Chelsea - Liverpool

1-1)

10.05.2015 /Premier League /Stamford Bridge / Tilskuere: 41547 / Dommer: Andre Marriner

Skrevet av Marius Rabben

Oppløftende avslutning på oppgjøret for Liverpool, som spilte klart best etter pause på Stamford Bridge. Det var 45 jevnspilte minutter før sidebyttet, der Steven Gerrard utliknet John Terrys tidlige ledermål, men spillerne vil være skuffet over å ikke vinne etter en god prestasjon i andre omgang. De åpnet siste halvdel av kampen med å ligge høyere og holde på ballen, angripe både sentralt og fra kantene, og Chelsea måtte knipe igjen forsvaret for å komme fra det uten tap. Blåtrøyene kom riktignok til noen gode målsjanser, spesielt ved Willian på Liverpools venstreside, men gjestene hadde et godt nok initiavtiv til å få mer ut av dette. Men svake avslutninger var ikke nok til å overliste Thibaut Courtois flere ganger, og uavgjort betyr at mulighetene for topp fire er borte.

90:Slutt.

90:Liverpool har hatt ballen mest også i overtiden, men Chelsea-muren er solid.

90:Ibe passerer to spillere på lekkert vis, men takles av Terry idet han kommer inn i boksen.

90:Fire minutter legges til.

90:Jordan Henderson skyter like utenfor på halv volley.

89:Nesten for Liverpool! Philippe Coutinho mottar ballen på snaut 20 meter og skyter. Kula går via Cahill, Courtois slenger seg feil vei, men dessverre for de røde rekker sisteskansen å reise seg og redde.

88:Spillet befinner seg på midtbanen uten at noen av lagene bryter igjennom.

84: Remy bytter med Cuadrado.

83:Jordan Henderson tar frisparket. Svakt og langt over alle i boksen.

82:Filipe Luiz får gult kort for å holde Ibe i trøya.

80:Sterling prøver å lure Ivanovic på venstresiden, men mislykkes.

79:Liverpool gjør sitt siste bytte for dagen: Steven Gerrard får stående applaus av supportere fra begge lag, José Mourinho og Brendan Rodgers. Inn kommer Lucas Leiva.

76: Fabregas er heldig når han klarer å tråkle seg igjennom Liverpool-forsvaret, men Skrtel kommer til unnsetning og blokkerer skuddforsøket fra kloss hold. Viktig og god takling av slovaken.

74: Fabregas skyter rett på Mignolet.

73:Nå spiller Liverpool med en angrepstrio som har en snittalder på under 20 år.

72:Chelsea har kommet litt bedre med de siste minuttene, men sliter med å skape noe foran mål.

71:Nytt bytte for de røde. Adam Lallana går ut, Jordon Ibe kommer inn.

68:Unggutten går som ventet rett inn i spissrollen. Sterling og Lallana bekler kantene.

68:Her kommer han: Jerome Sinclair tar over for Rickie Lambert. Dette er tenåringens Premier League-debut.

67:Jerome Sinclair står klar til å komme inn for de røde.

65:Nok en gang blir Chelsea-forsvaret utfordret av Sterling, og han løper seg til en god posisjon, men skuddet er svakt, lavt og ufarlig.

63:Liverpool har vært det klart beste laget etter pause.

61:Martin Skrtel står igjen i boksen etter hjørnesparket og får en mulighet på halv volley når Lallana legger inn. Slovaken varter opp med et skikkelig «midtstopperskudd»: sleivtreff og himmelhøyt over fra god posisjon.

61:Coutinho skrur ballen mot Gerrard på første stolpe, men Luis header den vekk.

60: Loftus-Cheek bytter med Matic.

59:Sterling setter fart mot Chelsea-boksen. Han slipper ballen til Adam Lallana, som skyter fra 12-13 meter. Ballen går via en spiller og ut til corner.

58: Mikel feller Sterling. Dommeren drar frem det gule kortet.

57:Ny sjanse for Willian etter at Johnson har etterlatt seg mye rom på Liverpools venstreside. Skrtel blokkerer skuddet fra vingen.

55:Hazard triller ballen til Willian. Brassen skyter knallhardt fra skrått hold, og Mignolet får en liten fingertupp på ballen. Avslutningen går like utenfor, men Liverpool slipper corner imot.

53:Chelsea prøver å angripe fra kantene, men kommer ikke til innlegg. Liverpool har et foreløpig grep på oppgjøret nå.

51:Lekkert gjort av Lallana, som drar seg forbi oppasseren sin. Han forsøker å chippe ballen inn mot Lambert, men kula er for hard.

