Kusunga(90)
Smith(2)

Skrevet av Arild Skjæveland

Sluttrapport av Torbjørn Flatin (på Anfield):

Mer fart fra start av andreomgang med to bytter og ei skjennepreiken i pausen. Det ble mer fart, og det var tydelig at Sterling hadde fått beskjed om å angripe. Gerrard ble flyttet fram på banen, noe som hadde en positiv virkning. Inn kom Coutinho med og mer kreativitet, og da løfta det seg, spesielt de første 15-20 minuttene av andreomgang hvor en til slutt også fikk uttelling.

Litt midtveis i andreomgang falt det litt igjen, og Oldham kom litt mer fram, og hadde en stor sjanse som ble avverget av Brad Jones. Når han bytter inn tredjemann og Agger må gi seg kom det selvmålet beleilig, for ellers kunne det bli shaky de siste minutta. Et par hakk opp etter pause, og det var nok. Agger var nede på kne allerede før en bytta inn sistemann, så enten var det dårlig kommunikasjon ellers fikk han en smell til - men for meg så det ut til å være ankelen.

90:Det blir aldri tatt. Liverpool har vunnet 2-0, og møter Bournemouth eller Burton borte i 4. runde av FA cupen.

90:Liverpool vinner et frispark i god posisjon når Aspas blir holdt. Dayton får gult kort.

90:Luis Suarez slår det påfølgende frisparket inn i boksen, men Aspas får ikke avsluttet.

90:Kasunga med en rugbytakling på Luis Suarez, og får gult kort. Hadde han ikke tatt angriperen ville han vært alene med keeper.

90:Dommeren har lagt til fem minutter av den andre omgangen.

89:Ny Liverpool-forsvarer nede med med smerter. Denne gang uheldige Martin Kelly, men det ser ut til å gå bra.

89:Raheem Sterling får gult kort for en felling. Han vikarierer nå på høyreback etter at Daniel Agger måtte ut med skade.

86:Godt spill mellom Luis Suarez og Coutinho, men sistnevnte sitt skudd er svakt.

84:Brendan Rodgers sin sønn Anton Rodgers kommer inn og får applaus fra The Kop. Ut går Mellor.

82:Liverpool går opp i 2-0 med ti mann! Oldham får ikke klarert, og Raheem Sterling skyter via en mann og i mål. Ballen hadde retning utenfor, så det er trolig det blir gitt som selvmål til Tarowski.

80:Kelly går inn sentralt sammen med Kolo Touré, og Luis Suarez har nå tatt over kapteinsbindet.

80:Liverpool hinker av og rett i garderoben. Liverpool må nå avslutte med 10 mann.

78:Daniel Agger setter seg ned med skade. Dersom han må ut må Liverpool spille videre med ti mann!

77:Steven Gerrard bytter med Luis Suarez.

73:God redning av Brad Jones på forsøket til Petrasso. Den utlånte QPR-spilleren med gjestenes beste sjanse.

72:Luis Suarez er i oppvarming.

70:Steven Gerrard skyter i nettveggen etter en god Liverpool-kontring med Aspas og Sterling. Sterling har hevet seg i den andre omgangen.

69:Jordan Henderson skyter over.

67:Oldham er farlig frempå og Brad Jones må bokse unna. Gjestene ropter på straffe.

66:Dårlig avlevering av Dayton, og ut til utspill for Brad Jones.

66:Kolo Toure feller innbytter Harkins, og Oldham får et frispark i brukbar posisjon. Den andre innbytteren Dayton skal ta det.

64:Gerrard forsøker et skudd, men det blir blokkert av Wesolowski.

61: Rooney bytter med Dayton.

61: Clarke-Harris bytter med Harkins.

59:Philliskirk med et godt forsøk - men skyter like over.

57:Henderson finner Sterling som kommer en mot en med keeper. 19-åringen prøver å finne Steven Gerrard, men ballen havner hos Coutinho som skyter over mål

56:Like etter - samme oppskrift! Raheem Sterling finner Iago Aspas inne i feltet, og spanjolen avslutter på utsiden av stolpen.

55:Raheem Sterling finner Iago Aspas inne i feltet, og spanjolen scorer sitt første Liverpool-mål! En god avslutning fra en vanskelig posisjon, og 1-0 Liverpool!

51:Liverpool vinner nok en corner. Coutinho har tatt over ansvaret - og treffer nok en gang Gerrard inne i boksen. Glimrende slått, men Steven Gerrard sin heading fra første stolpe går over.

49:Liverpool presser bra på, og har løftet seg etter Coutinho sitt innhopp.

47:Liverpool vinner nok en corner. Coutinho slår, Gerrard stusser videre og både Touré og Lucas får blokkerte skudd. Kelly er den tredje som får prøvd seg, og skuddet hans blir blokkert til nok en corner. Den tredje på to minutter.

