Aspas(72) ()
Alberto(72) ()

Skrevet av Marius Rabben

Det ble en komfortabel tomålsseier for de røde foran over 95 000 tilskuere på Melbourne Cricket Ground.

Liverpool scoret ett mål i hver omgang og dominerte banespille mesteparten av kampen. Melbourne Victory var frempå et par ganger, men kom bare til et par store målsjanser - uten å få uttelling.

Manageren byttet inn et nytt lag i det 72. minutt, der Luis Suárez fikk sine første minutter i den røde trøya etter sommerferien. Han tegnet seg også for en målgivende pasning, da han fant Iago Aspas foran buret på overtid.

Alt i alt tror vi Brendan Rodgers er ganske fornøyd med gjennomføringen, og vi trekker frem Andre Wisdom som en av banens beste etter kampen.

90:Slutt.

90:MELBOURNE VICTORY-LIVERPOOL 0-2, Iago Aspas! Luis Suarez får ballen fra et hjørnespark, vender ned mot dødlinja og spiller ballen på tvers til Aspas - han har ingen problemer med å score fra noen centimetre.

90:En strålende Suarez-pasning gir Iago Aspas muligheten, men skyter på keeper.

90:Det legges til to minutter.

85: Leijer bytter med Cristaldo.

85:Luis Alberto spiller igjennom Iago Aspas, men keeper redder forsøket hans.

83: Nabbout bytter med L. Jeggo.

72:Joe Allen bytter med Luis Alberto.

72:Brad Jones bytter med Simon Mignolet.

72:Jose Enrique bytter med Jon Flanagan.

72:Jordan Henderson bytter med Jay Spearing.

72:Jordon Ibe bytter med Stewart Downing.

72:Glen Johnson bytter med Martin Kelly.

72:Raheem Sterling bytter med Iago Aspas.

72:Andre Wisdom bytter med Daniel Agger.

72:Fabio Borini bytter med Luis Suarez.

72:Martin Skrtel bytter med Sebastian Coates.

69:Brendan Rodgers gjør klar mange bytter, inkludert Suarez og Coates.

68:Fabio Borini prøver lykken igjen - skuddforsøket fra 25 meter går rett på keeper.

64:Ballen legges uten at det blir noen sjanse, men Raheem Sterling skyter like etterpå fra distanse - langt over.

64:Ibe felles, og Liverpool får et soleklart frispark på 30 meter.

63:Steven Gerrard bytter med Lucas Leiva.

62:Fabio Borini prøver seg på et lekkert brassespark, men ballen går dessverre for italieneren like utenfor.

60: Pain skyter knallhardt - Jones redder.

60:Etter en liten død-periode gjør Fabio Borini det bra når han får sendt av gårde et skudd på halv volley fra 20 meter.

56:Pain prøver å slå en frekk ball inn bak Liverpool-forsvaret, men Skrtel klarerer.

53:Jordan Henderson prøver et lavt og svakt skudd fra distanse, og keeper plukker ballen enkelt.

52:Liverpool har roet ned spillet igjen og triller ball på egen halvdel.

51: Geria får hodet på innlegget, men han header høyt over mål.

50: Makarounas tar corneren, men Jones bokser ballen vekk. Det ender etter hvert i ny corner.

50:Pain vinner et hjørnespark for vertene.

48:Vill jubel på tribunen når de på storskjermen får øye på at Luis Suarez tar på seg leggskinn.

47:Martin Skrtel kommer høyest på innlegget, men keeper redder.

47:Jose Enrique vinner en corner.

46:Liverpool tar avspark, og vi er i gang med den andre omgangen.

Det er en rolig kamp, men det har vært Liverpool som har styrt alt, og de dominerer ballbesittelsen. Laget fra Merseyside kom til noen sjanser tidlig i kampen, og Steven Gerrard scoret etter halvtimen. Melbourne Victory har riktignok fått testet Brad Jones, men den australske sisteskansen har gjort det bra de få gangene han har måttet strekke seg i hjemlandet.

Vi vil i tillegg trekke frem Andre Wisdom, Jordon Ibe og Raheem Sterling, som alle har spilt en god omgang.

45:Pause.

45:Raheem Sterling gjør sine saker bra på venstrekanten før han spiller til Steven Gerrard. Kapteinen prøver å styre ballen med bredsiden i mål, men han skyter over.

43:Ibe blir spilt igjennom alene med keeper, men dommer blåser av for offside.

38:Jordan Henderson klinker til fra bortimot 30 meter. Ballen går rett på keeper.

36:Steven Gerrard holder på å score igjen, etter godt arbeid av Jordon Ibe, men skuddet blåses over mål.

35:Corneren blir tatt, men klareres. Jose Enrique slår ballen opp igjen, og Fabio Borini får etter hvert muligheten fra 20 meter - men han skyter svakt over.

34:Ibe skaffer et Liverpool-hjørnespark.

32:MELBOURNE VICTORY-LIVERPOOL 0-1, Steven Gerrard! Kapteinen hopper over en pasning på midtbanen som havner hos Joe Allen. Han løper videre og får ballen tilbake, og takker for det med å sende de røde i ledelsen.

28:Joe Allen får kula i boksen, vender og skyter - rett på keeper.

26:Jose Enrique blir fintet vekk på kanten, og Melbourne Victory får lagt inn. Liverpool avklarer.

21:Steven Gerrard tester skuddfoten fra distanse - keeper bokser ballen vekk.

20:Brad Jones redder et godt skudd fra Nabbout.

19:Ibe får to sjanser til å legge inn etter å ha rykket forbi hjemmelagets venstreback, men ingen røde står riktig plassert i boksen.

18:Nok en sjanse for Raheem Sterling. Han får ballen på drøye 20 meters hold, skjærer litt innover og fyrer av, men igjen går skuddet utenfor. Det oser selvtillit av 18-åringen.

10:Vertene er på sin først visitt, men misser med innlegget. Jordon Ibe og Raheem Sterling kontrer og samarbeider på høyresiden, men skuddforsøket til sistnevnte går ufarlig utenfor.

9:Steven Gerrard tar corneren, men det ender i ingenting.

9:Jose Enrique skaffer de røde et hjørnespark.

6:Raheem Sterling blir spilt i bakrom, men han treffer ikke mål med avslutningen.

5:Liverpool holder på å spille seg fint inn i boksen, men den siste pasningen stemmer ikke.

3:Rolig start på kampen. Liverpool triller ballen på midtbanen og egen halvdel.

1:Hjemmelaget tar avspark.

0:"You'll Never Walk Alone" spilles og synges av nesten 100 000 Liverpool-supportere.

0:Det er helt fullt og fantastisk stemning i flomlysene på Melbourne Cricket Ground.

Liverpool spiller sin første kamp noensinne i Australia kl. 12.00.

Brendan Rodgers har ikke tatt med seg verken Philippe Coutinho eller Kolo Touré i kamptroppen på grunn av skader – ingen av dem er alvorlige, melder klubben.

Luis Suárez og Sebastián Coates, som begge sluttet seg til laget i Australia, etter å ha hatt forlenget sommerferie grunnet Confederations Cup, er begge på benken fra start i dag.