Man Utd - Liverpool

0-3)

16.03.2014 /Premier League /Old Trafford / Tilskuere: 75225 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool tar sin første seier på Old Trafford siden 2009 – og igjen ble seiersmarginen solide tre mål.

Steven Gerrard fikk hele tre forsøk fra straffemerket i løpet av kampen, og han satte to av dem i nettet. Luis Suárez ble sistemann i målprotokollen med en scoring i sluttminuttene.

Brendan Rodgers' mannskap var hakket bedre før pause, og de klarte etter hvert å dominere kampen i 2. omgang.

90:Slutt!

90:Halvhjertet forsøk fra Rooney på frisparket. Ballen havner på tribunen.

90:Lucas lager frispark like utenfor boksen.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:Daniel Sturridge bytter med Iago Aspas.

89:United har gitt opp. Liverpool triller ballen rundt omkring på banen.

88:Philippe Coutinho skyter 30 centimeter utenfor. Liverpool dominerer og koser seg for øyeblikket

87: Mata bytter med Ferdinand.

86:Steven Gerrard bytter med Lucas Leiva.

84:Daniel Sturridge får gult kort.

84:Luis Suarez scorer etter pasning fra Daniel Sturridge.

83:Luis Suarez finter vekk Jones og klinker til fra kloss hold. Likevel redder de Gea. Fantastisk redning; Suarez gratulerer keeperen.

81:Sturridge går over ende innenfor 16-meteren igjen. Carrick feller ham, men denne gangen vinker dommeren spillet videre.

78:Steven Gerrard skyter straffesparket i stolpen.

77: Vidic blir utvist etter to gule kort. Han får for å takle Sturridge.

77:Straffespark nummer tre til Liverpool.

76: Januzaj bytter med Welbeck.

76: Fellaini bytter med Cleverley.

75:Rooney finter vekk Henderson og legger godt inn. I feltet står van Persie riktig plassert, men han header utenfor.

74:Nytt skuddforsøk fra Steven Gerrard. Denne gangen går skuddet himmelhøyt over.

74:Steven Gerrard går fremover og skyter fra drøyt 20 meter. Ballen går via en spiller, men havner på utsiden av stolpen.

72:Jordan Henderson plukker opp en retur på omtrent 20 meter og skyter over.

72:Raheem Sterling bytter med Philippe Coutinho.

71:Dommeren henter opp igjen en situasjon fra tidligere når ballen går ut av spill. Vidic får gult kort.

68:Van Persie spilles igjennom og skyter i nettveggen. Assistentdommeren har allerede vinket av for offside.

66:United kommer til flere avslutningsmuligheter. Først blokkeres Mata, så skyter Fellaini over mål.

65:Flanagan, som allerede har fått gult kort, får en advarsel av dommeren.

64: Rooney forsøker å dra seg fri for å skye, men blir blokkert.

64:Nå skal man ikke se bort ifra kontringsmuligheter for Liverpool. United trykker på fremover, og samtlige spillere – bortsett fra de Gea – er på Liverpools banehalvdel.

61:Suarez kommer til innlegg, men Januzaj sparker ballen unna.

60:United har fått spillet til å bli værende på Liverpools halvdel. Bortelaget har lagt seg dypere nå.

59:Suarez får tid og rom på høyresiden. Han går for å utfordre United-forsvaret, men sklir idet han skal rykke.

58:Agger er tilbake i spill.

57:Gerrard er nede som midtstopper mens Agger får behandling.

56:Daniel Agger må ha behandling. Han har fått en tydelig blåveis.

55: Mata slår hjørnesparket mot Vidic, som header over.

55:Januzaj stormer inn i feltet og får corner.

54:Martin Skrtel får gult kort.

50:Liverpool klarerer ballen vekk, og nå har de ballen i laget.

50:Rafael legger inn mot Mata, men Johnson skjermer ballen ut til corner.

49:Januzaj går på et godt løp bak Flanagan, men Agger er fremme og bryter før belgieren får tak i ballen.

48:De tilreisende Liverpool-supporterne koser seg høylytt på Old Trafford i øyeblikket.

46:Steven Gerrard scorer på straffe igjen! 2-0 til Liverpool.

