Arsenal - Liverpool

4-1)

04.04.2015 /Premier League /Emirates / Tilskuere: 60811 / Dommer: Anthony Taylor

Kampfakta

Mål H
Giroud(90)
Sanchez(45)
Özil(40)
Bellerin(37)
Mål B
Henderson (STR)(76)
Lagoppstilling H
Ospina()
Bellerin()
Mertesacker()
Koscielny(50)
Monreal()
Coquelin()
Cazorla()
Ramsey(61)
Özil(73)
Sanchez()
Giroud()
Lagoppstilling B
MignoletKeeper()
CanMidtstopper1()
ToureMidtstopper2()
SakhoMidtstopper3()
HendersonHøyre back()
LeivaSentral midtbane 1()
AllenSentral midtbane 2()
CoutinhoSentral midtbane 3()
MorenoVenstre back()
MarkovicSpiss 1(46)
SterlingSpiss 2()
Innbyttere H
Rosicky() ()
Walcott() ()
Gibbs() ()
Flamini(61) ()
Welbeck(73) ()
Gabriel(50) ()
Macey() ()
Innbyttere B
Johnson() ()
Jones() ()
Borini() ()
Sturridge(46) ()
Brannagan() ()
Manquillo() ()
Lovren() ()
Gult kort H
Bellerin(70)
Gult kort B
Can(49)
Rødt kort H
Rødt kort B
Can(84)

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Arsenal drepte kampen med tre scoringer på åtte minutter før pause, og Liverpool maktet aldri å svare. Jordan Henderson reduserte riktignok fra straffemerket i annen omgang, men Arsenal hadde god kontroll på kampen og vant fortjent 4-1.

Liverpool gjorde mange tekniske feil på egen halvdel, og hele laget mistet konsentrasjonen i de skjebnesvangre minuttene for pause. Gjestene var bedre etter sidebyttet, men de maktet ikke å komme tilbake. På tampen fikk Emre Can sitt andre gule kort og ble utvist på en mørk Liverpool-dag.

Andre omgang

Icon
90:Kampen er slutt! Arsenal vinner 4-1 mot Liverpool.

Icon
90:4-1 til Arsenal! Alexis Sánchez trer ballen igjennom til Giroud, som finter vekk Touré og skrur ballen vakkert i langhjørnet fra 16 meter.

Icon
90:Fire minutter er lagt til.

Icon
90:Monreal finner Cazorla med et flatt og presist innlegg fra venstre, og spanjolen bredsider ballen i stolpen på direkten fra 12-13 meter!

Icon
89:Touré rydder opp i duell med Welbeck denne gangen.

Icon
88:Touré gjør en fantastisk jobb når han hindrer Giroud å komme til avslutning på volley fra god posisjon. Kaster seg inn og ofrer liv og lemmer der, ivorianeren, som hjelpes opp av dommer Taylor etter den heroiske inngripenen.

Icon
84:Emre Can klipper ned Welbeck og får sitt andre gule kort. Der kunne tyskeren like gjerne ha fått direkte rødt kort, men dommer Taylor viser frem det gule først. Dermed må Liverpool avslutte kampen med ti mann.

Icon
80:Welbeck distanserer Sakho og kommer seg til skudd. Vinkelen blir imidlertid for spiss for Arsenal-angriperen, som ikke makter å overliste Mignolet i Liverpool-målet. Godt gjort av bortelagets sisteskanse, som kommer ut og gjør seg stor i den situasjonen.

Icon
76:Henderson reduserer! Liverpool-kapteinen skyter lavt ned i Ospinas høyre hjørne. Keeperen er etter ballen, men kan ikke forhindre at den går i mål bak ham. Det er kamp igjen på Emirates!

Hendelses bilde
Icon
75:Bellerín feller Sterling, og Liverpool får straffespark!

Icon
73: Özil bytter med Welbeck for Arsenal.

Icon
72:Can banker til fra distanse - høyt over og utenfor.

Icon
71:Moreno gjør en glimrende defensiv jobb når han løper opp Alexis og vinner ballen.

Icon
70:Bellerín holder Sterling ved midtbanen og får det gule kortet.

Icon
67:Sterling roper på straffespark etter en løpsduell med Bellerín, men dommer Taylor vinker Liverpool-angriperen opp på beina igjen. Det var en riktig avgjørelse.

