Wheater(55)
Danns(29)
Danns(66)

Skrevet av Marius Rabben

For en dramatikk ble det på Macron Stadium i kveld! Like før kvarteret av andre omgang var passert, fikk Bolton et billlig straffespark som Eidur Gudjohnsen satte i mål. Den siste halvtimen handlet dermed om å respondere for Liverpools del. Og den oppgaven gjorde vertene enklere da Neil Danns taklet på seg sitt andre gule kort i det 65. minutt. Brendan Rodgers' lag slet imidlertid med å få uttelling. Laget vartet opp med en rekke gode skuddforsøk, og flere av dem havnet i stolpen og tverrliggeren. Men da klokka tikket fort mot tallet 90, kom gjennombruddet. Emre Can serverte ballen på gullfat, med ekstra godt tilbehør, til Raheem Sterling. 20-åringen satte ballen mellom føttene til Boltons målvakt på volley. 1-1 betød ekstraomganger, men Liverpool ønsket å avgjøre før det. Det klarte Philippe Coutinho, som feiret den nye kontrakten med sin hittil flotteste scoring ikledd Liverpool-trøye. Han bøyde ballen over Andy Lonergan, via tverrliggeren, og i mål. Vertene la inn en siste innsats for utlikning sent på overtiden, men rødtrøyene holdt unna.

90:Slutt! De røde går videre!

90:Fabio Borini kombinerer med Sturridge, får ballen skrått i boksen og skyter. Bolton-keeperen redder.

90:Vertene legger inn. Liverpool klarerer.

90:Bolton har ikke gitt opp. Frispark på de rødes halvdel.

90:For en scoring! Philippe Coutinho får ballen av Jordan Henderson, ser opp og skyter fra 25 meter. Ballen går i mål via tverrliggeren!

90:Fem minutter legges til.

90:Steven Gerrard klinker til fra drøyt 20 meter, men skuddet blokkeres. Den hadde god retning!

86:Endelig kom den for Liverpool! Raheem Sterling utlikner fra kloss hold etter en vanvittig flott lobbpasning av Emre Can.

83:Emre Can hamrer ballen i tverrliggeren med venstrefoten!

81:Jordan Henderson skyter like utenfor krysset fra sekstenmeteren.

80:Liverpool får to cornere på rappen, men begge ender i ingenting.

78:Bolton forsøker å kontre. Henderson står imidlertid i veien for Mills, men sistnevnte klarer å tvinge frem et hjemmekast nede ved hjørneflagget.

76:Langt, men håpløst, forsøk mot Sturridge. Liverpool-spillerne stresser når det nå gjenstår et kvarter av kampen.

75:Jordan Henderson skyter via hodet til Wheater, og ballen dundrer i stolpen!

75:Emre Can klinker til fra 20 meter. Ballen går via en Bolton-spiller og ut til corner.

74:Nå spiller Liverpool med to stykker - Skrtel og Sakho - i forsvaret. Resten angriper.

73:Frispark til de røde. Steven Gerrard forsøker seg, men skuddet går langt over mål.

72: Clough bytter med Trotter.

71: Gudjohnsen header rett på Mignolet etter et flott angrep, hvor Feeney etter hvert slo et godt innlegg.

70:Joe Allen bytter med Daniel Sturridge.

69:Sturridge gjør seg klar til å komme inn.

68:Gerrard header ballen utenfor etter et hjørnespark av Coutinho.

67:Tenåringen Clough går og går, og han kommer seg helt over til Liverpool-boksen. Fansen roper på skudd, og angriperen hører etter. Avslutningen er hard, men går utenfor.

67:Steven Gerrard tar corner. Igjen svakt, og Bolton kontrer.

67:Liverpool har satt inn et press mot vertene nå.

66: Danns kommer igjen for sent inn i en takling mot Allen, som i første omgang. Han får sitt andre gule kort, og Bolton reduseres til ti menn.

65:Manageren venter ikke lenge med å ta ut Lazar Markovic, som har tydelige smerter. Inn kommer Fabio Borini.

64:Serberen nekter å gi opp. Han kommer innpå igjen.

63:Lazar Markovic ligger nede med skade. Han går av banen - med hjelp.

62:Liverpool prøver å kontre, men Danns rydder opp.

59:1-0 til Bolton! Gudjohnsen setter straffen arrogant i mål, og de hvitkledde har overtaket.

