Aston Villa - Liverpool

0-2)

17.01.2015 /Premier League /Villa Park / Tilskuere: 39 758 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Tor Sandø

En absolutt godkjent kamp av gulkledte Liverpool. Gjestene var raskest ut av blokkene og Moreno hadde en ball i mål, men ble avblåst for offside. Italienske Borini var fast bestemt på at dette skulle være en fin anledning til å komme på scoringslisten på og ga Liverpool ledelsen. 1-0 holdt omgangen ut. I andre omgang var det Villa som kom best ut og hjemmelaget hadde flere farlige sjanser, blant annet ved Benteke. Men i Villas gode periode, var det istedet Liverpool som økte ledelsen. Og endelig lyktes Lambert da han fikk et godt innlegg fra Sterling og skjøt ballen i hjørnet. Tre meget viktige poeng for Liverpool, som nå er fire poeng bak Southampton på fjerdeplass. Gledelig gjensyn med Ibe, som etter et lengre utlån i Derby er tilbake. God kamp av Liverpool. Forsvaret var sikkerheten selv, det samme med Mignolet.

90:Clattenburg blåser av og Lambert og Rodgers takker for kampen.

90:Delph skyter fra langt hold. Skuddet er godt og hardt, men Mignolet har kontroll.

90:Ibe fører opp. God fart, godt innlegg. Coutinho får ikke gjort noe med innlegget.

90:Liverpool triller ball.

90:Hutton legger inn, Mignolet har kontroll.

90:Det er lagt til fire minutter.

89:Delph tar frispark. Liverpool-forsvaret bryter.

89:Hutton tas av Enrique og får frispark.

88:Ballen går etterhvert til Can, som skyter høyt over.

87:Coutinho tar corner. Spiller kort til Lambert.

86:Ibe vil ha ballen fra Markovic, men serberen skyter. Skuddet blir alt for løst for Guzan.

85:Ibe som ble kalt tilbake fra utlån i Derby i slutten av uka. Nå spiller han for Liverpool.

84:Sterling bytter med Ibe.

82:Lambert har fått blod på tann og med litt flaks kunne han fått ballen med seg. En Villa-forsvarer bryter.

81:God stemning fra Liverpools fans nå.

79:Rickie Lambert får gult kort for å feire målet sammen med Liverpools supportere.

79:0-2! Lambert scorer etter innlegg fra Sterling. Fint mål av Lambert som skyter fra kanten av 16-meteren og helt i hjørnet til høyre for Guzan.

79:Henderson tar corner. Villa får klarert.

78:Leiva skyter. Guzan må strekk seg nede til venstre for å redde.

76:Lambert skyter. Guzan redder.

75:Lambert header ballen ned til Sterling. Raheem halvveis bommer på ballen.

74:Markovic og Sterling kombinerer fint. Sterling mister ballen.

74:Okore får nytt tilsnakk fra Clattenburg.

73:Gil tar corner. Benteke får hodet på ballen, men igjen går ballen flere meter utenfor.

72:To bytter er svaret fra Rodgers.

71:Moreno bytter med Enrique.

71:Borini bytter med Lambert.

70:Igjen er det Benteke som får avsluttet, men denne gang seks-sju meter utenfor.

69:Benteke header mot Liverpools mål. Moreno redder.

68:Farlig framspil mot Benteke. Skrtel gjør en kjempejobb og får beina på den.

68:Villa som vinner duellene nå. Liverpool er på hælene.

67:Baker header like over på corneren.

66:Farlig Villa-sjanse. Gil var nær med å rekke ballen, men Moreno får en fot på ballen.

65:Bra kombinasjonsspill mellom Sterling og Henderson. Sistnevnte får skutt. Guzan har kontroll.

65:Moreno rekker ikke en pasning fra Leiva. Ballen går ut.

63:Kommet mer med og hatt noen farlige sjanser nå, hjemmelaget.

63:Sakho blir presset av Weimann. Franskmannen får ballen i sikkerhet.