Icon
66:Arsenal sliter med å få klarert en corner fra Coutinho, men de får ballen unna til slutt.

Icon
63:Frekt forsøk fra Coutinho, som klinker til på halvspretten fra nærmere 30 meter. Skuddet suser lekkert langs parketten, men går dessverre for brassen en snau meter til side for mål. Arsenal-keeper Ospina hadde nok også kontroll på den.

Icon
61: Ramsey bytter med Flamini for Arsenal.

Icon
57:Can avanserer fra midtstreken og tar med seg ballen inn i 16-meteren. Friskt satset av tyskeren, som også ser sitt snitt til å brenne til. Skuddet fra 14 meter har retning hjørnet, men Ospina kaster seg og redder flott.

Icon
55:Giroud knuser Touré i lufta på et innlegg fra høyre, men Mignolet er lynraskt oppe med labben og vipper ballen over tverrliggeren. Fabelaktig redning av målvakten, som sier klart ifra hva han mener om forsvarsspillet til lagkameratene i forkant der!

Icon
53:Sterling legger inn mot Sturridge, men Arsenal-keeper Ospina plukker ballen.

Icon
52:Giroud banker til på tennisen fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet suser rett i fanget på Mignolet.

Icon
50: Koscielny bytter med Gabriel for Arsenal.

Icon
49:Emre Can får gult kort for å felle Santi Cazorla.

Icon
46:Lazar Markovic bytter med Daniel Sturridge for Liverpool.

Icon
46:De siste 45 minuttene er i gang.

Pausereferat

Liverpool ligger under 0-3 for Arsenal etter en merkelig omgang på Emirates. Arsenal gikk voldsomt ut og kjørte over Liverpool, men gjestene tok over og skapte noen gode muligheter da de kjørte kampen. På tampen av omgangen ble det gjort mange feil av begge lag, men Arsenal vartet samtidig opp med godt angrepsspill og scoret tre flotte mål. Dermed har Liverpool en svært vanskelig oppgave foran seg før den siste omgangen på Emirates.

Første omgang

Hendelses bilde
Icon
45:Det er pause på Emirates.

Icon
45:3-0 til Arsenal! Nå rakner det for Liverpool, som ikke henger med i svingene når Arsenal skrur opp tempoet. Aaron Ramsey kommer seg løs i mellomrommet med en utsøkt vending, og han finner Alexis Sánchez. Chileneren dribler Kolo Touré nesten ut av stadion før han banker kula opp i nettaket bak Simon Mignolet fra 18 meter!

Icon
45:Coutinho prøver å vippe igjennom Markovic, men Ospina kommer først på ballen.

Icon
42:To kalddusjer i rask rekkefølge for Liverpool, det der.

Hendelses bilde
Icon
40:2-0 til Arsenal! Mesut Özil skrur ballen rundt muren og i hjørnet bak Simon Mignolet på frisparket fra omkring 20 meter. Det er en fantastisk prestasjon av tyskeren, men samtidig går skuddet i keeperhjørnet. Mignolet tar et lite steg mot sin venstre idet frisparket går og rekker dermed ikke langt nok ut mot høyre.

Icon
39:Sakho feller Alexis på 20 meter. Frispark i god skuddposisjon for Arsenal.

Hendelses bilde
Icon
37:1-0 til Arsenal! Aaron Ramsey finner Héctor Bellerín, som skjærer inn i banen og drar seg forbi både Alberto Moreno og Joe Allen. Verken Mamadou Sakho eller Kolo Touré rekker over i sikring, og Bellerín curler ballen vakkert i langhjørnet bak de utstrakte armene til Simon Mignolet. Flott scoring av hjemmelaget!

Icon
32:Vi er inne i en litt roligere periode nå. Begge lag gjør for øvrig uvanlig mange enkle tekniske feil i dag.

Icon
29:Sakho får seg en smell i ankelen, men reiser seg opp igjen.

Hendelses bilde
Icon
25:Markovic bryter en fæl tversoverpasning fra Cazorla og sender av gårde Sterling. 20-åringen velger å avslutte fra skrått hold, men får ikke skikkelig treff. Ballen triller dermed et par meter utenfor langhjørnet til Ospina i Arsenal-målet. Spørs om ikke Sterling burde ha ventet på Markovic og skapt to mot to der.

