Fuller(61)
Akinfenwa(39)
Coutinho(76)

Skrevet av Einar Kvande

Kaptein Steven Gerrard sendte Liverpool til fjerde runde i FA-cupen, etter en kraftanstrengelse på Kingsmeadow. Bolton Wanderers på Anfield er neste motstander i turneringen, og dermed ligger det an til gjensyn med Jay Spearing og Emile Heskey. Gerrards flotte frispark-mål ble tungen på vektskålen sør i London. Scouseren hadde også et par kjempesjanser til å få sitt hat-trick, i en kamp hvor de røde sløste voldsomt med sjansene etter pause. Det førte til at AFC Wimbledon hadde håp om å få uavgjort, og vertene skapte også et par kjempesjanser i sluttminuttene.

90:Liverpool får hjørnespark. Wimbledon-spillere ligger nede med krampe.

90:Steven Gerrard skyter, men det reddes på streken av vertene.

90: Azeez får en kjempesjanse etter at Toure header bakover, men Mignolet er våken og gir corner.

90:Tre minutter er lagt til.

90:Steven Gerrard får en kjempesjanse til å gjøre hat-trick, men velger å spille Balotelli når han kunne ha avsluttet, og gjestene får corner.

86:Lazar Markovic bytter med Kolo Toure.

86: Moore bytter med Pell.

86: Francomb bytter med Sutherland.

85:Lazar Markovic får en kjempesjanse til å avgjøre kampen etter forarbeid av Coutinho, men serberen avslutter svakt og Shea redder.

84: Azeez skyter i Skrtel og til corner.

82:Philippe Coutinho skyter lavt etter flott forarbeid av Balotelli og Gerrard. Shea er nede og holder skuddet.

79: Rigg bytter med Azeez.

79:Rickie Lambert bytter med Mario Balotelli.

78:Henderson roper på hands og straffe, men får bare corner.

76:Philippe Coutinho får et strengt idømt gult kort.

76:Jose Enrique med et håpløst innlegg bak mål på en god overgang.

75:Jose Enrique header et innlegg fra Rickie Lambert mot mål, men ingen problemer for Shea.

71:Steven Gerrard skyter likte utenfor på frisparket.

71:En haltende Javier Manquillo bytter med Jose Enrique.

70: Goodman får gult kort for å ha obstruert Gerrard på vei fremover.

68:Rickie Lambert skyter på direkten fra 14 meter etter en flott pasning fra Gerrard. Vertenes keeper berger til corner.

63:Martin Skrtel ligger nede etter røff behandling fra Akinfenwa på en hodeduell.

63: Bulman skyter like over på en farlig sjanse for vertene.

62:Steven Gerrard scorer på frispark. Setter ballen over muren og i krysset. Shea er så vidt borti ballen med fingertuppene.

61: Fuller får gult kort etter en veldig stygg takling på Coutinho like utenfor 16-meteren.

57:Fuller handser i feltet på et høyt innlegg fra høyre, men heller ikke denne gangen dømmer Moss straffe.

53:Coutinho tråkler seg inn i feltet, men skyter utenfor bakre stolpe.

52:Henderson skyter. Ballen har god retning, men blokkeres av Manquillo!

51:Rigg skyter over etter å ha vunnet ballen fra Can.

51:Steven Gerrard går overende i feltet, uten at dommer Moss reagerer.

47: Barrett header hjørnesparket mot mål. Steven Gerrard header unna på streken.

47:Steven Gerrard serverer ballen rett til Sammy Moore, som klemmer til fra 20 meter og får corner.

46:Gerrard og Coutinho sparker i gang annen omgang.

Omgangen startet i veldig bedagelig tempo, og gjestene tok en tidlig ledelse etter en flott og modig heading av Steven Gerrard. Deretter var det vertene som skapte det som var av sjanser, og ikke overraskende kom utligningen på en dødball. Akinfenwa fikk strukket ut en tå og tuppet ballen i mål etter klabb og babb i Liverpool-feltet. Mignolet skulle antagelig hatt frispark for angrep på keeper når ballen kommer inn i feltet. Etter en innledning der Liverpool trillet ball og var bevegelige, har AFC Wimbledon fått kampen inn i det sporet de ønsker, med kriging og kjemping på hver eneste ball. Liverpool-spillerne var tydelig rystet en periode, og har ikke klart å få kontroll på kampen igjen etter utligningen. På topp har Rickie Lambert hatt en svært svak omgang, hvor han ikke har klart å holde på ballen i det hele tatt.

45:Henderson skyter høyt over etter rødt press på overtid.

45:Lucas med et skuddforsøk fra distanse som blokkeres.

41:Coutinho med en avslutning som blokkeres.

39: Akinfenwa får gult kort.

36: Akinfenwa scorer på retur. Først setter Fuller ballen i tverrliggeren etter hjørnesparket, og så pirker den store spissen ballen i mål. Mignolet skulle antagelig hatt frispark for angrep på keeper på corneren.

35:Lucas må gi en corner i en løpeduell med Rigg.

35:Akinfenwa går i ryggen på Can inne i Liverpool-feltet på et innlegg fra høyre, og gjestene får frispark.

