Henderson(46)
Wilshere(59)
Giroud(47)

Skrevet av Torbjørn Flatin

Før denne kampen hadde Liverpool beseiret Manchester U og Everton på eget gress, samt knust Tottenham på bortebane, og i dag ga man en ny beskjed ved å pulverisere Arsenal med 5-1. De røde fra Anfield vil minst være med i kampen om topp fire! Formspillerne Martin Skrtel og Raheem Sterling ble dagens menn med to scoringer hver, hvor slovaken understreket Liverpools gode offensive dødballer denne sesonger ved å score etter et tidlig frispark og en tidlig corner. Framover skapte "S-force" med Sterling, Suarez og Sturridge enorme problemer for ligalederen med sin fart, kløkt og direkte spill. Dette var en av de beste kampene foran The Kop de siste årene, og en perfekt innledning på ligarunde 25.

90:SLUTT

90:Cissokho vil også være med på festen, men skuddet fra skrått hold går like utenfor den bortre stolpen.

90:Arsenal slår et dypt frispark inne i feltet, Podolski får hodet på ballen men heller ufarlig inn til Mignolet.

90:Det er lagt til tre minutter.

89:"There is only one Brendan Rodgers" runger på Anfield, etterfulgt av YNWA. Det blir en trivelig helg i den røde delen av Merseyside!

87:Raheem Sterling er nok en gang igjennom på venstresiden og er nære sitt hattrick, men keeper får avverget da unggutten nok burde ha spilt inn i midten til Aspas.

86:Luis Suarez bytter med Iago Aspas.

76:Steven Gerrard bytter med Jordon Ibe.

74:Philippe Coutinho skyter hardt fra 16 meter, men nokså rett på keeper, etter at et sterkt løp fra Henderson har satt opp sjansen.

72: Arteta tar frispark. Bra frispark fra drøyt 20 meter, men Mignolet er pent nede ved bortre stolperot og får slått ballen ut til siden.

69: Arteta scorer på straffe. Det var Steven Gerrard som kom for sent inn i en takling og som forårsaket straffesparket.

67:Jordan Henderson skyter like utenfor fra hjørnet av 16-meteren etter glimrende å ha blitt spilt fra av Coutinho med en lang pasning.

66:Daniel Sturridge bytter med Joe Allen.

63:Luis Suarez skyter et frispark mot nærmeste stolpe. Ballen har retning av krysset med keeper får en finger på ballen.

61: Monreal bytter med Gibbs.

61: Özil bytter med Rosicky.

61: Giroud bytter med Podolski.

59: Wilshere får gult kort, noe han har "bedt om" en stund.

53:Liverpool farlig frempå igjen, men Sterling pirker ballen like utenfor fra kort hold og var dessuten offside. Tangering av største seier mot Arsenal pr. nå.

52:Raheem Sterling scorer på retur fra keeper Szczesny. Nok et hurtig angrep fra Liverpool hvor Raheem Sterling blir spilt fram på venstresiden, alene med keeper skyter han først nokså svakt rett på Szczesny, før han setter returen sikkert inn med venstrefoten.

49:Luis Suarez slår et bra frispark, men ballen når bare nesten en presset Sturridge. Den påfølgende corneren blir resultatløs.

48:Arsenal prøver med en offensiv etter pause, men Özil når ikke helt frem på et gjennomspill. Styreformann Tom Werner observert i direktørboksen.

47: Giroud får gult kort.

46:Jordan Henderson får gult kort etter å ha kommet på etterskudd i en duell med Wilshere.

De som mente at Brendan Rodgers hadde tatt ut et for offensivt lag mot ligaleder Arsenal, med sin sterke midtbane, (inkludert denne skribenten) måtte raskt svelge de ordene. Før minuttet var gått hadde Martin Skrtel trykket inn 1-0 på et frispark. Etter noen minutter med litt frem og tilbake steg Skrtel majestetisk på en corner og headet vakkert inn 2-0. Arsenal hang i tauene og et hurtigspillende og direkte Liverpool hadde tre store sjanser på tre minutter etter 2-0. De røde lot aldri ligalederen få ro og knockouten kom etter 17 minutter, da Suarez fant Raheem Sterling ved bortre stolpe. Det vanligvis stødige forsvaret til gjestene var svimle og bare tre minutter senere stakk Daniel Sturridge i bakrommet, ble funnet av Philippe Coutinho, og det var i ferd med å bli en ydmykelse. Fantastiske første 20 minutter av Liverpool. I siste halvdel av 1.omgang prøve et frustrert og grinete Arsenal å spille seg inn i kampen igjen, men Liverpool har vært aggressive og effektive over hele banen. 4-0, men det kunne faktisk vært både 6-0 og 7-0. En fotballorgie, og vi gleder oss til 2.omgang!

45:PAUSE

45:Suarez er ute på høyrekanten og Sturridge er inne i midten, men forsøket til Luis blir en mellomting mellom innlegg og skudd og går ut til utspill.

45:Tre minutter er lagt til.

45:Enorm jubel da Arsenal prøver et angrep og Toure og Gerrard får klarert i felleskap. Gjestene fra London begynner å bli grinete.

40:Arsenal prøver å spille seg inn i kampen, men Liverpool har så langt få problemer med å holde dem unna eget straffefelt.

20:Daniel Sturridge scorer etter innlegg fra Philippe Coutinho. Coutinho slår en perfekt gjennombruddspasning til Sturridge, som går rett igjennom Arsenal midtforsvar og setter ballen i hjørnet. Eventyrfotball!

