Everton - Liverpool

0-0)

07.02.2015 /Premier League /Goodison Park / Tilskuere: 39621 / Dommer: Anthony Taylor

Skrevet av Marius Rabben

Det endte 0-0 i Steven Gerrards siste Merseyside-derby. Begge lag konsentrerte seg mest om å holde det tett bakover, og det var ikke altfor mye å se fremover på banen. I første omgang vartet Jordon Ibe opp med kampens største sjanse da han dunket ballen i stolpen fra langt hold. Etter pause kom begge lag til flere nesten-muligheter, men det var vanskelig å tre seg igjennom to gode forsvar. På tampen økte temperaturen noe etter en krangel, og det var nervøst for begge lags supportere, men ingen baller havnet i nettet.

90:Slutt.

90:Halvannet minutt igjen. Ballen befinner seg på midtbanen.

90:Dommerne legger til tre minutter.

90:Everton står ganske høyt.

88:Steven Gerrard sender Sturridge av gårde tidlig. Kapteinen følger etter og får ballen tilbake igjen. Han skyter på direkten, med venstre, fra 16-meteren. Like utenfor.

87:Strålende Barkley-pasning gir Coleman sjansen fra høyre. Skuddet kommer fort, og det er bra, men Mignolet redder glimrende.

86: Besic bytter med Alcaraz.

85: Naismith bytter med Barkley.

84:Sturridge slår til Gerrard, som igjen flikker ballen til Rickie Lambert. Sistnevnte skyter i ubalanse. Inn til keeper.

83:Lambert legger ballen ned på kassa og klinker til fra langt hold. Skuddet blokkeres.

82:Raheem Sterling bytter med Rickie Lambert.

80:Tilskuerne våknet til mer liv etter krangelen. Vi er inne i de ti siste minuttene!

78: Besic får også gult kort.

78:Det samme gjør Naismith.

78:Jordan Henderson får gult kort i sitausjonen.

78:Det oppstår en liten krangel når Besic og Ibe havner i en duell. Henderson og Naismith holdes fra hverandre.

75:Det gjøres flere feil nå. Begge lag slurver med enkle ting midt på banen.

73:Steven Gerrard legger inn. Everton får ballen unna.

72:Ibe rykker, stormer mot boksen og felles av Oviedo, som får et klart gult kort.

70:Daniel Sturridge får ballen ganske tilfeldig i boksen, og han skyter umiddelbart. Jagielka blokkerer.

70:Moreno ser etter Sturridge. Igjen er pasningen for upresis.

68:Langt forsøk fra Can mot Sturridge i bakrom. Ballen går helt inn til keeper.

67:Godt innlegg av Coleman. Lukaku avblåses for offside.

66:Liverpool har falt litt tilbake nå. Everton styrer.

66: Oviedo legger inn. Liverpool rydder fort unna.

65:Naismith går i bakken i duell med Allen, og Everton får frispark på 30-35 meter.

61:Ibe går på et løp Henderson ser, men pasningen blir for hard.

59: Mirallas bytter med Lennon.

59:Sterling forsøker å spille vegg med Sturridge. Ballen stoppes i Everton-blokka foran boksen.

57:Liverpool holder på ballen midt på banen.

55:Nå kommer han! Philippe Coutinho bytter med Daniel Sturridge.

54:Steven Gerrard prøver seg med et brassespark – ja, du leste rett – inne i boksen. Han får god klem på ballen, men den går via en forsvarer og over mål.

53:Nydelig stikker fra Coutinho mot Raheem Sterling. Han kommer alene med keeper, men veldig skrått. Gerrard roper foran mål. Likevel skyter Sterling. Keeper redder.

52:Raheem Sterling skyter fra skrått hold i boksen. Rett på keeper.

52:Sturridge står klar til å entre banen.

51:Coutinho kjører noen skuddfinter før han prøver å tre ballen igjennom til Gerrard. Kapteinen har imidlertid plassert seg i offside.

50:Plutselig får Coutinho ballen alene med en forsvarer. Han har lagkamerater til høyre for seg, og han prøver å nå dem med en pasning, men ballen sklir av foten. Det ender til slutt i ingenting.

49: Mirallas velger å skyte selv om frisparket er omtrent 30 meter fra mål. Mignolet har kontroll, og ballen går på utsiden.

48:Allen lager frispark på egen halvdel.

47:Everton triller ballen på egen banehalvdel. Rolig åpning på omgangen.

46:Coutinho og Henderson triller i gang 2. omgang.

