Sakho() ()
Brady(44)
Davies(25)

Skrevet av Torbjørn Flatin

I rundt en time trippet Liverpool rundt med ballen, men uten å gjøre noe med den. Brendan Rodgers synes å ha en plan om at flanker som Victor Moses og Raheem Sterling med sin fart skulle komme rundt det godt befolkede forsvaret til Hull, men det var utvilsomt et feilgrep. Ingen av dem fikk gjort noe som helst, selv om Moses skulle ha gitt Liverpool ledelsen sekunder før Hull gikk opp til 2-1. Da hadde imidlertid vertene allerede skjønt at dette var en kamp de likevel kunne vinne, og begynt å presse Liverpool høyere oppe på banen. I andre enden hadde ikke Luis Suarez en av sin bedre dager, selv om han knapt fikk halvparten av de frisparkene fra dommer Webb som han skulle ha og fikk minimalt med støtte inne i straffefeltet. Det var i det hele tatt syltynn suppe og årsverste med solid margin. Hvis det er slik Liverpool skal opptre uten en nøkkelspiller som Daniel Sturridge kan man fort bli hengt av toppkampen innen nyttår. Nå må Rodgers og ikke minst spillerne gå ned i kjelleren og vise opp noe helt annet i kommende ukes to hjemmekamper mot Norwich og West Ham.

90:SLUTT

90: Brady bytter med Boyd.

90:Hull kontrer på overtid og Elmohamady scorer nesten alene med Mignolet.

88: Sagbo bytter med Graham.

86:Martin Skrtel scorer selvmål. Sagbo legger til Huddlestone, som prøver å lobbe ballen over Mignolet og inn i krysset, men ballen er på vei utenfor da Skrtel i steden header ballen i eget nett.

83:Luis Suarez tar frispark fra 25 meter. Bra forsøk, men en snau meter utenfor.

74:Victor Moses bytter med Luis Alberto.

72: Meyler scorer på retur fra Liverpools forsvar, etter at Hull fikk lagt gjestene under press.

71:Victor Moses skyter rett på keeper fra kort hold etter å ha fått et overlegg fra Suarez.

70: Huddlestone skaffer seg plass på 20 meter, men vrir skuddet en meter utenfor.

69:Et svakt skudd fra Suarez ute på høyrekanten blir nesten til en farlig pasning for Coutinho motsatt.

68:En corner til Hull går rett i klypene til Mignolet, men vertene har vært mer med i spillet de siste minuttene.

66: Robert Koren bytter med Liam Rosenior.

66:Raheem Sterling bytter med Philippe Coutinho.

61:Hull lemper et frispark inn i feltet, Davies vinner i lufta, men greier ikke å få styrt hodestøtet innenfor stengene.

60:Liverpool har hatt ballen 65 prosent det første kvarteret av 2.omgang, men skaper fortsatt svært lite framover.

56:Steven Gerrard tar corner, men Martin Skrtel blir avblåst for å klatre på Davies.

54:Hull kommer fram på sin høyreside og får slått inn mot Brady, men ved felles hjelp får Liverpools midtforsvar til slutt klarert.

50:Brady, med gult kort, puster lettet ut da dommer Webb lar kortet ligge i lomma etter at han først blir lurt av og så feller Raheem Sterling.

47:Fin pasning av Toure til Suarez på løp ut mot høyre, men avslutningen blir fra alt for spiss vinket og enkelt å håndtere for keeper.

46:Det er ikke blitt foretatt noen bytter i pausen.

Dette synes vi har vært tamme greier, da ingen av lagene knapt har greid å spille seg til en brukbar sjanse de første 45 minuttene. Hull ligger lavt og lar Liverpool spille en del på midtbanen, men gjestene har slitt med å skape muligheter. Luis Suarez er blitt isolert lengst fremme og kantene Moses og Sterling får lite til. En har prøvd å rette på det ved å sende Steven Gerrard mer fram og i praktisk gått mer over fra 2-3-1 til 4-1-4-1, og det har hjulpet litt. Målene kom etter et langskudd som traff Skrtel og utmanøvrerte Mignolet, og et smart frispark av Gerrard hvor det må settes spørsmålstegn ved plasseringen til keeper McGregor. Dette er alt for jevnt at Brendan Rodgers og hans mannskap kan være fornøyd, og en forventer mer energi og presisjon i angrepsspillet etter pause.

45:PAUSE

44: Brady får gult kort for å prøve å filme seg til et straffespark.

42:Sterling skyter hardt fra det venstre hjørnet av 16-meteren, men skuddet blokkeres.

35:Huddlestone skyter fra 25 meter, men løst og ufarlig for Mignolet.

34:Suarez prøver en vegg med Gerrard, men McGregor snapper ballen foran kapteinen som har kommet på løp bakfra.

27:Steven Gerrard scorer på frispark. Frisparket fra snaut 20 meter etter at Henderson ble felt, litt til venstre for midten, blir kontrollert sendt lavt inn i motsatt hjørne av Stevie G. Skuddet er i keeperhjørnet, men McGregor tar et skritt til høyre og greier ikke å ta det velplasserte skuddet.

25: Davies får gult kort for å ha sendt Jordan Henderson i bakken.

20: Livermore scorer etter pasning fra Meyler. Moses mister ballen på egen halvdel, Livermore får muligheten til å skyte fra 20 meter og ballen går via Skrtel og utmanøvrerer Simon Mignolet. Kanskje snakker vi om et selvmål.

