Michael Carrick(41)
van Persie(39)
Cleverley(34)

Skrevet av Torbjørn Flatin

Phew! I historiebøkene vil det stå at sesongen 2013-14 startet med tre 1-0 seire, og hvor Daniel Sturridge ble matchvinner i alle tre. Liverpool topper også tabellen i Premier League for første gang siden januar 2009. Det er hva som teller, selv om spesielt de siste 45 minuttene ble svært nervepirrende for alle med hjertet hos de helrøde, ettersom et energisk gjestelag presset Liverpool bakover. Mannskapet til Brendan Rodgers virket preget av 120 minutter i midtuka, hvor man også fikk tre mann skadet som ikke minst påvirket hva man kunne sette inn fra benken. Når det er sagt var Martin Skrtel god i sitt "comeback" og stod støtt sammen med Daniel Agger i et midtforsvar foran en sikker Simon Mignolet. United hadde ballen mye, men var svake på dødballer og kom ikke til mange klare sjanser, det må legges til. Nå får Liverpool to ukers landslagspause til å slikke sårene, og trolig hente inn 2-3 nye spillere, mens en kan konkludere med at sesongstarten har vært perfekt så langt med ni poeng av ni mulige.

90:SLUTT

90:Raheem Sterling skyter i det 5.minutt av overtiden og de Gea slår til corner. Kontringen skapt av en glimrende brytning av Enrique.

90:Enrique klarerer frisparket med hodet, men dommeren har lagt til fem minutter!

90:Farlig frispark for Man Utd utenfor hjørnet av 16-meteren.

90:Lucas Leiva får gult kort.

87: van Persie skyter fra hjørnet av 5-meteren etter pasning av Hernandez, men i steget setter spissen ballen i nettveggen. Var det den store sjansen til Man Utd?

85:Brendan Rodgers har spilt ut sitt siste kort, i en omgang hvor de røde har blitt presset lave. Greier de å holde ut de siste fem minuttene pluss overtid?

84:Philippe Coutinho bytter med Luis Alberto.

81: Hernandez skyter etter en kontring, men det lave skuddet fra hjørnet av 16-meteren går i fanget på Simon Mignolet.

78:Glen Johnson bytter med Andre Wisdom.

78:Glen Johnson må dessverre bytte. Bekymringsfullt.

76: Patrice Evra og Glen Johnson halter etter en kolossal takling fra sistnevnte på kanten av straffefeltet. Sistnevnte synes å ha kommet verst ut av det med et skadet kne.

73: Ryan Giggs bytter med Hernandez.

72:Svakt tilbakespill fra Vidic gjør at Glen Johnson nesten når ballen før de Gea som så vidt får meiet ballen opp på tribunen.

71: Valencia må ut til benken for å ordne på noe i forbindelse med øyet, kanskje en linse som har falt ut.

68: Ryan Giggs kommer først på ballen ved første stolpe etter en corner fra Nani, men rett på Simon Mignolet. Liverpool kjemper, men virket preget av å ha spilt 120 minutter på tirsdag.

65:Etter at Man Utd startet best i 2.omgang har det vært en periode med rotete og dårlig spill.

63: Young bytter med Nani.

60:Iago Aspas bytter med Raheem Sterling. Aspas har arbeidet hardt, men uten å være mye med i spillet, og han har også et gult kort. Sterling kan bli viktig når Liverpool vil få kontringsmuligheter så lenge de holder på ledelsen.

59: Young får gult kort for å ha holdt igjen Henderson.

58:Welbeck roper på straffe etter en duell helt ved dødlinjen, og det samme gjør David Moyes. Reprisene viser at det er filming og langt fra straffespark.

57:En hardt presset Mignolet får bokset ut i returrommet hvor en spiller fra Man Utd sender forsøket på skudd i forsvarsblokken.

53:Ny corner for Man Utd. Liverpool sliter med energien til de tilreisende i åpningsminuttene av 2.omgang.

51: Young skyter hardt i Liverpools forsvarsmur etter at vertene har måttet forsvare seg på to cornere fra gjestene i rask rekkefølge.

49:Frisparket fra Gerrard går via skulderen til Agger og fem meter utenfor.

49:Carrick, som har gult kort, feller Aspas og får en skjennepreken fra dommeren.

