Crystal Palace - Liverpool

3-1)

23.11.2014 /Premier League /Selhurst Park / Tilskuere: 24 862 / Dommer: Jonathan Moss

Skrevet av Håvard Sæle

Crystal Palace slår Liverpool 3-1, og Brendan Rodgers' menn er dermed fortsatt på 11. plass i Premier League. I ettermiddag åpnet Liverpool best og scoret allerede før to minutter var spilt, men Crystal Palace kjempet seg inn i kampen igjen og vant til slutt fortjent.

Liverpool klarte aldri å ta kontrollen over kampen, og de gulkledde gjestene slet særlig med å håndtere tempoet til kantspillerne Bolasie og Gayle. London-laget skapte trøbbel for Liverpool på overganger, og duoen ble også direkte avgjørende for utfallet av kampen.

Liverpool hadde en god periode drøyt halvveis ut i andre omgang, men lufta gikk ut av ballongen etter at Joe Ledley sendte Palace i ledelsen. Like etter scoringen ble trolig Raheem Sterling snytt for et straffespark, men dommer Jon Moss blåste ikke.

I stedet avgjorede Mile Jedinak med et fantastisk frispark ti minutter før slutt.

90:Kampen er slutt, og Crystal Palace vinner fortjent 3-1.

90:Liverpool slår langt helt på tampen.

90:Hjemmelaget har full kontroll på dette.

90:Gayle skyter, men Skrtel blokkerer.

90:Fire minutter er lagt til.

88:Klabb og babb i Palace-boksen etter et hjørnespark. Ballen faller ned hos Borini, som er i ubalanse når han avslutter høyt over fra kort hold. Der burde italieneren ha skapt ny spenning i kampen!

86: Bolasie bytter med Bannan for hjemmelaget.

84:Gerrard skyter over på frisparket.

84:Hangeland feller Sterling og får gult kort.

81:Palace leder plutselig 3-1! Skrtel lager frispark på 25 meter, og Jedinak gjør seg klar. Han skrur allen vakkert over muren og opp i hjørnet bak Mignolet, som ikke rekker bort.

78:Crystal Palace har snudd kampen! Bolasie rundlurer Lovren på høyrekanten, før han slår ballen ut til Ledley på 11-12 meter. Gerrard har sovet i timen når han lar midtbanespilleren skyte upresset, og avslutningen sniker seg lavt forbi Mignolets venstrefot.

76: Puncheon bytter med McArthur for Crystal Palace.

74:Joe Allen bytter med Emre Can for Liverpool.

74:Sterling kommer seg fri ute til høyre og slår knallhardt inn foran mål. Dann klarerer med knærne!

73:Adam Lallana bytter med Fabio Borini for Liverpool.

72:Coutinho er i humør nå. Brasilianeren danser med ballen og drar på seg flere Palace-forsvarere. Til slutt slippes ballen til Manquillo, som har kommet opp fra sin backposisjon. Fra ti meter bredsider han ballen til innkast på motsatt side! Herlig angrep, men en forferdelig avslutning.

71:Hjemmelaget kontrer og kommer tre mot to. En elendig pasning av Puncheon tvinger imidlertid Gayle ut på høyrekanten for å hente, og innlegget går rett i fanget på Mignolet.

70:Så ruller Liverpool opp et fantastisk angrep! Allen, Lallana og Coutinho setter opp trekanter sentralt i banen, før ballen rulles ut til Johnson på venstrekanten. Han slår hardt og lavt inn foran mål, og Speroni får ikke tak i ballen. Lallana lukter mål, men en Palace-forsvarer rensker unna i siste liten!

68:Det er Crystal Palace som kjører kampen for øyeblikket.

65:Jedinak fyrer fra 18 meter, men Allen kaster seg ned og blokkerer glimrende.

63:Regnet øser ned over Selhurst Park nå.

61:Jedinak prøver seg på frisparket, som går via muren og til hjørnespark. Resultatløst.

60:Manquillo river ned Chamakh som er på vei inn i Liverpool-boksen. Frispark.

57:Sterling setter opp Gerrard, som skyter utenfor fra distanse. Bedre tendenser av gjestene nå.

56:Hjørnesparket fra Gerrard faller ned ved bakre stolpe. Der står Skrtel, som dunker til på halvspretten på direkten. Midstopperen er imidlertid ute av balanse i skuddøyeblikket, og avslutningen fra seks-sju meter suser via Lambert og går langt til side for mål.

55:Coutinho, Lambert og Sterling kombinerer fint. Det hele ender med at Sterling kommer til linja, men Kelly blokkerer til hjørnespark.

52:Skrtel feller Chamakh og får gult kort.

49:Gerrard skyter høyt over.

48:Sterling vinner Liverpool et frispark på 25 meter.

46:Palace med avspark i 2. omgang.

Liverpool fikk en drømmestart med scoring allerede før to minutter var spilt. Rickie Lambert viste frem både ypperlig teknikk og stoisk ro da han forvaltet Adam Lallanas vidunderlige pasning på beste vis.

Crystal Palace lot seg ikke knekke, og hjemmelaget slo tilbake etter et snaut kvarter. Yannick Bolasie banket ballen i stolpen, men på returen dukket Dwight Gayle opp og skled inn 1-1.

Liverpool har hatt ballen desidert mest, men har likevel ikke klart å kontrollere kampen. Crystal Palace er giftige på overganger og på dødballer, og det er faktisk hjemmelaget som har vært nærmest å ta ledelsen.

45:Bolasie lukter på en scoring nå. Avslutter fra skrått hold - over!

45:To minutter er lagt til av første omgang.

45:Ward skyter rett på Mignolet fra omtrent 20 meter.