58:Straffespark til Bolton! Dommeren blåser etter at Clough går i bakken i duell med Skrtel. Reprisene viser at det ikke er kontakt mellom spillerne; det var rett og slett skuespill.

57:Philippe Coutinho slår hjørnesparket inn mot Skrtel, men han får ikke avsluttet.

56:Corner til Liverpool.

55: Wheater får gult kort.

53:Adam Lallana bytter med Jordan Henderson.

53:Coutinho snapper ballen midt på banen og sender Raheem Sterling gjennom. Han blokkeres idet han skal avslutte, men vinner tilbake ballen. Fra ganske skrått hold prøver han å skru ballen i det lengste krysset, men Lonergan redder flott.

51:Sterling er i stand til å spurte med ballen, og han forsøker å spille fri Moreno, men pasningen blir for upresis.

50:Sterling halter rundt på banen. Han har tydelige smerter, men fortsetter å spille.

49:Vertene legger inn og vinner den første duellen, men Gerrard vinner andreduellen. Kapteinen får samtidig frispark.

48:Skrtel feller Mills, og Bolton får frispark på de rødes halvdel.

47:Mignolet får frispark i duell med Gudjohnsen.

46:Bolton sparker i gang de 45 siste minuttene. Nå spiller rødtrøyene mot bortefansen.

De røde har helt klart vært nærmest scoring i denne omgangen på Macron Stadium. Etter halvtimen spilt dundret nemlig Raheem Sterling ballen i stolpen, og det har i tillegg vært noen brukbare forsøk. Bolton har ikke vært helt ufarlige på vei fremover, men så langt har vertene kun truet Liverpool på innlegg. Brendan Rodgers' lag har vært det beste laget - selv om det har manglet litt på den siste pasningen foran mål. Daniel Sturridge ble satt i oppvarming allerede halvveis i omgangen, så det er ikke utenkelig at spissen får sine første FA-cupminutter for sesongen i kveld.

45:Roger East blåser av etter 46 minutter.

45:Philippe Coutinho skyter fra omtrent 20 meter. Denne gangen er forsøket mye bedre, men ballen går på utsiden.

44:Vela får legge inn to ganger på rappen. Liverpool-forsvaret klarerer i første omgang, før Mignolet gjør det på forsøk nummer to.

41:Flott Gerrard-pasning mot Sterling. 20-åringen slurver imidlertid med nedtaket.

40:Bolton triller ballen på Liverpools halvdel i en periode, men de kommer seg ikke til målsjanser.

36: Mills klinker til fra distanse. Mignolet redder.

36:Sakho og Liverpool spiller seg utmerket ut bakfra, og Moreno får etter hvert ballen på venstresiden - med enormt bakrom. Men han vinkes av for en svært tvilsom offside. Reprisene viser at den var feil.

34:Coutinho avanserer i banen med ballen, kommer seg helt opp til sekstenmeteren og forsøker å lure seg forbi forsvaret. Driblefanten stoppes.

31:Raheem Sterling skyter i stolpen! Han får ballen av Lallana, står helt stille med ballen på 12-13 meter og prøver å sette kula opp i krysset. Den smeller i treverket.

29: Danns kommer altfor sent inn i en duell med Allen. Bolton-spilleren får kampens første gule kort.

28:Moreno får ballen på venstresiden. Det er rom å løpe i, og spanjolen forsøker å angripe, men han stoppes kontant av en Bolton-stopper. Moreno roper på straffe, men får ingenting.

25:Steven Gerrard tar corneren. Svakt slått. Bolton får en kontringsmulighet de ikke tar vare på.

24:Gerrard slår langt mot Markovic. Moxey står i veien, men header ut til Liverpool-corner.

23:Igjen forsøker vertene seg med innlegg. De vinner den første duellen, og ballen går mot mål, men Mignolet er våken og offensiv.

22:Bolton er mye mer med i kampen nå. Ballen befinner seg stadig på Liverpools halvdel.

20:Frisparket slås inn i feltet, og Wheater får hodet på ballen. Headingen er brukbar, men Mignolet har ingen problemer med å redde.

19:Lallana feller Danns, og Bolton får frispark like utenfor boksen.

16: Gudjohnsen får stå umarkert og avslutte i Liverpool-boksen. Heldigvis for gjestene er volleyskuddet elendig.

