Liverpool - Man City

3-2)

13.04.2014 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 601 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool vinner toppoppgjøret 3-2 over Manchester City etter en høydramatisk fotballkamp. Lagene hadde hver sin omgang. Jordan Henderson fikk direkte rødt kort i sluttminuttene, og må nå stå over de tre neste kampene. Manchester Ciy tok virkelig tak i kampen etter pause, og presset Liverpool over på defensiven. Liverpool hadde store problemer med å stoppe David Silva, og i løpet av fem minutter midtveis i annen omgang hadde City utlignet. En sleiv fra Kompany ble til slutt avgjørende. Philippe Coutinho klinket til når sjansen bød seg, og brasilianeren ble dermed matchvinner. Det hører også med til historien at gjestene følte seg snytt for et par straffespark i kampen.

90:Raheem Sterling bytter med Lucas Leiva.

90:Jordan Henderson får rødt kort. Kaster seg inn med knottene først på Nasri, etter å ha fått ballen for langt foran seg.

90:Mignolet holder corneren i fast grep.

90:Fem minutter er lagt til. Skrtel må gi en corner. City presser nå.

89:Philippe Coutinho bytter med Victor Moses.

89:Liverpool kontrer, men igjen vinkes det for offside på Suarez.

86:Coutinho feller Zabaleta nede ved hjørneflagget.

83:Liverpool med et flott angrep, med Suarez flagges av for offside.

82: Demichelis er høyt oppe og header mot mål. Mignolet er nede og holder ballen.

82:Silva skaffer gjestene en ny corner.

81:Zabaleta tvinger frem en corner i en duell med Allen.

78:Philippe Coutinho scorer på feilpasning. Kompany sleiver når han skal klarere et innlegg, og Coutinho kliner ballen hardt ned i høyre hjørne.

78: Zabaleta får gult kort etter å ha holdt igjen Coutinho.

75: Silva skyter like utenfor, etter et innlegg fra Aguero. Liverpool-forsvaret blir overkjørt nå.

72:Liverpool har ballen i mål, men Henderson avblåses korrekt for offside.

71:Suarez skyter og Hart redder. Suarez vinkes av for offside.

68: Dzeko bytter med Aguero.

67:Nasri skyter utenfor. Liverpool er veldig på hæla nå.

67: Dzeko skyter fra kloss hold, men Mignolet redder.

66:Daniel Sturridge bytter med Joe Allen.

62:Glen Johnson scorer selvmål, etter at et skudd fra Silva går både via Glen Johnson og Liverpool-keeper Mignolet.

61:Sturridge går på en kontring, og går overende i City-feltet. Zabaleta er borti ballen, og corner til Liverpool.

60:City skaffer seg et hjørnespark.

60:Silva storspiller nå, og legger et farlig innlegg som går gjennom hele målgården.

59:Steven Gerrard får klarert etter klabb og babb inne i Liverpool-feltet. Vertene er hardt presset nå.

57: Silva scorer etter innlegg fra Milner. City kombinerer seg fint gjennom Liverpool-forsvaret, og Silva scorer fra kloss hold.

56:Silva setter ballen i mål, men ballen har vært over dødlinja, og Liverpool får utspark.

54:Sterling med dårlig førstetouch når Liverpool får en god kontringssjanse.

51:Skrtel med en viktig sklitakling foran Fernandinho.

50: Navas bytter med Milner.

48:Dårlig avslutning av Sterling, etter at han har danset seg fri.

46:City setter i gang annen omgang. Ingen bytter i pausen.

Liverpool leder 2-0 etter en gnistrende førsteomgang på Anfield. Raheem Sterling og Martin Skrtel har scoret målene. Liverpool var som vanlig kjapt ut av startblokkene, og tok en tidlig ledelse da Sterling var iskald når han ble frispilt av Suarez. Vingen dro av både Kompany og Hart, og satte ballen i tomt mål. 2-0 var en klassisk Martin Skrtel-heading etter en corner. Det var først etter at Liverpool hadde tatt en tomålsledelse at gjestene våknet, og City hadde et par enorme muligheter til å utligne like før pause. Først etter en corner som Raheem Sterling og Glen Johnson reddet på streken to ganger, så på et volleyskudd fra Fernandinho som Simon Mignolet gjør en klasseredning på.

