Emnes() ()
Ngog(78) ()
Skrtel(25)

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool vinner til slutt en hawaipreget kamp 4-3. Hjemmelaget fikk en god start med 2-0-ledelse etter fine scoringer fra Daniel Sturridge og Jordan Henderson. Forsvarssfeil var likevel nær ved å ødelegge for de røde. Swansea utlignet til 2-2. Baklengs nummer to kom etter at Skrtel forårsaket et unødvendig frispark. Ballen ble slått inn i feltett og Bony headet. Ballen skiftet retning i Skrtel og gikk i mål. Daniel Sturridge sørget for ledelse til pause. Skrtel pådro seg straffe da han rev ned Bony like etter sidebyttet. Bony var sikker eksekutør. Liverpool viste viljestyrke som avgjorde da Henderson var påpasselig frempå på en retur etter fint oppbygd angrep. De røde viste rufsete spill bakover, men var også hele tiden en trussel fremover. Steven Gerrard skjøt for øvrig i stolpen. Liverpool tok tre viktige poeng og fulgter opp Arsenal, Manchester City og Chelsea fra gårsdagen. Brendan Rodgers' mannskap er nå det mestscorende laget i Premier League.

90:SLUTT

90:Ngog vender opp og avslutter. Mignolet er nede og redder.

90:Tilleggstid: 3 min.

90:Steven Gerrard skyter fra skrå vinkel. Vorm med god redning.

89:Coutinho spiller tilbake. Steven Gerrard skyter i stolperoten fra distanse.

87:Flanagan spiller til Suarez som skrur ballen mot mål. Rett i fanget til Vorm.

83:Johnson klarerer i Skrtel og inn til Mignolet. Nær nytt selvmål.

81:Høy ball inn i feltet. Mignolet i duell med Williams. Mignolet mister ballen og får frispark.

79:Daniel Sturridge bytter med Victor Moses.

78: Dyer bytter med tidligere Liverpool-spiller Ngog.

76:Suarez legger tilbake fra dødlinjen. Henderson fyrer rett på Vorm.

74:Jordan Henderson scorer på retur. Langpasning fra Gerrard til Suarez. Spissen fyrer løs. Skuddet blokkeres av Williams. Henderson snubler ballen inn til keeper som må gi tur. Henderson er påpasselig frempå og får ballen over målstreken.

73: De Guzman bytter med Hernandez.

70:Suarez skyter svakt utenfor fra distanse.

67:Coutinho spiller til Suarez som blir hindret av Canas. Spissen går over ende i feltet, men få ikke straffe.

66: Chico er skadet og må ha behanling.

63:Gerrard tar corner. Suarez avslutter over tverrligger.

63:Daniel Agger bytter med Kolo Toure.

63:Joe Allen takler Flores. Allen spiller til Sturridge. Skuddet blokkeres av Williams til corner.

60:Henderson spiller til Sturridge som forsøker å chippe ballen i lengste.

59:Johnson med feilpasning. Bony vinner ballen og hælsparket igjennom til Dyer. Skuddet fra skrått hold reddes av Mignolet.

58:Raheem Sterling bytter med Joe Allen.

55:Johnson pådrar seg frispark for dytt i ryggen. De Guzman skyter like utenfor fra langt hold.

53:Suarez spiller vegg med Sterling, men ballen er for hard og går ut over dødlinjen.

52:Suarez drar seg forbi to motspillere og inn i straffefeltet, men skuddet havner langt opp på The Kop.

50:Sturridge stoppes av Canas. Gerrard slår frispark inn i midten. Ballen klareres.

49:Skrtel header himmelhøyt over på corneren.

49:Sturridge spiller igjennom Suarez. Luis Suarez skyter fra spiss vinkel, men Vorm lar seg ikke overliste. Vorm avverger til corner.

47: Bony scorer på straffe. Ballen settes lavt og nær stolpen. Uttagbart for Mignolet.

46:Innlegg fra Dyer. Dommer Mike Jones vurderer at Skrtel river ned Bony og dømmer straffe!

46:Liverpool tar avspark.

46: Shelvey bytter med Canas.