17:Raheem Sterling scorer etter innlegg fra Luis Suarez. Eventyrfotball av Liverpool da man kjører i gang nok et mønsterangrep og Suarez slår inn til Sterling som kan score nokså enkelt fra kort hold.

15: Mertesacker header en corner like utenfor bortre stolperot.

13:Kolo Toure sender en retur like utenfor på åpent mål, etter at Luis Suarez først har banket læret i stolpen. Fantastisk første kvarter av Liverpool!

12:Liverpool har hatt to store sjanser etter 2-0 målet, mot et Arsenal som henger i tauene.

10:Martin Skrtel scorer etter corner fra Steven Gerrard. På hjørnesparket rager slovaken høyest og header glimrende i krysset fra omtrent straffemerket.

9:Jon Flanagan skyter etter et hurtig angrep fra Liverpool hvor Sturridge spiller ham frem. Skrå vinkel.

8:Mignolet klarerer i egen forsvarer og under press får Liverpool ballen ut til corner.

1:Martin Skrtel scorer etter frispark fra Steven Gerrard. Luis Suarez blir holdt igjen av Mertesacker etter 25 sekunder. Ute fra Liverpools venstreside slår Steven Gerrard et innlegg som går via et forsvarsbein og til Skrtel som får trykket inn ballen fra kort hold.

1:Liverpool har vunnet målvalget og angriper mot Anfield Road End før pause. Vi er i gang!

1:Et minutts applaus for tidligere Liverpool-angriper Tony Hateley, som gikk bort denne uka.

Fjerdeplasserte Liverpool er vertskap for ligaleder Arsenal. Åtte poeng skiller lagene før dagens kamp.

Liverpool stiller med det eksakt samme laget som spilte 1-1 mot West Bromwich på The Hawthorns sist søndag. Det store spørsmålet i dagene frem mot kampen var om Brendan Rodgers ville velge å kjøre inn Joe Allen på laget, og stille med tre spillere sentralt på midtbanen. Det har han altså valgt å ikke gjøre.

For Arsenal har spillere som Jack Wilshere og Mikel Arteta som antydet på forhånd ristet av seg skader og starter kampen.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 8Får ikke alt for mye å bryne seg på, men er sikker på det som kommer. Gjør et par bra redninger etter pause, på avslutninger fra Oxlade-Chamberlain og Wilshere. Gjør også en fin redning på et frispark fra Arteta mot slutten av kampen. Går tidlig på straffesparket.
Flanagan 9Gjør sin beste kamp hittil for klubben. Er bunnsolid defensivt, og bidrar også med solide offensive involveringer før pause. Bemerker seg også med et par strøkne langpasninger i etterkant av cornerklareringer fra Arsenal-forsvaret.
Skrtel Liverpools beste10Er mannen som åpner ballet, og sender Liverpool i føringen med to tidlige scoringer. Spiller en nærmest prikkfri kamp både offensivt og defensivt, og vi kårer han til Liverpools bestemann. 2-0 målet var det virkelig klasse over.
Toure 9Får en solid revansje etter giganttabben på The Hawthorns og spiller en meget solid forsvarskamp mot gamleklubben Arsenal. Burde hatt en scoring når Suarez sitt susende stangskudd nærmest treffer ham i leggen for åpent mål.
Cissokho 8Har rimelig god kontroll på sin side, selv om han til tider er litt uryddig i stilen. Bidrar også med offensive løp, og forsøker seg med en avslutning fra meget skrått hold på overtid.
Sterling 10Vi er i det gavmilde hjørnet i dag og gir Sterling en 10'er for sine to scoringer og meget aktive innsats, selv om han strengt tatt burde hatt både tre og fire mål på de store sjansene han fikk.
Henderson 9Denne mannen slutter aldri å imponere med sin løpskraft. Er arkitekten bak Liverpools tredje scoring. Burde selv ha scoret når han ble frispilt av Coutinho midtveis i annen omgang.
Gerrard 8Slår to lekre dødballer i forkant av de to første målene, men lager et unødig straffespark som Arsenal reduserer på. Gjør ellers en helhjertet defensiv innsats. Blir byttet ut til fordel for Jordon Ibe kvarteret før slutt.
Coutinho 9Har en fantastisk målgivende pasning til Sturridge sitt 4-0 mål. Slår flere pasninger fra øverste hylle, blant annet en lekkerbisken som Henderson burde gjort mål på i annen omgang. Forsøker seg med et hardt skudd fra god posisjon et drøyt kvarter før slutt, men forsøket blir for rett på keeper.
Suarez 9Er som vanlig et aktivum, men kommer heller ikke i denne kampen på scoringslista. Vinner frisparket i forkant av 1-0, og slår en vakker målgivende pasning som Sterling kan spasere i mål til 3-0. Har også et susende langskudd i stolpen på stillingen 2-0 som hadde fortjent en bedre skjebne.
Sturridge 8Gjør 4-0 på vakkert vis alene med keeper, men burde før det ha gjort 3-0 når han kom mutters alene med Arsenals sisteskanse etter å ha blitt frispilt av Suarez på vidunderlig vis. Blir ofret til fordel for Joe Allen midtveis i annen omgang.
Ibe 0Får et kvarter som erstatter for Gerrard. Sender et skudd høyt opp på The Kop fra god posisjon fire minutter før slutt.
Allen 0Kommer inn for å trygge seieren i andre halvdel av annen omgang. Gjør seg ikke spesielt bemerket.
Aspas 0Får noen få minutter på banen som innbytter for Suarez.