46:Ny straffe til Liverpool! Allen felles!

46:Suarez og Sterling sparker i gang siste del av kampen på Old Trafford.

Steven Gerrards straffescoring er det eneste som skiller lagene til pause.

Det har vært en jevn omgang på Old Trafford, der lagene har byttet litt på å ha ballen i laget. Liverpool har vært hakket bedre, og de har sørget for at United kun står med én avslutning på mål de første 45 minuttene.

Liverpools spissduo kombinerte gradvis bedre utover i omgangen, og særlig Sturridge har skremt vertene med flere gode i løp i bakrommet.

Brendan Rodgers har vært rolig på sidelinja og vil nok si seg fornøyd med prestasjonen så langt.

45:Pause.

45:Januzaj skyter langt utenfor.

45:Mens fjerdedommeren viser to minutter tilleggstid, setter United i gang sin sluttspurt før pause.

44: Rooney skyter hardt; Mignolet redder strålende.

44:Suarez prøver å overraske alle med et skudd fra 50 meter. Det ender med helbom.

43:Liverpool triller ballen tålmodig mellom midtbanen og forsvaret.

42:Evra kaster frem hodet på hjørnesparket, men ballen går langt utenfor. Femmeter til Mignolet og Liverpool.

42: van Persie får ballen umarkert innenfor 16-meteren, men Gerrard rekker å blokkere skuddet til corner.

41:Vertskapet er bedre med nå. Liverpool presses noe tilbake.

38:United slår et frispark inn i feltet, men Liverpool får kontroll over ballen.

37:Steven Gerrard får gult kort etter en hodeduell med Fellaini. Sistnevnte blør fra panna.

34:Steven Gerrard scorer på straffe! Kapteinen bredsider ballen til høyre.

33:Straffe til Liverpool! Rafael handser når Suarez prøver å passere ham.

32: Rafael takler Gerrard hardt og sent, og dommeren gir brassen gult kort. Mange vil argumentere for et rødt kort i den situasjonen.

31:Jon Flanagan, som allerede har en advarsel, lager nytt frispark og får gult kort.

28:Igjen er både Sturridge og Suarez involvert i et oppbyggende angrep, men det er en United-spiller som er sist på ballen før Joe Allen fyrer av fra 12-15 meter. Skuddet går imidlertid svakt på de Gea.

26:Steven Gerrard slår corneren lavt mot en møtende Suarez, men det er ikke veldig presist, og United får klarert. Gerrard får etter hvert en ny mulighet til å legge inn fra høyresiden, men denne gangen havner ballen på tribunen.

25:Sturridge spiller vegg med Suarez, og førstnevnte vinner et hjørnespark.

20:Sturridge spilles igjen bak United-forsvaret. Denne gangen vender han bort Vidic, før han treffer feil på ballen i avslutningsøyeblikket – og den ruller inn til keeper.

19:Vertene får ballen på midtbanen og kommer seg ned mot dødlinja. Ballen legges inn mot bakre stolpe, der van Persie står og mottar ballen. Han presses nok til at avslutningen havner hos Mignolet.

17:Henderson vinner ballen i farlig posisjon, men misser med det påfølgende pasningsforsøket like utenfor Uniteds straffefelt.

15:Begge lag er tålmodige i oppbyggingen av spillet. Det har også ført til veldig få sjanser det første kvarteret.

13:Samarbeidet mellom Suarez og Sturridge har ikke klikket innledningsvis. De forsøker stadig å stusse ballen til hverandre, men United-forsvaret har hatt noen lunde kontroll så langt.

11:Januzaj utfordrer Johnson for første gang i kampen, men Liverpool-backen har ingen problemer med å ta ballen.

10:Van Persie vender opp i Liverpool-boksen og legger inn, men bortelaget får klarert.

9:Liverpool begynner å trille ballen i laget, og United faller ned i en klassisk 4-4-2-formasjon.

8:Glen Johnson mottar ballen på høyresiden, går helt frem til knappe 20 meter og skyter med venstrefoten. Skuddet er ikke hardt, og keeper plukker enkelt.

7: Jones takler Gerrard knallhardt, og United-spilleren blir liggende. Han kommer seg på beina etter et kort halvminutt.

