Leiva(21)
James(90)
Wasilewski(36)

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool kastet vekk to poeng etter å ha ledet med to mål til pause. Rødtrøyene imponerte ingen i første omgang, og de ble ikke bedre etter sidebyttet. Bunnlaget i Premier League kjempet seg inn i kampen, og innbytter David Nugent reduserte med en flott scoring drøyt ti minutter inn i omgangen. Bare noen sekunder etterpå satte Jeffrey Schlupp inn utlikningen. Brendan Rodgers' menn kom til flere sjanser mot slutten, og de ble stadig større, men avslutningene gikk ikke mellom Leicester-stengene. Dermed kunne bortelaget gå smilende i garderoben med ett poeng.

90:Slutt.

90:Steven Gerrard vinner den første duellen, og ballen havner etter hvert hos Coutinho. Han spiller til Gerrard, men kapteinen skyter håpløst over.

90:Liverpool får hjørnespark. Ett minutt igjen!

90:Gerrard blokkerer innlegget.

90:Nytt frispark til Leicester, denne gangen ute ved sidelinjen.

90: James får gult kort.

90: Mahrez tar frisparket. Ballen går rett i muren.

90:Steven Gerrard får gult kort for å felle Schlupp. Frispark til Leicester i farlig posisjon.

89:Lazar Markovic header like utenfor på innlegg fra Sterling. Den burde han nok klart å få mer ut av.

88:Borini går ned i duell med Morgan. The Kop roper på straffe; dommeren vinker ham opp igjen. Riktig avgjørelse.

87:Liverpool får aldri avsluttet. Innkast til Leicester.

86:Sakho blir med oppover når Liverpool kontrer, og han spiller Jordan Henderson igjennom. Keeper kommer ut og gir til corner.

85:Alberto Moreno bytter med Rickie Lambert.

84: Wasilewski får en stor mulighet etter corner, men Liverpool får blokkert skuddet fra seks meter.

83:Knallhardt skuddforsøk av Philippe Coutinho, men avslutningen går rett i kroppen til Borini.

82:Raheem Sterling vender innover fra venstesiden og slår ballen inn i boksen. Den går helt inn til keeper, og Anfield-publikumet er frustrerte.

79:Philippe Coutinho finter to spillere og skyter med venstre fra 12-13 meter. Ballen går rett på keeperen.

77:Liverpool spiller seg til en god sjanse. Henderson legger inn til Fabio Borini, men det er overbefolket i boksen. Skuddet treffer Markovic.

75: Vardy bytter med Ulloa.

74:Flott Coutinho-pasning ut til Sterling på venstresiden. Han går inn i boksen og spiller kort til Fabio Borini. Italieneren skyter på dirkten, men skuddet går over mål.

73:Schlupp finner Nugent, som får skyte fra 16 meter. Skuddet har god retning, men Sakho blokkerer.

72:Lucas Leiva bytter med Lazar Markovic.

71:Cambiasso forsøker å legge inn mot Vardy. Upresist, og det blir femmeter til Liverpool.

71:Sterling får ballen i boksen, men førsteberøringen er for svak. Leicester tar over.

67:Frispark til gjestene i god posisjon. Mahrez prøver seg, men sklir idet han skal skyte. Femmeter til Liverpool.

67: Hammond bytter med Cambiasso.

66:Lucas Leiva kommer til en avslutning fra distanse, men skuddet går rett på Hamer i Leicester-buret.

63:Vardy jager et gjennomspill, men Mignolet fanger ballen foran Leicester-angriperen.

60: Schlupp utlikner! Mahrez spiller ham fri på 18 meter, og Schlupp skyter ballen ned i hjørnet. God avslutning.

58:Kjempescoring av bortelaget. Vardy legger ballen ned til Nugent, som skyter den rett i mål fra 17-18 meter.

57: Nugent er ikke langt unna å styre ballen i mål etter hjørnesparket. Femmeter til vertene.

57:Schlupp vinner en corner i duell med Emre Can.

56:Borini går rett inn på spissplassen, mens Sterling flyttes ned til høyrekanten. Coutinho spiller fortsatt på motsatt side.

55:Adam Lallana går av banen for egen maskin. Fabio Borini kommer inn.

54:Adam Lallana ligger nede og får behandling. Fabio Borini gjør seg klar på sidelinjen.

53:Vardy får en høy gjennombruddsball, og Toure sklir. Idet Leicester-spissen kommer inn i boksen, takler Sakho fantastisk og avverger situasjonen.

50:Leicester har satt inn et press mot Liverpool-boksen. Sjansene uteblir foreløpig.

48: James skyter fra omtrent 20 meter, men ballen går over.

47:Coutinho danser seg fremover og ruller ballen etter hvert igjennom mot Sterling, som kommer alene med keeper. Dommeren vinker ham imidlertid av for offside.

46:Rødtrøyene går rett i angrep. De ruller opp mot venstresiden, og Alberto Moreno velger å teste skuddfoten fra skrått hold. Ballen går over mål.

