg inn i boksen, men skuddforsøket blir blokkert.

37:Holtby kommer inn i feltet, men skuddet er ikke godt og går utenfor.

36:Fulham får ny corner. Henderson protesterer og får tilsnakk. Virket som det var Sidwell som headet ballen ut.

36:Kvist med et skuddforsøk, som går til corner.

35: Bent header over på et innlegg fra Richardson, etter at Flanagan og Skrtel igjen er på etterskudd.

33:Sturridge forsøker å finne Suarez, men igjen er Fulham-keeperen ute og fanger ballen.

32:Stekelenburg er våkent ute og fanger opp et gjennomspill foran beina på Sterling.

32:Skrtel gjør en upresset feil på midtbanen, og Fulham får innkast.

30:Coutinho skyter langt opp på tribunen.

29:Riise med et volleyforsøk som Flanagan er borti. Corner for vertene.

27:Sturridge med et løst skudd fra distanse. Ingen problemer for Stekelenburg.

25:Sidwell er først på ballen, men takler samtidig på beinet til Suarez like utenfor 16-meteren. Dowd lar spillet gå.

24:Sterling klarer ikke å ta ned et flott fremspill, og ballen går over dødlinja.

23:Sidwell med et forferdelig tilbakespill, men Stekelenburg rekker ballen så vidt foran Suarez.

20:Coutinho forsøker en stikker til Sturridge, men pasningen blir for lang og triller inn til Stekelenburg.

16:Suarez har ingen med seg inne i feltet, og skyter selv fra veldig skrått hold. Ballen går langt opp på tribunen.

15:Suarez prøver seg på en chip, men Stekelenburg har ingen problemer.

14:Toure løper ned dommer Dowd i det Fulham får et frispark på en overgang. Dowd tok det hele med et smil.

13:Luis Suarez med et overraskende skudd fra skrått hold, som Stekelenburg må gi corner på.

12:Corner for Liverpool, som blir klarert.

10:Holtby skyter utenfor fra distanse.

9: Kvist får gult kort for å holde Sterling i trøya.

8:Kolo Toure scorer et helt horribelt selvmål. Totalt upresset sleiver han ballen i eget mål, etter et dårlig innlegg fra venstre av Richardson. Fulham kom veldig lett gjennom på Liverpools høyreside, der Flanagan og Skrtel var på etterskudd.

4:Burn er sist på ballen i en hodeduell, og Liverpool får utspark.

4:Ny corner til vertene, som har begynt kampen best.

4:Toure klarerer et skummelt Fulham-innlegg.

2:Nytt hjørnespark til vertene, som Gerrard header unna.

1:Tunnicliffe med kampens første avslutning etter 40 sekunder. Mignolet må gi corner.

1:Coutinho og Sturridge tar avspark på Craven Cottage.

0:Det rapporteres om lange køer utenfor stadion like før avspark.

Fjerdeplasserte Liverpool gjester bunnlaget Fulham. Brendan Rodgers gir laget som slo Arsenal 5-1 fornyet tillitt. Det betyr at han stiller med samme mannskap for fjerde kamp på rad.

På benken er Daniel Agger tilbake etter skade, mens Joao Carlos Teixeira er blitt inkludert i kamptroppen for aller første gang og har blitt tildelt trøye nummer 53.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 6Ikke mye å stole på et forsvar som steller i stand så mye farligheter foran Mignolet. Sjanseløs på de to målene, som begge kom etter surr fra forsvaret.
Flanagan 6Klart på etterskudd da Fulham tok ledelsen og gikk etter samme ball som forsvarskollega Skrtel da Richardson utliknet til 2-2. God jobbing av unggutten i dag.
Toure 4Kampen begynte på verst tenkelige måte da han upresset sleivet ballen i mål. Opptrer klumsete også da han løp ned dommeren i første omgang. Spilte seg noe opp i andre omgang.
Skrtel 5Var noe bedre enn sin midtstopperkollega, men ikke mye. Det var sjumilssteg i tilbakegang etter den gode kampen han spilte mot Arsenal. Serverte Richardson ballen som ga londonlaget utlikningen.
Cissokho 6En kamp på det jevne for franskmannen. Villig til å gå framover og var gode i duellspillet.
Gerrard Liverpools beste8Lyspunktet i en temmelig mørk førsteomgang. Serverte et glimrende gjennomspill da Sturridge utliknet. Spilte imidlertid på en midtbane som slurvet en del i første, men som var gode og hadde kontroll i andre. Scoret på straffesparket på overtid og fikk gult kort for å ha revet av seg trøya, som Kjetil Jansrud nå får til odel og eie. Liverpools bestemann.
Henderson 6Kom ikke helt til sin rette denne gang. Løp en del, men lyktes ikke med alt han foretok seg.
Coutinho 7Scoret et fint utlikningsmål da han tok ansvar og gjorde alt på egen hånd. Brassen skjøt fra knappe 20 meter i mål. Var nær et ledermål åtte minutter før slutt. Hans teknikk og ballkontroll var viktig da Liverpool jaget mål mot slutten.
Suarez 7Gikk igjen målløs av banen, men sto for mye av det som var av sjanser for de røde. Sjansene gikk både i stengene og over.
Sterling 7Var aggressiv, bevegelig og god i denne kampen. Bidro bra offensivt. Viser at han holder god form. Ble ofret da Teixeira fikk sin debut i sluttminuttene.
Sturridge 7Tok godt vare på sjansen da han fikk ballen på gullfat fra Gerrard i første omgang. Et sjeldent lyspunkt de første 45 minuttene. Er bevegelig og spiller igjen godt i spann med de andre offensive spillerne i laget. Gikk i bakken da Liverpool fikk straffespark på overtid.
Teixeira 0Hadde et friskt innhopp. Rakk i løpet av minuttene han spilte å komme seg til to sjanser som begge gikk over. Det ene fra 16 meter og det andre fra femmetersstreken.
Agger 0Fikk et par minutter for Coutinho mot slutten.