Basel - Liverpool

1-0)

01.10.2014 /Champions League /St. Jakob Park / Tilskuere: 36 000 / Dommer: Jonas Eriksson (SWE)

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool gikk på tap i sin første bortekamp i Champions League på fem år. Basel hadde solid ballinnehav i en sjansefattig første omgang, men lagene gikk til pause med 0-0. Marco Streller scoret kampens eneste mål i det 52. minutt da han var oppmerksom på en corner. Ballen gikk via Skrtel og Lovren, og Mignolet måtte foreta en kvalifisert redning. Streller var påpasselig frempå på returen. Liverpool hevet seg etter baklengsmålet og skapte noe farligheter. Det var imidlertid ikke nok til å få utligning. Brendan Rodgers' mannskap sliter med å finne fasong. Bakover ble det gitt mye rom. Det ble foretatt flere ballmist og tempoet i spillet er på et lavere nivå enn forrige sesong.

90:SLUTT

90:Konstant trykk fra Liverpool nå, men Basel lemper vekk.

90:Langt oppspill fra Gerrard inn i Basels 16-meter, men ballen blir klarert.

90: Hamoudi bytter med Zuffi.

90:Tilleggstid: 3 minutter.

89:Gonzalez legger inn. Lovren klarerer.

88:Gerrard vipper inn til Balotelli. Spissen setter ballen i mål, men vinkes korrekt av for offside.

87:Lallana mister. Ballen til Streller. Enrique rydder opp.

86:Gerrard tar frisparket fra distanse. Keeper forflytter seg fort og har bra kontroll.

84:Frei blir liggende nede med skade. Ser ut til å være kneet.

84:Balotelli legges ned like utenfor 16-meteren av Frei.

82:Liverpool med et fint angrep. Gerrard spiller opp til Balotelli, men italieneren er i offside.

81: Embolo bytter med Calla.

81:Lazar Markovic bytter med Rickie Lambert.

81:Serey Die avanserer før han fyrer utenfor.

80:Veggspill av Basel ender med Avslutning utenfor av Eleney.

79:Enrique stopper Gonzalez ureglementert.

78:Eleney skyter utenfor fra distanse.

76:Enrique kommer på venstre. Det lave innlegget ender hos Markovic. Serberen avslutter utenfor.

75:Fint spill av Lallana, Balotelli og Sterling. Lallana spiller til Sterling. Kantspilleren får en dårlig touch. Ballen går inn til keeper.

73:Markovic kommer til innlegg, men Basel-stopper bryter.

72:Basel har hatt ballen i 57 prosent av kampen.

71:Mario Balotelli får gult kort for å ta hånden opp i fjeset på motspiller i en situasjon utenfor spillet.

70:Philippe Coutinho bytter med Adam Lallana.

69:Coutinho avblåses for offside etter en corner.

69:Coutinho spiller fint ut til Sterling. Kantspilelren nøler og får ikke avsluttet. Xhaka blokkerer.

68:Balotolli blir hektet, men dommer viner spillet videre. Feilaktig.

67:Mignolet plukker enkelt.

67:Enrique stopper Serey Die. Dommer gir frispark til hjemmelaget.

66:Oppspill. Streller vender opp og setter ballen i mål, men avvinkes korrekt for offside.

65:Mnaquillo stopper Embolo i siste liten.

63:Balotelli med nytt forsøk fra distanse.

62:Coutinho slår inn corner. Gerrard header like utenfor.

61:Mario Balotelli skyter knallhardt fra distanse på frisparket. Keeper reagerer og gir retur. Markovic er frempå på returen, men skuddet blokkeres til corner.

60: Suchy får gult kort for takling på Markovic.

56:Forsøk fra Markovic og Henderson blir blokkert.

55:Henderson klarerer frisparket.

54:Steven Gerrard får gult kort for å rive ned Hamoudi.

54:Markovic med sykkelspark. Vaclik redder.

