Mignolet(90)
Can(75)
Henderson(28)

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool avanserer fullt fortjent fra den femte FA-cuprunden etter en snuoperasjon i hovedstaden. Crystal Palace ledet til pause, men to scoringer i løpet av det første kvarteret i andre omgang var nok til å sikre seg en billett til videre spill i turneringen. Liverpool hadde ballen soleklart mest i begge omganger, og den siste delen av kampen ble en kontrollert transportetappe for gjestene. Crystal Palace hadde få målsjanser, og selv om mulighetene heller ikke kom på løpende bånd for de gulkledde, dominerte de banespillet og bare ventet på sluttsignalet.

90:Liverpool klarerer, og dommeren blåser av!

90:Skrtel går for hardt i kroppen til Gayle, og vertene får en siste mulighet på frispark.

90:Crystal Palace sliter med å skape ting. Liverpool forsvarer seg bra.

90:Simon Mignolet får gult kort for å bruke lang tid med femmeteren.

90: Gayle tar frisparket. Langt over.

90:Zaha får frispark i en duell med Can. Nå får vertene muligheten fra 20-23 meter, dog noe skrått.

90:Det legges til fem minutter.

90:Henderson tar den kort til Can, som holder på ballen ute ved hjørneflagget.

90:Rickie Lambert skyter via en spiller. Corner til Liverpool.

88:Vertene vinner ballen etter en Liverpool-feil. Etter hvert kommer det et innlegg mot Campbell, men spissen får ikke tak i ballen.

85:Henderson forsøker å finne Balotelli like foran målvakten, men en forsvarer står i veien.

84:Nå dominerer Liverpool med ballen. Crystal Palace er knapt borti den.

81:Liverpool vinner tid ved å holde på ballen nå. Palace-spillerne blir løpende imellom.

80:De gule spiller seg fint oppover. Emre Can, som er flyttet opp til høyrekanten, gir Henderson muligheten til å legge inn. Lambert er i boksen, men sklir før opphoppet. Vertene får ryddet unna.

78:Philippe Coutinho bytter med Dejan Lovren.

78:Daniel Sturridge bytter med Rickie Lambert.

76:Hjemmelaget har et lite press på Liverpool, men de kommer foreløpig ikke til mange sjanser. Rickie Lambert gjør seg klar for gjestene.

75:Emre Can får gult kort for holding.

74:Campbell kommer seg fri på venstresiden. Mignolet fanger det lave innlegget.

72: Bolasie bytter med Zaha.

71:Bolasie utfordrer Sakho, er litt heldig og får lagt inn. Skrtel klarerer.

70:Kampen har roet seg noe nå. Crystal Palace-spillerne står høyt i banen og nekter Liverpool altfor stor lekeplass.

66:Liverpool får klarert.

65:Souare får frispark i duell med Lallana. Ny innleggsmulighet for hjemmelaget.

63:Sakho er tilbake på banen.

63: Kelly bytter med Guedioura.

63:Spillet settes i gang med Sakho på sidelinjen.

61:Reprisene viser at det trolig er en albue som har slått luften ut av franskmannen. Han er tilbake på beina, men har fortsatt tydelig vondt.

60:Mamadou Sakho ligger nede med en skade. Han har tydelige smerter i mageregionen og får behandling.

58:MÅL! Liverpool har snudd det på Selhurst Park! Mario Balotelli tar frisparket han selv skaffet, og skuddet er så hardt at keeperen må gi retur. Adam Lallana kommer først på den og scorer fra kloss hold.

57:Balotelli felles like utenfor boksen. Frispark til Liverpool på omtrent 19 meter.

55:Liverpool er igjen i gang med balltrillingen sin. Nesten samtlige på banen befinner seg på vertenes halvdel.

52:Vertene er nær scoring med en gang. Gayle står godt plassert i returrommet etter det andre av to hjørnespark, og han får ballen i fanget. Angriperen klinker til, men Mignolet redder flott.

51:Crystal Palace forsøker å svare umiddelbart. De får to cornere på rappen.

51:Dersom det ender uavgjort her i kveld, blir det en ny FA-cupomkamp for Liverpool.

