Liverpool - Ludogorets

2-1)

16.09.2014 /Champions League /Anfield / Tilskuere: 43307 / Dommer: Matej Jug (SVN)

Kampfakta

Mål H
Gerrard (STR)(90)
Balotelli(82)
Mål B
Dani Abalo(90)
Lagoppstilling H
MignoletKeeper()
ManquilloHøyreback()
LovrenMidtstopper 1()
SakhoMidtstopper 2()
MorenoVenstreback()
GerrardHøyre midtbane()
HendersonSentral midtbane 1()
CoutinhoSentral midtbane 2(67)
LallanaVenstre midtbane(67)
BalotelliSpiss 1()
SterlingSpiss 2()
Lagoppstilling B
BorjanKeeper()
AleksandrovHøyreback()
MinevMidtstopper 1()
MotiMidtstopper 2()
Junior CaiqaraVenstreback()
Anicet AbelHøyre midtbane()
DyakovSentral midtbane 1(85)
MarcelinhoSentral midtbane 2()
M. AleksandrovVenstre midtbane()
BezjakSpiss 1(87)
MisidjanSpiss 2(72)
Innbyttere H
Leiva(67) ()
Jones() ()
Enrique() ()
Fernandez (Suso)() ()
Borini(67) ()
Toure() ()
Lambert() ()
Innbyttere B
Gospodinov() ()
Angulo() ()
Fabio Espinho(85) ()
Dani Abalo(72) ()
Zlatinski() ()
Wanderson() ()
Hamza(87) ()
Gult kort H
Gult kort B
Borjan(90)
Minev(76)
Junior Caiqara(54)
Aleksandrov(4)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

Phew - det var tre poeng som satt langt inne! Hjemmelaget skrudde nok tempoet noe opp i 2.omgang, men slet fortsatt med å skape gode sjanser og den største hadde skumle Ludogorets med et skudd i stolpen. Noen undret seg nok over at Lucas og Borini kom inn, men Coutinho hadde gitt fra seg ballen mye på midtbanen og Balotelli behøvde sårt litt mer rom på topp. Mario, vel han var vel ikke så ulik Mario, i lange perioder frustrerende, men så satte han inn det som de fleste vil ha trodd var seiersmålet. Akkurat i det klokka passerte 90 minutter syntes imidlertid gjestene å ha rappet til seg et ikke helt ufortjent bortepoeng, da innbytterne Hamza og Abalo kombinerte og sistnevnte rundet Mignolet og satte ballen i mål. Debutkeeper Borjan skal triumferende ha pekt nese til The Kop, og lå an til å bli en av de store heltene, før han et par minutter senere klønete feller Manquillo som er på vei ut av banen. Dommeren peker på straffemerket, og mens Liverpool bestod av "nye" spillere i Champions League, var det den gamle ringreven Steven Gerrard som igjen avgjorde. Tre ikke imponerende, men akk så viktige og befriende poeng.

Andre omgang

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
90:SLUTT

Icon
90: Borjan får gult kort.

Icon
90:Steven Gerrard scorer på straffe

Icon
90:Straffe til Liverpool! Stort drama da keeper Borjan legger ned Manquillo helt nede på hjørnet av 16-meteren.

Icon
90: Dani Abalo scorer etter fremspill fra Hamza.

Icon
87: Bezjak bytter med Hamza.

Icon
85: Dyakov bytter med Fabio Espinho.

Hendelses bilde
Icon
82:Mario Balotelli scorer etter innlegg fra Alberto Moreno. Spissen mottar et dypt innlegg fra Moreno, er kanskje litt heldig som får kontroll, men avslutningen er kald helt inne ved motsatt stolpe. Situasjonen kom for øvrig etter en herlig takling noen sekunder tidligere.

Icon
81:Minev skyter fra 20 meter, mens svakt utenfor.

Icon
76: Minev får gult kort.

Icon
75:Jordan Henderson header en meter utenfor fra straffemerket, da han burde ha scoret, etter et utmerket innlegg fra Moreno.