6:Liverpool er tydelig det mest offensive laget i åpningsminuttene. Suarez vinkes av for offside.

6:Steven Gerrard slår en svak corner mot nærmeste stolpe. Ballen klareres vekk.

5:Bortelaget snapper ballen på Uniteds halvdel, og Suarez stormer fremover på venstresiden. United-spillerne virker redde for å lage straffespark, men klarer til slutt å få ballen ut av spill. Corner til Liverpool.

4:Flanagan starter på venstresiden i backlinjen, mens Johnson ligger på høyre til å begynne med.

3:Etter litt småspill på Uniteds halvdel, der begge lag byttet på å ha ballen, blir Daniel Sturridge spilt igjennom. Spissen skyter tidlig, men skuddet går over og til side for mål.

1:United åpner med å holde ballen i laget på egen halvdel.

1:Hjemmelaget tar avspark – og kampen er i gang! Liverpool spiller med sine tilreisende supportere i ryggen i 1. omgang.

0:Det er overskyet og flott kampvær i Manchester denne ettermiddagen.

0:Steven Gerrard og Nemanja Vidic leder lagene ut på Old Trafford-gresset.

Sjelden har det vært større forventninger til dette klassiske møtet – med muligheter for Liverpool til å gjenvinne 2. plassen på tabellen med seier. De røde har kun José Enrique på skadelisten av de mer etablerte spillerne.

Raheem Sterling har kommet inn for Philippe Coutinho fra start, mens Joe Allen beholder plassen på midtbanen.

Mamadou Sakho og Lucas Leiva er på benken.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 7Er våken og tåler det lille trøkket som United kom med etter de to første scoringene. God og viktig redning fra Rooney i 1.omgang.
Flanagan 8Kanskje med et lite unntak av taklingen høyt oppe på banen midt i 2.omgang, scouseren viste i denne kampen at han er blitt voksen. Aggressiv og sterk.
Skrtel 7Vant noen viktige dueller da et hjemmelag som ikke spilte men slo innlegg prøvde å legge press. Lot seg ikke stresse.
Agger 7Dansken beholder roen nær sagt uansett hvilken kamp, og hadde full kontroll i en kamp hvor forsvaret konsentrerte seg om sitt defensive arbeid.
Johnson 7Kledde lett av Januzaj i 1.omgang og hadde totalt sett få problemer defensivt. Var ikke veldig mye med fremover, men jobben ble gjort.
Gerrard Liverpools beste9Et misset straffespark, en og annen dødball og langpasning med litt for mye adrenalin, det var kapteinen som gikk foran og tok tak på en midtbane som Liverpool styrte fullstendig. To satte straffespark på Old Trafford må være en eller annen rekord for en bortespiller.
Allen 7Løper i 90 minutter pluss tillegg. Viktig del av dagens lagmaskineri, men skulle gjerne sett han enda litt mer effktiv når det kommer til den siste pasningen eller avslutningen.
Henderson 8Om Allen løper langt, løper Jordan Henderson lenger enn langt. River og sliter United i fillebiter og har ork til å være med i begge deler av banen.
Sterling 7Glimtvis strålende, glimtvis litt unøyaktig, men viser at han nå hører hjemme i startoppstillingen.
Sturridge 8Var smart og bevegelig på topp, og alltid en trussel. Fikk en liten ripe da han "skaffet" ei straffe, men skulle hatt en til like etter, og United greide ikke å leve med ham.
Suarez 8Luis har vært enda mer lysende i andre kamper denne sesongen, men ingen tvil hvilket lag som hadde det beste angrepsparet på banen. Scoret et mål og gjorde nesten en fantastisk scoring til da De Gea reddet glimrende.
Aspas 0Fikk noen sekunder mot slutten da Liverpool telte ned knockout seieren.
Leiva 0Hyggelig at Lucas fikk noen minutter igjen etter sitt siste skadeopphold, men det blir ikke lett å spille seg inn på dette laget(!)
Coutinho 0Fikk rundt 20 minutter som fremre mann i midtbanediamanten for Sterling. Ble svett på ryggen, uten å influere hendelsene noe særlig.