49:MÅL! Liverpool utlikner! Jordan Henderson slår et fantastisk innlegg mot Daniel Sturridge i bakrommet, og spissen setter ballen i nettet på volley. Han feirer med sin sedvanlige dans – sammen med Alberto Moreno!

48:Hjemmelaget har hatt initiativet i åpningsminuttene, men Liverpool er bedre med nå.

46:Puncheon presenterer seg umuddelbart, men skuddforsøket fra 16-meteren går over mål.

46:Liverpool tar avspark.

46: Chamakh bytter med Puncheon.

46:Lazar Markovic bytter med Mario Balotelli.

Den første omgangen har vært en lang kamp mot et solid Crystal Palace-forsvar for bortelaget. Liverpool har hatt ballen klart mest, og de har kommet seg enkelt opp til omtrent 20-25 meter, men der har hjemmelaget vært svært kompakte og holdt Brendan Rodgers' mannskap unna de aller største sjansene. Laget har vært i nærheten på noen langskudd og etter gode kombinasjoner, dog uten å sette vertenes keeper på altfor store - eller mange - prøver. Dwight Gayle har vært i spissen for Crystal Palace fremover. De har ikke skapt all verden, men de fant veien til målet da Fraizer Campbell satte returen, etter at Simon Mignolet reddet en Gayle-heading, i nettmaskene fra kloss hold.

45:Dommeren blåser av for pause.

45:Det legges til ett minutt.

43:Henderson slår et farlig innlegg mot Sturridge, men spissen når ikke frem.

42:Simon Mignolet redder strålende når Gayle får ballen alene igjennom.

41:Lazar Markovic fører ballen flott på tvers, men skyter over når han først fyrer av. Serberen var heldig med at ballen spratt idet han skulle skyte.

39:Philippe Coutinho passerer en spiller og brenner til. Det er fart i skuddet, men ballen går nokså rett på keeper.

37:De gule får flere frispark midt på hjemmelagets halvdel. Men de sliter fortsatt med å bryte igjennom forsvaret.

36: Chamakh får gult kort for å felle Allen.

34:Palace kommer til et nytt innlegg, denne gangen fra høyresiden. Mignolet er imidlertid ute og plukker enkelt.

32:Joe Allen skyter på volley fra 16 meter. Like utenfor.

31:Sturridge felles inne i feltet, men dommeren vinker spillet videre.

30:Jordan Henderson klinker til fra distanse. Speroni redder.

28:Gayle faller usedvanlig lett i en duell med Jordan Henderson. Sistnevnte får gult kort.

27:Mignolet får frispark i boksen.

27:Crystal Palace har satt inn et press nå. De får sitt andre hjørnespark på kort tid.

26:Gayle får ballen i boksen. Han forsøker å legge ballen til rette for skudd, men Skrtel kommer inn med en god involvering.

25:Allen leser innlegget og klarerer.

24:Moreno river ned Bolasie, og hjemmelaget får frispark ute ved sin høyreside.

24:Liverpool har hatt 71 prosent ballinnehav så langt i kampen.

23:Philippe Coutinho får to muligheter på rappen. Først skyter han på direkten fra 16-meteren, men forsvaret blokkerer. Så gjenvinner brassen kula og skyter fra omtrent samme hold. Speroni redder.

21:Liverpool spiller seg veldig flott inn i boksen. Det ender med at Henderson legger ballen på tvers og til rette for Adam Lallana. Han skyter på direkten, men Speroni redder glimrende.

20:Henderson med et forsøk på gjennombrudd. Palace-forsvaret stopper det.

18:Jordan Henderson slår inn mot Skrtel. Han får ikke klem på headingen, som går et stykke utenfor.

18:Liverpool får frispark på 30 meters hold. Henderson står klar.

15:MÅL! Crystal Palace tar ledelsen ut av omtrent ingenting. Det slås en flott bakromspasning mot Gayle, som header fra kloss hold. Mignolet redder bra, men returen havner i føttene til angrepspartner Campbell. Han setter ballen uproblematisk i nettmaskene.

14:Hangeland slår ballen upresset vekk. Kast til Liverpool på vertenes halvdel. Begge lag sliter med å komme til målsjanser.

13:Gayle forsøker seg for tredje gang på rappen. Liverpool presser ham nok til at innlegget triller svakt inn til Mignolet.