Liverpool leder 3-2 i en underholdende kamp på Anfield der forsvarsspillet ikke har stått i høysetet. De røde fikk en drømmestart da Daniel Sturridge var igjennom på en flott gjennombruddsball fra Raheem Sterling allerede i det 3. minutt. Swansea var ikke uefne i angrep, men det var hjemmelaget som økte til 2-0 ved Jordan Henderson på ent flott plassert skudd i det 20. minutt. Kampen burde vært punktert, men tre minutter senere får Jonjo Shelvey drømmetreff med en avslutning fra 16-meteren. Ballen gikk via tverrligger. Utagbart for Mignolet. I det 27. minutt pådrar Skrtel seg gult kot for felling av Shelvey. På det påfølgende frisparket header Bony via Skrtel og ballen skifter retning og går i mål. Swansea har utlignet. Daniel Sturridge ordner ledelse til Liverpool da han får heade uforstyrret i mål fra fem meter etter innlegg fra Suarez. Brendan Rodgers må stramme opp det defensive slik at fansen slipper å gå på valium i 2.omgang. De røde bør også få mer ballkontroll.

45:PAUSE

45:Coutinho mister ballen. Agger med en viktig brytning.

45:Dyer lurer vekk Johnson før han skyter utenfor.

45:Tilleggstid: 3 min

44:Routledge slår corneren. Rangel får gå opp umarkert på ti meter. Headingen går utenfor.

43: Bony skyter lavt fra distanse. Mignolet kaster seg og dytter til corner. Ballen hadde trolig gått utenfor.

37:Luis Suarez ser at Vorm står langt ute. Suarez forsøker seg på lobb fra innenfor midtsirkelen. Ballen går ikke langt utenfor.

36:Daniel Sturridge scorer etter innlegg fra Luis Suarez. Coutinho slipper ballen ut til Suarez. Uruguayaneren lemper inn i feltet. Sturridge kan uforstyrret heade ballen i mål fra nært hold.

30:Corner slås inn i feltet. Glen Johnson header vekk fra innenfor 5-meteren.

29:Skudd via Skrtel og til hjørnespark.

27:Martin Skrtel scorer selvmål. Frisparket slås inn i feltet. Bony header. Ballen skifter retning på Skrtel og går i mål. Mignolet utmanøvrert.

25:Martin Skrtel får gult kort for en takling på Shelvey.

23:Coutinhos forsøk blokkeres.

23: Shelvey scorer etter innlegg fra Dyer. Dyer spiller på tvers til Shelvey som fyrer løs på direkten fra 16-meteren. Ballen går via tverrligger og i mål. Mignolet sjanseløs. Nydelig mål. Shelvey feirer ikke scoringen mot gamleklubben. men får applaus fra The Kop.

20:Jordan Henderson scorer etter innlegg fra Daniel Sturridge. Sturridge løper op en ball og spiller på tvers til midtbanespilleren. Henderson bruker en berøring og plasserer ballen nydelig i bortre hjørnet.

19:Shelvey avslutter langt til side for mål.

18:Shelvey skyter fra distanse via Skrtel og til corner.

16:Swansea kommer gjennom på Liverpools høyre side. Taylor slår inn fra dødlinjen. Bony kommer ikke til avslutning. Mignolet mister ballen, men klarer å fange den igjen.

14:Shelvey slår en lav ball inn i feltet bak Liverpools backfirer. Bony starter litt seint og rekker ikke frem. Flanagan klarerer.

11:Farlig ball inn i feltet med retning mot Bony. Agger får headet unna.

9:Flores takler Suarez hardt ikke langt fra midtstreken. Unnslipper gult kort.

8:Stygg feilpasning av Agger. Bony forsøker på gjennomspill til de Guzman, men Agger bryter. Bony får andreballen og avslutter over tverrligger.

5:Raheem Sterling skyter fra distanse. Vorm må kaste seg ved nærmeste stolpe og slå til corner. Godt forsøk.

3:Daniel Sturridge scorer etter pasning fra Raheem Sterling. Sterling vinner ballen og spiller en utsøkt gjennombruddsball. Sturridge smetter igjennom og runder keeper. Angriperen kan sette ballen i tomt bur.

2:Glen Johnson spiller på venstreback. Flanagan på høyre. Sturridge har lagt seg ute på høyrekanten med Suarez på topp.

1:Suarez spiller til Coutinho som skyter fra 16-meteren. Skuddet blokkeres av Flores.

1:Swansea tar avspark.

0:Ett minutts applaus for Sir Tom Finney som gikk bort tidligere i uken.