Det har vært en intens omgang, og Liverpool var nærmest scoring da Jordon Ibe klinket ballen i stolpen. Samtidig har det vært den store beholdningen på Goodison Park så langt. Begge lag sliter med å finne gode løsninger når de møter forsvaret; det er tydelig at begge fokuserer på å holde nullen. Når Liverpool ser fremover, har det ikke tatt lang tid før Everton står med seks-syv menn bakerst, mens den sentrale midtbaneduoen og vingbackene til Liverpool har vært gode til å gjøre grovarbeidet bakover.

45:Pause.

45:Coutinho er på beina igjen, og han kommer innpå.

45:To minutter legges til.

45:Brasilianeren får behandling på banen. Det ser ut til å være kneet.

44:Philippe Coutinho blir liggende etter en takling.

43:Philippe Coutinho tar hjørnesparket. Igjen blir det ufarlig.

42:Ibe utfordrer og får corner.

40:Steven Gerrard slår heller frisparket kort til Can. Han får ballen på skuddhold, men prøver å legge inn. Det blir litt for lavt.

40:Frispark til Sterling nede ved sidelinja. Gerrard skal legge inn.

39:Coutinho forsøker en pasning mot Sterling i bakrom. Everton forsvarer seg godt og tar ballen.

38:Barkley gjør seg klar på benken for Everton.

37: McCarthy klipper ned Coutinho midt på banen. Soleklart gult kort.

36:Philippe Coutinho prøver seg fra ganske nøyaktig samme posisjon som han scoret fra mot Bolton. Denne gangen dupper skuddet litt for tidlig. Keeper plukker enkelt.

34:Liverpool har ballen en periode, og de flytter flere menn oppover. Men så får Everton inn en god takling som gjør at de vinner kast.

32:Skrtel vinner ballen i duell med Lukaku. Godt stopperarbeid.

30:Sterling utfordrer på kanten, kommer seg rundt og legger inn. Ingen røde i boksen. Ballen går via en spiller og til keeper.

29:Everton og Mirallas får rom på høyresiden. Belgieren legger inn, men Henderson rydder unna.

27:Jordon Ibe smeller ballen i stolpen! Han løper med kula fra midtbanen og klinker til fra 25 meter. Den er 10 centimeter fra krysset!

25:Spillet settes i gang igjen etter en liten pause. Naismith kommer også innpå igjen med en gang.

24:Naismith har lagt seg ned, og han får enkel behandling. Lennon sendes i oppvarming.

22:Coleman kommer seg opp på høyresiden og legger inn. Ballen går over Liverpools forsvarsrekke, og Naismith får kula på kloss hold, men førstetouchet er svakt. Mignolet plukker.

21:Everton har kommet bedre med etter en periode hvor Liverpool har hatt ballen mest. Vertene presser høyt.

20:En nesten-sjanse for de blå når Naismith prøver seg på halv volley. Rett i Liverpool-blokka.

20:Allen har gått rett inn i Lucas' rolle. Det betyr at Gerrard spiller høyere i banen, sammen med Coutinho.

19:To frispark på rappen; ett til hvert av lagene. Det er iallfall intenst utpå her!

19:Sterling klarerer.

18:Naismith krangler seg nesten gjennom Liverpool-forsvaret. Hjemmelaget får hjørnespark.

17:Jordon Ibe tar corneren selv. Svakt slått, og Barry klarerer.

17:Jordon Ibe holder på å score etter at Sterling fikk ballen forbi fem-seks mann. Corner til Liverpool.

16:Joe Allen erstatter skadde Lucas Leiva.

15:Gerrard hopper ned i den sentrale midtbaneposisjonen mens Liverpool klargjør et bytte.

15:Liverpool må bytte.

14:Lucas Leiva er skadet, holder seg til lysken eller låret, og han spaserer skuffet av banen.

13:Besic kombinerer seg flott fremover. Han prøver å stikke gjennom til Lukaku. Emre Can står i veien.

12:Liverpool forsøker å etablere et pasningsspill. Everton tar etter hvert over på grunn av en rød feil.

10:Steven Gerrard tar frisparket. Skuddet er veldig godt plassert, men ikke hardt nok til å overliste keeperen.

9:Coutinho klippes ned på drøyt 20 meter. Frispark til Liverpool. Dette er skuddhold.

8:Coutinho spiller Raheem Sterling igjennom. Han rekker ballen før Robles, men kommer litt skrått. Han har flere alternativer, men velger å skyte. Ballen går utenfor.

7:Sakho spiller på høy risiko bakerst. Naismith vinner ballen i god posisjon, men Mirallas, som mottar ballen, står i offside.