12:Coutinho finter og finter, og han legger ballen til rette, men skuddet fra distanse går via en spiller og er ufarlig.

10:Nytt Palace-innlegg fra Gayle. Denne gangen får Liverpool frispark i egen boks.

10: Gayle tar hjørnesparket. Mignolet kommer flott og ut bokser ballen vekk.

9:Hjemmelaget presenterer seg ved Gayle. Angriperen stormer oppover langs venstresiden og slår inn. Skrtel får foten på ballen. Corner til Palace.

8:Ballen spilles opp til Sturridge. Palace har umiddelbart to-tre mann oppe i duellen, og de gjenvinner ballen.

6:Gjestene spiller seg fint frem til omtrent 25-30 meter, men der er det stopp. Hjemmelaget ligger kompakt i åpningsminuttene.

4:Liverpool, ikledd gult for anledningen, triller ballen seg imellom. Crystal Palace ligger dypt og avventer.

4:Rolig åpning på oppgjøret. Liverpool forsøker å etablere et pasningsspill.

1:Henderson lager frispark til vertene på Liverpools halvdel, men det ender i ingenting.

1:Crystal Palace tar avspark, og vi er i gang på Selhurst Park!

0:Spillerne har kommet ut på banen.

Velkommen til Liverpool.nos live-dekning av FA-cupoppgjøret mellom Crystal Palace og Liverpool. Avspark på Selhurst Park er klokken 18.30, og vår journalist Marius Rabben følger hvert spark på ballen.

Liverpool må unnvære stjerneskuddet Raheem Sterling (20), kaptein Steven Gerrard (34) og midtbaneankeret Lucas Leiva (28).

Mario Balotelli starter på benken, men Liverpool-manager Brendan Rodgers gjør to endringer på laget som slo Tottenham 3-2 på tirsdag. Jordon Ibe (19) er ikke tilgjengelig for spill etter å ha spilt FA-cupfotball for Derby County tidligere denne sesongen, mens kaptein Steven Gerrard (34) er skadet. Adam Lallana (26) og Joe Allen (24) erstatter duoen i startoppstillingen.

– Vi prioriterer FA-cupen, for vi ønsker å vinne et trofé. Spillerne har vært fantastiske og vist karakter og mentalitet i det siste. Vi har spilt tre kamper i uka over lang tid nå, sier Liverpool-sjef Brendan Rodgers til engelsk tv før kampstart.