15: Davies header fra seks meter etter at Hull får en andre sjanse til å legge inn etter corner, men ballen går en liten meter utenfor høyre stolperot.

13:Sterling vender nydelig bort sin mann på Liverpools høyrekant, men det flate innlegget finner ikke helt Suarez inne i feltet.

7:Nok en corner til Liverpool, men det lange overlegget fra Gerrard blir igjen headet ut av hjemmelaget.

6:Liverpool får en ny corner, men igjen kan Hull klarere uten særlige problemer.

5:Liverpool går ut i 4-2-3-1 med Moses til venstre og Sterling til høyre, og Henderson som den meste offensive av de sentrale midtbanespillerne.

4:Liverpool har det første angrepet da Moses kommer til dødlinjen og Hull får stoppet innlegget mot Suarez til corner. Hjørnesparket blir resultatløst.

1:Like før kampstart i Hull. Brendan Rodgers antydet at Kolo Toure har kommet inn i midtforsvaret fordi han er bedre på defensive dødballer enn Daniel Agger.

Daniel Sturridge er som forventet ute med en ankelskade til denne kampen. Philippe Coutinho har også slitt med en skade og starter på benken. Inn kommer Raheem Sterling og Victor Moses, som vi vil tippe spiller på flankene i et 4-2-3-1 system. I tillegg har Brendan Rodgers valgt å sette inn Kolo Toure for Daniel Agger i midtforsvaret. Iago Aspas er i tillegg tilbake i troppen etter skadeopphold.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 6Sjanseløs på det første baklengsmålet, ettersom ballen går via en spiller. Har således veldig lite å gjøre i kampen, men må se ytterligere to baller gå i mål bak seg. 1–2-scoringen er imidlertid ikke umulig å ta, men det er heller ikke noen keepertabbe. Redder når Sagbo kommer igjennom på tampen, men blir igjen sjanseløs da Skrtel stupheader ballen i eget mål.
Johnson 5Gjør en høyst middels kamp på høyrebacken. Er nokså usynlig, og vi får ikke se noen typiske og offensive Johnson-bidrag på kanten. Flere småfeil igjennom hele kampen. Vinner ballen sju ganger – best etter Lucas for Liverpool.
Toure 5Det mest erfarne forsvareren i klubben viser mye rart i dag; alt fra gode taklinger og viktige hodedueller til posisjoneringer som kan bli ledd av på juniornivå. Er ikke «på» som han var i august-kampene.
Skrtel 6Kommer med noen rotete og lite gjennomtenkte pasninger mot pressede spillere på midtbanen i 1. omgang. Involvert i alle tre baklengsmålene. Scorer selvmål i sluttminuttene. Gjør ellers en ok – nesten bra – match, men det er selvmålet som nok blir husket fra denne ettermiddagen.
Flanagan 4Følger ikke opp prestasjonen mot Everton. Ikke alltid samspilt med resten av backrekka defensivt. Blir riktignok ofte med opp på banen, men bidrar ikke med noe produktivt fremover. Vinner imidlertid noen dueller, og gjør totalt sett en ok jobb, før han faller mer igjennom etter pause.
Leiva 5Står ofte bra plassert i 1. omgang, men blir gradvis svakere og mer usynlig utover i kampen. Drar ned tempoet, men treffer på 71 av 77 pasninger – best av de røde.
Gerrard Liverpools beste6Opptrer som en kelner i starten, der han stadig vekk serverer lagkameratene med pasninger. Viser tydelig hvem som er kapteinen på laget. Utlikner på et veldig bra frispark. Etter scoringen blir han imidlertid stadig svakere – litt etter litt. Slår noen merkelige pasninger og har dårlig kjemi med resten av midtbanen. Får bestemannsprisen, men det sier kanskje mer om resten av lagets prestasjoner enn kun Steven i dag.
Henderson 6Gjør verken en dårlig eller veldig god kamp. Løper som vanlig mye, men virker ikke helt komfortabel med hva sine oppgaver egentlig er. Blir litt i ingenmannsland når han får ballen i mellomrommet fordi han ikke har mange alternativer foran seg, og da blir Jordan svært usikker og lite brukelig.
Sterling 4Virker noe tafatt i starten. Forsøker seg på noen raid, men mislykkes gang på gang. Bytter side med sin kantmakker i 2. omgang, og han trives bedre der, men blir sjanseløs når vertene får én eller to spillere i sikring for backen. Byttes ut i det 65. minutt.
Moses 3Har gått ut og bedt om mer spilletid, men legger inn en veldig dårlig søknad om det i dag. Gir fra seg ballen enkelt på egen halvdel før 0–1-scoringen, og må påta seg skylden for det Hull-angrepet. Har heller ingen god dag med ballen i beina. Misser en gigantsjanse fra to-tre meter etter 70 minutter. Tas ut etter 1–2-målet.
Suarez 5Får til veldig lite i denne kampen. Jobber og presser, men han er altfor isolert uten Sturridge på topp og går derfor ofte dypt i banen for å hente ballen. Varter opp med noen håpløse avslutninger i frustrasjon. Ikke langt unna scoring på frispark mot slutten, noe som var den største sjansen hans i dag.
Coutinho 0Får 25 minutter på banen. Kommer inn og forsøker å skape rytme for gjestene, men han får veldig lite hjelp, og pasningskvalitetene hans kommer ikke til syne med mangel på løp. Viser prov på ekstremt god ballkontroll noen få ganger.
Alberto 0Kastes inn til de siste 20 minuttene – uten å markere seg noe særlig.