46:Sterling og Lallana sparker i gang den andre omgangen. Liverpool spiller mot The Kop.

Liverpool har ikke hatt en spesielt imponerende omgang på Anfield i ettermiddag, men to straffemål av Steven Gerrard skiller lagene halvveis. Bortelaget fra Leicester startet oppgjøret klart best, og de kunne ledet veldig tidlig, men stolpen hindret Nigel Pearsons mannskap. De røde ble stadig bedre utover i omgangen. Etter et drøyt kvarter fikk de et feilaktig straffespark da en Leicester-spiller ble truffet i ansiktet. Dommeren trodde det var hands, og Gerrard satte ballen uproblematisk i mål. Hjemmelaget kom etter hvert til flere sjanser, men spillerne slet med å treffe mellom stengene. Fem minutter før pause ga dommer Mike Jones vertene et nytt forsøk fra straffemerket, og denne gangen var det korrekt. Gerrard skjøt ballen i motsatt hjørne, og Liverpool leder dermed med to etter 45 minutter.

45:Pause.

45:Jordan Henderson er veldig nær en fantomscoring når han dunker til på hel volley etter et hjørnespark av Gerrard. Skuddet er beinhardt, men går en meter utenfor.

45:Anfield roper noe halvhjertet på en ny hands, men dommeren lar spillet gå videre uten store protester.

43:Rødtrøyene spiller seg flott ut fra egen boks, men mister ballen før de kommer helt over på motsatt side. Fem sekunder senere har vertene ballen igjen.

40:Steven Gerrard er like sikker på straffespark som alltid. Han bytter hjørne, og keeperen går feil vei. 2-0 til Liverpool.

39:Ny straffe til Liverpool! Dommeren mener det nok en gang er hands, og denne gangen er det en korrekt avgjørelse. Simpson handser i boksen.

37:Raheem Sterling får ballen i god posisjon. Han har få lagkamerater med seg, velger å utfordre, finter Wasilewski trill rundt, men skyter svakt. Ballen triller en meter utenfor.

37: Drinkwater halter av banen. Leicester bytter ham ut til fordel for Nugent.

36: Wasilewski feller Sterling midt på egen halvdel. Dommeren viser til flere forseelser og gir ham gult kort.

35:Liverpool får trillen ballen på Leicesters halvdel. For øyeblikket dominerer vertene kampen, dog uten å skape altfor mye.

31:Ypperlig pasning fra Sakho mot Moreno. Sistnevnte slår ballen til Adam Lallana, som legger ballen over på venstre og skyter fra 16-meteren. Ballen går like utenfor.

27:Liverpool spiller seg flott fremover. Moreno legger etter hvert knallhardt inn fra venstre. Adam Lallana blir nærmest skutt i hodet, og ballen går til side for mål.

23:Liverpool kontrer ved Coutinho, som spiller ballen til Moreno. Han stopper litt opp, og avslutningen blokkeres.

22:Mignoelt kommer bra ut og holder ballen fast på hjørnesparket.

22: Mahrez tar nok en gang ansvaret. Frisparket går via muren og like over målet. Corner til bortelaget.

21:Mahrez stormer fremover og felles av Lucas Leiva like utenfor 16-meteren. Frispark til Leicester i god posisjon, og kort til Liverpool-spilleren.

20:Briljant gjennomspill mot Schlupp, men skuddet går igjen utenfor.

17:Steven Gerrard er sikker fra straffemerket. Keeperen går riktig vei, men ballen settes velplassert i Gerrards høyre hjørne.

16:Svært heldig straffe til Liverpool! Sterling prøver å legge inn, og ballen stoppes i en taklende Morgan. Dommeren mener det er hands, men reprisene viser at den traff ansiktet.

14: Schlupp får ballen og skyter fra 17 meter. Skuddet er både lavt og svakt, og det går ut noen meter utenfor.

12:Leicester angriper langs venstresiden. Schlupp legger etter hvert inn, og Mahrez avslutter fra kloss hold. Heldigvis for vertene går ballen opp på The Kop.

11:Gerrard forsøker å slå en langpasning mot Henderson. Ballen skyter fart på det våte gressteppet og går ut til femmeter for bortelaget.

10:Coutinho vinner ballen på Leicesters halvdel. Han ser Sterling gjøre seg tilgjengelig, og sistnevnte spilles igjennom. Ballen er imidlertid litt for hard. Hamer kommer ut og plukker ballen.

8:Henderson spilles flott igjennom, men vinkes av for en korrekt offside.

8:Leicester ligger noe dypere nå, og vertene får endelig tid til å kjæle med ballen.

7:Kampen er i gang igjen - og Toure er med i spillet.

6:Liverpool-stopperen landet tråkket feil etter en hodeduell, noe som strakk innsiden av kneet. Han er imidlertid på beina igjen, og han går av banen for egen maskin.