47:Manchester United får en tidlig corner etter at Johnson headet et langt overlegg ut over dødlinjen. Hjørnesparket fra Young går over alle og ut til utspill.

46:2.omgang har startet.

Liverpool fikk en drømmestart ved Daniel Sturridge, da spissen scoret i sin tredje ligakamper på rad for sesongen. Ellers har det vært hektisk med til dels frenetisk tempo og hvor ingen av lagene har fått særlig rytme i sitt spill. Det gjelder ikke minst Liverpool som ikke har fått med offensive spillere som Coutinho og Aspas i sitt spill. Manchester United har vært til dels farlige på flankene, ikke minst sin venstreside ved Evra og Young, men uten å komme til de store sjansene. Agger og Skrtel har greid å sette van Persie ut av spill, og nederlenderen i likhet med flere av sine lagkamerater begynte å gå sur på slutten av omgangen. Ingen ting er avgjort her, men Brendan Rodgers vil ikke minst poengtere at hjemmelaget holder konsentrasjonen og disiplinen på topp fra start av 2.omgang.

45:PAUSE

45:"Diskusjoner" ute på banen etter et sammenstøt med van Persie og Skrtel inne i feltet på et innlegg. Van Persie prøver tydelig å provosere Liverpools midtstopper etter at ballen har passert.

45:Det er lagt til to minutter

41: Michael Carrick får gult kort.

41:Man Utd får nesten en stor sjanse da et innlegg fra venstre er så vidt for høyt for en helt ledig Welbeck foran mål.

39:En grinete van Persie får gult kort for en stygg stempling mot Agger etter at han har mistet ballen.

37:Valencia går inn som høyreback for Phil Jones.

37: Jones bytter med Valencia.

36:Philippe Coutinho skyter frisparket, men får ikke ballen ned og skuddet havner svakt opp på Anfield Road End.

34:Iago Aspas får også gult kort, trolig for en gest mot dommeren.

34: Cleverley får gult kort for taklingen.

33:Cleverley feller Coutinho like utenfor 16-meteren. Gjestene sure for at Liverpool ikke spilte ballen da Phil Jones lå nede.

27:Steven Gerrard skyter frispark fra 20 meter. Får ballen over muren og ned, men uten særlig kraft og de Gea redder enkelt.

25:Fjernsynsbildene viser Mamadou Sakho, Tiago Ilori og Victor Moses som alle sitter i direktørboksen.

20:Coutinho viser seg fram for første gang da han starter en herlig dribleserie, før han blir meid ned av Giggs og van Persie i felleskap. Dommer Marriner velger å holde kortene i lomma.

15:Brendan Rodgers roper ut instruksjoner fra sidelinjen. Manchester United har i høyeste grad vært med i det første kvarteret og virket farlige, og Liverpools manager vil håpe at hans mannskap kan komme i gang med pasningsspillet og få satt kampen mer.

13:Strålende takling av Gerrard på Welbeck i full fart fremover får stormende applaus på The Kop.

12:Corneren går gjennom hele feltet, men van Persie får ikke kontroll ved bakre stolpe og ballen tripper ut til utspark.

11: Ryan Giggs tar frispark. Det blir til slutt Young som sender ballen inn i feltet og Mignolet må klarere ut til corner.

10:Steven Gerrard svarer med et lignende forsøk i den andre enden.

10: Welbeck skyter hardt fra 18 meter, men uten særlig problemer for Mignolet..

8:Frenetiske åpningsminutter på Anfield.

7:Coutinho skyter fra 25 meter, men langt utenfor.

6: Welbeck sender et brassespark en liten meter over målet til Mignolet etter at et overlegg var blitt headet tilbake inn i feltet.

4:Daniel Sturridge header inn fra kort hold etter at Daniel Agger har headet mot mål fra en corner. Agger vinner en hodeduell mot Ferdinand og Sturridge er den som reagerer raskest av spillerne ved målstreken.

1:Man Utd med et angrep etter 20 sekunder, men Ryan Giggs avslutter svakt rett på Mignolet da han skyter fra skrått hold etter et langt overlegg fra venstre.

1:Kampen er i gang!

1:Flott mosaikk av Bill Shankly med utstrakte armer og 100 på The Kop, før det er et minutts applaus for mannen som skapte det moderne Liverpool Football Club og som ville ha fylt 100 år i morgen.

