Swansea - Liverpool

2-2)

16.09.2013 /Premier League /Liberty Stadium / Tilskuere: 20 752 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Frank H. Larsen

Både seiersrekken og nullen sprakk for Liverpool, men ett poeng er nok til å sende de røde tilbake på toppen av tabellen.  Tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey ble dagens mann med tre målgivende og en scoring i oppgjøret som til slutt endte 2-2. Liverpool snudde 0-1 til 2-1 til pause etter scoringer av Sturridge (2.) og debutant Moses (37.), men nettkjenning av Michu i det 64. minutt sørget for poengdeling. Liverpool ble presset langt tilbake etter pause, og vil være fornøyd med ett poeng ut ifra prestasjonen i 2.omgang. De røde slet til tider med rufsete forsvarsspill. Philippe Coutinho måtte ut med skade.

90:SLUTT

90:Sturridge og Aspas kombinerer bra. Aspas blir taklet i feltet.

90:Avslutning av Michu. Mignolet redder.

90:God takling av Sakho i siste liten på Michu.

90:Tilleggstid: 5 minutter.

88:Massivt press fra Swansea ender med avslutning over.

87:Swansea biter seg fast på Liverpools banehalvdel. Sterling drar Angel i bakken. De Guzman tar frisparket. Mignolet kaster seg så lang han er og slår til corner. God redning.

83:Ballen spilles på tvers. De Guzman skyter over.

82:Gerrard prøver på en frekk variant fra frisparket med et direkte skudd, men over mål.

81:Sterling blir lagt ned ved hjørnet av 16-meteren.

81:Victor Moses bytter med Raheem Sterling.

80:Toure må gi til corner.

75:Liverpool blir satt under press nå. Klarering fra Enrique havner hos Michu som skyter utenfor bortre stolpe.

72:Lucas pådrar seg frispark i farlig posijon. Ballen trilles til Shelvey. Skuddet fra midtbanenmannen går langs bakken. Mignolet redder greit.

69:Andre Wisdom bytter med Kolo Toure.

69:Moses lykkes nesten med et gjennomspill til Sturridge.

68:Michu kommer først på ballen i duell med Skrtel. Headingen høyt og til side for mål.

66: Bony bytter med Pozuelo.

65:Andre Wisdom får gult kort for en kraftig takling på Davies..

64: Michu scorer etter innlegg fra Shelvey. Langt angrep av Swansea som ender på at Shelvey stusser videre til Michu som avslutter forbi Mignolet. Passivt spill av Sakho og Skrtel i midten.

62:Ballen kommer ut i returrommet etter innlegg fra Enrique. Williams blokkerer skuddet til corner.

61:Jordan Henderson får gult kort for en felling ved midtstreken.

58: Bony blir liggende nede etter duellen med Mignolet.

57:Høy ball inn i feltet. Mignolet er ute og bokser vekk ballen.

56:Lucas Leiva får gult kort.

56: Shelvey får gult kort.

55:Det gnistrer til etter at Shelvey og Lucas har støtt sammen.

54:Philippe Coutinho bytter med Iago Aspas. Coutinho klarer ikke å fortsette. Det ser ut til at det er skulderen, skaden fra det 50.minutt, som volder ham problemer.

53:Nytt frispark til Liverpool. Gerrard slår inn. Henderson legger tilbake. Wisdom avslutter. Vorm må redde.

51:Gerrard slår frisparket inn i feltet. Sakho nær ved å være først på ballen, men Flores får headet til corner.

50:Philippe Coutinho må ha behandling.

49: Williams får gult kort for en takling på Coutinho.

46:Swansea tar avspark.

46: Dyer bytter med De Guzman.

