Bertrand(48)
El Ahmadi(21)
Clark(16)

Skrevet av Einar Kvande

Det ble poengdeling på Anfield etter at lagene hadde initiativet i hver sin omgang. Aston Villa var klart best før pause, mens Liverpool dominerte andreomgangen. Hjemmelaget gikk hardt ut etter pause, og utligningen kom allerede åtte minutter ut i omgangen. Luis Suarez runde keeper Guzan og ble lagt ned, og Steven Gerrard var sikker straffesparkeksekutør. Liverpool presset hardt på for et vinnermål, men klarte ikke å skape de helt opplagte mulighetene. Suarez var nærmest med et frispark som gikk like utenfor krysset. Innbytter Lucas Leiva måtte byttes ut med en kneskade, noe som var en ekstra malurt i begeret for de røde.

90:Raheem Sterling får gult kort.

90:Suarez smeller til fra nærmest død vinkel. Guzan slår ballen unna.

90:Fire minutter er lagt til.

88: Bacuna får gult kort for uthaling av tiden.

87:Sturridge med svakt innlegg i god posisjon. Rett i klypene til Guzan.

81: Bertrand bytter med Luna.

80: Clark er skadet.

79:Bacuna forsøker å filme på Sturridge et rødt kort etter en duell mellom de to inne i feltet.

77:Luis Suarez er svært nær å sette frisparket i krysset, men det går like utenfor. Et meget godt forsøk!

76:Suarez skaffer Liverpool et frispark i god posisjon, men nærmere 30 meter fra mål.

74:Sterling og Suarez kombinerer seg fint inn i feltet, men sistnevnte avblåses for en marginal offside.

72:Holt header hjørnesparket utenfor under press.

72:Henderson må gi corner. Roper på frispark for dytt, men får det ikke.

66:Liverpool trykker på nå. Sterling skyter utenfor fra god posisjon.

66:Lucas Leiva bytter med Joe Allen.

65:Jordan Henderson skyter hardt og lavt fra 16 meters hold. Guzan gjør en meget god redning.

64:Luis Suarez skyter rett på Guzan etter et langt og presist fremspill fra Johnson. Lucas er tilbake i spill igjen.

62:Lucas Leiva er skadet. Har fått problemer med kneet etter situasjonen der han felte Delph.

62: El Ahmadi bytter med Sylla.

60: Delph skyter like utenfor høyre stolpe fra distanse.

58:Lucas feller Delph midt inne på egen banehalvdel.

57:Sturridge forsøker seg på et skudd fra distanse, men får ikke nok kraft i avslutningen. Enkelt for Guzan.

56:Gerrard med en viktig inngripen i eget felt.

54:Suarez prøver seg på en kjapp lobb fra langt hold, etter at Sterling blir felt av Weimann.

53:Steven Gerrard scorer på straffe. Kapteinen er sikker fra straffemerket, selv om Guzan går riktig vei.

52:Guzan feller Suarez inne i feltet, og Liverpool får straffe.

49: Agbonlahor bytter med Holt.

49: Agbonlahor sliter med skaden han fikk i første omgang.

48: Bertrand får gult kort etter å ha meid ned Sterling.

47:Suarez prøver å chippe ballen i langhjørnet fra god posisjon, men ballen går over mål.

46:Philippe Coutinho bytter med Lucas Leiva.

Aston Villa gikk rett i strupen på Liverpool, og dominerte fullstendig denne førsteomgangen. Vertene har rett og slett ikke hengt sammen som fotballag, og kan prise seg lykkelige for at de bare ligger under med ett mål til pause. Villa har stoppet overgangene til Liverpool med aggressivt press, og har gjenvunnet ballen tidlig. Dermed har de klart å sette Liverpool-forsvaret under press med hurtige kontringer. 1-0 målet kom etter en slik kontring, og da gjestene la på til 2-0 så det dystert ut for vertene. Ledelsen var fullt fortjent på det tidspunkt, men så reduserte Daniel Sturridge på overtid i første omgang på Liverpools eneste fine angrep i omgangen, etter et flott gjennomspill av Jordan Henderson.

45:Daniel Sturridge scorer etter en flott stikker fra Jordan Henderson. Et flott angrep av Liverpool gir nytt håper før annen omgang. Scoringen kommer to minutter ut i den tillagte tiden.

45:Tre minutter er lagt til i første omgang.

45:Coutinho med et skuddforsøk som treffer Clark og gir vertene et hjørnespark.

41:Cissokho med en aldeles håpløs avslutning fra god posisjon, etter flott forarbeid av Suarez. Franskmannen skyter ballen høyt opp på tribunen.

36: Benteke header i mål etter innlegg fra Agbonlahor. Simon Mignolet feilberegner fullstendig innlegget, og Glen Johnson er heller ikke patent i markeringen, og Benteke kan enkelt heade i tomt bur.

32:Sterling legger knallhardt inn fra høyre, men Villa får klarert.

30:Både Suarez og Agbonlahor er tilbake på banen.

30: Agbonlahor er skadet, og må også ha behandling.

28:Luis Suarez får en albue fra Bacuna i hodet, og ligger nede.

28:Mignolet holder ballen på andre forsøk etter et hjørnespark.

25: Weimann scorer fra kloss hold etter innlegg fra Agbonlahor. Scoringen kommer etter en Villa-kontring der Agbonlahor kjører karusell med Kolo Toure.

24: Clark header knallhardt i stolperoten på hjørnesparket. Liverpool heldige som ikke ligger under nå.

23:Kolo Toure må gi en corner. Gjestene fortsetter å presse Liverpool bakover.