Icon
22:Coutinho skyter fra 20 meter, men skuddet går en drøy meter til side for mål.

Hendelses bilde
Icon
20:Coutinho spiller fri Markovic med en nydelig stikker, og serberen kommer alene med Ospina i Arsenal-målet. Han får med seg Sterling og prøver å sette opp lagkameraten, men pasningen blir for hard og ballen glir forbi og ut i ufarlig område. Der skal det stå 0-1, gutter!

Icon
19:Sterling drar seg fint fri fra Mertesacker etter en herlig pasning fra Markovic, men skuddet fra Sterling går rett i en Arsenal-forsvarer. Liverpool er mer med nå.

Icon
17:Kampens første skikkelige Liverpool-angrep ender med at Sterling slår et innlegg mot bakerste stolpe, men der står det ingen lagkamerat. Arsenal kan overta.

Hendelses bilde
Icon
14:Touré bryter et flott Arsenal-angrep og klarerer til innkast.

Icon
12:Bortelaget gir vekk ballen upresset på egen halvdel rett som det er her nå. Arsenal har foreløpig ikke maktet å utnytte det, men det spørs om dette lønner seg i lengden.

Icon
10:Liverpool sliter innledningsvis her. Gjestene har knapt vært over midtstreken de første ti minuttene.

Icon
8:Sakho forsøker å drible som bakerste mann, men mislykkes. Heldigvis for franskmannen avvinkes Giroud for offside i situasjonen etterpå.

Icon
6:Alexis slår inn, og ballen treffer armen til Henderson inne i feltet. Der er Liverpool heldige som slipper straffespark imot.

Hendelses bilde
Icon
5:Touré prøver å drible av Giroud, men mister ballen. Den havner hos Ramsey, som kommer alene med Mignolet. Waliseren prøver å legge ballen ned i hjørnet med venstrefoten, men Mignolet er lynraskt nede og redder mesterlig. På returen er Touré og redder opp sin egen feil.

Icon
3:Santi Cazorla klinker til fra spiss vinkel, men Mignolet er raskt nede og redder godt. Nok et farlig balltap fra midtbanen til Liverpool i forkant der, men denne gang var Lucas den skyldige part.

Icon
1:Alexis skyter utenfor fra 20 meter etter et skummelt balltap fra Allen.

Icon
1:Kampen er i gang.

Prematch

Velkommen til vår live-dekning av storoppgjøret mellom Arsenal og Liverpool i ettermiddag. Avspark på Emirates i London er klokka 13.45 norsk tid, og kampen sendes direkte på TV 2 Sport Premium. Er du på farten, kan du få tilsendt SMS med ved lagoppstilling og scoringsvarsler ved å klikke her!

Liverpool havnet fem poeng bak fjerdeplassen etter nederlaget for Manchester United i forrige serierunde. Nå skal laget kjempe om å fortsatt holde Southampton og Tottenham bak seg på tabellen.

Liverpools lagoppstilling: Mignolet; Can, Toure, Sakho; Markovic, Henderson, Lucas, Allen, Moreno; Coutinho; Sterling.

Daniel Sturridge er på benken fra start i dag. Der sitter også Cameron Brannagan fra akademiet. Martin Skrtel og Steven Gerrard er uaktuelle på grunn av karantener.

Mario Balotelli skal være ute av troppen på grunn av en skade, ifølge klubbstatistiker Ged Rea. Det skriver Liverpool Echo.

Se oversikt: Skader og suspensjoner

Dagens motstander, Arsenal, har vunnet alle sine seks siste Premier League-kamper før møtet med Brendan Rodgers’ mannskap. De ligger poenget bak Manchester City på sølvplassen, mens serieleder Chelsea, som har én kamp til gode, har et forsprang på sju poeng.

Arsène Wenger har Jack Wilshere, Mikel Arteta, Abou Diaby og Mathieu Debuchy tilgjengelig igjen etter skader.