1:Sky har vist bilder av Sturridge som holdt seg til låret under oppvarmingen, men spissen starter kampen.

1:Like før avspark. Ryktene sier at de mulige nyervervelsene Sakho, Ilori og Moses alle er til stede på kampen. Kanskje får vi høre noe mer om overgangene etter kampslutt.

Før kampen vil The Kop feire Bill Shankly, mens fokus på møtet med rivalene fra Manchester United vil være hundre prosent fra avspark kl 14.30.

Wayne Rooney ikke er med i troppen til gjestene. Hos Liverpool går Martin Skrtel inn i midtforsvaret ved siden av Daniel Agger. Kolo Toure og Fabio Borini er ikke med i troppen, noe som vil sette fart i ryktene om at sistnevnte kan være på vei ut på lån.

Mignolet;Johnson,Skrtel,Agger,Enrique,Lucas,Gerrard,
Henderson;Sturridge,Aspas,Coutinho.
Res: Jones,Wisdom,Flanagan,Kelly,Ibe,Alberto,Sterling

Vurdert av Håvard Sæle

Mignolet 7Bunnsolid. Trygg med ballen og rolig i sin opptreden. Bokset unna et par hjørnespark og hentet frem en god redning på distanseskuddet til Nani. En trygghet bak der.
Johnson 8Tok luven av Young. Gode offensive bidrag i 1. omgang, mens han måtte prioritere det defensive etter pause. Full kontroll på Welbeck, før han måtte ut med en kneskade etter å ha blokkert et skuddforsøk fra Evra.
Skrtel 8Ryddet opp i stor stil sammen med Agger. Drev van Persie til vannvidd og lot ikke Welbeck skape noe som helst. Ruvet i luftrommet.
Agger 8Vi noterer målgivende på 1-0-scoringen! Bunnsolid defensivt, foruten en glipp da han feilberegnet et gjennomspill. Ellers plettfri, og bare marginalt svakere enn stopperkollegaen sin.
Enrique 6Klarte seg fint i 1. omgang, men fikk mer trøbbel da Jones gikk ut og Valencia kom inn på Uniteds høyreback. Lå ofte galt posisjonert det første kvarteret i 2. omgang. Hevet seg da Nani kom inn.
Henderson Liverpools beste8Løp og løp og løp og løp og løp. Så ble han sliten – og da løp han bare enda litt mer. La ned en forbilledlig innsats defensivt, i tillegg til at han knapt lot seg stresse med ballen i beina. Valgte kloke løsninger og stod distansen ut. Liverpools bestemann i dag.
Leiva 7Dekket enorme rom sentralt. Rolig og balansert med ballen, men ble sliten på tampen og gjorde noen merkelige valg. Pådro seg gult kort da han laget frispark i farlig posisjon på overtid.
Gerrard 7Ikke like fremtredende som han ofte er mot United, men innsatsen var upåklagelig. Misset på noen pasninger før pause, men hentet seg inn og økte presisjonen etter hvert. Slo til med noen glimrende taklinger.
Coutinho 6Vanskelige arbeidsforhold for den lille ballkunstneren. United-spillerne lot sjelden anledningen passere dersom de fikk muligheten til å pløye ned brasilianeren. Uredd, men sluttproduktet var ikke all verden i dag. Innsatsen kan vi imidlertid ikke ta ham på.
Aspas 5Viste frem noen fine detaljer før pause, men ble for lett i duellspillet. Etter pause økte også feilprosenten for den arbeidsomme spanjolen, som dermed ble byttet ut etter en time.
Sturridge 8Målgarantist og matchvinner. Genial bevegelse inne på streken før han styrte inn seiersmålet. Konstant uromoment før pause. Holdt hodet kaldt etter sidebyttet og var viktig som oppspillspunkt. At han maktet å holde i kula, gjorde at spillerne bak ham kunne hvile.
Alberto 0Kom inn og rodde seieren i land. Klok og kald med ballen i beina. Presset også United til å gi bort ballen ved to anledninger.
Sterling 5Fikk den siste halvtimen, men maktet ikke å sette Valencia på noen prøver. Hadde mer enn nok med å hjelpe José Enrique defensivt. Tvang De Gea til å gjøre en god redning på overtid og vant en viktig corner.
Wisdom 0Spilte de siste tolv minuttene etter at Johnson ble skadet. Klarte seg fint på høyrebacken.