Norwich - Liverpool

2-3)

20.04.2014 /Premier League /Carrow Road / Tilskuere: 26857 / Dommer: Andre Marriner

Skrevet av Marius Rabben

Det ble nervepirrende selv om Liverpool ledet med to mål til pause.

Norwich presset mye hardere i andre omgang, og de reduserte ni minutter etter sidebyttet.

Raheem Sterling, som scoret kampens første mål, satte riktignok inn 3-1 etter å ha løpt med ballen fra egen banehalvdel, men da Robert Snodgrass stanget inn en ny redusering, handlet det meste om å forsvare seg det siste kvarteret.

Og det gikk. På overtid kunne, og burde, Liverpool scoret flere mål, men de røde vil være svært fornøyde med å reise hjem med tre nye poeng – og fem poengs ledelse på toppen av Premier League-tabellen!

Det betyr samtidig at Liverpool er tilbake i Champions League neste sesong – ettersom laget er garantert minst 3. plass denne sesongen.

90:Dommeren blåser av. Slutt!

90:Minuttet igjen nå. Nytt Norwich-frispark på 35-40 meter.

90:Suarez vender bort folk i boksen, kommer nesten alene med keeper og spiller på tvers til Lucas Leiva. Brassen får to sjanser på rappen, men brenner begge.

90:Suarez prøver "det umulige" fra langt hold, men skuddforsket går himmelhøyt over.

90:Fjerdedommer Michael Oliver viser frem fire tilleggsminutter på tavla.

89:Liverpool ønsker å drøye tiden ved flagget, men Johnson miser ballen, og Norwich får nye muligheter.

89:Sterling får frispark helt nede ved hjørneflagget.

87:Det har roet seg ned nå. Liverpool gjør sitt for å styre tempoet slik de ønsker, mens Norwich løper imellom og jakter på ballen.

83:Nær utlikning for Norwich! Redmond legger inn, og van Wolfswinkel header mot mål. Mignolet er nede og redder.

81:Joe Allen bytter med Daniel Agger.

80:Norwich fortsetter å presse nå. Liverpool stresser.

79:Jon Flanagan får gult kort.

78: Hooper bytter med van Wolfswinkel.

78: Fer bytter med Murphy.

77: Snodgrass scorer etter innlegg fra Olsson.

75:Philippe Coutinho bytter med Victor Moses.

72: Howson får gult kort for å holde Sterling.

70: Redmond skyter hardt mot mål, men Skrtel header ballen ut til corner.

67:Coutinho avanserer fremover og spiller til Suarez, som forsøker å spille vegg umiddelbart på vei inn i boksen. Pasningen fra uruguayaneren er upresis og går til keeper.

65:Martin Skrtel får gult kort.

62:Raheem Sterling er i ferd med å bli dagens mann på Carrow Road! Etter en feilpasning går han fra egen banehalvdel, passerer spiller etter spiller og skyter ballen via Bradley Johnson og i mål.

59:Kjempesjanse for Liverpool! Luis Suarez får ballen på 16-meteren, finter vekk forsvareren og skyter en kort håndflate utenfor stolpen til Ruddy.

58:Liverpool sliter med å ha ballen i laget. Norwich presser steinhardt, og de røde gjør feil på feil.

56:Sterling og Suarez kontrer alene. Sistnevnte får ballen og utfordrer mot boksen. Han sender av gårde en blanding av et skudd og innlegg, men Ruddy får ballen i fanget.

55:Nå er Liverpool under hardt press.

54:Norwich reduserer! Mignolet misser på et innlegg, og Hooper setter ballen i det tomme målet.

53:Liverpool får ballen unna etter hjørnesparket.

52:Snodgrass skyer, men Allen blokkerer. Redmond vinner en corner like etterpå.

52:Liverpool trykkes ned mot egen boks.

51:Hjemmelaget presser hardt nå.

49:Suarez slår langt mot Coutinho i bakrommet. Han venter på Raheem Sterling, spiller skrått ut, og tenåringen skyter. Ballen går over.

48:De røde mister ballen mens de triller den rundt egen boks, og Norwich angriper fort. Skrtel kommer i grevens tid og stopper Hooper.

46:Liverpool får frispark på Norwich' halvdel. Gerrard slår mot bakre stolpe, der Skrtel står, men vertene får ballen unna.

46:Liverpool tar avspark, og de siste 45 minuttene er i gang.

Det er ingenting som tyder på at Liverpool merker presset av å lede tabellen.

Rødtrøyene spurtet ut av startblokkene og tok ledelsen etter litt over tre minutter da Raheem Sterling smalt ballen i mål.

Kort tid senere, etter en god sjanse fra Joe Allen, doblet Liverpool ledelsen ved Luis Suárez.

Trollmannen fra Uruguay satte et fantastisk og lavt innlegg fra Sterling i nettmaskene – og han sørget samtidig for sitt 30. mål i Premier League denne sesongen, noe som betyr at duoen Suarez–Sturridge står med 50 ligamål sammen siden august.

Norwich har vært frempå etter veldig mange dødballer og innlegg, men Liverpool har vært best, og det virker som bortelaget har flere hakk å gå på.

45:Det legges til to tilleggsminutter i første omgang.

45: Turner får gult kort.

44:Philippe Coutinho skjærer inn fra venstre og skyter mot krysset, men ballen går noen få centimetere på feil side.

42:Coutinho slår en corner. Sakho kommer høyest i boksen, men header går langt over og utenfor.

40:Hooper prøver å trenge seg igjennom Liverpools forsvar, men Sakho står i veien, og ballen går inn til Mignolet.

39: Redmond skyter fra veldig skrått hold, selv om han har med seg flere spillere i feltet. Ballen går over mål.

37:Liverpool triller ballen frem og tilbake på midtbanen nå.