5:Can forsøker seg med et fremspill mot Sterling, men de misforstår hverandre. Ballen går til Evertons keeper.

3:Everton får en god kontringsmulighet, og de er en periode i overtall, men en blanding av slurv og godt Liverpool-forsvarsspill stopper overgangen.

3:Steven Gerrard slår frisparket inn i boksen. Everton rydder unna.

3:Frispark til Liverpool på hjemmelagets halvdel.

2:Fint Liverpool-angrep. Moreno får etter hvert ballen på venstre. Han spiller til Raheem Sterling i boksen, og 20-åringen fyrer av, men skuddet blokkeres.

1:Mirallas og Lukaku sparker i gang derbyet på Goodison Park!

0:Spillerne har kommet ut på banen. Flomlysene er på, og atmosfæren er briljant.

Det er dags for et av sesongens høydepunkter når Merseysides to Premier League-klubber barker sammen klokka 18.30 denne lørdagen. Steven Gerrard står i tillegg overfor sitt siste lokaloppgjør som Liverpool-kaptein.

Laget: Mignolet; Can, Skrtel, Sakho; Ibe, Henderson, Lucas, Moreno; Gerrard, Coutinho; Sterling.

Dette blir den 224. gangen de to fotballklubbene møtes i løpet av nesten 121 år. Liverpool har vunnet 88 av dem, Everton står med 66 seire, mens det har endt uavgjort 69 ganger så langt.

Les deg opp før kampen her!

Vurdert av Håvard Sæle

Mignolet 7Nølte ofte med utrusningene, men var ellers trygg og god. Solid i klypene når han gikk ut i feltet. Reddet ett poeng da han hentet frem sitt beste på avslutningen til Coleman i sluttminuttene
Can Liverpools beste8Var en bauta i midtforsvaret igjen. Spilte med autoritet og selvtillit og tok fullstendig luven av Lukaku. Trygg med ballen og offensiv i hodet. Ble iblant for overmodig og satte seg og lagkameratene i vanskelige situasjoner, men vi kårer ham likevel til Liverpools beste i kveld.
Skrtel 8Leste spillet godt og ryddet unna i boksen. God til å vurdere når han skulle falle av og når han skulle støte. Headet unna flere innlegg. Fremsto solid og ryddig gjennom hele kvelden.
Sakho 6Virket ukomfortabel med ballen, særlig når han ble satt under press. Slo den ofte vekk og satte laget under press. Kompromissløs og frytkløs i duellspillet. Vant også de fleste.
Ibe 6Åpnet frisk og våget å utfordre. Viste seg frem med noen herlige berøringer innledningsvis. Smalt ballen i krysstolpen med et supert distanseskudd, men forsvant litt utover i oppgjøret.
Henderson 7Løp utrettelig og sørget for at Liverpool tok kontroll over midtbanen. Trøblet litt med touchet, men kompenserte med innsats og vilje. Sto opp for lagkameratene sine.
Leiva 0Måtte ut med skade etter 16 minutter. Rakk ikke markere seg nevneverdig.
Moreno 6Nære scoring med en spektakulær avslutning, men slet ellers med å komme inn i kampen. Varierende kvalitet på dødballene. God i duellspillet da Liverpool vant midtbanekampen.
Gerrard 6Nære scoring med en spektakulær avslutning, men slet ellers med å komme inn i kampen. Varierende kvalitet på dødballene. God i duellspillet da Liverpool vant midtbanekampen.
Coutinho 5Kom aldri helt til sin rett i dag. Fikk tøff behandling av Everton-spillerne og fant sjelden plass til å spille de avgjørende pasningene. Bommet da han kunne ha spilt Moreno alene med keeper. Skadet seg i en tøff duell før pause og ble byttet ut etter 55 minutters spill.
Sterling 5Tok opp kampen med Everton-stopperne, men slet med å komme seg i avslutningsposisjon. Løp i kanalene og tvang de blå til å løpe før pause. Ble mer anonym da han ble flyttet inn bak spissen etter at Coutinho ble byttet ut. Det ble aldri Sterlings kamp, dette.
Allen 7Leverte et solid innhopp. Sikker i pasningsspillet og årvåken med ballen. Valgte enkle løsninger, men valgte også ofte klokt. Var en viktig grunn til at Liverpool kontrollerte midtbanen.
Lambert 0Kom inn og fikk to halvsjanser, men maktet ikke å utnytte dem.
Sturridge 0Havnet ofte feilvendt og ble for dyp i lange perioder. Kom derfor sjelden i situasjoner der han kunne true Everton-forsvaret. Fant stort sett medspillere med avleveringene sine.