Manquillo() ()
Balotelli(46) ()
Delph(80)

Skrevet av Tor Sandø

Aston Villa er klare for FA-cupfinale mot Arsenal etter 2-1 over Liverpool i semifinalen. Coutinho ga Liverpool ledelsen etter en halv time, før Benteke og Delph ordnet cupfinalebillett for Birmingham-laget. Liverpool spilte en bra første omgang. I andre omgang ble avstanden for stor mellom lagdelene, midtbanen hang ikke sammen og laget produserte ikke målsjanser. Liverpool ble nok snytt for et straffespark i første omgang og i andre omgang ble Balotelli feilaktig avblåst for offside. Italieneren scoret alene med Given, men da var altså flagget feilaktig oppe. En fortjent seier til et Villa som hadde mer tempo og ville mer enn et heller tamt og tafatt Liverpool-lag. Dermed blir det ingen punktum som Gerrard hadde ønsket seg i bursdagsgave, nemlig cupfinalebillett.

90:Aston Villa er klare for cupfinale 30. mai.

90:Balotelli spiller til Gerrard og videre til Lovren som hamrer ballen himmelhøyt over fra 30 meter.

90:Balotelli header et innlegg fra Henderson over.

90:Can spiller til Sterling, som skyter høyt over.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:Moreno bytter med Lambert.

89:Ny offside vinket av assisrtentdommeren. Mot Can denne gang.

88:Balotelli skyter ballen i mål, men er avvinket for offside. Og den er feil! Liverpool bortdømt fra ekstraomganger.

86:Gerrard header corner fra Coutinho mot mål. Richardson redder ballen med hodet. Skrtel skyter ballen tre meter over på returen.

86:Innsvinger fra Henderson. Okure header til corner.

84:Lovren header corner fra Gerrard over.

84:Balotelli i duell med Richardson. Corner.

83:Grealish bytter med Cole.

82:Sterling spilles igjennom, men han når ikke ballen. Veldig stor avstand til neste Liverpool-spiller og dermed kan Villa begynne et nytt angrep.

82:Villa fortsetter å presse Liverpool høyt.

81:Can mister ballen. Det hele ender med at Cleverly får ballen og skyter høyt over.

80:Gerrard tar frispark. Via muren og inn til keeper.

80:Delph får gult kort.

79:Coutinho blir tatt av Delph. Frispark fra drøye 20 meter.

79:Fortsatt Villa som vinner duellene.

78:Can opp på midtbanen etter byttet.

78:Allen bytter med Johnson.

77:Balotelli skyter etter at han er avblåst for offside.

76:Given tar frispark fra egen halvdel.

76:Westwood er skadet etter inngripenen på Allen-skuddet i sted.

75:N`Zogbia bytter med Sinclair.

75:Glimrende gjennomspill fra Coutinho til Sterling. Offside. Tvilsomt.

74:Gerrard tar corner. Hjørnesparket er bra, men ballen går inn til Given uten at noen i gult presser keeperen.

73:Villa kontrer og Moreno slenger seg inn for å avverge en sjanse fra Benteke. Viktig.

72:Gerrard tar corner. Ballen går til Allen som skyter i en Villa-spiller.

72:Can jobber fram en corner i duell med Richardson.

71:N`Zogbia går i bakken. Alle fra Birmingham roper på frispark. Oliver vinker spillet videre.

71:Vinner heller ikke duellene.

70:Spilt i 25 minutter av andre omgang og Liverpool har lyktes med veldig lite. Pasningsspillet fungerer ikke.

70:Skrtel og Benteke krangler. Ny prat med Oliver.

69:Delph på vei igjennom igjen. Spiller ballen til en offsideplassert Benteke.

68:Sterling på vei igjennom. Ser ut som Vlaar sparker ballen til corner. Men Oliver peker på femmeteren.

68:Oliver kaller til seg Delph og Bacuna. Uvisst hva som er tema.

67:Gerrard tar frispark. Ballen går helt upresset inn til Given.

66:Balotelli får frispark i duell med Okure. Rett utenfor 16-meteren, skrått på målet.

65:Jobber hardt for å øke ledelsen Villa.

64:Skrtel fører opp. Spiller til Can, som skal spille tilbake til slovaken, men treffer en Villa-spiller. Håpløst.

63:Villa-supporterne som har mest grunn til å rope nå.

63:Balotelli blåses av for offside.

62:Grealish er på vei igjennom. Lovren takler. Ballen går til Richardson som skyter høyt over.

61:Liverpool-spillerne er ikke oppi situasjonene nå. Er mer tafatte og avventende. Det kan man ikke i en semifinale.

60:Grealish går i bakken etter en hard takling fra Moreno. Spanjolen slipper med en prat.