43:Crystal Palace kontrer lynraskt, og Bolasie får en stor sjanse til å sende hjemmelaget opp i ledelsen. Vingen spiller vegg med Puncheon, men Manquillo gjør en glimrende inngripen idet han kaster seg og blokkerer avslutningen fra kloss hold.

41:Frispark til Liverpool i god posisjon, men Palace får klarert.

38:Gerrard fiker til på direkten fra distanse, men skuddet går en knapp meter over målet til Speroni.

36:Skadde Delaney bytter med Hangeland for Crystal Palace.

35:Delaney ligger nede med en skade.

34:Lambert regisserer et flott Liverpool-angrep, som han selv får æren av å avslutte. Allen prikker nemlig spissen med et utsøkt innlegg mot bakre stolpe, men Lambert makter ikke å styre ballen mellom stengene fra skrått hold. God mulighet for gjestene.

33:Lallana og Coutinho kombinerer fint, men førstnevnte avvinkes feilaktig for offside etter å ha blitt spilt igjennom av brasilianeren. Engelskmannen fikk uansett aldri kontroll på ballen.

30:Bolasie er farlig frempå igjen. Denne gangen skjærer kantspilleren inn i banen og klinker til. Skuddet stusser rett foran Mignolet, som henter frem en meget kvalifisert redning når han slår ballen til corner. Den får ikke hjemmelaget noen ting ut av.

28:Gerrard svinger inn en presis dødball mot bakre stolpe fra 30 meter. Lambert er høyest i feltet, men kommer ikke nok over ballen til å presse den under tverrliggeren. I stedet flyr kula et par meter over mål.

27:Lite som skjer foran de to målene i øyeblikket.

24:Lambert gir vekk ballen og svarer med å rive ned en Palace-spiller i frustrasjon. Der er nok Liverpool-spissen heldig som unnslipper gult kort for å hindre en overgang.

20:Det er hjemmelaget som har initiativet i kampen nå.

17:Palace utligner! Bolasie banker ballen i stolpen fra omtrent 20 meter, og Gayle lurer seg bak ryggen på Skrtel før han sklir inn 1-1-målet. Svakt stopperspill av Lovren og Skrtel, som begge er på etterskudd i den situasjonen.

14:Liverpool har hatt ballen klart mest det første snaue kvarteret.

13:Allen er tilbake på banen.

10:Kelly skjærer inn og banker til fra snaut 25 meter. Skuddet går langt til side for mål.

8:Allen har fått seg en smell, og det renner blod fra ansiktet til waliseren. Dommer Jon Moss beordrer Liverpools midtbanespiller ut på sidelinjen for behandling.

6:Hjemmelaget peprer Liverpool med innlegg, men de gulkledde gjestene rydder unna til slutt.

3:Crystal Palace får umiddelbart sjansen til å slå tilbake, men Lovren blokkerer to skuddforsøk fra kort hold i rask rekkefølge.

2:Drømmestart for Liverpool! Adam Lallana slår en nydelig bakromsball til Rickie Lambert, som er på sprang inn bak Palace-forsvaret. Spissen legger ned ballen med en følsom førsteberøring, før han rolig triller ballen til side for Speroni i hjemmelagets mål. Lamberts første scoring for klubben!

1:Liverpool tar avspark.

Liverpool skal forsøke å slå tilbake etter to strake ligatap når de gjester Crystal Palace i London. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 3-3 etter at Liverpool hadde ledet 3-0 til det gjensto elleve minutter.

Rickie Lambert kommer inn i startoppstillingen for skadde Mario Balotelli Det blir spissens kun andre ligakamp fra start for de røde. Liverpoolfc.com melder at Jordan Henderson mister dagens kamp grunnet sykdom. Midtbanespilleren erstattes av Joe Allen.

Totalt gjør Brendan Rodgers fire endringer på laget fra tapet for Chelsea. Inn kommer også Javier Manquillo og Adam Lallana. Emre Can og Alberto Moreno henvises til benken. Manquillo går inn på høyrebacken, mens Glen Johnson flyttes over på venstre.

For Crystal Palace er den tidligere Liverpool-spilleren Martin Kelly med fra start. Han kommer inn for Adrian Mariappa som pådro seg en kneskade på gårsdagens trening.

Vurdert av Frank H. Larsen

Mignolet 6Kunne lite gjøre med baklengsmålene. Flott redning på skudd fra Bolasie. Varierende kvalitet på utspillene.
Manquillo 4Slet med en aktiv Bolasie. Burde ha scoret på en kjempesjanse på slutten.
Skrtel 5Problemer med Dwight Gayle. Pådrar seg gult kort. Lager unødvendig frispark som gir Palace det tredje målet.
Lovren 5Viser til tider god luftstyrke, men svak i press på ballfører. Utmanøvrert av Bolasie ved andre baklengsmålet.
Johnson 4Enkelte fine innlegg, men slet mot defensivt mot raske motspillere.
Gerrard 4Enkelte greie avleveringer, men er lite bevegelig. Dekker for lite rom. Ikke oppmerksom verken ved første eller andre baklengsmål. Misbrukte skuddmuligheter.
Allen 5Rufsete forestilling. Måtte spille med bandasje grunnet hodeskade tidlig i kampen.
Lallana 6Strålende målgivende pasning til Lambert. Jobber utrettelig. Blir noe borte etter hvert. Byttet ut.
Coutinho Liverpools beste6Sliter litt før pause, men kommer bedre til sin rett i 2.omgang. Ville ha ballen og satte i gang angrep. Fintene satt bedre de siste 45 minuttene.
Sterling 5Til tider livlig, men fikk til lite. Fungerte ikke som spiss. Burde fått straffespark.
Lambert 6Svarte på tiltale da han scorer et flott mål allerede i 2.omgasng. Kommer også til et par andre sjanser. Positiv opptreden.