14:Raheem Sterling utfordrer Bolton-forsvaret, kommer seg i skuddposisjon, men skyter svakt med venstrefoten. Ballen ruller inn til keeper.

14:Feeney legger inn mot Bolton-angriperne, men Emre Can demper ballen på brystet og klarerer den vekk.

12:Philippe Coutinho får tid og rom på drøyt 20 meter, og brassen tester skuddfoten. Avslutningen er svak og ufarlig.

11:Coutinho, på vei inn i feltet, forsøker å legge opp til veggspill med Lallana, men sistnevnte mister ballen.

10:Liverpool har dominert ballinnehavet i åpningsminuttene. Foreløpig har det bare resultert i én målsjanse.

9:Spillet er i gang igjen, og Sterling er ute på banen.

8:Raheem Sterling får rask behandling etter å ha blitt tråkket på ankelen. Unggutten er oppe på beina igjen, og han går av banen for egen maskin.

7:Steven Gerrard skyter, men keeperen redder ganske enkelt. Kapteinen avslutter et godt Liverpool-angrep, regissert av Lallana.

5:Briljant finte av Coutinho, før han slår mot Lallana til venstre. Han legger lavt inn på direkten, men ingen røde er i nærheten av kula.

4:Coutinho rapper ballen fra vertene og spiller umiddelbart til Sterling. På vei fremover holdes 20-åringen, som også mister balansen. Bolton tar over.

4:Bolton står høyt og presser gjestene til et hjemmekast.

3:Liverpool har ballen klart mest, men har ennå ikke spilt seg over midtbanen.

3:Rolig start på oppgjøret. Bortefansen markerer seg med en høylytt Gerrard-hyllest.

2:Gerrard har spilt i en offensiv rolle en rekke ganger denne sesongen, men i kveld starter kapteinen sammen med Allen sentralt på midtbanen.

1:Coutinho og Lallana tar avspark. Da er vi i gang.

0:Liverpool-kapteinen vant myntkastet, og de røde får starte med ballen.

0:Spillerne har kommet ut på banen.

0:Steven Gerrard spiller sin 700. kamp for Liverpool i kveld.

Det er duket og klart for returoppgjøret i FA-cupens fjerde runde mellom Bolton og Liverpool. Hjemmelaget har tatt ett av seks mulige Championship-poeng etter møtet på Anfield for snart to uker siden, mens Brendan Rodgers’ lag har røket ut av ligacupen, men seiret i Premier League lørdag.

Bolton har imidlertid ikke tapt på dagens kamparena, Macron Stadium, siden Neil Lennon ble manager i oktober i fjor. Laget har vunnet seks kamper og spilt uavgjort tre ganger på eget gress.

Steven Gerrard starter kampen, og kapteinen spiller dermed sin 700. kamp i Liverpool-trøya. Jordon Ibe kan ikke spille fordi han allerede har vært på banen i FA-cupen for Derby denne sesongen.

Ellers har ikke de røde meldt om noen nye skader. Brad Jones har ikke spilt siden han skadet låret mot Burnley i desember, mens Jon Flanagan fortsatt driver med opptrening og er uaktuell. Jordan Rossiter, som satt på benken i Anfield-møtet, skadet ankelen i U18-cupen mot Birmingham i forrige uke og er fortsatt ute med skade.

Lagoppstillingen: Mignolet; Emre Can, Skrtel, Sakho; Markovic, Gerrard, Allen, Moreno; Lallana, Coutinho; Sterling.

Lennon signerte syv spillere i januarvinduet, men ingen av dem ble påmeldt før Liverpool-kampen for elleve dager siden, og de mister derfor denne FA-cuprunden. I tillegg er keeperhelten fra Anfield, Ádám Bogdán, ute med skade. Det samme er Emile Heskey, som startet i det motsatte oppgjøret. Darren Pratley, Marc Tierney, Mark Davies og Max Clayton fullfører det som er blitt en lang skadeliste for hvittrøyene.

Roger East dømmer kampen, med avspark klokka 20.45.