62:Borini skyter fra kanten av 16-meteren etter innlegg fra Moreno. Høyt over.

62:Weimann header mot Liverpool-målet sekunder etter forrige sjanse. Mignolet slår ballen ut.

61:Benteke skyter fra kort hold. Rett på Mignolet.

61:Delph tar corner. Liverpool-forsvaret får klarert.

59:Cleverly bytter med Weimann.

59:Westwood bytter med Gil.

59:Villa kombinerer på midten. Ballen går til Henderson, som spiller en for lang ball.

57:Litt mer med igjen Liverpool nå.

57:Fin ball fra Henderson mot Sterling. Okore dytter italieneren, som ikke faller, men dytten gjør at han blir ustø og ikke rekker ballen.

56:Nytt høyt innlegg foran Mignolet. Keeperen går kontrollert opp og griper den.

55:Ballen er i gang igjen. Villa spiller tilbake til utspark for Liverpool.

55:Sterling går ut, men har tydelig vondt på høyre side i ansiktet.

53:Sterling er skadet etter å ha fått Sanchez sin støvel i ansiktet. Sjekker kjeven.

53:Lang ball til kanten på Liverpools 16-meter. Can header inn til egen keeper.

52:Can tar frispark fra midtbanen.

52:Okore får gult kort etter å ha tatt Sterling.

51:Skrtel header. Guzan får såvidt fingrene på ballen. Han slår den i stanga og ut i feltet. Der skyter Henderson, men det er vinket.

50:Henderson tar corner.

50:Borini fører opp, kombinerer med Coutinho. Nesten så han er helt igjennom, men det blir corner.

49:Mye ball Villa nå.

49:Mignolet tar frispark. Høyt inne på motsatt banehalvdel.

48:Westwood tar corner. Mignolet er igjen på vei ut. Denne gangen griper han den ikke. Han går i gresset og får frispark.

47:Westwood tar corner. Ballen er høy og god, men Mignolet tar ansvar og holder den. Starter spillet med en gang.

47:Cissokho presser Markovic. Corner.

46:Agbonlahor løper for å få tak i ballen etter å ha mistet den. Lykkes ikke.

46:Villa med avspark. 45 minutter med fotball igjen fra Birmingham.

Liverpool leder fortjent 1-0 etter mål av Borini. Moreno hadde en ball i mål, men denne ble annulert for en hårfin offside. Borini har vært aktiv i første omgang og får et fortjent mål i beltet da han skyter et innlegg fra Henderson i mål med venstrebeinet. God stemning fra Liverpool-fansen som har tatt turen til Birmingham. Vi gleder oss til fortsettelsen.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Sanchez går i gresset. Frispark noen meter inne på Liverpools halvdel.

45:Bare kort tid igjen av første omgang.

43:Cleverley skyter. Ballen går over.

40:Sanchez skyter. Redning av Mignolet på markkryperen.

38:Sterling utnytter en feil i Villas forsvar og kommer alene med Guzan. Han lykkes ikke med lobben, som går rolig inn til Guzan.

38:Coutinho trikser rundt med to-tre Villa-spillere. Ballen går til Borini, som skyter ballen på rad 13 på Villa Park.

37:Leiva med en høy ball i eget felt. Mignolet tar ballen i fast grep. Ingen tilbakespill.

36:Sakho har god kontroll på Westwood og skjermer ballen ut.

35:Misforståelse etter at Henderson gir ballen til Borini og italieneren spiller ballen inn i feltet. Der er ikke Henderson.

34:Duell mellom Leiva og Agbonlahor. Brassen får frispark.

33:Westwood tar frispark fra midt på banehalvdelen til Liverpool. Ballen går utenfor.

32:Litt klabb og babb i Liverpools forsvar. Sakho får en slutt en fot på ballen foran Agbonlahor og Benteke.

32:Fantastisk taklet av Sakho på et farlig gjennomspill.

