Liverpool - Man City

2-1)

01.03.2015 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44590 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Marius Rabben

To ypperlige Liverpool-mål senket serietoer Manchester City i ettermiddag. Det var en jevnspilt affære, hvor begge lag hadde gode perioder og samtidig viste prov på bra forsvarsspill. Joe Allen var god i gjenvinningsfasen, mens de små, lekre kombinasjonene fra vertene fremover stresset Manchester City flere ganger. Mye midtbanekrig og halv-sjanser er også beskrivende for oppgjøret, men Philippe Coutinhos prestasjon og matchvinnermål stikker av med overskriftene. Etter en glimrende scoring av Jordan Henderson før pause svarte den lille magikeren med en utsøkt fulltreffer i andre omgang.

90:Slutt! Liverpool vinner!

90:Aguero får sjansen fra 20 meter, men skyter svakt. Et halvt minutt igjen.

90:Bony lager frispark til Liverpool på vertenes halvdel. Rødtrøyene bruker god tid.

90:Det legges til tre minutter.

90:Yaya Touré går og går, brøyter seg frem og igjennom Liverpool-ledd, før ballen slippes til Silva. Han skyter umiddelbart, men skuddet går utenfor.

87:Daniel Sturridge skyter like utenfor etter å ha snappet opp et svakt tilbakespill av Yaya Touré.

86: Bony får gult for en knallhard albue på Lallana.

85:Philippe Coutinho tar hjørnesparket. Han slår det inn mot Lovren, men Hart plukker.

85:Philippe Coutinho skyter via Kompany. Corner til hjemmelaget.

84:Adam Lallana får gult kort etter en duell med Milner.

83: Nasri bytter med Lampard.

82:Alberto Moreno bytter med Kolo Toure.

82: Milner får gult kort for å holde Sterling.

79: Aguero får ballen i boksen, finter vekk Lovren og skyter. Ballen sniker seg utenfor.

78: Fernandinho bytter med Bony.

76:Lazar Markovic bytter med Daniel Sturridge.

75:Philippe Coutinho skyter Liverpool opp i ledelsen! Nok en kjempescoring av hjemmelaget. Brassen får ballen av Raheem Sterling foran City-boksen, han utfordrer, rykker så vidt innover og skrur ballen i det lengste hjørnet!

74:Markovic kommer seg en sjelden gang rundt Kolarov på kanten, og innlegget er godt. Men Lallana misser med brasseforsøket i boksen.

70:David Silva tar frisparket, men det er dårlig. Over alt og alle.

69:Frispark til City ute ved høyresiden. Det har begynt å regne på Anfield.

69:Nasri gjør det bra når han kommer seg fri på høyresiden. Innlegget treffer Skrtel.

67:City ligger dypt og hindrer vertene rom i farlig posisjon. Begge lag har så langt vist veldig bra forsvarsarbeid.

66:Sturridge gjør seg klar på Liverpool-benken nå.

65:Henderson ser at Lallana starter på motsatt side, og kapteinen sender av gårde en smart langpasning mot bakrommet, men den er litt for upresis. Godt tenkt!

62:Søndagstempo i kampen nå, og City har kommet mer inn i det igjen.

61:Kolarov spiller vegg med Milner og kommer seg flott fri på venstresiden. Innlegget går imidlertid skyhøyt over spillerne i boksen.

59:Yaya Touré ser mot Milner. Pasningen går helt inn til Mignolet.

58:Gjestene gjør kampens første bytte. Målscorer Dzeko går ut, Milner kommer inn.

57:Nå kommer kortet. Fernandinho får det for å felle Coutinho midt på banen.

56:Det er Liverpool som har hatt initiativet så langt i omgangen. Manchester City forbereder seg til å sette inn James Milner.

54:Lallana scorer igjen, men for andre gang annulleres målet. Denne gangen var det enten offside eller frispark imot Skrtel for holding i forkant.

53:Fernandinho feller Allen, og Liverpool får frispark på 30 meter, dog noe skrått. Clattenburg har lagt lista høyt i dag. Foreløpig ingen kort.

52:Coutinho danser seg forbi noen spillere før han slipper ballen til Lallana. Sistnevnte legger inn mot Raheem Sterling, og 20-åringen får til en slags avslutning, men den er svak og går utenfor.

