Liverpool - Hull

0-0)

25.10.2014 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 591 / Dommer: Neil Swarbrick

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool stanget og stanget mot et kompakt, heroisk og solid Hull-lag, men rødtrøyene kom aldri igjennom. De slet også med å skape store muligheter, og den største kom faktisk ikke før i kampens siste sekund. Da burde Mario Balotelli ha avgjort oppgjøret på innlegget fra Philippe Coutinho.

I første omgang var tempoet i kampen labert, og omgangen var så godt som kjemisk renset for målsjanser. Etter sidebyttet la Hull seg enda dypere, og Liverpool etablerte et trykk på gjestene.

Men scoring ble det aldri, og dermed endte oppgjøret uavgjort. Hull fortjente ett poeng for innsatsen og deres solide forsvarsspill, mens Liverpool-spillerne nok føler at de sløste vekk to poeng i dag.

90:Dommer Swarbrick blåser av kampen.

90:Så får Balotelli en alle tiders mulighet til å avgjøre i kampens siste sekund! Coutinho river seg løs på venstrekanten og slår glimrende inn mot første stolpe. Der har Balotelli kommet seg fri, men italieneren setter ballen rett på Hull-keeper Jakupovic fra fem meter! For en sjanse!

90:Skrtel lemper inn mot Balotelli, som taper duellen mot to hvitkledde forsvarere.

90:Ett minutt igjen å gjøre det på.

90:Hjørnesparket klareres, men Coutinho vinner duellen i returrom. Deretter labber han til fra 20 meter. Jakupovic gjør en god redning når han slår ballen over til nok et hjørnespark. Det klarerer Hull-målvakten.

90:Gerrard holder på å gjøre det helt store når han dribler seg igjennom Hull-forsvaret, men Liverpool-kapteinen stanses i tolvte time. Corner til Liverpool.

90:Vi er inne på overtid. Fire minutter er lagt til.

88:Liverpool roper på straffespark når Balotelli går overende i duell med Bruce inne i Hull-boksen. TV-bildene viser at Hull-stopperen dytter Balotelli i ryggen - men var det nok til å kunne rettferdiggjøre ropene om straffespark? Vanskelig avgjørelse for Swarbrick og hans assistenter, det der.

87:Hull gjør sitt siste bytte: Diame bytter med Meyler.

85:Gerrard legger inn. Hull-keeper Jakupovic treffer ikke rent med sitt forsøk på å bokse, og ballen finner veien til Coutinho. Den lille brasilianeren header imidlertid over fra skrått hold.

84:Diamé er for tøff med Sterling, som får frispark på siden av 16-meteren.

82:Jordan Henderson får gult kort for filming.

81:Henderson går i bakken i duell med Diamé omtrent på 16-meterstreken.

78:Liverpool vinner to hjørnespark i rask rekkefølge, men får ikke noe ut av dem.

76:Coutinho slår en herlig stikker til Lambert, som misser i mottaket.

75:Liverpools siste bytte: Emre Can bytter med Jordan Henderson.

74:Gerrard løfter inn det påfølgende frisparket. Hull-keeper Jakupovic bokser ballen rett til Balotelli, som i sin tur serverer Lovren. Kroaten bommer på ballen når han skal sende den mot mål fra ni meter.

73:Manquillo setter fart fremover, men blir stanset på ulovlig vis av Diamé. Dommer Swarbrick gir frispark til Liverpool, mens Manquillo halter rundt med smerter i vrista.

71:Hernández trasker av og blir erstattet av landsmann Ramírez for gjestene.

71:Hull med dobbelbytte: Ben Arga går ut for Aluko.

68:Sterling spiller vegg med Lambert og banker til. Skuddet går via en Hull-forsvarer og til corner - den rydder bortelaget greit unna.

67:Gerrard spiller Manquillo fri med en nydelig stikker mellom stopper og back. Spanjolen slår hardt og flatt inn, men verken Lambert eller Balotelli er våkne inne i boksen. Dermed får bortelaget beinet ballen i sikkerhet. Liverpool trykker voldsomt på for scoring nå.

65:Can slår inn mot Balotelli, som ikke treffer rent på headingen fra sju-åtte meter.

64:Balotelli får en enorm mulighet til å åpne målkontoen i Premier League! Coutinho pisker inn en lekkerbisken av et hjørnespark, og Balotelli stuper inn mot bakre stolpe. Fra kloss hold makter ikke angriperen å styre ballen i mål, og Gerrard klarer heller ikke å komme først på returen. Ballen havner etter hvert hos Sterling på 22-23 meter, og tenåringen banker til på halvspretten. Skuddet går rett på Jakupovic.

63:Gerrard fyrer fra nærmere 25 meter. Skuddet går utenfor.

61:Adam Lallana bytter med Rickie Lambert.