Liverpool har vært hakket bedre og vassere foran mål enn Swansea. De røde leder 2-1 i en innholdsrik og fartsfylt kamp på Liberty Stadium. Jonjo Shelvey scoret mot sine tidligere lagkamerater allerede i det 2. minutt. Midtbanespilleren forærte så Daniel Sturridge ballen på et tilbakespill et par minutter senere. Spissen var iskald i avslutningsøyeblikket og nettet i sin fjerde ligakamp på rad. Shelvey så ut til å ha på seg de røde brillene i dag. I det 37.minuttet la han ballen rett til Moses. Den innlånte kantspilleren avanserte og skjøt fint forbi Vorm og i mål. Sturridge burde vært tomålsscorer, men Vorm reddet mesterlig på spissens heading. Liverpool har opptrådt rufsete defensivt.

45:To minutter på overtid blåser dommer Michael Oliver av 1. omgang.

43:Swansea ruller opp. Sakho mislykkes med en sklitakling. Ballen havner hos Angel som skyter utenfor bortre stolpe.

39:Martin Skrtel får seg en smell i ribbeina i duellen med Bony og må ha behandling.

39: Dyer skyter. Mignolet må gi retur. Skrtel kaster seg inn i sklitakling og kommer før Bony på ballen. Får klarert.

37:Victor Moses scorer på feilpasning, Shelvey sender ballen på tvers rett til Moses. Kantspilleren avanserer, drar seg innover og sender ballen lavt i mål nede ved stolpen. Moses har scoret i debuten!

32:Davies slår inn. Bony klinker til på direkten, men treffer ikke mål.

28:Michu og Bony spiller vegg to ganger. Avslutningen fra Bony spretter inn til Mignolet. Sakho blir lurt av duoen.

25:Moses med flott forarbeid nede ved hjørneflagget. Passerer to motspillere før han slår inn. Sturridge header hardt og det ser ut til å bli scoring, men keeper Vorm redder på streken.

23:Moses stormer nedover på venstre. Slår inn. Hendersons skudd med venstre blokkeres.

21:Corner fra Gerrard. Wisdom header himmelhøyt over.

18:Shelvey får tid og rom til å avslutte fra distanse. Skuddet er for høyt.

16:Shelvey kommer for sent inn i en takling og feller Coutinho.

15:Gerrard med langpasning frem til Sturridge. Spissen drar seg til venstre. Skuddet går et stykke til side for nærmeste stolpe.

12:Michu finner Bony som skyter. Mignolet må strekke seg for å redde, men holder fast.

8:Coutinho spiller vegg med Henderson før han avslutter rett på Vorm.

4:Daniel Sturridge scorer på feilpasning. Shelvey spiller for løst tilbake mot keeper. Sturridge snapper opp og skyter på direkten, forbi Vorm og i mål. Spissen scorer i sin fjerde ligakamp på rad.

2: Shelvey scorer. Shelvey drar seg inn i feltet. Skrtel blokkerer først, men Shelvey får igjen ballen og løfter den over Mignolet og i mål.

1:Liverpool tar avspark.

Liverpool skal forsøke å følge opp den flotte ligastarten på tre seirer av tre mulige i møtet med Swansea på Liberty Stadium.

Steven Gerrard er kaptein for 400. gang i en offisiell kamp for Liverpool.

Både Mamadou Sakho og Victor Moses får sine debuter. Duoen erstatter Daniel Agger og Iago Aspas. Sistnevnte henvises til benken, mens Agger ikke er i kamptroppen.

Daniel Sturridge er friskmeldt av sin lårsskade og spiller på topp. Andre Wisdom kommer inn på høyrebacken for ankelskadede Glen Johnson.

Kolo Toure er tilbake fra sin lyskeskade, men må avfinne seg med en plass på benken. Martin Kelly er på benken for første gang denne sesongen.

