Liverpool - Real Madrid

0-3)

22.10.2014 /Champions League /Anfield / Tilskuere: 43 521 / Dommer: Nicola Rizzoli (ITA)

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool gikk på sitt største hjemmetap gjennom tidene i Europa da Real Madrid vant 3-0 på Anfield. De røde fikk for alvor vite hvor nivået ligger i toppen av europeisk klubbforball. Det var klasseforskjell på lagene. Brendan Rodgers' mannskap kom fint i gang i 1.omgang, men Real Madrid var effektive og hadde en 3-0-målsledelse til pause. Philippe Coutinho var nærmest med et skudd i stolpen. Brendan Rodgers byttet ut Mario Balotelli med Adam Lallana i pausen for trolig å få mer bevegelse i laget. Liverpool fikk en brukbar start også i 2.omgang, men bortelaget lot ikke de røde komme til særlig med sjanser. Ronaldo var nærmest nettkjenning de siste 45 minuttene da han kom alene med Mignolet, men belgieren reddet mesterlig. Kampen døde etter hvert hen. I den andre kampen i gruppen vant Ludogorets 1-0 hjemme mot Basel.

90:To minutter på overtid blåser dommeren av kampen.

89:Sterling pådrar seg frispark for en tøff felling av Pepe.

86:Can skyter over fra distanse.

85: Marcelo bytter med Nacho.

83:Glen Johnson slår inn. Arbeloa header til corner rett foran stupende Sterling.

81: Kroos bytter med Illarramendi.

80:Skrtel blokkerer skuddet til Benzema. Ballen går ut til Modric. Skuddet reddes av Mignolet.

78:Markovic vinner ballen fra Marcelo innenfor egen 16-meter.

75:Ballen havner i returrom. Cans skudd blokkeres av Khedira.

75:Real Madrid har begynt å tenke på helgens møte emd Barcelona. Ronaldo bytter med Khedira.

73:Benzema spiler til James som avslutter utenfor.

72:Liverpool kommer med mange spillere. Sterling, Markovic og Allen er involvert. Lallana i offside på femmeteren når ballen triller på utsiden av stolpen.

70:Allen spiller til Raheem Sterling som skyter. Casillas må fiste over til corner.

68:Philippe Coutinho bytter med Lazar Markovic.

67:Jordan Henderson bytter med Emre Can.

66:Fremspill. Sterling i offside.

65:Lang ball frem. Skrtel får en tå på ballen før den ville havnet hos Ronaldo.

64:Real ruller opp. Benzema forlenger til Ronaldo som kommer alene med Mignolet. Flott benparade av Mignolet.

63:Coutinhos corner går rett i klypene på Casillas.

62:Skrtel mister ballen til Ronaldo. Portugiseren smeller til. Mignolet må gi retur.

60:Marcelo avanserer inn i feltet. Gerrard bryter pasningen i retning Ronaldo.

58:Lallana kommer seg inn i feltet, men blir stoppet.

57:Ronaldo fyrer langt utenfor fra skrått hold.

55:Lovren blokkerer innlegg fra Benzema.

54:Sterling spiller på topp alene.

53:Sterling i offside.

52:Ballen nesten gjennom til Sterling.

52:Coutinhos corner blir bokset ut av Casillas.

51:Skrtel blokkerer skudd fra Isco.

50:Sterling får slått inn. Ballen blir klarert. Allens avslutning blir blokkert av Varane. Real kontrer.

50:James skrur ballen utenfor bortre stolpe.

48:Lallana skaffer corner. Hjørnesparket fra Gerrard blir klarert.

46:Mario Balotelli bytter med Adam Lallana.

Liverpool ligger under 0-3 til pause. Real Madrid har vist klasse og vært meget effektive. Brendan Rodgers' mannskap begynte bra det først kvarteret med godt pasningsspill og gode bevegelser, samt bra press uten ball. Gerrard fikk testet Casillas. Deretter tok Real Madrid over og viste godt angrepsspill. Liverpool ble løpene i mellom, Gjestene scoret flotte mål ved Ronaldo og Benzema uten at Liverpool-forsvaret klarte å henge med. Benzema fant nettmaskene ytterligere en gang da Liverpool ikke fikk klaret ved en corner. Coutinho var nær redusering med skudd i stolpen like før pause.

45:Philippe Coutinho skyter i stolpen fra distanse.

43:Balotelli slår inn. Joe Allen møter og setter ballen like utenfor bortre stolpe.

41: Benzema scorer etter pasning fra Pepe. Kroos slår corner. Liverpool får ikke klarert. Pepe får ballen i brystet og går videre til Benzema som kan dytte ballen over streken fra tre meter.

40:Johnson stopper Ronaldo på vei igjen ute på Liverpools høyrekant.

38:Sterling i offside.

38:Balotellis forsøk blir blokkert av Pepe.

37:Ronaldo slår inn. Mignolet må forlenge før ballen blir klarert.

37:Coutinho finner Henderson som slår inn, men ingen røde der ballen havner.

35: Kroos får gult kort for å hindre Sterling på vei fremover.

33:Upresis langball mot Balotelli.

31:James i offside.

30:0-2: Benzema scorer etter innlegg fra Kroos. Real Madrid biter seg fast. Kroos ser opp og slår inn. Real Madrid i overtall 3 mot 1 på bakerste stolpe. Benzema rager høyest. Headingen går over Mignolet og i mål.