61:Brendan Rodgers tar grep. Joe Allen forlater banen og erstattes av Philippe Coutinho.

60:Gerrard spiller vegg med Sterlig utenfor Hull-feltet. Kapteinen får igjen ballen og forsøker å skru den i keeper Jakupovic sitt nærmeste hjørne, men treffer bare nettveggen. Omgangens største mulighet til nå.

58:Hernández drar til fra distanse, men rett i hanskene til Mignolet.

57:Dommer Swarbrick gir Mario Balotelli gult kort etter duellen med Bruce.

57:Balotelli er altfor tøff i duell med Hull-stopper Bruce. Italieneren kjører kneet i mellomgulvet til midtstopperen, som må ta telling. Det ser imidlertid ut til at han kan fortsette.

56:Raheem Sterling får etter hvert det gule kortet for behandlingen av Brady.

55:Brady ligger nede med smerter i ankelen etter en kollisjon med Sterling.

52:Andre omgang har begynt som den første sluttet: Liverpool triller ball.

50:Ben Arfa er for tøff med Gerrard. Swarbrick viser franskmannen det gule kortet.

47:Allen trer igjennom Sterling, som får sin avslutning blokkert til corner.

46:Liverpool tar avspark i 2. omgang.

Det står 0-0 ved pause på Anfield, og det reflekterer kampbildet veldig godt. Verken Liverpool eller Hull har skapt de store sjansene, selv om begge lag har hatt muligheter til å ta ledelsen.

Liverpool sliter med å bryte ned Hulls kompakte forsvarsmur, og balltempoet har vært labert. I tillegg har rødtrøyene slurvet med ballen. Det har også bortelaget gjort, og dermed er det ingenting å si på at den første omgangen endte målløst.

Dejan Lovren fikk en heading reddet på streken etter et hjørnespark, mens Hull var nære scoring på et langskudd fra Tom Huddlestone. De neste 45 minuttene er nødt til å by på forbedring!

45:Det er pause på Anfield.

45:To minutter er lagt til av første omgang.

45:Gjestene er så nære å ta ledelsen! Liverpool halvklarerer et innlegg fra Elmohamady, og ballen havner i returrom hos Huddlestone. Han klinker til på direkten fra drøyt 20 meter. Skuddet tar via Skrtel og setter Mignolet ut av spill, men heldigvis for hjemmelaget sniker ballen seg noen centimeter utenfor stolpen. Dermed må Hull nøye seg med en corner. Den blir for øvrig resultatløs.

42:Ben Arfa dribler seg fri inne i straffefeltet til Liverpool. Så går han overende, men får likevel slått ballen ut til Livermore - som banker til på direkten fra 11-12 meter. Skuddet går rett på Mignolet.

40: Huddlestone planter albuen i nesa til Can, som går i bakken. Dommer Swarbrick belønner Hull-spilleren med kampens første gule kort.

39:Liverpool dominerer banespillet, men Hull ligger kompakt og forsvarer seg godt.

36:Corner fra Gerrard. Bruce vinner den første duellen i egen boks, før stopperkollega Davies stanger unna andreballen. Solid forsvarsspill av gjestene.

35:Begge lag trøbler skikkelig nå. Kampen preges av slurvete pasninger, dårlige mottak og gale valg.

33:TV-bildene viser Daniel Sturridge sittende på tribunen. Liverpool har sett blodfattige ut offensivt i dag, og det er ingen tvil om at superspissen er kraftig savnet av lagkameratene.

30:Gerrard pisker et frispark fra dypet mot bakre stolpe, men Lovren når ikke opp i duell med to Hull-forsvarere. Dermed spretter ballen ut til femmeter fra Jakupovic.

29:Diamé går og går, men blir til slutt overmannet av tre rødkledde. Femmeter til Mignolet.

24:Liverpool sliter med å finne rytmen i angrepsspillet.

20:Stille og rolig åpning på dette oppgjøret. Liverpool har ballen mest, men har foreløpig ikke skapt de helt store sjansene. Hull satser på overganger og er giftige når de kommer til innlegg.

16:Sterling prøver lykken fra distanse - rett i en Hull-forsvarer.

13:Herlig angrepsspill av Liverpool. Sterling slipper fri Balotelli i rett øyeblikk, så italieneren kommer alene med Hull-keeper Jakupovic. Fra spiss vinkel dundrer spissen ballen rett på målvakten, som må gi til hjørnespark. Det får gjestene klarert.

11:Elmohamady må ha behandling for en skade, men afrikaneren kan trolig fortsette matchen.

10:Liverpool får kampens første sjanse på kampens første hjørnespark. Gerrard løfter ballen inn i boksen og Lovren er høyest der inne. Headingen fra sju-åtte meter har retning hjørnet, men Elmohamady står på streken og beiner ballen unna.

