Mutch(84)
McArthur(83)
Ward(79)

Skrevet av Marius Rabben

Det ble et stort antiklimaks etter at Adam Lallana hadde sendt Liverpool foran i Steven Gerrards aller siste Premier League-kamp på Anfield. For Crystal Palace responderte på baklengsmålet med å først utlikne på et frispark, før innbytter Wilfried Zaha sendte laget i ledelsen etter timen. De røde presset på for en utlikning, og Brendan Rodgers valgte å holde Gerrard på banen gjennom samtlige minutter, men gjestene holdt unna og økte heller til 3–1 etter et feilaktig straffespark på overtid. Dermed endte det med tap i Liverpool-kapteinens kamp nummer 709, men Anfield-publikumet lot seg ikke affisere mer enn nødvendig, og de ekstra høylytte og verdige Gerrard-sangene overdøvet nedturen.

90:Slutt. Fire tilleggsminutter er unnagjort, og Crystal Palace vinner 3-1.

90:Anfield står, klapper og synger høyt om Gerrard.

90:Da er det avgjort. Mignolet redder straffesparket til Murray, men Palace-spilleren setter returen selv i mål.

90:Zaha felles av Lucas, og bortelaget får straffespark. Reprisene viser at dommeren gjør feil fordi fellingen skjer på utsiden av boksen.

90:Liverpool-spillerne er tydelig slitne, og de sliter med å tre igjennom Palace-forsvaret.

89: Puncheon skyter, og Mignolet redder strålende. På returen vinkes Murray av for offside.

87:Alberto Moreno bytter med Jerome Sinclair.

86:Philippe Coutinho får gult kort.

84: Mutch kommer sent inn i en duell og får gult kort.

83: McArthur feller Can og får gult kort.

82: Bolasie bytter med Murray.

81:Liverpool har satt inn et lite press nå, men skaper foreløpig ingenting.

79: Ward får gult kort for en sen takling på Sterling.

77:Steven Gerrard tar som ventet frisparket. Han satser på å skru ballen i det nærmeste hjørnet, men den går et stykke over mål.

77:Sterling felles, og Liverpool får et frispark på omtrent 25 meters hold.

76: Chamakh bytter med Mutch.

75:Mange trekk for Liverpool rundt Palace-boksen uten at noen klarer å fyre ordentlig av.

74:Gerrard finner Emre Can på vei inn i boksen, og han slår ballen hardt på tvers. En Palace-spiller er sist på kula som går like utenfor.

73:Sterling legger inn med venstre. Ledley klarerer.

69:Jordan Henderson skyter i ubalanse. Skuddet går utenfor.

67:Gerrard har blitt flyttet lenger opp i banen etter de to byttene. Henderson og Lucas ligger bak.

66: Bolasie dundrer ballen i tverrliggeren! Han får ballen på vei fremover, holder unna Moreno og vender vekk Skrtel før skuddet kommer. Ballen går i treverket.

65:Adam Lallana bytter med Lucas Leiva.

65:Jordon Ibe bytter med Rickie Lambert.

64:Sterling tråkler seg forbi to spillere og triller ballen ut til Steven Gerrard. Han takker for muligheten ved å klinke til på direkten, men Hennessey redder det lave skuddforsøket.

62:Crystal Palace fortsetter å kjøre på fremover. De har fått kampen inn i sitt spor nå.

60:Bortelaget tar ledelsen, og innbytter Wilfried Zaha scorer med sin første ballberøring. Bolasie kommer seg fri på høyresiden og legger inn. Zaha, ved bakre stolpe, bredsider ballen i nettet.

59: Lee bytter med Zaha.

58:Nå bølger kampen litt frem og tilbake. Jordon Ibe tester skuddfoten fra distanse. Utenfor.

56:Jordan Henderson får en god mulighet i «Gerrard-posisjon» når ballen spretter beleilig ut på 17-18 meter. Skuddet går imidlertid utenfor.

55:Boalsie river ned Skrtel på vei inn mot Mignolet. Frispark til Liverpool idet Palace-angriperen kunne vært alene med keeper.

52:Philippe Coutinho skyter ballen opp på The Kop fra 17 meter. Der burde brassen truffet målet.

52: Lee skyter svakt utenfor etter å ha blitt spilt fri av Bolasie.

50:Lee går i bakken i duell med Skrtel, og Palace roper på straffe. Dommeren vinker spillet videre.

49:Jordon Ibe skyter i nettveggen. Han hadde flere alternativer foran mål og får kjeft av Can, som selv var på skuddhold.

48: Puncheon skyter over fra distanse.

47:Sterling legger opp til veggspill med Coutinho, men hælflikken fra sistnevnte blokkeres.

46:De røde angriper mot The Kop de 45 siste minuttene.

46:Liverpool tar avspark.