45:Suarez skaffer Liverpool et hjørnespark.

45: Fernandinho får gult kort når han dytter Suarez overende uten at ballen er i nærheten.

45: Fernandinho skyter på volley. Mignolet med en fantastisk redning. Enorm City-sjanse!

44: Kompany header på en corner, og Liverpool redder på streken to ganger ved først Sterling og deretter Johnson, før Mignolet holder ballen.

43:Mignolet er heldig når han sender avgårde et håpøløst utsparkforsøk, men heldigvis klarer ikke City å utnytte sjansen.

42:Forsvaret til City åpner seg opp når Coutinho fører ball, men skuddforsøket er svakt og går utenfor.

41:Suarez med et litt umotivert og løst skudd utenfor, når han fyrer løs i steget.

38:Silva skyter frisparket lavt i muren.

37:Coutinho lager frispark i farlig posisjon 20 meter fra mål.

36:Coutinho skyter i Fernandinho, og vertene får et nytt hjørnespark.

33:Sakho med en uvøren takling på Dzeko inne i egen 16-meter, men Clattenburg dømmer femmeter.

32:Mignolet bokser bort corneren.

31:Flanagan med et tilbakespill inn i farlig område, og Gerrard må gi corner i duell med Dzeko.

30:Suarez får ikke treff på Coutinhos hjørnespark, og Hart fanger ballen.

29:Ny flott kontring av Liverpool ender med en ny corner til vertene.

26:Martin Skrtel header en corner fra Steven Gerrard i mål. Slovaken rager høyest på fremste stolpe, og header kontant i langhjørnet.

26:Steven Gerrard får stå helt alene på corneren, og header knallhardt på mål. Men rett på Joe Hart, som bokser over.

25:Liverpool kontrer, og Demichelis må gi en corner.

22:Henderson må gi en corner når Navas kommer til dødlinja.

21: Garcia får gult kort i sin første takling, når han meier ned Henderson bakfra.

19: Toure bytter med Garcia.

18: Toure er skadet. Noe skjedde da han skjøt over for noen minutter siden.

15:Daniel Sturridge skyter utenfor på et kreminnlegg fra Sterling. Der burde Sturridge ha satt ballen i mål, når han får sjansen alene med Hart fra kloss hold!

14:Yaya Toure med et dårlig treff. Sender ballen høyt opp på Anfield Road End.

13:Det blåses frispark mot Yaya Toure når han feller Glen Johnson inne i Liverpool-feltet.

11:Nydelig Liverpool-angrep på venstresiden, men City får ryddet unna når innlegget kommer.

9:Nydelige kombinasjoner av Liverpool før Sterling roter ballen over dødlinja til utspark.

8:Demichelis takler. Corner til vertene.

6:Raheem Sterling scorer etter pasning fra Luis Suarez. Uruguayaneren slår en nydelig stikker, og Sterling er iskald når han drar av City-forsvaret og setter ballen i tomt mål.

5:Luis Suarez får gult kort når han er alt for sent inne i en takling på Demichelis.

4:Coutinho med kampens første avslutning. Langt tilside for mål. Liverpool har åpnet med aggressivt press inne på Citys banehalvdel.

1:Manchester City vant myntkastet, og Liverpool sparker i gang kampen mot The Kop.

Det er klart for toppoppgjør i Premier League på Anfield, når Liverpool er vertskap for Manchester City. De røde topper tabellen, og det er fire poeng ned til City på tredjeplass. Gjestene har imidlertid spilt to kamper mindre enn Liverpool.

Liverpool stiller uforandret i forhold til bortekampen mot West Ham. Det betyr at Daniel Agger må finne seg i å begynne på innbytterbenken, og at Mamadou Sakho har fått fornyet tillit.

Vincent Kompany er blitt spilleklar og starter for Manchester City, mens Sergio Aguero sitter på innbytterbenken.