52:1-0: Streller scorer på retur. Corner i mot. Ballen går i bakhodet på Skrtel. Deretter i ryggen på Lovren. Mignolet reagerer kjapt og redder mesterlig med hånden. Streller er påpasselig frempå på returen fra kloss hold.

51:Hamoudi kommer frem på Liverpool høyre. Mignolet kaster seg og redder med hånden. Stor mulighet.

50:Basel bygger fint opp. Basel roper på straffe da Sterlign drar i Gonzalez. Liverpool heldige som slipper straffe i mot.

49:Balotelli pådrar seg frispark i en situasjon med Serey Die.

47:Innlegg fra Basel. Henderson kommer til unnsetning og gir til corner. Liverpool får klarert.

46:Liverpool tar avspark.

Basel har hatt initiativet og det meste av ballinnehavet i en nokså sjansefattig omgang. Serey Die var nærmest scoring for hjemmelaget da han rundet Enrique og Lovren før Mignolet reddet avslutningen. Liverpool har slitt med organiseringen bakover, og det har gitt Basel muligheten til å utnytte rom. Flere unødvendige balltap. Brendan Rodgers' mannskap har hatt lavt tempo i angrepsspillet.

45:PAUSE

45:Enrique skjermer ballen ut over dødlinjen.

45:Gerrard klarerer corner.

44:Dejan Lovren header ned i bakken og på mål fra frisparket fra Coutinho. Keeper har god kontroll.

43:Balotelli dras ned på vei forbi nede ved dødlinja.

42:Oppspill fra Henderson. Sterling skyter rett på keeper Vaclik.

40:På corneren fra Coutinho header Lovren over.

40:Godt innlegg fra Enrique, men Basel-forsvarer får headet til corner like foran Henderson.

38:Langt innlegg. Ballen forlenges, og dermed er Gonzalez i offside.

35: Serey Die kommer frem og får skuddet blokkert. Får ballen igjen og spiller vegg. Dribler av Enrique og Lovren. Avslutningen fra nært hold reddes av Mignolet.

34:Manquillo slår upresist inn. ballen løst inn til keeper.

32:Ballen havner hos Henderson. Midtbanespilleren med god avslutning. Markovic står i skuddlinjen og avblåses for offside.

30:Streller vender opp og avslutter løst langs bakken. Mignolet redder enkelt.

29:Balotelli avblåses for offside.

28:Basel kommer, mens Liverpool rygger. Hamadoui slår inn, men ballen går utenfor bortre stolpe.

27:Basel har hatt 66 prosent ballinnehav.

27:Ballen klareres. Manquillo får tak i andreballen. Fyrer himmelhøyt over.

26:Dommeren leverer noe til UEFAs representant. Ser ut som noe har blitt kastet ut på banen.

25:Balotelli legges ned på vei ned mot hjørneflagget. Coutinho tar frisparket.

24:Balotelli felles ved midtstreken.

23:Fint spill av Basel. Eleney får til et flott skrudd skudd. Mignolet holder fast.

21:Coutinho legges ned ute på venstre. Gerrard slår inn. Keeper Vaclik holder fast.

20:Basel nær ved å komme igjennom i midten, men gjestene får etter hvert klarert.

18:Balotelli legges ned ved sidelinjen. Gerrard slår frisparket. Klareres ved 1. stolpe.

17:Basel med press. Innlegg for høyt og langt. Ut til målspark.

16:Gonzalez får ikke kontroll. Ballen ut over dødlinjen. Kunne blitt farlig.

15:Sterling stoppes på kanten av 16-meteren, men får ikke frispark.

14:Hamoudi drar i trøya til Mignolet, og forhindrer dermed keeperen å starte hurtig etter corneren.

13:Gerrard mister på egen banehalvdel. Ballen havner hos Streller. Skrtel får blokkert til corner.

12:Balotelli spiller ut til Manquillo, men høyrebacken er i offside.

11:Basel får corner.

10: Safari bytter med Gonzalez.