33: Tubbs er utrolig nær ved å utligne, etter passivt forsvarsspill av Manquillo. Wimbledon-spissen setter ballen like utenfor fra skrått hold med bare Mignolet foran seg.

29: Rigg skyter godt og hardt etter litt frem og tilbake etter hjørnesparket. Mignolet gjør en meget god redning, som får slått til et nytt hjørnespark.

29:Martin Skrtel klarer å få en tå på et skummelt innlegg fra venstre, og vertene får corner.

19:Lazar Markovic skyter like utenfor krysset fra spiss vinkel, etter å ha blitt frispilt av Philippe Coutinho.

17:Mamadou Sakho må ta telling etter en stygg takling.

12:Steven Gerrard scorer etter innlegg fra Javier Manquillo. Gerrard finner Manquillo helt ledig ute på flanken. Kapteinen løper deretter inn i feltet og styrer spanjolens innlegg i mål med hodet fra 9-10 meters hold.

8: Rigg skyter like utenfor fra skrått hold, etter å ha blitt headet fri av Tubbs.

7:Markovic stormer fremover, og spiller på tvers til Gerrard, men gjestene stoppes kontant ved AFC Wimbledon sin 16-meter.

1:Javier Manquillo er skadet. Takles stygt nede ved hjørneflagget til vertene, og blir liggende å vri seg i smerte etter en vridning i ankelen. Kommer seg imidlertid på beina igjen.

1:Vertene tar avspark.

Det er klart for 3.runde i FA-cupen på Kingsmeadow, hvor AFC Wimbledon og Liverpool FC møtes for aller første gang i historien.

Brendan Rodgers gjør fire endringer i startellleveren. Rickie Lambert kommer inn på topp, mens Raheem Sterling blir hvilt i denne kampen. Martin Skrtel er tilbake etter suspensjon, og Kolo Toure blir dermed henvist til innbytterbenken. Javier Manquillo og Lazar Markovic er også tilbake i startelleveren, mens akademi-talentet Jordan Williams har fått en plass på benken. Dejan Lovren er ikke i kamptroppen.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Himmel og helvete for Mignolet i denne kampen. Hadde en kjemperedning på hjemmelagets største sjanse i første omgang, men var på gyngende grunn da han forlot streken og Wimbledon scoret. Hadde en meget viktig redning mot slutten. Får sjueren for flere viktige redninger.
Sakho 6Hadde flere ganger nærkontakt med ligaens sterkeste spiller, Akinfenwa, og kom seg greit fra disse. Hadde flere gode crossere.
Skrtel 6Også Martin måtte i kamp med Akinfenwa. Wimbledons målscorer vant flere dueller, før Liverpool fikk orden på spillet sitt etter timen. Får pluss for god innsats der bak.
Can 5Et stort skritt tilbake fra det Can har vist i de siste kampene som midtstopper. Fant seg ikke til rette og virket tidvis giddaløs, der han jogger tilbake etter å ha mistet plassen sin. Ble flyttet fram da Toure kom inn og var faktisk bedre offensivt denne gang.
Manquillo 7Fikk en grusom overtråkk etter bare noen minutter av kampen. Kom seg imidlertid og la inn på 1-0-målet til Gerrard. Spanjolen var god offensiv i denne kampen og gikk inn i duellene. Fikk seg en ny smell og hinket ut etter 71 minutter.
Leiva 6Gjorde en grei jobb som stabilisator på midten. Ble mye overløpt da Wimbledon spilte på innsats. Var en av de som tok tak, slik at Liverpool vant midtbanen mot slutten.
Henderson 6Flink til å vri spillet og var også han med på å vinne de duellene som skulle til for at Liverpool kunne begynne å skape sjanser siste halvtime. Grei kamp av Jordan.
Gerrard Liverpools beste8Scoret to mål og var klart Liverpools bestemann. Ikke alt for bra bortsett fra målet i første og startet andre omgang med en grusom tversoverpasning og redning på strek. Men avsluttet kampen godt og dette var nok en liten revansje mot alle de som har spekulert på om Captain Fantastic er god nok for dagens Liverpool-lag.
Markovic 6Hadde et stort arbeidsområde i dag, men møter her spillere som har innsatsen som sitt eneste våpen. Hadde noen ballmiss og fikk mer orden på spillet sitt i andre enn i første omgang.
Coutinho 7Hadde en svak første omgang, der han forsøkte på mye, men lyktes med svært lite. Hadde mye ballkontakt i andre og lyktes mer med sitt store repertoar. God kamp av brassen på Kingsmeadow, som fikk gult kort for en ren takling.
Lambert 4Var helt borte i andre. Noe mer med i andre, der han ble brukt mer som oppspillpunkt. Hadde en stor scoringssjanse i andre omgang, som Shea reddet med en fotparade.
Balotelli 0Fikk drøye ti minutter for Lambert. Ville svært gjerne ha nettkjenning, men lyktes ikke helt. Skal ha for innsatsen i de minuttene han spilte.
Enrique 0Er ikke i kampform, men fikk 20 minutter for Manquillo. Fikk prøve skuddfoten. Ballen gikk høyt over.
Toure 0Spilte fem minutter for Markovic. Det eneste ivoryaneren rakk å gjøre var å heade ballen tilbake foran eget mål mot slutten. Heldigvis var Mignolet med på notene.