50:Ibe er i oppvarming.

50:Lallana måker ballen inn fra venstre, men Chelsea får den unna. Gjestene har åpnet klart best etter sidebyttet.

49:Philippe Coutinho skyter like utenfor etter godt forarbeid av Sterling. Skuddet stryker utsiden av nettveggen.

47:Bra spill av Liverpool, som kombinerer seg fremover. Henderson spiller vegg med Lambert, og førstnevnte legger opp til en ny vegg med Lallana på vei inn i boksen. Men 26-åringen vender opp og kommer med en blanding av skudd og innlegg. Johnson forsøker å nå ballen på venstresiden, men avleveringen fra Lallana er for hard.

46:Ingen bytter i pausen. Liverpool spiller vendt mot de tilreisende supporterne de neste tre kvarterene.

46:Den andre omgangen er i gang.

Begge lags kapteiner står for målene etter 45 minutter i hovedstaden. Kampen har nok båret preg av at Chelsea allerede er seriemestere, og at sjansene for en helrød topp-fire-plassering er minimale. Før minuttet var passert var Cesc Fàbregas imidlertid heldig som slapp unna det røde kortet etter en stygg takling på Raheem Sterling, og kort tid senere stanget John Terry inn ledermålet. Liverpool virket urytmiske fra start, men skjerpet seg gradvis og viste seg etter hvert fra en bedre side. Det har ikke vært flust av store sjanser, men de røde yppet seg av og til, og kort tid før pause utliknet Steven Gerrard fra kloss hold. At det står 1–1 halvveis, gir et rettferdig bildet av oppgjøret så langt.

45:Pause!

45:De røde forsøker å angripe igjen, men blir litt for upresise foran straffefeltet.

45:To minutter legges til.

44:Og så kommer utlikningen! Steven Gerrard styrer ballen kontrollert i mål med pannebrasken etter et godt innlegg av Jordan Henderson. Dette er kapteinens første mål mot Chelsea siden 2005.

43:Lallana felles ute ved dødlinja til Chelsea, på venstresiden, og Ivanovic får gult kort.

43:Mignolet plukker ballen bra etter en Chelsea-corner, og belgieren er ivrig etter å sette fort i gang, men han tvinges til å holde på ballen grunnet få alternativer.

41:Liverpool får ballen etter en svakt utspill av Chelseas målvakt, men det går litt for sakte til at vertene får trøbbel. Henderson forsøker etter hvert å finne Sterling, men pasningen går rett til en motspiller.

40:Liverpool sliter med å komme til sjanser. Lallana prøver å passere Ivanovic ute ved hjørneflagget, men serberen vinner duellen.

37:Rødtrøyene spiller seg fremover, og Johnson legger inn med venstrefoten fra venstresiden. Lavt mot Lambert, men Cahill står i veien.

36:Fabregas finner Willian, men Johnson ordner opp i Liverpool-forsvaret.

35: Zouma halter av banen. Inn kommer Cahill.

34:Chelsea-forsvarer Zouma ligger nede med det som trolig er en strekkskade, og han er nødt til å byttes ut.

33:Henderson trer ballen flott mot Lambert, men scouseren er litt for sen. Courtois kommer og ut avverger.

32:To cornere på rappen til de blå, men Liverpool slipper ikke til noen avslutninger.

29:Rickie Lambert får gult kort for en sen dytt på Chelsea-keeperen - etter at ballen hadde rullet ut av spill.

28: Fabregas spilles flott igjennom på Chelseas høyreside, og selv om han kommer nokså skrått, forsøker han å overliste Mignolet. Sisteskansen redder.

27:Det påfølgende frisparket ender opp i ingenting.

26:Gult kort til Martin Skrtel, som lager et frispark på kanten av 16-meteren.

25:Tøff duell mellom Emre Can og Hazard i boksen, men Liverpool-spilleren vinner en femmeter.

23:Gerrard leter etter Lambert, og pasningen mot spissen er god, men assistentdommeren vinker av for offside.

21:Liverpool spiller med en tydelig firebackslinje bakerst, mens Gerrard ligger dypt på midten. Lallana, Coutinho, Henderson og Sterling bekler en løpssterk og mer offensiv midtbane, mens Lambert er ensom på topp.

20:Dommeren gir Adam Lallana det gule kortet for en takling på Ivanovic.

18:Hjemmelaget får ballen ut av egen sone og tar over ballinnehavet igjen.

17:Noen gode Liverpool-kombinasjoner på rappen rundt Chelsea-boksen. De røde har blitt bedre i takt med klokka på Stamford Bridge, og Chelsea ligger lavere.