Icon
72: Misidjan bytter med Dani Abalo.

Icon
72: Bezjak blir spilt igjennom og skyter i motsatt stolpe med Mignolet sjanseløs. Kampens største sjanse så langt!

Icon
71:Lucas slår inn fra venstre, Balotelli vender opp i feltet men får dårlig treff.

Icon
69:Fabio Borini header på en utmerket cross fra Manquillo, men Borjan redder utmerket på forsøket fra kort hold.

Icon
68:Borini flyttes opp sammen med Balotelli, mens Sterling settes fremst i en diamant på midten.

Icon
67:Philippe Coutinho bytter med Lucas Leiva.

Icon
67:Adam Lallana bytter med Fabio Borini.

Icon
65: Bezjak skyter like over fra skrått hold da han går på et dypt løp.

Icon
64:Gerrard slår inn fra høyre og Mario Balotelli prøver en vanskelig variant på volley, men ballen går høyt opp på The Kop.

Icon
60:Raheem Sterling kommer seg fri på venstresiden av straffefeltet, men Balotelli greier ikke å komme først på pasningen foran mål.

Icon
58:Brendan Rodgers vinker etter spillere som varmer opp - trolig betyr det at Liverpool snart skal gjøre et bytte eller to.

Icon
54: Junior Caiqara får gult kort.

Icon
54:God redning fra Mignolet da Ludogerets er på en farlig visit.

Icon
53:Javier Manquillo skyter over fra seks meter med keeper løpende mot seg, etter et fremspill fra Henderson. Stor sjanse.

Icon
49:Balotelli flikker pent videre et fremspill med hodet, men Lallana kommer ikke helt fram i kamp mot en midtstopper.

Icon
47:Mourinho skyter fra 25 meter, men nokså ufarlig. I neste bølge gjør Henderson det samme, men fortsatt uten problemer for debutkeeper Borjan hos Ludogerets.

Icon
46:Da er vi i gang igjen.

Pausereferat

Hvis noen trodde dette skulle bli en rusletur i parken, må en glemme det. Liverpool har hatt ballen mest, spesielt det siste kvarteret av 1.omgang, men hatt dårlig rytme i sitt angrepsspill og skapt få sjanser. Ludogerets på sin side prøver å komme framover når de kan og et par av hjemmelagets beste forsøk har faktisk vært etter kontringer. Venstresiden med Moreno og Sterling har virket lovende med sin store fart, men foran mål blir Balotelli fortsatt noe isolert. Det hjelper ikke at spissen vandrer rundt over nær sagt hele banen(!) På midten greie de røde ikke å holde nok på ballen og pasningsspillet er i det hele tatt minst et hakk under det en skulle ønske. Liverpool angriper mot The Kop etter pause, da vil en forvente mer fart og punch enn vi har fått se så langt.

Første omgang

Hendelses bilde
Icon
45:PAUSE

Icon
45:Et minutt er lagt til.

Icon
38:Dejan Lovren header kontant like utenfor etter en corner.

Icon
38:Adam Lallana skyter fra omtrent straffemerket, men ballen går ikke igjennom forsvarsmuren. Dette etter en flott kontring hvor Moreno, Coutinho, Sterling og Henderson alle var involvert.

Icon
37:Abel prøver seg fra langt hold for gjestene, men 2-3 meter utenfor.

Icon
35:Liverpool har slitt med å komme til avslutninger, men har begynt å presse Ludogorets litt bakover de siste fem minuttene.

Icon
34:Alberto Moreno prøver seg fra langt hold, men høyt over.

Icon
33:Mario Balotelli skaffer seg litt plass ved enden av straffefeltet, men får ikke noe klem på skuddet som keeper redder komfortabelt.

Icon
29:Ludogorets får frispark i en bra posisjon ute til høyre, mens midtstopper Moti blir avblåst for offside da han header utenfor.

Icon
20:Adam Lallana skyter fra 20 meter, keeper gjør en god redning, og Balotelli blir avvinket for offside da han og Sterling prøver å sette inn returen. Avslutningen kom i etterkant av en bra kontring og hvor Liverpool greide å holde ballen rundt bulgarernes straffefelt.