50:Sturridge er sendt i oppvarming.

50:Liverpool forsøker å holde mer på ballen nå enn før pause. Coutinho er nær ved å dytte ballen igjennom til Sterling, men en City-forsvarer får foten på kula.

49:City stopper Lallana på vei mot mål.

46:Zabaleta legger inn fra høyre. I boksen er det Aguero som vinner hodeduellen, men headingen går like over målet.

46:Manchester City sparker i gang den andre omgangen.

Det har vært jevnt mellom to gode lag på en mindre god gressmatte. Manchester City har hatt ballen mest og forsøkte stadig å finne små hull i Liverpool-forsvaret, men hjemmelaget har samtidig satt de lyseblå på en rekke prøver i motsatt ende. Dette er helt åpent, og begge lag har presset motstanderen i perioder.

45:Dommeren blåser av for pause etter 46 minutter.

45:Nydelige Liverpool-kombinasjoner. Coutinho finner Lallana, som flikker ballen til Sterling. Han får ikke kontroll på ballen i tide, og avslutningen er ikke god nok.

45:Joe Allen tar corner. Svakt slått; rett på førsteforsvareren.

43:Lovren står i veien for Zabaleta når City prøver å tre seg inn bak Liverpools forsvar.

43:Philippe Coutinho skyter rett på Hart fra drøyt 25 meters hold.

40:Rolig tempo i oppgjøret nå. City har ballen, og den befinner seg ofte på Liverpools halvdel, men de røde nøler ikke med å presse ballfører dersom han nærmer seg boksen.

37:Ny langpasning mot Aguero, men denne gangen er pasningen litt for upresis. Mignolet plukker.

35:Markovic lobber Adam Lallana nydelig igjennom, men avslutningen hans går utenfor.

32:Dzeko skyter et godt stykke over mål fra 25 meter etter at City har spilt seg sakte, men sikkert, oppover på banen.

28:City klarerer uten problemer.

27:Markovic vinner en corner til Liverpool.

25: Dzeko utlikner! Aguero spiller ham igjennom, bak Skrtel, og alene med Mignolet gjør ikke spissen noen feil. 1-1 på Anfield.

22:Strålende gjort av Sterling, som mottar ballen på 16-meteren av Coutinho. 20-åringen utfordrer Mangala, kommer seg ned mot dødlinja og rundt, før innlegget slås på tvers. Der står ingen røde.

21:Moreno har med seg ballen høyt i banen, skjærer innover når han kommer til City-boksen, så kommer skuddet. Men det er ufarlig.

17:City har ballen på Liverpools halvdel, men vertene står godt imot og hindrer dem rom i nærheten av boksen.

13:Det slås et langt gjennomspill mot Aguero, og spissen får ballen i bakrommet, men skuddet treffer stolpen!

11:1-0 til Liverpool! For en scoring! Jordan Henderson får ballen av Raheem Sterling, kikker opp og klistrer den opp i krysset fra omtrent 20 meter!

9:Lallana setter ballen flott i mål fra svært skrått hold, men han står i offside. Assistentdommeren vinker.

8:Adam Lallana får en kjempesjanse. Allen gir Coutinho ballen, og brassen stikker den fremover mot Lallana, som er på vei igjennom Citys forsvar. Han får avsluttet, men skuddet er litt for svakt.

8:Knallhardt innlegg av Kolarov. Skrtel får foten på ballen, men den havner foran Yaya Touré i returrommet. Heldigvis for vertene bommer ivorianeren på ballen.

6:Lallana setter press på Kolarov. City-backen får etter hvert frispark.

4:City har hatt ballen mest innledningsvis.

3:De røde har høye skuldre og gjør noen enkle feil i begynnelsen.

2:Dzeko finner Agüero, men spissen vinkes av for offside i boksen.

2:Bortelaget flytter mange spillere frem og prøver å sette et tidlig press på hjemmelaget.

1:Lallana prøver å dra seg igjennom City-forsvaret, men stoppes.

1:Coutinho og Lallana tar avspark.

0:«You'll Never Walk Alone» runger utover Anfield.