16:Mye plass i mellomrommet for Raheem Sterling, som umiddelbart ser mot mål når han mottar ballen av Can. 20-åringen får også muligheten til å skyte relativt upresset, men ballen går flere meter utenfor.

15:Steven Gerrard skrur et frispark inn i boksen fra omtrent 30 meter, men Chelsea-forsvaret header unna.

14:Liverpool flytter flere spillere fremover. Philippe Coutinho får etter hvert ballen på venstresiden i boksen, og Chelsea avventer. Coutinho rykker raskt mot høyre og fyrer av. Courtois varter opp med en benparade.

12:Remy setter fart mot Lovren, og Fabregas slår en ypperlig bakromspasning, men førsteberøringen til Chelsea-spissen er akkurat svak nok til at Mignolet kan komme ut og forstyrre.

11:Lallana passerer to spillere på vei fremover, men bommer med pasningen mot Lambert, som er godt oppdekket og alene på topp. Chelsea har ikke blitt satt på noen prøver hittil.

9:De røde har på ingen måte fått i gang maskineriet eller pasningsspillet. Chelsea har hatt et klart initiativ de første minuttene.

7:Hjørnesparket er ufarlig.

7:Philippe Coutinho får to sjanser til å avslutte fra 16-meteren. Først blokkeres skuddet, så skyter han via en Chelsea-spiller og ut til corner.

5:De blå går opp i ledelsen! Fabregas skrur hjørnesparket flott inn i boksen, og Terry vinner duellen med Rickie Lambert i boksen. Headingen går lavt i mål.

5:En glimrende crosser av Luis til Willian på høyresiden. Brassen legger inn, men Skrtel får hodet på ballen. Corner til hjemmelaget.

3:20-åringen er inne på banen igjen, og spillet er i gang.

3:Sterling får behandling på banen og jogger etter hvert ut på sidelinja.

1: Fabregas er synderen og får et klokkeklart gult kort. Der kunne dommeren fort dratt opp det røde kortet.

1:Raheem Sterling ligger nede med skade etter å ha blitt klippet ned på midtbanen.

1:Kampen er i gang!

0:Chelsea starter med ballen. Liverpool spiller med sine egne supportere i ryggen før pause.

0:Sol, varmt og flott spillevær i London denne ettermiddagen.

0:Liverpool-spillerne er ute på banen og applauderer inn Chelsea-laget, som entrer gresset på en blå løper.

Søndag skal Liverpool klappe ligamester Chelsea inn på banen. Men når æresvakten er over, er det kun én ting som gjelder for Liverpool: Å få med seg alle poengene.

Skulle ikke Liverpool få med seg tre poeng søndag, er håpet om 4. plass i ligaen definitivt over etter Manchester Uniteds seier på lørdag.

Liverpool stiller med følgende lag:
Mignolet, Johnson, Lovren, Skrtel, Can, Gerrard, Coutinho, Henderson, Lallana, Sterling, Lambert.
Innbyttere: Ward, Toure, Moreno, Allen, Leiva, Ibe, Sinclair.

Chelsea stiller med dette laget:
Courtois; Ivanovic, Zouma, Terry, Filipe Luis; Mikel, Loftus-Cheek; Willian, Fabregas, Hazard; Remy.
Innbyttere: Beeney, Azpilicueta, Cahill, Ake, Matic, Cuadrado, Drogba.

Ruben Loftus-Cheek får sin debut for Chelsea, som gjør fem endringer på laget.

Men det er ingen enkel oppgave Brendan Rodgers står overfor. Selv har han aldri slått Chelsea som manager. På 10 møter har det blitt fire uavgjort og seks tap i Premier League og cup.

Chelsea har bare tapt for Liverpool en gang i ligaen på ti møter med Mourinho som trener. En gang har det også endt uavgjort. Mot Liverpool har Chelsea ikke tapt på de siste sju møtene mellom klubbene. 8. mai 2012 var sist Liverpool vant. Den gang var det på Anfield. Sist vi fikk seier på Stamford Bridge var i Ligacupen 29. november 2011 da Liverpool vant 0-2. Sist premier League seier kom 9 dager tidligere med 1-2.

Steven Gerrard har bare scoret en gang på sine 39 kamper mot Chelsea. Det kom i oktober 2005, da Liverpool tapte 4-1 på Anfield. Vi får håpe den statistikken brytes søndag...

Les mer om historikken mellom Liverpool og Chelsea her.