Rolig omgang på Anfield, der begge lag har skapt sjanser og funnet veien til målet. Liverpool åpnet med et enorm ballinnehav, men det kom ingen skudd på mål de ti første minuttene. Bortelaget kom etter hvert bedre med, men plutselig snappet Adam Lallana opp en feilpasning og sendte de helrøde i ledelsen. Crystal Palace lot seg imidlertid ikke skremme av scoringen, og Liverpool var heldige som ikke hadde sluppet inn utlikningen da det nærmet seg pause. Men to minutter før omgangen var over, lå ballen i nettet etter et frispark. Ingen spesielt god kamp, og få kan si noe på at det står uavgjort halvveis i Steven Gerrards siste Anfield-opptreden.

45:Pause.

45:Det legges til ett minutt.

43:Crystal Palace utlikner på frispark! Puncheon tar ansvar, kikker opp og skrur ballen i keeperhjørnet. Mignolet tar et steg feil vei og blir lurt.

42:Emre Can pådrar seg gult kort for en takling på Bolasie. Frispark til gjestene like utenfor boksen.

40:Anfield roper på straffe når en Palace-spiller legger Sterling i bakken. Dommeren vinker spillet videre.

37:Coutinho prøver å tre seg rett igjennom Palace-forsvaret med hjelp av veggspill, men ender opp med å lage et frispark. Tempoet har roet seg de siste minuttene.

33: Puncheon skyter via en spiller. Ballen er på vei mot det lengste hjørnet, men Mignolet strekker seg så lang han er og redder strålende.

31:Puncheon avanserer med ballen og slipper den perfekt til Bolasie. Teknikeren øyner muligheten fra omtrent 15 meter, men skyter over.

31:Ibe utfordrer Souare på høyrekanten, og etter litt rykk og napp kommer han seg forbi. Innlegget klareres.

30:Coutinho får ballen på skuddhold, og på typisk vis forsøker han og rykke seg fri og skyte. Skuddet blokkeres.

28: Ledley skyter ballen opp på The Kop fra kloss hold. Der er Liverpool heldige som slipper unna baklengs.

26:Adam Lallana utnytter en stygg feil i Crystal Palace-forsvaret, og Liverpool tar ledelsen! Det er tidligere røde Martin Kelly som slurver med en pasning, og Lallana presser seg fri med ballen i duell med Dann. Alene med keeper er han iskald og setter ballen i nettmaskene.

25: Lee tar frisparket og legger inn. Lovren klarerer ut til Puncheon. Han har sjansen til å avslutte, men bruker for lang tid.

25:Chamakh vinner et frispark i duell med Lovren. Ny innleggsmulighet for bortelaget.

24:Gjestene fortsetter å holde på ballen. Liverpool har trukket lenger ned på banen.

24: Lee lemper ballen inn. Liverpool får ikke klarert i første omgang, og Palace får sjansen på nytt. Innlegget kommer, men Gerrard klarerer.

23: Bolasie trekker innover i banen fra venstre og skyter. Ballen går via Skrtel og like utenfor. Corner.

23:Palace er inne i en god periode nå.

22:Skrtel klarerer ballen rett i Bolasie, men han rekker ikke å få tak i kula før den har rullet ut over dødlinja.

21:Puncheon finner Ward med hælen, og han legger knallhardt inn fra høyre. Ballen går over alle og ut til kast.

21:Mer ballkontakt for Palace de siste minuttene, men ballen befinner seg likevel mest på deres halvdel og midtbanen.

20:Philippe Coutinho slår inn. Chamakh header unna.

19:Godt samspill mellom Henderson og Lallana, der sistnevnte til slutt spiller visekapteinen igjennom. Han vinner et hjørnespark.

17:Souare legger hardt inn fra venstre. Mignolet plukker.

15:Kapteinen skrur ballen inn i boksen, og Martin Skrtel kommer høyest. Headingen hans går via en Palace-spiller og utenfor, men dommeren peker på femmeteren.

15:Lallana vinner et frispark ute på høyrekanten. Gerrard skal legge inn.

13:Ward får tilsnakk etter å ha vartet opp med en skummel takling mot Moreno. Heldigvis for spanjolen bommet Palace-spilleren, som hadde veldig høy fart.

12:Crystal Palace flytter flere spillere oppover på banen, men klarer ikke å etablere et press på de røde.

10:Ingen målsjanser de ti første minuttene på Anfield.

10:Lallana tråkler seg forbi en spiller i mellomrommet, men treffer ikke Sterling på vei fremover.

8:Foreløpig har ikke Liverpool klart å komme seg inn bak Palace-forsvaret, som virker solid og godt sammensatt.

7:Et fly med banneret «In Rodgers We Trust» flyr over Anfield.

6:Gjestene har knapt rørt ballen de første minuttene.

5:Philippe Coutinho tar hjørnesparket, men det er ufarlig. Palace klarerer.

5:Coutinho drar av en spiller og forsøker seg med venstre. Ballen går via en spiller og ut til rød corner.

4:Can forsøker å tre ballen igjennom mot Sterling, men ballen går inn til Palace-keeperen. Det tar imidlertid ikke mange sekunder før Liverpool får tak i kula igjen.

