Tottenham - Liverpool

0-5)

15.12.2013 /Premier League /White Hart Lane / Tilskuere: 36069 / Dommer: Jonathan Moss

Skrevet av Marius Rabben

For en kamp dette var! Liverpool maltrakterte Tottenham på bortebane, og de røde stoppet ikke før det sto hele 0-5 på resultattavla.

Etter en tomålsledelse fra 1. omgang lå Liverpool dypere i starten av 2. omgang. Men så ble Paulinho utvist, og vondt ble verre for Spurs.

Da det gjensto et kvarter avgjorde Jon Flanagan kampen med å klinke ballen i krysset, før Luis Suárez scoret sitt andre for dagen ni minutter senere.

Raheem Sterling la på til 5-0 på tampen, og som på alle Sterling sine mål i Premier League, var det Suárez som sto for den målgivende pasningen.

90:Slutt.

90:Liverpool triller ballen seg imellom og bare venter på fløytesignalet nå.

90:Tre minutter legges til.

90:Philippe Coutinho bytter med Victor Moses.

89:Raheem Sterling spilles igjennom av Luis Suarez, og tenåringen gjør ingen feil alene med keeper.

88:Tottenham har gitt opp. Liverpool gjør som de vil for øyeblikket, og White Hart Lane tømmes for hjemmesupportere.

86:Sakho stopper Capoue på vei igjennom.

84:Luis Suarez scorer etter en flott pasning fra Luis Alberto. Lloris kommer på halvdistanse, og Suarez lobber inn kampens fjerde mål. Nummer 17 for sesongen for Luis!

83:Coutinho får ballen i god posisjon, men snubler i sine egne bein og faller.

82:Nå har Liverpool tatt kontroll over kampen. De rundspiller vertene over hele banen.

80:Liverpool kommer med fire spillere på en kontring, men den siste pasningen fra Coutinho er for upresis.

78:Lucas Leiva bytter med Luis Alberto.

77:Townsend legger inn, men Skrtel får klarert.

75:Jon Flanagan dunker ballen i krysset etter et godt innlegg av Luis Suarez.

74:Suarez går og går før han gir ballen til Philippe Coutinho på 16-meteren. Han er under press, men velger å avslutte. Ballen går over mål. Brassen siktet tydelig mot det lengste krysset.

72:Corner ga ny corner for Liverpool. Nummer to ender med frispark til Spurs.

71:Luis Suarez spilles igjennom at Henderson, men han kommer litt for skrått og skyter på Lloris. Corner til LFC.

70:Banespillet er fortsatt ganske lik etter utvisningen. Tottenham har ballen mest denne omgangen, og Liverpool ligger kompakt og har kontringsmuligheter.

68:Lennon løfter ballen inn. Johnson header unna.

67:Coutinho spiller en utsøkt pasning igjennom til Johnson. Han legger inn, men ballen havner på nettaket.

66: Holtby får gult kort når han sparker ned Allen.

63: Paulinho får direkte rødt kort for å stemple Suarez i magen!

62:Liverpool ligger tydelig dypere nå. De satser heller på å kontre når de får muligheten fordi Tottenham står så høyt med laget.

61:Ballinnehav i 2. omgang: 66 % - 34 %

61: Dembele bytter med Townsend.

59:Tottenham får satt inn et steinhardt press, men de får aldri sendt av gårde en reell avslutning; Liverpool-spillerne blokkerer alt. I løpet av samme angrep roper White Hart Lane på straffespark når Soldado går i bakken. Reprisene viser at det aldri skal være straffe, og dommeren gjør rett ved å ikke blåse.

57:Holtby slår corneren, men Flanagan header unna.

57:Chadli gjør det bra i duell med Johnson og gir videre til Holby som skaffer corner.

55:Lennon passerer både Flanagan og Lucas på vei inn i boksen, men så får han et dårlig touch, og ballen går utover dødlinja.

54:Walker klarerer med hodet.

54:Sterling prøver seg mot innbytter Fryers og vinner nok et hjørnespark.

53:Henderson får frispark til vertenes halvdel.

53:Det bølger voldsomt frem og tilbake, og begge lag får nesten-muligheter.

51:Mignolet bokser ballen rett ned til Soldado, men spanjolen skyter over.

49:Mamadou Sakho header i stolpen etter godt forarbeid av Sterling. Returen banker Skrtel opp på tribunen.

49:Philippe Coutinho skyter fra 20 meter. Skuddet blokkeres og går ut til Liverpools 6. corner.

48:Himmelen har åpnet seg i London, og det regner på White Hart Lane.