Kompany har en fitness-test under oppvarmingen.

Det er en fantastisk stemning på Anfield i det lagene entrer banen. "Justice for the 96" runger over stadion.

Etter en overjordisk versjon av You'll Never Walk Alone holdes det ett minutts stillhet til minne om Hillsborough-ofrene. En mosaikk med "96 - 25 years" vises på The Kop.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 7Slipper inn to mål, men gjør også noen ufattelig gode redninger – i begge omganger. Litt slurv med ballen i føttene her og der. Gjennomfører totalt sett en veldig god kamp.
Johnson 6Blir ofte med fremover og er nokså involvert i spillet på Citys halvdel, men sluttproduktet er så som så. Er til tider veldig god defensivt, særlig i duellene med Nasri, men kjøres over når Silva tar på seg ballettskoene. Får kreditert selvmål på utlikningsmålet til City.
Skrtel 8Fremstår som den store kjempen i forsvaret. Har 17 av 17 vellykkede klareringer med hodet – og scorer også med pannebrasken. Gjør en viktig takling når City kommer på blank like etter pause.
Sakho 7Slipper lite forbi seg, men virker litt overtent – eller hodeløs – ved enkelte anledninger. Nær ved å lage straffe imot i 1. omgang og er generelt litt nølende med ballen i beina. Slår likevel flest pasninger og vinner flest luftdueller av alle i rødt.
Flanagan 7”Den røde Cafu” gir absolutt ingenting ved dørene. Han smeller til i alle dueller, og Jesus Navas slet med å gjøre noe som helst på kanten. Til tross for noen skumle ballmiss og posisjoneringsfeil, går han frem som et godt eksempel i taklingsspillet når det gjelder på slutten. Bryter spillet flest ganger hos de røde.
Gerrard 9Bretter opp ermene og gjør seg verdig kapteinsrollen hos serielederne. Veldig god i duellspillet – han vil som regel mest hver gang– og gjør en svært god jobb i den defensive rollen mot kanskje ligaens vanskeligste motstand. Rydder også unna i egen boks når det trengs.
Henderson 6Sentral i angrepsspillet, der han står for en rekke offensive og presise pasninger. Løper som vanlig mye, men er litt mer på etterskudd enn vanlig. Mister hodet og får direkte rødt kort når han slurver med ballen på overtid og grisetakler Nasri.
Coutinho Liverpools beste9Takler, løper, finter og presser i et vedvarende kjør! Gjenvinner ballen flest ganger (14) av alle på banen og har 100 prosent positiv uttelling på taklingene sine. Han danser på karakteristisk vis med ballen under press. Treffer gjennomsnittlig på fire av fem pasninger, vinner alle sine hodedueller og scorer det avgjørende 3-2-målet på strålende vis. Byttes ut like før slutt.
Sterling 9Herjer i første del av kampen! Scorer 1-0-målet etter å ha vendt vekk Kompany og Hart. Slår noen glimrende innlegg som kunne resultert i mål. Blir litt borte når City tar over, men gjør samtidig en god jobb bakover. Tas ut på overtid.
Sturridge 5Litt usynlig når laget er på sitt beste i kampen, og han holder ikke det nivået vi er blitt vant til å se ham på denne sesongen. Snytes nok for straffe etter pause. Ett skudd uten å treffe mål. Ut med en skade etter timen.
Suarez 6Pådrar seg et tidlig gult kort og lever på grensa hele kampen. Overraskende uryddig med ballen, og han sliter med å passere forsvarere, men varter opp med den målgivende pasningen på 1-0-scoringen og er et evigvarende uromoment for City. Faller mye uten å få frispark og blir følgelig frustrert og kranglete. Alt i alt en kamp litt under gjennomsnittet for Luis’ del.
Allen 0Kommer inn uten å markere seg nevneverdig. Blir bedre jo lenger han er på gressmatta.
Moses 0Har friske ben, men gjør ikke mye ut av seg. Får en god kontringsmulighet, men roter vekk ballen.