Brendan Rodgers foretar tre endringer på laget fra FA-cuptapet mot Arsenal. Glen Johnson (tilbake fra skade) og Jordan Henderson (på benken mot Arsenal grunnet håndleddsbrudd) er tilbake i startoppstillingen. Duoen henviser Aly Cissokho og Joe Allen til benken.

I tillegg fortsetter førstelagskeeper Simon Mignolet i ligaspillet etter at Brad Jones voktet målet på Emirates Stadium. Joao Carlos Teixeira får fornyet tillit på benken.

To tidligere Liverpool-spillere med for Swansea. Jonjo Shelvey starter, mens nyinnkjøpte David Ngog sitter på benken.

- Det er ikke noe ekstra press på oss etter hvordan andre lag spilte på lørdag. Vårt fokus har alltid vært på oss selv, uttaler Brendan Rodgers før kampstart.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 6Slipper inn hele tre mål, men kan likevel ikke lastes for et drømmeskudd, et selvmål eller et straffespark. God med ballen i beina, men opptrer litt tafatt og pysete i feltet. Gjør noen gode redninger. Ellers en kamp på det jevne. Bør skjerpe kommunikasjonen med forsvarsfireren.
Johnson 5Virker ukomfortabel i venstrebackrollen og er tydelig kamprusten. Men han er stadig med offensivt og gir et alternativ til resten langs venstresiden. Bommer dog med den siste pasningen i de fleste tilfeller og etterlater seg mye bakrom.
Skrtel 4Mye rart fra slovaken i dag. I tillegg til selvmål og straffespark imot er han nølende og treg med ballen, og han spiller en av sine dårligere kamper denne sesongen. På plussiden gjør han noen gode taklinger og hodedueller.
Agger 5Kjemperusten i åpningsminuttene, men spiller seg opp. God til å lese spillet og blokkere, men henger som ventet ikke helt med ennå etter skadeoppholdet. Byttes ut etter pausen.
Flanagan 6Virker kanskje noe utbrent, for det så ikke veldig bra ut til å begynne med, men Flanagan hever seg gradvis utover i oppgjøret. Gode og knallharde taklinger etter pause. Solid avslutning på kampen.
Gerrard 6Varter opp med noen slurvete pasningsfeil, men blir som resten av laget bedre på tampen. Følger riktignok ikke godt nok med når Swansea utlikner til 2–2 før pause. Periodevis fremstår han som litt nervøs i ankerrollen. Nær scoring mot slutten.
Henderson Liverpools beste8Bruker noen minutter på å få igjen den velkjente motoren, men når han først er i gang, er Henderson den beste spilleren på banen i dag. Fabelaktig skudd som gir 2–0 og godt ettertrykk på matchvinnerscoringen. Fantastisk arbeidskapasitet.
Coutinho 6Har ikke den samme flyten i spillet som tidligere, men vi ser klare glimt av den briljante teknikken han har i kroppen. Noen skumle balltap og snodige feilpasninger på midtbanen.
Sterling 7Eminent gjennomspill på 1–0 og er blant Liverpools beste den første delen av kampen. Hakker etter hvert litt i plata når han skal duellere på kantene. Stopper ofte litt opp istedenfor å bruke farten sin, men gir aldri Swansea pusterom. Tas ut tolv minutter etter pause.
Suarez 6Noe anonym i starten, med flere merkelige og svake pasninger, før han viser litt av sitt gamle jeg med et utsøkt innlegg til Sturridge på 3–2. Hever seg etter det, men får lite til foran mål. Vil veldig mye, men det ender ofte i frustrasjon. Totalt sett en greit gjennomført kamp, men under pari hvis en sammenlikner med ”Suarez-standarden” vi har blitt vant til denne sesongen.
Sturridge 8To viktige mål og én målgivende pasning allerede før pause. Litt av og på i løpet av ettermiddagen. Blir noen ganger for egoistisk med ballen, men skaper sjanser og turer Swansea stadig vekk. Ut i det 79. minutt.
Moses 0Markerer seg ikke nevneverdig den tiden han er på banen.
Toure 0Kommer inn og holder nullen. Virker litt vaklende med ballen, men vinner de fleste duellene han er involvert i.
Allen 8Kastes inn med en drøy halvtime igjen, og han gjør en svært god jobb. Presser alltid hardt som førsteforsvarer, holder ballen i laget og er god med kula i beina. Dekker rommene Johnson etterlater seg på venstresiden. Strålende innhopp.