Vurdert av Håvard Sæle

Mignolet Liverpools beste8målvakten var modig i feltet og bokset unna mang en Palace-dødball med stor selvsikkerhet og kontroll. Gjorde en kanonredning da han nektet Gayle scoring, men kunne intet gjøre med Campbells 1-0-mål. Berget Liverpool med en utmerket beinparade like før pause. Åpnet også andre omgang med en flott redning. Dominerende forestilling av belgieren, som vi kårer til Liverpools beste spiller i aften – i konkurranse med Sakho og Lallana.
Can 7fansen sang tyskerens navn før pause. Markerte seg tidlig med et friskt raid med ballen. Vendte spillet flott med noen deilige pasninger før sidebyttet. Sterk i kroppen og vanskelig å få has på. Kombinerte fint med Markovic og Lallana inne på hjemmelagets halvdel. Noe rusk før pause, men fremsto solid etter hvilen. Gjorde det enkelt når han burde; valgte kreativt når han kunne. Fikk gult kort for å være for tøff i behandlingen av Guedioura. Flyttet opp på midten etter Lovrens innhopp.
Skrtel 5stopperkjempen tabbet seg ut da han mistet oversikten og falt av for sent på 0-1-scoringen. Kunne bare stusse ballen bakover og ble straffet for det. Virket preget av feilen og rotet da Gayle fikk en stor mulighet kort tid før pause. Alltid vanskelig å overvinne i lufta. Ga fra seg en unødvendig dødball fem minutter på overtid.
Sakho 825-åringen var kompromissløs i duellene og brøt ofte foran før pause. Hadde noen fine involveringer inne på Crystal Palace sin halvdel. Slurvet iblant i pasningsspillet og gjorde ting vanskeligere enn nødvendig for lagkameratene. Sov litt på 0-1-målet. Fikk seg en kraftig smell i duell med Bolasie omtrent kvarteret etter pause, men fortsatte likevel kampen. Leverte en svært god andreomgang og markerte seg spesielt ved å time taklingene sine godt.
Markovic 6kantspilleren slet med fotfestet før pause. Skled i avgjørende situasjoner – særlig det første kvarteret. Var ivrig til å sette opp trekanter og få i gang kombinasjoner. Prøvde seg med flere avslutninger før pause, uten å lykkes. Nærmest var han etter å ha raidet på tvers av 16-meteren, men skuddet suste en halvmeter utenfor krysset. Byttet ut i pausen.
Lallana 8playmakeren trøblet – i likhet med Markovic – med fotfestet før pause. Var nære scoring to ganger før pause. Burde ha fikset 1-1 i første omgang, men Palace-keeper Speroni reddet glimrende. Var vanskelig å få tak på. Smarte bevegelser og har alltid oversikt over omgivelsene rundt. Årvåken da Speroni ga retur på frisparket til Balotelli og kunne dermed enkelt
Henderson 7dagens kaptein fikk gult kort for å løpe ned Gayle bakfra. Spilte ellers med energi og stor innsats og vilje. Fikk det ikke helt til på motstanderens halvdel før pause, men sluttet ikke å ta ansvar av den grunn. Viste overblikk og en følsom fot da han assisterte 1-1-målet. Tok ansvar på midtbanen og sto for organiseringen av lagdelen da Liverpool dominerte kampen i andre omgang, men burde ha satt opp Balotelli til en enkel scoring fem minutter før slutt.
Allen 6waliseren havnet i tv-ruta da Chamakh klippet ham ned. Slo bort ballen altfor enkelt ved to anledninger før sidebyttet. Ellers komfortabel med ballen, selv om den lille midtbanemannen av og til bør tillate seg å ta mer ansvar med den iblant – slik han gjorde da han var tredje sist på 1-1. I det hele tatt spilte 24-åringen seg opp etter sidebyttet. Bidro positivt når Liverpool spilte seg ut.
Moreno 6den tidligere Sevilla-backen klarte ikke å involvere seg like mye som han selv foretrekker. Viste frem tempo og innsatsvilje da han tok et langt hjemoverløp og stanset en Palace-kontring før pause. Posisjonerte seg klokt defensivt, men var ikke helt venn med ballen. Fikk frem glisene hos Liverpool-fansen da han danset sammen med Sturridge etter utligningen.
Coutinho 7ballmagikeren fra Brasil var Liverpools fremste offensive trussel før pause. Kom seg til flere avslutninger, men lyktes ikke før pause. Drev Palace-midtbanen til vanvidd med sin slepne teknikk, elegante driv med ballen og velutviklede fotballhjerne. Forsvant litt ut av kampen etter sidebyttet, men viste klasse når han først var involvert.
Sturridge 7stjernespissen var mye involvert før pause, men lyktes ikke med å overliste Speroni. Ble snytt for straffe da Souaré kakket ham ned i straffefeltet i første omgang. Bevegelig og vanskelig å temme. Avsluttet glimrende med bredsiden da han utlignet etter 48 minutter. Stresset Palace-forsvaret og viste hvorfor manager Rodgers setter hans bidrag i toppresset høyt. Klarte snaut 80 minutter i sin andre kamp fra start siden comebacket fra skade.
Balotelli 7«Super-Mario» kom inn for Markovic i pausen og bidro til å snu kampen. Viste frem noen utsøkte berøringer. Tvang keeper Speroni til å gi returen som Lallana omsatte i 2-1-målet like før timen var spilt. Kombinerte flott med spillerne rundt seg. Positivt innhopp av italieneren, som var flink til å holde på ballen i dueller med sterke Crystal Palace-forsvarere.
Lambert 0scouseren fikk 13 minutter som erstatter for Sturridge. Rakk ikke å markere seg nevneverdig, men viste frem et par fine berøringer. Fikk en avslutning blokkert.
Lovren 0sommerkjøpet fra Southampton spilte de siste 13 minuttene etter å ha blitt byttet inn for Coutinho. Gikk inn i backtreeren da Can ble flyttet fremover på banen. Fikk en rolig avslutning på lørdagskvelden da Liverpool holdt ballen i laget og frustrerte Palace.