34:Keeper Ruddy plukker hjørnesparket.

34:Steven Gerrard slår frisparket mot boksen. Norwich lager corner.

33:Whittaker feller Sterling og får frispark.

31:Sakho mister ballen i farlig posisjon, og Norwich angriper fort. Skrtel ordner opp i boksen - like foran Hooper.

29: Snodgrass får gult kort for en sen og stygg takling på Allen.

26:Joe Allen ser en åpning og skyter fra knappe 20 meter. Ballen går like utenfor.

24:Gerrard ligger veldig dypt, på linje med Skrtel og Sakho, i banen og styrer spillet.

21:Redmond skrur igjen ballen inn i feltet, men Liverpool klarerer.

20:Nytt frispark til Norwich i innleggsposisjon.

19:Liverpool sliter mer nå. Norwich presser hardt for å være med i kampen, og nå befinner ballen seg utelukkende på de rødes banehalvdel.

17:Redmond skrur det påfølgende frisparket i boksen. Liverpool får ikke klarert ordentlig, og Hooper er nær ved å få skutt fra fem-seks meter. Allen er imidlertid nede og rydder opp.

16:Etter litt om og men får Skrtel headet unna, men vertene kjemper seg til et frispark på Liverpools halvdel.

16:Norwich vinner et hjørnespark.

14:Nå koser Liverpool-spillerne seg på gressmatta. De kjæler med ballen og virker komfortable.

11:Norwich' nemesis slår til igjen! Luis Suarez får ballen på gullfat av Raheem Sterling fra venstresiden, og Premier Leagues toppscorer bare spaserer inn sitt 30. ligamål for sesongen.

9:Coutinho spiller igjennom Joe Allen, og waliseren får sendt av gårde et skudd etter en god førsteberøring. Ruddy er imidlertid med på dansen og redder.

8:Norwich ypper seg for første gang i dag. Et innlegg går over til motsatt side, og Norwich legger inn igjen. I feltet står en hardt presset Hooper, som header over mål.

7:Sterling prøver å kombinere med Suarez på vei inn i boksen, men Norwich hindrer gjestene i å komme til en ny avslutning.

4:For en åpning av kampen!Raheem Sterling får ballen av Philippe Coutinho, fører den mot 16-meteren og klinker til fra distanse. Tenåringen får skikkelig dreis på kula, og den går rett i mål!

3: Olsson har fått et lite kutt i kneet og får behandling.

2:Johnson er på vei oppover langs høyresiden, men mister ballen ved dødlinja.

2:De røde triller ballen på Norwich' halvdel.

1:Liverpool vinner et frispark midt på banen.

1:Norwich tar avspark, og kampen er i gang!

0:Bortelaget stiller i sine helrøde drakter.

0:Lagene er på banen. Liverpool-supporterne har også presentert seg ved å foreløpig dominere tribunekampen.

Ikke overraskende er det Lucas og Allen som kommer inn for Henderson og Sturridge, og hvor Liverpool da ventelig vil spille tilnærmet 4-3-3. Daniel Sturridge risikeres ikke med sin hamstringsskade og er heller ikke på benken.

Igjen starter Mamadou Sakho foran Daniel Agger på venstre midtstopperplass, mens spanske Luis Alberto er tilbake i kamptroppen for første gang siden starten av februar.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 6Bra med beina, gjør et par solide redninger, men bommer på den første reduseringen og etter det var han mye limt til streken på overlegg foran ham.
Johnson 6Gjør en solid jobb i Liverpools komfortable 1.omgang, men sykler mer etter pause hvor bl.a. en stygg feilpasning gir Norwich en sjanse.
Skrtel 8Nok en gang sjef i forsvaret, hvor han er offensiv og atletisk i sine brytninger og vinner de aller fleste duellene.
Sakho 6Står lenge støtt, men vakler litt mot slutten og burde bl.a. ha håndtert bedre duellen hvor van Wolfsvinkel nær hadde redusert med en heading.
Flanagan 6Positiv involvering i forkant av 2-0 og har lenge god kontroll, men Norwich fikk lov til å slå mange innlegg, også fra hans side, da de kastet alt frem etter pause. Sjanseløs i hodeduellen som fører til 2-3.
Gerrard 7Nok en helstøpt kamp av kapteinen i sin nye og dype rolle, men virket å merke tempoet mot slutten.
Leiva 7Gir hundre prosent og er lojal og disiplinert, som forventet. Viktig i å skape balanse, men greier sjelden å involvere seg så mye offensivt.
Allen 8Skulle i manges øyne erstatte Jordan Henderson og tok den jobben bokstavelig, spesielt før pause var han absolutt over alt. Enten det var taklinger i eget felt eller løp innenfor motsatt 16-meter. Ble nok noe sliten utover i 2.omgang.
Sterling Liverpools beste919-åringen ga et ypperlig bevis på hvilke steg han har tatt og hvor større hans repertoar nå er. Først scoring på et susende langskudd, så et herlig fremspill til Suarez, før han gjorde mål nummer tre etter å ha forsert over halve banen. Banens beste spiller.
Suarez 8Litt av og på, men hver gang han var på fikk Norwich nye mareritt. Fin scoring, og skapte nesten et par til på egenhånd.
Coutinho 7"Poesi i bevegelse" synger røde fans, og med Coutinho, Sterling og Suarez er det en helt riktig beskrivelse. Involvert i mange gode angrep, uten helt å ha noe sluttprodukt i dag.
Agger 0Dansken kom inn for å styrke det indre forsvaret da Norwich mot slutten pøste høye baller inn i feltet, og hadde et par viktige klareringer.
Moses 0Kom inn for Coutinho og gjorde et bra innhopp hvor han greide å holde på ballen og bruke farten sin.