60:En halvtime igjen og Liverpool må noen hakk opp i kvalitet for at det skal bli finale.

59:Utrolig takling i ryggen på Balotelli. Oliver gir fordel av ball. Italieneren reiser seg opp etter den knallharde dytten.

59:Villa fører nå. Liverpool-spillerne blir mest løpende igjennom.

58:Fantastisk stemning på Wembley.

56:Ledelsen er ikke helt ufortjent. Liverpool har begynt andre omgang nølende.

54:Balotelli har en kjempemulighet til å heade inn utlikningen. Offside. Han blir faktisk dyttet i offside. Litt spesielt.

54:2-1 Delph scorer etter innlegg fra Grealish. Benteke åpner Liverpool-forsvaret, header ned til Grealish, som spiller Delph igjennom. Delph scorer mot et nølende forsvar.

53:Først en håløs feilpasning fra Gerrard. Han gjør det godt igjen med en glimrende takling foran N`Zogbia.

53:Benteke skyter foran Skrtel. Ballen er for løs til at det blir den store målsjansen.

52:Moreno får frispark mot seg etter hardhendt behandling av Cleverly.

51:Lovren i duell med N`Zogbia. Liverpool får frispark.

50:Given bruker lang tid på femmeteren. Får Oliver til å bruke fløyta.

50:Gerrard skyter, men denne avslutningen er ikke i nærheten av det man vet han kan.

49:Villa er kjappe med å komme seg tilbake på egen halvdel.

48:Sterling og Bacuna i duell. Liverpool-spilleren er sist på ballen når den går over dødlinjen.

47:Litt stor avstand på en Liverpool-midtbane som ikke henger helt sammen.

46:Richardson fører opp på venstre side. Innlegget han kommer med treffer Can, men han får ballen tilbake. Han får til et innlegg, men ikke bra nok til at det blir farlig.

46:Ny god takling fra kroatiske Lovren. Han har virkelig stått fram så langt.

46:Villa begynner med ballen.

46:Markovic bytter med Balotelli.

Intense første 45 minutter i andre semifinale på Wembley. Aston Villa begynte best, dog uten å komme seg til de store mulighetene. Men det var Liverpool som åpnet målkontoen først. Etter knappe halvitmen kom Liverpool-angrepet i to bølger. I andre bølge gjorde Sterling og Coutinho Villa-forsvaret til statister. Coutinho nettet alene med Given og sendte Liverpool-supporterne til himmelse. Bare et par minutter senere slo Aston Villa tilbake. Delph fant Benteke, som med Liverpool-øyne sto litt for alene og scoret fra tolv meter. Villa har stått høyt og gjort ting vanskelig for Liverpool-forsvaret. Skrtel og Lovren har kjempet som løver. Offensivt har Liverpool vært bra og flere ganger utfordret et vaklevorent og skadeforfulgt Villa-forsvar, som måtte tåle et bytte da Baker måtte gå ut og Okure komme inn i første omgang. Liverpool muligens snytt for et straffespark da Sterling gikk i bakken.

45:To minutter gått og Oliver blåser av.

45:Moreno spilles fri på venstre. Ballen fra spanjolen er alt for lang.

45:Liverpool triller ball og forsøker å få til en sjanse før pause.

45:Det er lagt til to minutter.

45:Benteke presser Mignolet. Keeperen vinner den belgiske duellen og får skutt ballen ut.

44:Can tar initiativ. Inviterer Gerrard på vegg, men er ikke helt med.

41:Lovren header ballen som kommer fra en Henderson-corner. Ballen går like utenfor.

40:Coutinho får ballen fra Sterling. Skyter over via en Villa-spiller.

40:Lovren takler Grealish og hindrer et nytt angrep.

40:Allen hindrer Benteke i å få skutt fra 20 meter.

39:Igjen en viktig inngripen fra Lovren mot Benteke.

38:Litt på hæla Liverpool nå.

36:1-1! Benteke scorer etter innlegg fra Delph. Belgieren får stå alene og smelle ballen inn fra tolv meter. Allen er i nærheten, men kommer ikke oppi. Mignolet fikk fingertuppene på den, men ballen fyker inn i nettet.

35:Cleverly feller Allen. Frispark.

34:Godt organisert bak Liverpool nå. Skrtel og Lovren kjemper som løver i midten bak.

33:Godt jobbet av både Allen og Moreno som hindret Villa til å gå i angrep.

32:Liverpool kom i flere bølger. Godt jobbet av både Henderson, Gerrard og Allen. I bølge to spilte Sterling igjennom til Coutinho.

30:0-1! Coutinho smyger seg mellom to Villa-stoppere og scorer etter innlegg fra Sterling. Det nøles i Villa-forsvaret. Sterling spiller gjennom Coutinho som ikke gjør noen feil alene med Given. Godt Liverpool-angrep. Delph så ut som han hadde kontroll etter første bølge, men Allen spilte ballen inn i 16-meteren igjen.