Liverpool FC bekrefter at Daniel Agger mister kampen grunnet en skade han pådro seg på søndag.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 7Ny godkjent kamp. Kan ikke gjøre veldig mye annet på baklengsmålene. Viser sin største styrke ved å redde mange langskudd, og sisteskansen er offensiv i boksen gjennom hele kampen.
Wisdom 6Står ofte høyt på høyrebacken, og offensivt er det så som så fra den engelske U21-landslagskapteinen - der virker han ukomfortabel. I defensive dueller er han i stedet veldig solid, og venstresiden til Swansea får stadig oppleve følelsen av å løpe fort inn i en tjukk murvegg. Blir noe overtent etter pause, der han i tillegg feilplasserer seg oftere, og byttes ut like før 70. minutt.
Skrtel Liverpools beste8Følger opp prestasjonen mot Manchester United for to uker siden. Opererer ofte som sikring for sin stoppermakker – og der gjør han sine saker veldig bra. Ofrer seg selv og redder de røde syv minutter før pause, når han takler Bony to meter foran et tomt mål.
Sakho 6Offensiv i tankegangen. Presenterer seg med noen lekre taklinger utover i kampen, men han ”selger seg” i altfor ofte i farlig posisjon ved å kaste seg for sent inn i sklitaklinger. Stanger ellers kontinuerlig unna innlegg imot. En ok debut – ikke mer.
Enrique 7Gjør ingen nevneverdige feil, annet enn en knapp håndfull merkelige pasnings- og posisjoneringsfeil. Nær ved å spille Sturridge glimrende igjennom etter pause.
Leiva 6Gjør en grei jobb i ”ryddegutt”-rollen foran backrekka, men sliter litt når Swansea presser høyt den siste halvtimen. Går likevel knallhardt til i hodedueller, og han vinner de fleste av dem. Pådrar seg et noe dumt gult kort for knuffing etter pause, noe som hemmer ham litt i potensielle sklitaklinger på slutten.
Henderson 6Jobber på sedvanligvis steinhardt og løper som en galeislave fra start til slutt. Står nær sagt alltid riktig plassert, men han produserer lite som gir tellende resultater – særlig i andre omgang.
Gerrard 6Forsøker ofte å slå sine typiske langpasninger, men det kan til tider bli litt for optimistisk – og heller ende opp som en unødvendig feilpasning. De kapteinen imidlertid treffer på, er utsøkte og ender flere ganger med å bli en stor målsjanse. Han sliter, som resten av laget, mer etter pause.
Moses 7Gjorde seg ordentlig bemerket for første gang i Liverpool-debuten etter halvspilt første omgang, og det ga ham blod på tann. Like etter rundlurte han to motspillere, før han serverte ballen på hodet til Sturridge i boksen – noe som like godt kunne endt som en målgivende pasning. Mye mindre toneangivende etter pause, men gjør samtidig en godkjent jobb defensivt. Ut etter 80 minutter.
Coutinho 7Motoren i angrepsspillet. Danser stadig samba med ballen som partner, og det er lite motstanderne klarer å gjøre når brasilianeren virkelig har bestemt seg. Slår noen eventyrlige gjennombruddspasninger, men må byttes ut med skade ni minutter ut i andre omgang. Dermed faller Liverpool på mange måter litt sammen.
Sturridge 7Beveger seg lurt for å snappe opp feilpasningen som gir utlikningen i det 4. minutt, og han er nådeløs alene med keeper. Løper seg til ytterligere noen scoringsmuligheter – burde scoret på et Moses-innlegg før pause. Blir heller litt mer usynlig i andre omgang, men det skyldtes dårlige arbeidsforhold og få baller å jobbe med.
Aspas 4Kommer inn i det 54. minutt. Får ikke til mye positivt – snodige pasningsvalg og virker ikke farlig overfor Swansea-forsvaret.
Sterling 0Byttes inn kort tid før slutt. Rekker ikke å markere seg særlig positivt. Blir litt lett og veik i defensive dueller.
Toure 0Får de siste 20 minuttene på høyrebacken. Gjør et greit og trygt comeback etter én kamp på tribunen med skade.