3:De røde har ballen innledningsvis.

2:Liverpool stiller i en tydelig 3-5-2-formajson fra start, med Ibe og Moreno på kantene.

1:Emre Can klemmer til fra distanse, men skuddet er ufarlig og går et godt stykke utenfor.

1:Crystal Palace tar avspark, og vi er i gang. Liverpool spiller med The Kop i ryggen før pause.

0:For en velkomst for kapteinen. Elektrisk stemning på Anfield, og Gerrard-sangen runger utover stadion.

0:Begge lagene applauderer Steven Gerrard inn på banen.

Velkommen til vår live-dekning av Premier League-kampen mellom Liverpool og Crystal Palace på Anfield.

Dette er trolig Steven Gerrards aller siste kamp på Anfield, og det er kapteinen som har prydet mediebildet i dagene og timene inn mot oppgjøret. Anfield kommer til å markere klubbikonet, som ligger an til å få sin 709. kamp for Liverpool denne kvelden, med storstilt mosaikk på tribunene før avspark.

Klubbenes tabellposisjoner har i og for seg liten betydning når det kun gjenstår to kamper av Premier League-sesongen. Liverpool innehar fortsatt femteplassen, men Southampton har lagt inn et visst press på klubben etter tre poeng tidligere på dagen. Før kampen ligger laget sørkysten to poeng bak Brendan Rodgers’ mannskap, som i realiteten ikke lenger har muligheten til å blir nummer fire.

Crystal Palace er trygt plassert på tolvteplass og er ikke truet av nedrykk. Nå jakter hovedstadsklubben sin første seier på den røde delen av Merseyside siden februar 2003, da de reiste hjem med 2–0 i bagasjen. I løpet av tjue kamper foran The Kop har Crystal Palace slått Liverpool to ganger gjennom historien. I forrige sesong endte det 3–1 til de røde på Anfield.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 6Gjør en god og viktig reaksjonsredning på Palace sin største sjanse i første omgang. Burde kanskje tatt Puncheons frisparkmål, som kom i "keeperhjørnet".
Can 5Begynte kampen brukbart, men som for resten av forsvaret, så skapte Palace-angrepet stadig mer trøbbel. Tidvis plasseringstrøbbel og tempoproblemer.
Skrtel 6Hadde også problemer med farten og teknikken til Bolasie. Burde muligens også hatt et straffespark mot seg. Med knapp margin forsvarsrekkas bestemann.
Lovren 5Hadde som Skrtel store vansker med Bolasie. Gjør dog noen inngripener som er viktige, men dette ble ingen minnerik kveld for Liverpools bakerste.
Moreno 6Har fart og gjør flere gode offensive bidrag med farten sin. Gikk ut da Rodgers presenterte det siste skuddet på Liverpool-stammen, Sinclair, mot slutten.
Gerrard 6Så ble det tap i siste hjemmekamp for Steven Gerrard. Det var fantastiske scener før kampstart da Gerrard entret banen sammen med sine tre døtre. Og de samme scenene etter kampen, da ingen ville gå hjem, men heller bli igjen for å hedre ett av de største Liverpool-legendene gjennom alle tider. Kunne kommet på scoringslista, men dessverre sto keeper Hennesey i veien.
Henderson 6Var et aktivum og hadde flere gode scoringsmuligheter, men marginene var ikke helt på Jordans side. Gjorde sitt for å holde oppe intensiteten i Liverpools offensive spill, men ble for mye nesten i kveld.
Lallana Liverpools beste7Fikk en gavepakke fra den tidligere Liverpool-spilleren, Kelly. Hennesey gikk ned og Lallana skjøt opp. Jobbet hardt og var mye av beholdningen i Liverpools offensive spill. Ble erstattet av Lucas 25 minutter før slutt. Var den eneste av Liverpool-spillerne som virkelig ville i dag.Liverpools bestemann.
Ibe 6Fikk ikke de store sjanser, men viser noe prov hva han kan. Har fysikken i orden og vi gleder oss til fortsettelsen, Jordon.
Coutinho 6Er overlegn teknisk på midten, men dette var som for flere av lagkameratene dagen da lite lykkes for den briljante brassen.
Sterling 5Er aktiv og får mye ball, men har mistet mye av drivet som han var så kjent for. Utfordrer, men mister ballen og faller alt for ofte. Sterling bør skrive under for Liverpool og konsentrere seg om å komme seg tilbake i god, gammel form. Nå har formen vært dalende alt for lenge.
Sinclair 0Fikk i de få minuttene han fikk i Liverpools trøye vist noe av det han kan. God innsats.
Leiva 0Brasilianeren ble alt for stillestående. Alt for lite sprut. Feller Zaha utenfor 16-meteren. Ikke hans skyld at dommeren pekte på straffemerket.
Lambert 0Tok plass på spissplass da han kom inn for Ibe. Fikk ikke markert seg noe særlig.