30:Henderson tar corner. Ballen går til Allen som legger inn. Bacuna header ut.

29:Liverpool presser. Innlegg fra Can. Bacuna header til corner.

29:Moreno tar frispark.

28:Cleverly legger Moreno i bakken. Frispark.

28:Villa presser Liverpool ut.

27:Igjen en god inngripen av Lovren på et gjennomspill som kunne vært farlig.

27:Godt gjennomspill av Henderson mot Gerrard. Kapteinen får ikke kontroll på ballen.

26:Baker bytter med Okore.

26:Given sparker ballen ut for at Villa skal få bytte.

26:Ballen slås mot Sterling. Han header ballen bakover. Given har kontroll.

25:Liverpool begynner med ballen mot Villas ti spillere.

24:Baker er skadet etter å ha landet forkjært. Må bytte.

24:N`Zogbia tar corner. Bra slått, men Villa-spilleren som angriper får ikke hodet på ballen. Heldigvis.

23:Delph tar frispark. Spiller ballen til Liverpools venstre side. Ballen går til corner.

23:Westwood går i bakken i duell med Sterling. Frispark.

22:Cleverly er på vei igjennom. Går i bakken. Ingenting. Var i ubalane.

20:Sterling går i bakken i duell med Delph innenfor 16-meteren. Delph sparker i Sterling. Liverpool får verken straffespark eller corner. Litt uforståelig.

20:Ikke sett mye til Gerrard så langt. Før nå. Spiller en alt for lang ball til Markovic.

18:Duell mellom N`Zogbia og Markovic nede ved cornerflagget på Liverpools halvdel. Ballen går utover sidelinjen og til femmeter.

17:Bacuna tar frispark midt på banen.

17:N`Zogbia spiller ballen opp i hånda på Moreno.

16:Viktig inngripen av Lovren når Benteke forsøker å tre igjennom til N`Zogbia.

15:Coutinho spiller fram Sterling. Vlaar får en fot på ballen.

15:Bra tempo i kampen nå.

14:Duell mellom Vlaar og Sterling. Sterling blir dyttet bort, men får ikke frispark. Merkelig. Oliver sto to meter fra.

13:N`Zogbia tar corner. Legger inn, får ballen tilbake og er i offside.

12:N`Zogbia skyter. Kampens første sjanse. Franskmannen fyrer av fra 17-18 meter. Mignolet får fingrene på den.

12:Klart opplegg at Liverpool-spillerne skal være skuddvillige i dag, ser det ut som.

11:Villa med en høy ball til Benteke. Belgieren vinner ballen med en heading, men ingen er der til å ta i mot.

10:Sterling fører opp, skyter. Ballen treffer Baker og går inn til Given.

10:Elektrisk stemning på Wembley.

10:N`Zogbia tar corner. Ballen er litt for lang.

9:Skrtel brytter når Grealish fører fram. Corner.

9:Villa har et angrep, Liverpool bryter. Coutinho kan spille Sterling igjennom, men når ikke fram.

8:Henderson skyter fra godt og vel 20 meter. Noen meter til side for mål.

7:Coutinho passerer Cleverly. Ballen går til Allen, som skyter langt utenfor.

6:Sterling går i bakken, men får ikke frispark.

5:Gerrard tar frispark. En innsvinger, men Villa får klarert.

5:Markovic blir tatt av Richardson på høyre side.

5:Lovren vinner første duell med Benteke.

4:Villa triller ball.

4:Lovren er tett på Villa-spiss Benteke.

2:Aston Villa får kampens første frispark når Can sparker ned Grealish.

2:N`Zogbia sparker borti Moreno, men spanjolen er raskt på beina.

1:Supporterne markerer seg fra start med høylytt støtte til sine lag.

1:Liverpool har begynt med ballen.

0:God stemning på det som ser ut som et fullsatt Wembley. Liverpool spille i gule drakter.

Velkommen til vår live-dekning av FA-cupens andre semifinale. Arsenal avanserte til finalen i går, og Liverpool skal kjempe mot Aston Villa om den andre plassen klokka 16.00 i ettermiddag.

Noen timer før avspark ble det kjent av Lucas Leiva er ute med en lårskade. Fra før er Mamadou Sakho ute, mens Jordon Ibe ikke er tilgjengelig fordi han er cup-tied.

Daniel Sturridge har ikke blitt klar og er følgelig ikke med i troppen til Liverpool i dag.

Lagoppstillingen: Mignolet, Can, Skrtel, Lovren, Moreno, Allen, Henderson, Gerrard, Markovic, Coutinho, Sterling.