Vurdert av Arve Vassbotten

Mignolet 7Etter en lang rekke gode kamper, framstod Mignolet som litt mer rufsete mot Chelsea. En farlig pasning mot nærmeste forsvarer, og en dårlig boksing i feltet etter corner drar ned inntrykket. Men kunne ikke klandres for John Terrys heading, og rydder opp hver gang han blir satt på prøve ellers i kampen.
Can 6Tøff og hard, men spiller helt på grensen i oppasserrollen på Hazard. Blir stadig satt på prøve av belgieren, og må noen ganger ty til ulovlige midler for å stoppe han. Viser at han nok ikke passer best på høyrebacken. Bryter et par av Chelseas angrep i første omgang, og setter i gang Liverpools kontringsforsøk.
Lovren 6Får problemer med hurtigheten til Remy på framspill av Fabregas i første omgang, og noen dårlige klareringer under press. Slipper likevel unna med skrekken, og rydder greit opp elles i kampen.
Skrtel Liverpools beste7Våkent ute å stopper Chelseas angrep med solide taklinger både stående og skliende, og blokkerer farlige skudd. De gangen han blir lurt eller vakler, rydder han solid opp etter seg selv. Og roter andre det til, tar han opprydningen fra dem også. Viser imidlertid at han ikke har det store skuddbeinet når han får sjansen i angrep. Liverpools beste, hårfint foran Coutinho.
Johnson 6Mer positiv enn i de siste kampene. Bedre med offensivt i første omgang spesielt. Men kunne med fordel forsøkt å finne medspillere i feltet istedenfor å skyte fra død vinkel i første omgang. Upresis i de avgjørende øyeblikket ved flere anledninger, men skaper noe på kanten. Rydder også greit opp i dueller med Willian i førsteomgang, men utover i andreomgang fikk han problemer mot samme mann ved flere anledninger.
Sterling 7Gikk i bakken etter ett minutt etter en stygg takling fra Cesc Fàbregas, og hinket av banen. Kom stadig bedre med utover i kampen etter det. Inviterer til gode veggspill, og bruker etter hvert farten sin. Viser spesielt hva som bor i ham når han blir forfulgt av to Chelsea-forsvarere etter 48 min og likevel får sendt ballen til en godt plassert Coutinho, som skyter like utenfor.
Gerrard 6Uvant anonym i starten på kampen, og slapp blant annet Fàbregas litt for lett til ved et par anledninger. Et par følsomme forsøk på pasninger, men uten at Lambert rakk ballen. Men som så ofte før når man tror Gerrard ikke har dagen, snur det på ett minutt. Gerrard river seg fri på bakerste stolpe på Hendersons frispark, og setter inn utligningen like før pause. Som mot QPR var det med pannebrasken. Men man forventer at han skal bidra med mer.
Henderson 6Legger frisparket som Gerrard scorer på tampen av førsteomgangen. Men ellers ikke noen stor kamp. Gir i likhet med resten av midtbanen Chelseas-spillere mye rom. Noen gode framspill mot Lambert, men også litt upresis i pasningene til tider.
Lallana 6Løper og fighter konstant, men sliter med å sette ordentlig preg på kampen. Kommer sterkere utover i andre omgang, og kommer til noen gode sjanser. Men mangler ordentlig sprut i avsluttende øyeblikk. Sliter litt med å finne sin rolle på banen. Noen rufsete feilpasninger offensivt sendte Chelsea i kontring.
Coutinho 7Kommer til avslutninger fra 16-meteren, kommer til avslutning inne i 16-meteren, men denne kvelden var ikke presisjonen slik vi har sett ofte før. Mye involvert i en playmaker-rolle, men mangler prikken over i-en, som han har hatt så mange ganger før denne sesongen.
Lambert 5Jager ballen ustanselig på topp, og legger press på Chelseas forsvarere. Innsatsen er det ingen ting å si på, men evnen er dessverre ikke på samme nivå. Er nær ved flere anledninger å nå framspill, men ofte litt for treg. Bommer på markeringen av John Terry på Chelseas scoring tidlig i første omgang.
Ibe 0Kommer inn for Lallana etter 70. minutter. Jobber hardt fra start, og er nær ved å komme seg helt fri da han blir dratt ned av Luiz. Uredd og skaper mye på egenhånd, men mangler det siste touchet.
Sinclair 0Kom inn for Rickie Lambert etter 67 minutter. Tenåringen fikk ikke utrettet så mye på topp i sin Premier League-debut, men stor dag for 18-åringen uansett.
Leiva 0Kommer inn for Gerrard etter 78 minutter, uten å gjøre seg spesielt bemerket.