31:Coutinho header fra kort hold, rett i klypene til Guzan.

31:Ballen spilles mot Agbonlahor, men han får ikke tak i ballen.

30:Villa triller ball, men kommer ikke igjennom.

29:Duell mellom de gamle lagkameratene Borini og Cissokho. Innkast Liverpool.

28:Må virkelig smake godt for italieneren med nettkjenning her.

27:Liverpool-fansen som har tatt turen til Birmingham lar absolutt høre fra seg.

26:Ledelsen er fortjent etter halvgått første omgang.

25:0-1! Borini scorer etter innlegg fra Henderson. Borini scorer og denne gangen er flagget nede. Han ekspederer et Henderson-innlegg i mål med venstrebeinet.

24:Henderson tar frispark.

24:Sterling tas hardt og får frispark. Raheem er opppe og kjefter på Westwood, som er synderen.

23:Borini får en litt for lang ball mot seg. Han blir tatt av Agbonlahor. Innenfor 16-meteren, men dog ingen straffespark.

22:Villa slår høyt på Benteke så snart de får sjansen. Denne gangen går ballen litt for høyt.

21:Tøff duell mot Agbonlahor. Ingen frispark.

20:Bra spill. Moreno fører opp. Legger ballen bak hjemmeforsvaret, men Guzan griper ballen før Sterling.

20:Noe mer Aston Villa nå.

18:Delph tar corner fra høyre. Ballen slås rett foran keeper. Mignolet tar ballen.

18:Liverpool har ballen i mål, men Moreno er i hårfin offside når ballen kommer til han.

17:Benteke slår to Liverpool-forsvarere i lufta og får headet. Alt for løs. Ballen går rolig inn til Mignolet.

16:Nytt gjennomspill. Denne gangen mot Coutinho. Igjen er Guzan først.

15:Ny nestenmulighet for Liverpool da Sterling blir spilt igjennom av Markovic. Keeperen hindrer Sterling i nettkjenning.

14:God stemning på Villa Park.

14:Villa vil ha et innkast som Clattenburg peker andre veien. Berettiget protest fra Sanchez.

13:Borini spilles igjennom, men sliter med å få kontroll på ballen mellom Villas midtstoppere.

12:Henderson tar frispark fra drøyt 20 meter. Cissokho avklarer.

10:Westwood tar corner. Liverpool klarerer.

10:Villa ruller opp. Can gir til corner.

9:Coutinho tar corner. Ballen går til 16-meteren, men det blir ikke mer ut av den.

9:Coutinho forsøker å komme seg forbi Sanchez, men ballen går til corner.

7:Villa ruller opp fra høyyre, innlegget får Skrtel en fot på og ballen går inn til Mignolet.

6:Liverpool presser hjemmelaget høyt.

6:Villa forsøker å kombinere, men Liverpool bryter.

5:Westwood tar frispark. Ballen går utenfor.

4:Ny duell der Agbonlahor er involvert. Markovic er synderen.

3:Delph tar corner.

3:Can går litt hardt i Agbonlahor. Frispark.

2:Henderson tar corner. På bakerste stolpe skyter Coutinho ballen utenfor.

1:Liverpool tar initiativ fra start. Moreno skyter og en Villa-forsvarer går til hjørnespark.

1:Coutinho og Borini har tatt avspark. Vi er klare for 90 minutter.

0:God stemning på Villa Park før kampstart. Liverpool-fansen har funnet sine plasser og vet å høre fra seg.

Aston Villa vant 1-0 i det omvendte oppgjøret på Anfield, men Birmingham-klubben har siden den gang kun vunnet to av sine 17 ligakamper.

Det er en forandring i startoppstillingen til Liverpool i forhold til mannskapet som startet mot Sunderland sist helg. Raheem Sterling går rett inn på laget igjen etter sin ferie, og erstatter en hamstringskadet Steven Gerrard.