47:Sakho header ballen inn i farlig område, og Soldado får en stor sjanse. Skuddet går imidlertid over mål. Nesten for Spurs.

46:Tottenham sparker i gang 2. omgang.

46: Naughton bytter med Fryers.

Det har vært en fartsfylt og intens kamp på White Hart Lane, der Liverpool leder med to mål.

Spurs åpnet med å stå høyt og presse de helrøde, men Liverpool var tålmodige med å spille ballen ut av forsvaret.

Raheem Sterling var frisk på høyresiden, og Kyle Naughton slet voldsomt med å holde styr på tenåringen, som gang på gang kom forbi og la inn fra dødlinja.

Da kampen var et kvarter gammel satte Liverpool inn et knallhardt press, og de fikk corner etter corner.

Luis Suárez kom også stadig mer med i kampen, og han scoret ledermålet i det 18. minutt.

Vertene forsøkte å svare, men de klarte ikke å få uttelling. På motsatt side hadde hadde Philippe Coutinho blant annet et tverrliggertreff, men så doblet Jordan Henderson ledelsen fem minutter før pause - og 2-0 til gjestene er pauseresultatet.

45:Pause.

45:To minutter legges til.

44: Soldado scorer, men han får frispark imot for å felle Simon Mignolet i forkant. Spanjolen er rasende og mener det var skulder-mot-skulder-duell. Liverpool heldige som slipper unna baklengsmål.

43: Walker river ned Flanagan og får gult kort.

40:Jordan Henderson scorer sitt første ligamål for sesongen når han setter en retur i mål. God avslutning fra 12-13 meter!

38:Soldado finter seg fri på venstre og legger inn til Holtby. Han avslutter på første berøring, men ballen triller en halv meter til side for målet til Mignolet.

38:Raheem Sterling går og går, men skuddet blokkeres.

37:Vertene legger inn til Soldado, men han presses i avslutningsøyeblikket.

33:Luis Suarez får en gigantsjanse etter at Lloris feilberegner en ball, men bruker for langt tid og Tottenham redder seg selv. Der burde det stått 2-0!

31: Chadli kommer høyest på hjørnesparket, men header litt for høyt og ballen går over.

31:Chadli vinner corner for vertene.

30:En skadet Sandro må ut. Inn kommer Holtby.

28:Stor dobbelsjanse for Liverpool! Philippe Coutinho skyter et Suarez-innlegg i tverrliggeren, før Johnson smeller returen like over krysset fra 18-19 meter.

27: Dawson får gult kort for å rive ned Henderson.

27:Liverpool presses noe tilbake nå.

25:Nytt Spurs-innlegg. Paullinho finner Soldado, men spanjolen header over mål.

24:Chadli legger godt inn mot Soldado, men Sakho redder gjestene.

24:Ballinnehav de siste ti minuttene: 38 % - 62 %

22:Spurs holder unna presset på corneren. Lloris plukker ballen.

22:Sterling spiller igjennom mot Luis Suarez, og alle tror det er offside. Lloris kommer ut og gjør det vanskelig for målscoreren, og det ender med corner.

22:Nå bølger kampen frem og tilbake.

21:Tottenham svarer. Chadli får etter hvert ballen på venstresiden, kommer seg fri og legger inn. Ballen mot Lennon blir imidlertid litt for langt.

18:Endelig sitter den for gjestene! Luis Suarez scorer etter veggspill med Jordan Henderson. Uruguayaneren får ballen inne i boksen, vender bort sine oppassere og plasserer ballen i mål med venstrefoten.

18:Coutinho og Sterling kombinerer strålende på høyresiden, og sistnevnte får ballen på løp mot dødlinja, men innlegger blir for dårlig.

17:Nå presser Liverpool hardt.

16:Sterling får ballen og kommer seg ned på dødlinja. Han legger lavt mot Luis Suarez, og Spurs må gi til nok en corner.

16:Spurs klarerer i første omgang, men det ender etter hvert med ny LFC-corner.

15:Luis Suarez presenterer seg. Han får ballen på 16-meteren, felles, men fortsetter liggende på bakken, og han skyter. Tottenham må gi til corner.

15:Sakho slår igjennom mot Coutinho, men ballen blir for lang - og går helt inn til Lloris

14:Sterling snapper fra Paulinho, før Naughton igjen feller Sterling. Naughton får tilsnakk av dommeren.

13:Ballinnehav i åpningsminuttene: 45 % - 55 %

12:Philippe Coutinho tar frisparket, men Tottenham får etter hvert klarert.

11:Sterling utfordrer Naughton, blir felt og får frispark på høyresiden av boksen.