4:Kolo Toure blir liggende og holde seg til kneet etter en duell med Schlupp. Dejan Lovren sendes rett i oppvarming.

3:Liverpool sliter med å etablere et spill, og det gjør det enkelt for Leicester å ta kontroll på kampen. Ballen befinner seg mye på de rødes halvdel.

2:For en sjanse! Mahrez tar frisparket selv, og istedenfor å legge ballen inn, skyter han overraskende mot Liverpool-buret. Ballen treffer stolpen. Hjemmelaget er heldige som ikke ligger under.

1:Moreno får frispark imot seg når han hindrer Mahrez. Leicester får muligheten.

1:Leicester triller i gang oppgjøret. Gjestene spiller mot The Kop i den første omgangen.

0:Det regner og blåser på Merseyside i ettermiddag. Spillerne har kommet ut på banen.

Leicester, som ligger sist på Premier League-tabellen, besøker Anfield for første gang siden Michael Owen og Emile Heskey ble matchvinner mot dem i 2003, men nå kommer de blå og hvite fra en etterlengtet seier.

Brendan Rodgers’ mannskap avsluttet året med bare ett tap på sine ti siste kamper, og de slo Leicester 3–1 på bortebane for nøyaktig én måned siden. Martin Skrtel må stå over kampen på grunn av karantene, noe som gir Kolo Touré en mulighet fra start, og Steven Gerrard kommer inn på laget etter å ha hvilt mandag kveld. Mario Balotelli er ikke på benken.

Avspark på Anfield er klokka 16.00.

Vurdert av Arild Skjæveland

Mignolet 5Følger ikke med på frekkisen fra Mahrez helt i starten, da Leicester treffer stolpen. Reagerer litt treigt, men er likevel sjanseløs på Nugent sin glimrende avslutning. Reagerer også litt seint på mål nummer to, men kan ikke skyldes.
Can 6Spilte tålig bra frem til det raknet helt, og var etter det mer usikker og utrygg. Er veldig trygg med ball, og bekler stopperposisjonen. Burde vært litt raskere oppe i Schlupp på avslutningen. Landsmannen fikk alt for god tid til å sikte seg ned i hjørnet.
Toure 5Fikk seg en smell før fem minutter var spilt, og så litt preget ut av det i fortsettelsen. Virket utrygg der bak. Skal takke makker Sakho for å ha vært på plass når han sklir og gir Leicester en kjempemulighet i det 53. minutt.
Sakho 6Selv om han gjør mye rart, spilte franskmannen brukbart frem til de røde gir bort kampen. Passiv i forkant av Leicester sitt reduseringsmål.
Henderson 6Hører ikke hjemme på kanten, og er langt bedre når han får spille sentralt som mot Swansea. Gjør en brukbar kamp, med flere fine initiativ. Har en suser av en volley etter corner som hadde fortjent en bedre skjebne.
Leiva 5Får mye å gjøre i dag, og pådrar seg tidlig et gult kort når han skal hindre en kontring. Spiller ingen god kamp, med mye slurv.
Gerrard 6Scorer Liverpools to mål, men spiller ingen god kamp sentralt på midtbanen for Liverpool. Alt går mye saktere, og han har ikke den samme løpskapasiteten som Henderson sentralt. Hadde det ikke vært for de to scoringene ville kapteinen fått en femmer.
Lallana 7Kommer til et par brukbare muligheter, og ser ut til å ha vært i form. Må ned og ut etter 54 minutter spilt. Det var etter dette at Liverpool raknet.
Moreno 6Trives i kantrollen, og går på mange flotte løp. Farten er ekstremt viktig, og han er en god mann å legge igjen når Liverpool sender mange opp på dødball. Noe rotete defensivt også i dag.
Coutinho Liverpools beste7Er ikke like bra som på mandag, men er likevel Liverpools beste. Er tydelig i god form, og touchen sitter. Mangler litt på avslutningene, men er sammen med Raheem Sterling den som står bak det Liverpool skaper. Er involvert i begge straffene Liverpool får.
Sterling 7Må jobbe litt med avslutningene, men begynner å se bra ut som spiss, men det er som tilrettelegger han er best i dag. Godt forspill til både Fabio Borini og Lazar Markovic, som begge kunne og kanskje skulle ha scoret.
Borini 6Kommer inn for Adam Lallana, men er lite involvert i spillet. Bør kanskje score når han blir spilt frem av Raheem Sterling, og med en hyggelig dommer kunne han også ha fått straffespark to minutter før slutt.
Lambert 0Får fem minutter pluss tillegg, og gjør jobben han kommer inn for. Fungerer som et godt oppspillspunk, og er delaktig i situasjonen der en med litt hell kunne ha fått straffespark nummer tre da Borini ble tatt.
Markovic 0Får en alle tiders sjanse til å sikre seieren minuttet før slutt, men styrer headingen fra 10 meter upresset til side for mål. Er eller frisk i sitt innhopp og ser langt bedre ut enn for et par måneder siden.