29:Johnson takler Ronaldo. Corner. Kroos slår kort corner. Mignolet bokser.

28:Ronaldo drar seg løs og avslutter like utenfor fra 20 meter.

27:Balotelli legger inn, men forbi alt og alle.

25:Coutinhos forsøk blir blokkert av Modric.

24:Balotellis skudd blir blokkert av Pepe.

23:0-1: Ronaldo scorer etter pasning fra James. James chipper gjennom til Ronaldo som kommer inn bak Liverpools backrekke og sender ballen forbi Mignolet. Angrepsspill av verdensklasse.

20:Kroos slår corner. Gerrard stusser videre. James skyter høyt over.

17:Arbeloa slår inn. Lovren klarerer.

15:Balotelli avblåses for offside.

14: James er på sidelinjen og får behandling for et kutt.

13:Gerrard slår inn. Casillas mister ballen, men Real Madrid-forsvaret får klarert.

13:Gerrard slår corner. Ronaldo header over dødlinjen.

12:Coutinho skyter fra distanse. Pepe blokkerer til corner.

12:Gjennomspill fra Modric. Benzema i offside.

11:Gerrard skyter fra distanse via en spiller. Casillas gir retur.

9:Sterling kommer til innlegg. Rett i klypene på Casillas.

8:Romaldo drar seg innover og skyter. Rett på Mignolet.

7:Coutinho og Sterling kombinerer, før Coutinho blir stoppet innenfor 16-meteren.

6:Johnson spiller gjennom til Sterling, men offide. Liverpool har vært meget aggressive i innledningen. God bevegelse i angrepsspillet.

5:Lang ball fremover. Sterling blir lagt ned, men dommer Rizzoli vinker spillet videre.

4:Innlegg fra Moreno, men hands av Henderson i straffefeltet.

2:Balotelli fører fremover, men blir taklet av Isco.

0:Liverpool tapte myntkastet og angriper mot The Kop i 1.omgang.

Storkamp på Anfield når regjerende Champions League-mester Real Madrid kommer på besøk.

Brendan Rodgers foretar tre endringer på laget fra 3-2-seieren mot QPR. Philippe Coutinho erstatter Adam Lallana, mens Joe Allen og Alberto Moreno kommer inn for Emre Can og Jose Enrique.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 5Rimelig sjanseløs på de tre målene. Hadde en kanon reaksjonsredning på skudd fra Ronaldo i andre omgang. Noen svake utspill. Frustrert over forsvarsspillet. Med god grunn.
Johnson 4Aggressiv og god mot Ronaldo i begynnelsen av kampen. Ble etterhvert rundingsbøye. Hadde flere svake avleveringer og grove plasseringsfeil.
Skrtel 5Var aggressiv og god mot Benzema i perioder, men blir som resten av forsvarsfireren for passive mot fotrappe Real-spillere.
Lovren 4Kroaten prøver og prøver, men får det liksom ikke til i Liverpool-trøya. Finner seg ikke til rette sammen med Skrtel og hans offensive bidrag står ikke til stående.
Moreno 5Hadde bestemt seg for å spille en god kamp mot sine landsmenn, men lykkes bare sånn passe. Hadde noen offensive inngripener som var brukbare.
Gerrard 5Begynte kampen som resten av laget bra og var mer positiv enn han har vært så langt i høst. Hadde et bra skudd helt ned i hjørnet i begynnelsen av første omgang. Fikk mer ballkontakt på midten i andre omgang. Sliter som mange andre Liverpool-spillere med formen og sliter på en midtbane som sliter med å prege kamper.
Allen 4Var anonym, alt for ubesluttsom og full av respekt for verdensnavnene som var på Anfields grønne gress i kveld. Hadde en brukbar mulighet på slutten av første omgang.
Henderson 5Hadde en tøff jobb mot Kroos og Modric og falt litt igjennom i denne kampen. Lykkes ikke med løpene sine som han pleier.
Coutinho Liverpools beste7Brasilianeren var den eneste som holdt nivået til Real-spillerne teknisk sett. Var kreativ og arbeidet godt på midten, inntil han ble byttet ut 22 minutter før slutt. Er en av få røde i form og bør få spille mer enn han gjorde i dag.
Sterling 6Engelskmannen løp og løp, kjappfoten var et stadig uromoment for de røde og utfordret Real-forsvaret, men lyktes dessverre ikke med å få ballen i nettet.
Balotelli 4Italieneren løp mer enn han har gjort tilsammen i kampene så langt og hadde tydeligvis fått beskjed fra Rodgers om å skjerpe seg. Til og med defensivt bidro Mario innimellom. Lyktes dessverre med lite, annet enn et par gode framspill på nestensjanser for de røde. Ble igjen i garderoben ved pause.
Lallana 6Kom inn for Balotelli da Rodgers ville ha mer løpskraft offensivt. Adam var positiv og var flink til å utfordre et Real-forsvar som viste seg sårbart når de ble satt under press. Men for Lallana som de andre, så ble dette en nesten-kveld for de røde.
Can 0Spilte 23 minutter for Henderson og var positiv. Hadde flere bra raid og fikk en del ballkontakt på midten. Bidro også med gode taklinger defensivt.
Markovic 0Kom inn for Coutinho og gjorde så godt han kunne på høyrevingen. Dog uten å få til stort.