46:Coutinho markerer seg umiddelbart og vinner en corner som Liverpool roter bort.

45:Oldham sparker i gang den andre omgangen. Liverpool angriper mot the Kop i andre omgang.

45:Victor Moses bytter med Lucas Leiva.

45:Luis Alberto bytter med Philippe Coutinho.

Pauseoppdatering fra Torbjørn Flatin på Anfield:
En dårlig førsteomgang. Lite intensitet og har ikke notert meg for en eneste virkelig stor sjanse. Sleit veldig med å få folk inn i straffefeltet og komme seg gjennom i midten hvor Oldham tetter igjen med en bakre femmer og fire på midtbanen. Det gikk 44 minutter før en fikk et gjennomspill i midten hvor Alberto spilte til Aspas. Skapt noen halvsjanser med å komme frem på backene, og en kontring ved Moses og et par langskudd med Alberto. Sliter med å få folk inn i boksen, og når en får folk inn i boksen blir det upresist. De trenger å løfte seg et hakk eller to minst i den andre omgangen. Egentlig veldig få som har markert seg særlig positivt. De sliter med å åpne opp Oldham når de er etablert - kun et par ganger etter dødballer fra Oldham. Bakover har de hatt kontroll, men det har vært et par cornere og frispark. Jordan Henderson har vært et lite hakk over de andre, men verken han enn Alberto har klart å bidra inni feltet, og da blir Aspas ganske aleine. Det er både for lite intensititet, for lite oppfinnsomhet, og for lite effektitet.

45:Oldham prøver seg med et skudd inne i boksen - til side for mål.

45:Aspas prøver seg med et skudd fra en veldig vanskelig vinkel, men til side for mål.

45:En god avlevering, men Henderson får klarert og Liverpool overtar.

44:Rooney vinner en corner for gjestene.

42:Sterling prøver seg med et skudd - langt utenfor, men 19-åringen er frisk og uredd.

40:Moses med et godt løp, men Sterling bommer på innlegget. Jordan Henderson spiller nok en god kamp for de røde. Liverpools nummer 14 er i sitt livs form.

37:En-to mellom Sterling og Aspas, men Oldham får igjen klarert. Gjestene har lykkes med å frustrere Liverpool så langt.

36:Gerrards hjørnespark når Raheem Sterling, som skyter. Skuddet blir blokkert til nok en corner!

36:Cissokho kommer seg inn i boksen når Oldhams back faller, og får gitt til Aspas. Avslutningen hans blir blokkert til nok en corner.

35:Alberto roter bort ballen, og Daniel Agger får så vidt avverget at Oldham kommer alene med Brad Jones.

34:Det er kaldt på Anfield i kveld. Oldham vinner en corner utav ingenting.

33:Moses kommer til nok et skudd, men Oldham får blokkert.

31:Sterling med en god ball inn, men ingen angriper den og Oldham tar over.

29:Raheem Sterling med en svak corner som Oldham får klarert på første stolpe.

29:Martin Kelly forsøker seg med et skudd med venstrefoten fra en vanskelig vinkel - men rett på målvakten.

28:Alberto slår et svakt hjørnespark, men får ballen tilbake og får en ny innleggsmulighet. Ballen havner hos Raheem Sterling, men Oldham får blokkert før han får skutt.

25:Steven Gerrard med en god ball til Moses som tar med seg ballen, men en dårlig ballberøring gjør at ballen triller ut over dødlinja. Der hadde Liverpool mange med fremover.

22:Steven Gerrard slår corneren som treffer Agger, men Oldham får igjen blokkert. Liverpool blir snytt for et nytt hjørnespark.

21:Liverpool vinner en ny corner etter et flott innlegg fra Henderson. Kelly forsøker å heade tilbake i midten mot Moses, men Oldham får klarert.

16:Brad Jones er tidlig ute og får avverget Clarke-Harris sitt forsøkt på å komme gjennom.

15:Ved siden av Kenny Dalglish i direktørboksen sitter i dag Peter Robinson.

14:Luis Alberto kommer til skudd med høyrefoten etter et godt angrep. Like utenfor - kampens beste sjanse så langt.

8:Victor Moses vinner nok en corner, og tar den raskt, men Oldham vinner ballen fra Cissokho som må felle sin mann og gir bort et frispark.

7:Steven Gerrard tar corner og finner Kolo Touré. Han sender ballen ut igjen i kapteinen, som legger inn og finner Agger - men Oldham får kontroll.

6:Bra samspill mellom Moses og Aspas etter en god igangsetting av Jones. Liverpool vinner en corner.

6:Oldham vinner en corner etter at Kolo Touré får klarert. Brad Jones er ute og fanger ballen.

5:Liverpool ruller opp på kantene, og Moses og Kelly kommer til innlegg, men Oldham får klarert.

2:Steven Gerrard blir taklet stygt og Smith får det gule kortet. Gerrard er oppe igjen.