Jordon Ibe har fått en plass på innbytterbenken etter å ha blitt hentet tilbake fra sitt låneopphold i Derby. Der sitter også unge Jordan Williams, og Adam Lallana som er tilbake etter sin lårskade.

Verken Mario Balotelli eller Dejan Lovren er å finne på innbytterbenken. Balotelli er ikke med i Liverpools tropp i dag grunnet sykdom, melder James Pearce i Liverpool Echo.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 7Distribusjonen med beina må han fortsatt jobbe mer med, men er uredd i feltarbeidet på cornere i dag og bommer bare på en av situasjonene. Gjør en fantastisk redning på en Benteke-avslutning etter en times spill, midt i Villas beste periode i kampen.
Can 6Er som vanlig rolig med ballen i beina. Er dog ikke like markant og kontant i forsvarsarbeidet som vi har sett ham i de siste kampene.
Skrtel Liverpools beste8Gjør et par viktige inngripener tidlig i kampen, og gjør også et par veldig viktige blokkeringer i Villas beste periode. Har også en meget god heading som Guzan slår i stolpen og ut etter en corner tidlig i annen omgang. En stor forsvarskamp av slovaken, og vi kårer han til Liverpools beste.
Sakho 7Har et par viktige inngripener i farlige situasjoner, og bruker både farten og fysikken sin til å holde Villa-angriperne på avstand. Spiller av og til på små marginer, og stresser unødig i et par situasjoner, men alt i alt en god kamp av franskmannen.
Markovic 7Fikk mye større defensivt ansvar i denne kampen enn tilfellet har vært tidligere. Klarte seg relativt bra i løpedueller med Agbonlahor, selv om han kom litt på etterskudd i et par tilfeller. Jobbet bra, og forhindret en rekke innlegg. Kom mer med offensivt de siste tjue minuttene, og leverte da pasningsspill av god kvalitet.
Leiva 6Klarte ikke å beskytte forsvarstrioen i tilstrekkelig grad da Villa satte inn et voldsomt press den første halvtimen av annen omgang. Har et meget godt skuddforsøk tolv minutter før slutt, som Guzan såvidt fikk slått til corner.
Henderson 7Er duracell-kaninen på Liverpools midtbane i dag, og tar tak i kapteinsrollen på en slik måte at savnet av Gerrard ble minimalt. Gjør en herlig defensiv jobb, med en viktig inngripen i eget felt midtveis i annen omgang. Vakkert innlegg til Borini på Liverpools første mål.
Sterling 6Fikk det ikke helt til å stemme i dag, og det ble ikke minst illustrert ved avslutningsforsøkene. Burde gjort det mye bedre da han kom alene med Guzan sju minutter før pause, og utnyttet heller ikke en god mulighet han fikk i annen omgang. Noterer seg for en assist på Lamberts scoring.
Moreno 6Åpnet kampen friskt, og fikk en scoring annullert for en marginal offside. Var villig med offensivt, men slet med å få defensiv kontroll på sin side i Villas stormløp i første halvdel av annen omgang. Ble byttet ut tjue minutter før slutt.
Coutinho 7Var borti det meste som Liverpool skapte offensivt før pause, men ble mer borte etter pause, og var ikke like markant da.
Borini 6Gjør et meget vakkert mål, men burde ha gjort det langt bedre ved flere andre tilfeller der han fikk brukbare muligheter. Burde blant annet sentret til Coutinho for blank goal ved et tilfelle i annen omgang, men ble for egoistisk og prøvde selv isteden.
Ibe 0Erstatter Sterling med drøye fem minutter igjen å spille, og dribler seg til en stor sjanse, der han nok burde ha sentret til en bedre plassert Lambert. Men et friskt innhopp av unggutten.
Lambert 0Kommer inn for Borini når det gjenstår tjue minutter av kampen, og bidrar til å roe nervene med en herlig vending og vakker 2-0 scoring.
Enrique 0Kommer inn for Moreno med tjue minutter igjen på kampuret, og bidrar til mer defensiv kontroll på venstresiden.