0:Overskyet og flotte spilleforhhold på Merseyside i dag. Spillerne har kommet ut på banen.

Tabelltoer Manchester City gjester Anfield i en kamp som er viktig for begge lag. Gjestene trenger poengene for å få kontakt med Chelsea i toppen av tabellen, mens Liverpool trenger poengene for å kjempe seg inn blant topp fire.

Brendan Rodgers har gjort fire forandringer på laget i forhold til startelleveren mot Besiktas i Tyrkia. Jordan Henderson er tilbake etter skade, og Philippe Coutinho er som ventet tilbake på laget. Emre Can er flyttet ned i forsvaret igjen, mens Kolo Toure er henvist til innbytterbenken. På høyreflanken kommer Lazar Markovic inn i stedet for Jordon Ibe, som har pådratt seg en ankelskade, mens Adam Lallana er valgt ut til å gi støtte til spissen Raheem Sterling sammen med Coutinho. Det betyr at spissduoen mot Besiktas, Mario Balotelli og Daniel Sturridge, er henvist til innbytterbenken. Mamadou Sakho er dessverre ikke blitt kvitt sin hofteskade i tide til å rekke kampen.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 6Får vanskelige arbeidsforhold når Dzeko kommer alene mot ham, og kunne lite gjøre med scoringen. Har vel mye is i buken, som Therese Johaug ville ha ordlagt seg, på enkelte tilbakespill, og blir litt stresset når han av og til kommer i tidsnød. Litt manglende kommunikasjon med stopperne ved et par tilfeller.
Can 7Sover når Dzeko sniker seg inn i feltet og gjør gjestenes mål, men utenom den situasjonen gjør han en nærmest prikkfri defensiv kamp. Prøver seg også på et par sedvanlige offensive raid.
Skrtel 7Er også negativt involvert i baklengsmålet, da han blir vel passiv når Aguero trer gjennom Dzeko. Vinner utenom det alt på hodet, og har bra kontroll på Citys offensive krefter.
Lovren 5Slår en utrolig mengde feilpasninger, som gir City overganger, og spiiller med tydelig høye skuldre i første omgang. Noe bedre de siste 45 minuttene, og spesielt når han blir trukket inn mer sentralt mot slutten.
Henderson 7Scorer et utrolig vakkert mål i første omgang, og leverer stor innsats en kaptein verdig gjennom hele matchen. Meget samvittighetsfull når det gjelder defensiv jobbing.
Allen 7Spiller en meget godkjent match sentralt på midtbanen. Pasningssikker, løsningsorientert og sterk i den vesle kroppen.
Moreno 6Er litt ut og inn av matchen. Skaper panikk i City-forsvaret når han slår på turboen fremover, og kombinerer med angrepsrekka. Er ikke like toneangivende etter pause, og blir byttet ut til fordel for Kolo Toure i det 82.minutt.
Markovic 5Spiller en meget svak førsteomgang, om vi ser bort fra en herlig vipp/fremspill til Lallana ti minutter før pause. Mer positiv i annen omgang, men det er likevel forståelig at han blir byttet ut til fordel for Sturridge i det 76.minutt.
Lallana 8Gjør en meget god kamp, der han stadig kombinerer flott med Coutinho og Sterling. Har ballen i mål to ganger, men begge scoringene blir korrekt annullert. Har noen herlige flikker og innlegg.
Coutinho Liverpools beste9Den vesle brasilianeren gjør det igjen. Dunker ballen i langhjørnet fra 20 meter og avgjør kampen. Hvilken strålende tekniker. Hvilken spiller. Herlige pasninger og kombinasjoner med Sterling og Lallana. Vi kårer han nok en gang til Liverpools bestemann.
Sterling 8Dette var et enormt steg i riktig retning etter den begredelige innsatsen i Istanbul. Dette var Sterling tilbake slik vi kjenner ham. Noterer seg for to målgivende pasninger, og er uheldig som ikke kommer på scoringslista selv.
Toure 0Kommer inn det siste kvarteret, og får en enorm mulighet til å punktere kampen i det 87.minutt, men skyter like utenfor.
Sturridge 0Kommer inn i sluttminuttene og bidrar til å sikre seieren med et solid defensivt innhopp.