8:Sterling går overende på kanten av 16-meterfeltet til Hull, men linjemannen holder flagget nede. Det ender med frispark til bortelaget for en hands på Sterling.

6:Can får seg en smell i ankelen etter en tøff takling av Huddlestone. Tyskeren må ha behandling og spillet stoppes, men midtbanespilleren kan fortsette kampen.

4:Ben Arfa setter i vei på et ambisiøst raid. Franskmannen kommer helt til 16-meterstreken før han slipper ballen videre, men innlegget fra Elmohamady klareres av Gerrard.

3:Gjestene kommer til et par innlegg i åpningsminuttene, men Skrtel og Mignolet rydder unna.

1:Hull ruller oppgjøret på Anfield i gang.

Liverpool møter Hull hjemme på Anfield med håp om å vinne sin tredje ligakamp på rad, og avansere ytterligere på Premier League-tabellen.

Brendan Rodgers har gjort tre endringer i startelleveren fra forrige kamp. Inn kommer Javier Manquillo for Glen Johnson, Emre Can for Jordan Henderson og Adam Lallana for Phillipe Coutinho. Mario Balotelli får en ny sjanse på topp.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 6Ble ikke satt på de store prøvene, og tok seg greit av det som kom. Redder greit skudd fra Livermore og Hernandez, og er påpasselig ute på gjennomspill.
Manquillo 6Helt grei kamp av høyrebacken, som er mye mer villig til å være med fremover enn sins spanske kollega på motsatt side. Takles stygt av Diame to ganger, men kommer seg på beina igjen.
Skrtel 6Et skudd fra Huddlestone får en uheldig retningsforandring i slovaken like før pause, men heldigvis gikk ballen like utenfor. Utmerker seg med et par solide taklinger. Klarer ikke å få hodet på noen av Liverpools mange cornere.
Lovren 6Har en meget god heading som blir reddet på streken etter en corner ti minutter ut i første omgang. Blir ikke satt på de store prøvene defensivt, og kan fryde seg over at Liverpool holdt nullen for første gang siden 31.august.
Moreno 5Spiller på det sikre defensivt. Bidrar offensivt med fint kombinasjonsspill med Lallana ved en anledning i første omgang, men kunne med fordel vært mer aktiv fremover etter pause.
Can 6Fikk en kraftig smell i ankelen allerede etter 5 minutter. Bra driv når han setter fart fremover med ballen. Er nær ved å styre en corner på hodet til Balotelli fra en god posisjon ved første stolpe i annen omgang. Blir sliten etter hvert, og byttes ut et drøyt kvarter før slutt.
Gerrard Liverpools beste7Virker å være den Liverpool-spilleren som vil mest den siste halvtimen, og kunne fort ha blitt matchvinner i en situasjon der Hull-forsvaret får gitt til corner i siste liten. Har et par gode skuddforsøk fra distanse, og ser vi bort i fra en stygg feilpasning midtveis i annen omgang var dette en bedre forestilling enn vi har sett av kapteinen tidligere i sesongen. Liverpools bestemann.
Allen 5Klarte aldri å komme skikkelig inn i denne kampen. Ble for veik i duellene, og ble forståelig byttet ut til fordel for Coutinho en halvtime før slutt. Hadde et skuddforsøk som gikk langt utenfor i første omgang.
Lallana 6Kombinerer fint med Moreno og får lagt inn i et vakkert angrep i første omgang, der han tas i etterkant og kanskje kunne fått straffespark. Ikke like markant etter pause, og byttes ut en halvtime før slutt.
Sterling 6Var ikke helt venn med ballen i dag, og det gikk litt i rykk og napp for hurtigtoget. Burde muligens hatt straffespark helt i begynnelsen av kampen. Manglet litt overblikk i enkelte situasjoner, og vi noterte også en horribel tversoverpasning i annen omgang.
Balotelli 6Venter fortsatt på sitt første ligamål, men var nær ved å få satt ballen i mål ved et par anledninger. Burde kanskje hatt straffespark når han dyttes i ryggen rett foran mål på overtid. Kom mer til sin rett når han fikk Lambert som spissmakker.
Lambert 0Bidro til å ta noe av oppmerksomheten bort fra Balotelli den siste halvtimen, men klarte ikke å stokke beina når han ble frispilt av Coutinho et kvarter før slutt.
Coutinho 0Nytt godt innhopp av brasilianeren, som er med på å sette fart på Liverpool-laget den siste halvtimen. Har en nydelig stikker som Lambert ikke klarer å stokke beina på, og header også over etter en corner. Er sterk i kroppen når han hindrer en farlig overgang etter corner, og sender i vei et knallhardt skudd etterpå.
Henderson 0Ikke like heldig med sitt innhopp som Coutinho, og fikk mest oppmerksomhet når han filmet seg til gult kort samtidig som han skadet skulderen.