Vurdert av Håvard Sæle

Mignolet 7Målvakten ble satt på flere prøver i feltet, men ustrålte ro, trygghet og selvtillit og hadde full kontroll på det som kom. Sikker i klypene når Bolton først kom til avslutning. Satset til sin høyre på straffesparket og var sjanseløs. En solid forestilling av Mignolet.
Can Liverpools beste8Vi gir bestemannsprisen til Can i dag. Tyskeren tok ansvar i oppspillsfasen, våget å bringe ballen ut av forsvar med beina, leste spillet godt og var sterk og god i duellspillet. Ble flyttet lengre frem på banen da Liverpool jaget scoring, og unggutten var nære ved å utligne til 1-1 med en suser av et langskudd med vranglabben. Regisserte utligningsmålet med en utsøkt gjennombruddspasning.
Skrtel 6Slovaken laget straffesparket som ga Bolton 1-0-ledelse, selv om han vanskelig kan klandres for at dommeren valgte å peke på straffemerket. Opptrådte ellers solid, og samarbeidet med Can og Sakho fungerer godt. Stopperen må likevel trekkes litt for straffesituasjonen.
Sakho 7Stopperbautaen hadde god kontroll på Gudjohnsen og Clough. Noe smårusk med ballen, men franskmannen spilte seg opp etter noen rufsete involveringer i åpningsminuttene. Sto opp og dominerte i duellspillet i egen boks. Fortsetter sin gode statistikk etter skade-comebacket.
Markovic 5Flankespilleren la ned mange kilometer, men Markovic slet med å sette sitt preg på kampen. Viste seg frem med noen flotte tekniske detaljer, uten at han maktet å levere noe sluttprodukt. Pluss for iherdig defensiv jobbing. Måtte ut med skade etter 65 minutters spill.
Gerrard 5Kapteinens 700. kamp i Liverpool-rødt ble aldri særlig minneverdig. Gerrard slurvet uvant mye i pasningsspillet, slo svake dødballer og var i overkant ambisiøs i pasningsvalgene da Liverpool måtte ha scoring på slutten. Ble fort ivrig og lot seg dra ut av posisjon.
Allen 6Den lille waliseren bidro til å holde ballsirkuleringen i gang og valgte som regel kloke løsninger, riktignok uten å briljere. Modig i situasjonene som førte til Neil Danns' to gule kort.
Lallana 6Playmakeren var livlig i åpningsminuttene og hadde en fot med i det meste Liverpool skapte. Flink til å skaffe seg rom og oversikt mellom og i leddene til Bolton. Satte opp to brukbare muligheter i første omgang, men bleknet mot slutten av omgangen. Byttet ut like etter pause.
Moreno 6Spanjolen leverte en solid kamp ute til venstre. Bolton skapte lite fra hans side, men andalusieren bidro ikke offensivt like mye og like positivt som han har for vane å gjøre.
Coutinho 8Ballmagikeren fra Brasil styrte kampen fullstendig i perioder. I åpningen var han sentral i alt rødtrøyene produserte, men 22-åringen bleknet i likhet med Lallana utover i omgangen. Våknet skikkelig etter at Bolton scoret, og Coutinho trakk i trådene på midtbanen før han ble matchvinner med et kremmerhus av en scoring på overtid. Slik feirer man ny kontrakt!
Sterling 7Stjerneskuddet var en konstant torn i siden for Bolton-forsvaret, men Sterling brukte ofte en berøring for mye eller valgte feil løsning i avgjørende situasjoner. Nære scoring da han traff krysstolpen i første omgang. Fortsatte å rive og slite i hjemmelagets forsvar etter hvilen, og like før slutt fikk han sin belønning da han bredsidet inn utligningsmålet etter en nydelig pasning fra Can.
Sturridge 020 minutter som innbytter for Allen var beholdningen for Sturridge i dag. Spissen var på banen da Liverpool snudde kampen, og hans blotte nærvær ga et utslitt hjemmelag enda mer å tenke på.
Borini 0Spissen kom fra benken og erstattet Markovic etter 65 minutter. Jobbet og slet som en slave på topp. Italieneren ga Bolton-forsvaret konstant tidstrøbbel, og han var strålende i presset. Burde ha scoret da Sturridge spilte ham igjennom helt på tampen. Godt innhopp av angriperen.
Henderson 7Visekapteinen erstattet Lallana etter 53 minutter og tok umiddelbart tak på midten. Med stor energi og kraftig motor, bidro han til å løpe slitne Bolton-bein i senk. Viktig i gjenvinningsfasen da Liverpool jaktet scoring på slutten. Nest sist på Coutinhos fantastiske seiersmål.