Icon
19:Misidjan skyter fra 20 meter, via et forsvarsbein og til corner.

Hendelses bilde
Icon
15:Godt innlegg fra den friske Moreno, men Balotelli når ikke helt fram med hodet inne i feltet.

Icon
10:Liverpool har en oppstilling som ligner 4-1-4-1, hvor Sterling og Lallana skal komme inn fra sidene, og spesielt da Raheem Sterling høyt oppe i banen.

Icon
4: Aleksandrov får gult kort for å meie ned Reheem Sterling.

Icon
3:Balotelli blir felt helt nede ved dødlinjen, men frisparket til Gerrard er svakt rett i første forsvarer.

Hendelses bilde
Icon
1:Ludogorets får et håpløst frispark etter en klokkeren takling av Sakho, fra dommeren i hvit shorts, men som blir resultatløst.

Icon
1:Da er det klart for virkelig høytidsstund på et fullsatt Anfield igjen, med gruppespill i Champions League. Avspark er kl 20.45.

Prematch

Ingen av de skadede spillerne før kampen mot Aston Villa er blitt friskmeldt, mens Lazar Markovic er suspendert til Liverpools første kamp i Champions League på snart fem år. Raheem Sterling kommer inn fra start, og han for Markovic er det eneste byttet.

Hos Ludogorets knytter det seg mest spenning til keeperplassen, siden bulgarerne har sine to fremste valg ute og vil gi debut til nyankomne Milan Borjan.

 

Spillerbørs

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 5Fremstår fortsatt noe ubestemt. Gjør det mye enklere for Ludogorets på utlikningen når han stormer ut av målet og blir passert. Plukkere flere dødballer imot.
Manquillo 7Veldig offensiv på høyresiden, vinner ballen tilbake mange ganger på motstandernes halvdel og kommer til mange innlegg. Burde scoret i andre omgang, men får straffe på overtid.
Lovren 5Setter seg tidlig i respekt og er kompromissløs i duellene. Litt overtent i noen taklinger og gjør noen rare ting. Taper løpeduellen på utlikningen. Fortsatt et stykke unna prestasjonen vi så mot Dortmund.
Sakho 5Rotete opptreden av franskmannen. Selger seg veldig enkelt noen ganger og slurver med å komme seg tilbake i posisjon.
Moreno Liverpools beste7Liverpools beste. Flott oppvisning av venstrebacken, som er solid defensiv og skaper mye fremover. Noterer seg for en målgivende pasning.
Gerrard 6Varierende kamp av kapteinen. Varter opp med flere dårlige langpasninger, blir litt statisk på midten og er ute av posisjon ved flere tilfeller. Blir matchvinner på overtid.
Henderson 7Gjør mye riktig. Er sentral i spillet og jobber bra begge veier. Bør gjøre det bedre når han får sjansen med hodet.
Coutinho 5Brassen er ikke «på» i kveld. Sliter med å treffe med pasningene sine, mister ballen ofte, og fintene er lite produktive. Litt bedre mot pausen. Byttes ut halvveis inn i andre omgang.
Lallana 4Imponerer ingen i kveld. Viser frem glimt av god nærteknikk, men produserer svært lite og bruker ofte unødvendig lang tid med ballen. Roter bort en enorm mulighet før pause. Ut i det 67. minutt.
Balotelli 7Får for lite å jobbe med, men er alltid en trussel. Skaper sjanser og vinner hodedueller. Når han endelig får ballen i god posisjon i boksen, setter han den i mål.
Sterling 6Plasseres på kanten fra start og er ikke like mye involvert i spillet som tidligere. Løper imidlertid mye og skaper sjanser. Flyttes inn sentralt i andre omgang.
Borini 0Får spille de siste 25 minuttene. Kommer til en kjempemulighet umiddelbart og bidrar til mer tyngde fremover. Greit innhopp av spissen.
Leiva 0Kommer inn til siste halvdel av andre omgang uten å markere seg nevneverdig.