9:Raheem Sterling får gult kort for å rive ned Hamoudi når Basel kontrer.

8:Manquillo frem på høyre. Skaffer corner. Markovis forlenger corneren fra Gerrard, men detter ned i ufarlig område.

7:Embolo frem på venstre. Enrique må gi corner.

5: Safari har tråkker forkjært og pådrar seg en kneskade. Basel fortsetter med ti spillere.

3:Ballen spilles flott ut til Manquillo. Spanjolen slår direkte inn. Sterling avblåses for offside.

1:Hamoudi skaffer corner. Gerrard header unna hjørneparket.

1:Basel tar avspark.

Andre gruppespillskamp i Champions League.

Brendan Rodgers velger å starte med Jose Enrique på venstre back og Philippe Coutinho på midtbanen. Alberto Moreno og Adam Lallana henvises til benken.

Mario Balotelli får spissrollen, mens Raheem Sterling, Lazar Markovic og Philippe Coutinho får de øvrige offensive rollene. Steven Gerrard og Jordan Henderson vil innta dypere posisjoner på midtbanen.

Martin Skrtel spiller sin 250. kamp for Liverpool.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet Liverpools beste7Hadde en god utrusning på første omgangs største sjanse og en stor reaksjonsredning i forkant av målet. Returen fra Streller hadde han ikke mulighet til å ta. Best på en helmørk dag for Liverpool, der keeperen igjen fikk minimal hjelp fra forsvarsfireren.
Manquillo 5Spanjolen sliter i perioder med plasseringsevnen. Bidrar innimellom framover. Men, som for resten av forsvarsrekken, så er det bare å glemme denne kampen raskest mulig.
Skrtel 6Beste Liverpool-spiller bakerst og viste innimellom prov på at han innehar sjefsrollen i forsvarsfireren. Men det hjelper lite når helhetsinntrykket der bak holder til stryk.
Lovren 5Skrtels midtstopperkollega sliter med å finne seg til rette med Liverbirden på brystet. Har overraskende store problemer med plasseringsevnen i pressede situasjoner.
Enrique 4Startet kampen katastrofalt og slet med svake pasninger, elendige markeringer og plasseringsevnen. Var noe nervøst over spanjolens spill. Kom seg litt i andre omgang.
Gerrard 5Midtbanen til Liverpool henger ikke sammen for tiden. Det er ikke bare Steven sin feil. Bra med ballen i beina og vil så mye hver gang han har den, men Gerrard er ikke så god uten ball. Dog best på midten i kveld.
Henderson 5Jordan er overraskende anonym for tiden. Der han nedla en knapp halvmaraton i hver kamp, er han ikke så arbeidssom som han pleier. Og en landslagsspiller skal jobbe knallhardt for å vinne ballen tilbake når han mister den.
Coutinho 5Brasilianeren er ikke i kampform. Fintene og teknikken sitter ikke og formen er langt unna. Kan som sine midtbanekolleger jobbe mer når han mister ballen.
Sterling 5Startet kampen brukbart, men spilte en elendig andre omgang. Har fart og teknikk til å komme seg i gode posisjoner. Gjorde det denne gang også, men hadde uvanlig mange dårlige ballberøringer som ødela scoringsmulighetene.
Markovic 6Spilte også en bra førsteomgang og kom litt mer bort i finaleomgangen. Flink til å sette fart i ballen framover og bidro med det som var av fart offensivt. Byttet med Lambert ti minutter før slutt.
Balotelli 6Flink til å være møtende spiss og oppspillpunkt og holde i ballen i første omgang. Bør bli flinkere til å komme seg ut av offsideposisjon og spille ballen. To grove situasjoner der han ble bortdømt av dommer Eriksson.
Lambert 0Fikk ti minutter for Markovic. Fikk ikke utrettet stort.
Lallana 0Byttet med Coutinho drøyt 20 minutter før slutt. Oppildnet lagkameratene og viste innsats, men på langt nær nok.