Spillerbørs

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet Liverpools beste6vartet opp med den ene kjemperedningen etter den andre. Allerede i det 4. minutt presenterte han seg, før han like etterpå holdt unna Arsenal-scoring på enda mer imponerende vis. Det var lite han kunne gjøre med ledermålet, men belgieren burde nok gjort det bedre på frisparkscoringen, som havnet i keeperhjørnet. Ny kjemperedning på en Olivier Giroud-heading etter pause. Får prisen som Liverpools minst dårlige på en mørk dag.
Can 5fungerte som en offensiv drivkraft på høyresiden hver gang han fikk muligheten, og Arsenal hadde problemer med å stoppe ham. Bakover slet unggutten litt med farten til Alexis Sánchez, men han reddet seg ofte inn med styrke. Ble tidvis feig i duellene etter et gult kort i 2. omgang, og på tampen fikk han sitt andre og ble utvist.
Toure 4skremte vannet av fansen og lagkameratene med en grufull åpning på kampen. En rufsete involvering ble fulgt opp med en grov feil like etter. Fikk imidlertid unna returen, og han hadde en god takling noen minutter senere. Så stadig usikker ut med ballen, men gjorde sakene sine bedre utover i kampen.
Sakho 5sa før kampen at han ikke fryktet Arsenal-spiss Giroud, og han demonstrerte det tidlig i en hodeduell med franskmannen. 25-åringen var som normalt beinhard i duellene, men det ble nok litt for hardt da han laget frisparket som Mesut Özil skrudde i mål. Dristig i sin karakteristiske stil med ballen, men gjorde ikke altfor mange feil.
Henderson 5spilte ofte ute til høyre, og det er nok ikke der dagens kaptein trives aller best. Før pause kom han til en rekke innleggsmuligheter, men så seg nødt til å slå støttepasninger fordi det manglet på Liverpool-spillere i boksen. Hang ikke alltid med da Arsenal kombinerte seg imellom. God straffe etter pause.
Leiva 5fikk ingen enkel jobb som ankeret på midtbanen, men brassen gjorde seg ikke helt bort i comebacket. Han virket tidvis litt tung i steget, og pasningene var litt slappe selv om de ofte nådde frem, men det var positive tendenser i den «stygge» ryddejobben. Slet med tempoet da Arsenal kjørte på.
Allen 5ble ofte litt feig med ballen på midten, og det ble slått støttepasninger selv om mulighetene var åpne fremover. Waliseren slet periodevis med pressingen og posisjoneringen, og han kom aldri helt inn i kampen. Noen gode involveringer med ballen, men for sjelden.
Coutinho 6viste seg ikke fra sin beste side i dag, men det var likevel noe lekent og positivt over ham da ting stemte. Noen lekre pasninger – det var han som spilte fri Lazar Markovic i første omgang – og brukbare skuddforsøk var ikke nok til å gjøre noe med resultatet.
Moreno 4vartet opp med et nytt eksempel på at han er bedre fremover enn bakover. Spanjolen snudde stadig ryggen til da Arsenal kom til avslutninger, og det var det som felte ham rett før Hector Bellerín satte inn 1–0 før pause. Spanjolen løp og ned venstresiden gjennom oppgjøret, men klarte aldri å gjøre noe spesielt ut av seg. Hadde noen skuddmuligheter, men lot være å fyre av.
Markovic 5klarte å stresse Arsenal-forsvaret, viste god løpsstyrke og var stadig en trussel, men sviktet med pasningen da han kom alene med keeper etter 20 minutter. Virket veik i duellene med Arsenal-forsvaret, men var med ned og gjorde en jobb i forsvaret. Byttet ut i pausen.
Sterling 6hadde alle søkelysene rettet mot seg før kampen, og han gjorde en grei jobb. Slet som resten av laget i åpningen, men det tok seg i takt med laget litt opp. Utfordret ofte på venstresiden, kom til noen brukbare innlegg – også noen dårlige – og holdt Arsenal-forsvaret på tå hev gjennom hele kampen. Burde fått mer ut av en situasjon midtveis i 1. omgang, men ble for ivrig og skjøt tidlig. Får pluss for å skaffe straffespark kvarteret før slutt.
Sturridge 4kom inn til den andre omgangen. Bidro med en trussel Arsenal-forsvaret brukte krefter på for å holde i sjakk, men i boksen var det lite som var typisk Sturridge i ettermiddag. Han nølte og var sen på avtrekkeren, og spissen ble ofte egoistisk selv om han hadde alternativer.