8: Walker slår frisparket inn i feltet, og ballen går over alle og ut til femmeter. Paulinho ramler i en duell med Flanagan i boksen og roper på straffe, men dommer Moss vinker brassen opp igjen.

7:Skrtel sparker ned Soldado og lager frispark ute ved venstre hjørneflagg.

6: Paulinho skyter over fra 16 meter etter at Lucas og Flanagan ikke blir enige om hvem som skal klarere.

5:Tottenham slipper ikke gjestene over midtbanen.

4:Sakho mister ballen på vei fremover, og Paulinho overtar, men pasningen mot Lennon blir for lang. Innkast til Liverpool.

3:Liverpool bygger opp bakfra og triller ballen i forsvaret. Tottenham står høyt.

2:Philippe Coutinho får ballen på nærmest blank hold på 16-meteren, men trekker ballen helt feil, og ballen ruller ufarlig inn til keeper.

1:Usikker åpning fra gjestene. Mignolet klarer først å finte vekk Soldado, men etter å ha spilt til Skrtel får han ballen tilbake og sleiver kula opp på tribunen.

1:Kampen er i gang.

0:Liverpool skal spille i sin røde hjemmedrakt.

0:Det er litt surt i lufta, men fine spilleforhold i London i ettermiddag.

0:Spillerne er på vei ut på banen. Det er smekkfullt på White Hart Lane.

Liverpool gjester hovedstaden og Tottenham. Laget har slitt på White Hart Lane de siste årene, og en må tilbake til 2008 for å finne forrige seier. De liljehvite vertene har vunnet samtlige hjemmekamper mot de røde siden den gang.

I dag må Merseyside-klubben klare seg uten Steven Gerrard, Daniel Sturridge og José Enrique – som alle er ute med skader.

Daniel Agger var syk forrige helg, men har trent normalt med resten av laget siden begynnelsen av uka og sitter på benken fra start.

Lucas kommer inn for Gerrard, men ellers er laget likt det som slo West Ham forrige uke.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Litt rusk med ballen i beina. Hadde en duell med Soldado der han gikk i bakken. Ellers solid kontroll. Knapt et skudd mot seg.
Johnson 7Svært nær et kremmerhus av et mål etter en knapp halvtime. Har som vanlig litt problemer defensivt, men spiller jevnt bra offensivt. Spiller litt for ofte på ett gir.
Skrtel 6Bursdagsbarnet har ikke sin styrke med beina. Hadde sine dueller med Soldado, men kommer greit fra oppgaven. Ryddet godt opp under Spurs sin bra periode i andre omgang.
Sakho 7Liverpool trengte fysikk der bak og fikk det i form av en fransk muskelbunt. Ball i stolpen tidlig i andre omgang.
Flanagan 7Unggutten har gjort venstrebackplassen til sin egen og spiller med stadig mer selvtillit og autoritet enn tidligere. Fikk satt merke etter seg offensivt også og fikk æren av å smelle inn 3-0.
Leiva 7Sto bakerst i en fantastisk midtbanekvartett og brasilianeren spilte meget godt som anker. Meget god til å falle av i avgjørende situasjoner.
Allen 8Stor kamp av waliseren. Spilte med stoisk ro og hadde flere gode og avgjørende taklinger og pasninger. God til å plassere seg.
Henderson Liverpools beste9Noe av det beste Jordan har spilt i den røde trøya. Var overalt på banen. I tillegg til alle kilometrene han tilbakela, så står han fram med den ene lekkerbiskenen etter den andre. Våken på 1-0, regi og hovedrolle på 2-0. Liverpools bestemann.
Sterling 8Kolossal forbedring fra de foregående kampene. God til å utfordre og komme forbi sine motstandere, er arbeidsvillig og setter inn taklinger det lukter svidd av mot større motstandere. Har virkelig tatt seg selv i nakken.
Coutinho 8Hadde alle sjansers mor etter et drøyt minutts spill. Sleivet ballen inn til keeper. Utover det ble det ikke mye sleiv for brassen. Stor fotballhjerne og løp i mellom stadig mer rådville Spurs-spillere.
Suarez 9Suarez scoret sitt mål nummer 16 og 17 mot et lag som har scoret 15 tilsammen. Er bare en ting å si om denne spilleren; ypperste verdensklasse. For en arbeidskapaistet, for en spilleglede. Kunne fått to mål til. Farlig hver gang han har ballen i beina og spilte ofte ball i hatt med Spurs-forsvaret. Viste seg kapteinsbindet verdig.
Alberto 0Får 12 minutter for Lucas Leiva. Fikk assist på 4-0-målet til Suarez.
Moses 0Kom inn på overtiden og var nær ved å få assist, men Flanagan nådde ikke innlegget hans.