1:Liverpool sparker i gang den første omgangen, og angriper mot Anfield Road End i den første omgangen.

1:You'll Never Walk Alone runger over Anfield. Nå skal det være ett minutts applaus for den tidligere Liverpool og Oldham-spilleren Wayne Harrison.

Liverpool møter Oldham i FA-cupen for tredje sesong på rad, og ønsker å revansjere fjorårets nederlag for League One-klubben.

Brendan Rodgers har gjort seks endringer på laget i forhold til startoppstillingen mot Hull i forrige kamp. Steven Gerrard er tilbake fra start, og leder laget som kaptein. Karer som Luis Suarez, Martin Skrtel, Philippe Coutinho, Simon Mignolet og Lucas Leiva er henvist til innbytterbenken.

Brad Jones får en sjelden mulighet mellom stengene, mens det også er funnet plass til spanjolene Luis Alberto og Iago Aspas i startoppstillingen. Martin Kelly får også en sjelden sjanse. Kolo Toure og Victor Moses får også starte denne kampen.

På innbytterbenken finner vi junioren Cameron Brannagan, som er tatt opp i førstelagstroppen og blitt tildelt trøye nummer 50 i forbindelse med denne kampen.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Jones 7Gjør ingen spesielle feil. Hadde en veldig viktig redning på stillingen 1-0 i andre omgang, som hadde stor betydning for matchutfallet. Virket trygg.
Kelly 5Virker å ha mistet både spenst og hurtighet. Var tung og upresis i pasningsspillet. Selvtilliten ser ut til å være borte, og virket ukomfortabel. Det er grunn til å spørre seg om han noen gang kommer tilbake på det nivået han var på før korsbåndskaden.
Toure 6En kamp helt på det jevne. Gjør et par veldig bra inngripener, men det er også litt smårusk i spillet hans. Men alt i alt en solid match der han gjør jobben sin på en ikke så alt for travel dag.
Agger 6Var best i forsvarsrekka, og har god kontroll om man ser bort i fra situasjonen hvor Oldham skapte sin største sjanse. Der ble han regelrett rundlurt, og får trekk for det. Måtte ut med skade ti minutter før slutt.
Cissokho 6En av de bedre i første omgang, da han var mye med fremover. Litt opp og ned i sitt spill. Har ingen spesielle problemer bakover, men blir mindre involvert fremover etter pause.
Sterling 7Var veldig aktiv før pause, men det ble lite sluttprodukt ut av det. Spilte veldig godt det første kvartet av andre omgang, hvor han var mye involvert. Har en målgivende pasning til Iago Aspas, og skyter skuddet som endrer retning i Tarkowski og gir Liverpool 2-0. Hadde også pasningen i forkant av at Aspas headet i krysstanga. Gjorde det også meget bra som høyreback etter at Agger ble skadet.
Gerrard Liverpools beste7Spilte anker før pause, men ble flyttet frem etter hvilen. Det hadde en positiv effekt på hele laget. Slo gode langpasninger, og var mer sentral i 2.omgang. Tok da sjefsrollen og slo blant annet et par veldig gode fremspill til Sterling, og var Liverpools beste sett over 90 minutter.
Henderson 7Liverpools beste før pause. Da var han sjefen på midtbanen. Måtte spille litt mer annenfiolin etter pause. Løp mye.
Alberto 5En god femmer. Har et par bra skudd og fremspill, men det blir litt for tamt. Klarer ikke å komme inn i feltet, og blir for puslete. Mister ballen for lett og for ofte. Litt småpent over det hele, uten at han greier å sette sitt preg på kampen.
Moses 4Virket rett og slett ikke interessert. Har et par forseringer, men utenom det bidro han med lite. Gidder ikke jobbe tilbake, og ser ut til å ha mistet gnisten helt. Virker ikke som hjertet hans er i klubben lenger.
Aspas 6Kom lite med i første omgang, men hadde da vanskelige arbeidsforhold. Scora et flott mål etter pause, som så ut til å løfte ham litt. Hadde også en heading som gikk i krysstanga. Litt av og på, men viste i glimt at han kan bidra foran kassa. Spilte en førsteomgang til en 5'er og en andreomgang til en 7'er.
Suarez 0Bidro til å løfte hele Anfield da han kom inn ti minutter før slutt. Er tydelig på bølgelengde med Coutinho, og de to greide å skape trøbbel for Oldham alene, selv om Liverpool bare hadde ti mann på banen.
Leiva 6Går inn som anker når han kommer inn etter pause. Gjør en grei jobb. Når han blir med fremover blir han litt for upresis og mangler litt kreativitet, men gjør en solid og disiplinert omgang defensivt. Bidro til å stabilisere laget etter pause.
Coutinho 7Kommer inn og viser kreativitet. Får åpnet opp en defensiv motstander med sin oppfinnsomhet og kreativitet. Et positivt innhopp.