Benk: Jones, Johnson, Touré, Lambert, Manquillo, Borini, Balotelli.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 5Sisteskansen måtte plutselig ut i full strekk etter drøyt ti minutter, men gjorde sakene sine bra. Han hadde for øvrig ikke altfor mye å gjøre i en kamp som laget taper fortjent, men ingen av målene var umulig å ta. Trygg med ballen; blandet drops med utspillene.
Can 5En drivkraft som kun hadde blikket rettet fremover. Som høyreback betyr det samtidig bakrom, og det var nettopp på Liverpools høyreside at Aston Villa scoret målene. Bakrommene ble for store og mange. Brukbar fremover, men det var nokså resultatløst. Var blant Liverpool-spillerne med mest vilje og tenning.
Skrtel 5Kom som ventet rett inn i midtforsvaret etter karantenen, og han ga ingenting vekk i luftduellene fra start. Slovaken hadde noen beinharde taklinger og var god med ballen, men slet da Aston Villa angrep hurtig. Han var ikke tett nok oppi ballfører flere ganger. Virket generelt litt rusten.
Lovren 5Noen positive tendenser ble overskygget av det desperate og elendige skuddet på overtid. Før pause virket kroaten trygg med ballen og var aggressiv i duellene, og han hadde en svært god blokkering da Aston Villa kom gjennom etter kvarteret. Det ble riktignok mange «enkle» og feige pasninger mot venstre, og han ble altfor enkelt passert på 1–2.
Moreno 4Uvanlig lite med fremover, og defensivt var det svært variert. Spanjolen hadde alt fra glimrende og viktige taklinger til håpløse feilpasninger og posisjoneringsfeil. Han var aggressiv, og farten reddet ham noen ganger.
Allen 5Dette var ikke en spesielt minneverdig opptreden for den lille waliseren. Han var ofte på etterskudd, etterlot seg en del plass i mellomrommet og slurvet tidvis med ballen. Noen gode taklinger og involveringer, men ikke på nivået han har vist dette året.
Henderson 5Uten kapteinsbindet på venstrearmen virket det som om noe manglet. Han var lite involvert, tam og statisk på midtbanen. Med ballen virket 24-åringen usikker, men han fikk vise frem pasningsfoten ved et par anledninger.Uten kapteinsbindet på venstrearmen virket det som om noe manglet. Han var lite involvert, tam og statisk på midtbanen. Med ballen virket 24-åringen usikker, men han fikk vise frem pasningsfoten ved et par anledninger.
Gerrard 4Kapteinen var tydelig ivrig etter å sette sitt preg på kampen, og i en offensiv rolle var han lysten på å sette presset høyt i åpningen. Men etter hvert tabbet det av, han ble mer statisk og veldig lite involvert i spillet. Fikk en dypere rolle i andre omgang, men med under en halvtime fotball bak seg siden februar, var han tydelig rusten. Nokså ufarlige dødballer og dårlige skudd. Kom til en stor sjanse med hodet i sluttminuttene.
Markovic 5Det så lyst ut i starten, da han satte fart mot Kieran Richardson på Liverpools høyreside, men han falt etter hvert ut av kampen. Unggutten våget å utfordre, dog uten å skape noe særlig. Ofret i pausen.Det så lyst ut i starten, da han satte fart mot Kieran Richardson på Liverpools høyreside, men han falt etter hvert ut av kampen. Unggutten våget å utfordre, dog uten å skape noe særlig. Ofret i pausen.
Coutinho Liverpools beste6Fra start ga han høyreback Leandro Bacuna hodepine på grunn av smarte bevegelser og lekne finter, og det var helt klart Liverpools nøkkel i angrepsspillet. Et briljant løp og god avslutning ga laget ledelsen. I andre omgang fikk han en annen rolle og falt ut av det. Mindre involvert, mindre toneangivende og mindre god, men likevel Liverpools mest positive i dag.
Sterling 5Et langt steg ned etter Newcastle-kampen. Riktignok strakk han i forsvaret og var en viss trussel langs bakken, men det var totalt sett tynt. Hadde lange perioder uten ballberøring, og da han først fikk den, ble han ofte litt for glad i den. Ble forsøkt ut mot venstre etter pause, men han var ikke seg selv i dag.
Balotelli 5Italieneren ble byttet inn til andre omgang og bidro med litt tyngde fremover, men han var ikke samkjørt med laget. Han kom til noen halvsjanser, og han hadde ballen i nettet, men ble feilaktig avvinket for offside.
Johnson 0Fikk de tolv siste minuttene, og men rakk ikke å markere seg.
Lambert 0Kom inn på overtid. Sto plassert i boksen under innlegg, men fikk ikke sjansen i løpet av de få sekundene på banen.