21:Sturridge forsøker å plassere ballen i krysset, men forsøket går opp på tribunen.

21: El Ahmadi får gult kort for en horribel takling mot Cissokho.

19:Dommer Moss går tilbake og dømmer frispark på en hands av Henderson, etter først å ha gitt gjestene fordel av ballen.

18:Weimann skyter ballen høyt opp på The Kop fra distanse, etter at Gerrard mister ballen i farlig sone for tredje gang i kampen.

17:Gerrard slår et dårlig frispark, som går over dødlinja.

16: Clark får gult kort etter å ha lagt ned Sterling 15 meter utenfor 16-meteren.

16: Westwood skyter, Mignolet redder.

12:Anfield-publikumet uttrykker sin klare frustrasjonen med dommer Moss når han ikke gir frispark i det Suarez går i bakken like utenfor 16-meteren. Suarez holder seg til baksiden av låret.

10:Villa fortsetter å presse vertene over på defensiven. Kolo Toure klarerer.

8:Gerrard med en horribel feilpasning rett utenfor egen 16-meter. Heldigvis klarer ikke gjestene å utnytte situasjonen.

8:Både Toure og Benteke kan fortsette kampen.

6:Kolo Toure er skadet i hodet etter å ha sust inn i Benteke på hjørnesparket.

6:Gerrard slår frisparket inn i feltet. Ballen treffer hånden til Bacuna og går til corner.

5:Raheem Sterling skaffer Liverpool et frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren.

4:Martin Skrtel setter inn en viktig takling like utenfor egen 16-meter. Villa har tatt initiativet i kampen.

1: Agbonlahor kommer alene med Mignolet før minuttet er spilt, men setter heldigvis ballen like utenfor høyre stolperot. Stor sjanse til gjestene!

1:Gjestene tar avspark, og spiller mot The Kop i første omgang.

Liverpool får besøk av Aston Villa, som ligger på 11.plass i Premier League før denne serierunden.

Daniel Sturridge er tilbake i Liverpools startoppstilling for første gang siden kampen mot Fulham den 9.november. Lucas Leiva er henvist til innbytterbenken. Det er den eneste forandringen på laget i forhold til de som startet i Stoke. Det betyr at Raheem Sterling starter sin 11.kamp på rad.

Joe Allen er tilbake etter skade, og sitter på innbytterbenken. Der sitter ikke Mamadou Sakho.

Aston Villa har gjort tre endringer i startoppstillingen i forhold til sin kamp mot Arsenal på mandag. Innlånte Ryan Bertrand fra Chelsea erstatter Antonio Luna som venstreback, Leandro Bacuna tar over for Matt Lowton som høyreback, mens Andreas Weimann kommer inn for skadede Nathan Baker. Innlånte Grant Holt fra Wigan sitter på benken.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 5Gjør ny tabbe med en svak inngripen på 0-2-målet, og han kan nok også gjøre ting annerledes ved 0-1. Usikker i feltet. Noen gode redninger på skudd. Ikke mye å gjøre i 2. omgang.
Johnson 5Lite synlig før pause. Slipper Benteke før han går sentralt og opp i ”duell” med Mignolet på 0-2. Bedre defensivt i 2. omgang. Hopper ofte inn og får en viktig berøring på noen innlegg imot. Hever seg utover i kampen. Er sjeldent eller aldri med offensivt.
Toure 5Følger ikke opp prestasjonen fra det motsatte oppgjøret i august. Blir rundlurt og passert av Agbonlahor på 0–1. Virker ikke komfortabel med ballen. Bidrar med noen gode hodedueller.
Skrtel 7Varter opp med mange strålende taklinger. God på hodet, til tross for at han sliter mot Benteke i lufta.
Cissokho 5Bruker ofte for lang tid med ball og velger feil. Veldig svak offensivt. Skumle og ofte dårlige klareringer. Hever seg etter pause. Gjør det enkelt.
Sterling 7Ivrig etter å utfordre, og løper enormt mye. Gode rykk som gjør at Villa er for sene i dueller og Liverpool får mange frispark. Innleggene varierer. Er også bra med defensivt.
Henderson Liverpools beste7Løper, løper og løper. Strålende målgivende til Sturridge. Jobber veldig bra begge veier. Stresser Villa-forsvaret med dype løp. Går ofte i veien for dem og bryter spillet. Er Liverpools bestemann.
Gerrard 6Sliter veldig og roter mye i den ensomme ankerrollen. Blir mye bedre når han får en mer offensiv rolle etter innhoppet til Lucas. Setter et straffespark i mål. Pasningene blir kontinuerlig bedre utover i kampen.
Coutinho 5Virker ikke helt seg selv. Teknikken sitter ikke som den skal, og pasningene kommer for tidlig og er svake. Godt skuddforsøk som blokkeres. Byttes ut i pausen.
Suarez 6Får lite å jobbe med i starten, men involveres gradvis mer. Blir stadig meid ned uten å få noe. Har ikke sin typiske flyt i dribleraid. Skaper noen sjanser og presser kontinuerlig. Ordner straffespark. Svær nærme nytt frispark-mål.
Sturridge 7Ligger ofte dypt, men presser bra når Villa har ballen. Godt skuddforsøk i 1. omgang, og rekker å sette inn en viktig og strålende redusering før pause. Truer ikke bakrommet nok etter pause.
Allen 0Får 25 minutter. Holder spillet og flyten i gang, og han gjør sine oppgaver bra i en mer defensiv rolle enn vanlig.
Leiva 0Kommer inn til 2. omgang og bidrar med en svært tydelig stabilitet når han tar over for Gerrard i ankerrollen. Må dessverre ut med skade i det 66. minutt.