Liverpool - Southampton

2-1)

17.08.2014 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 736 / Dommer: Mark Clattenburg

Kampfakta

Mål H
Sturridge(79)
Sterling(23)
Mål B
Clyne(56)
Lagoppstilling H
MignoletKeeper()
ManquilloHøyreback()
SkrtelMidtstopper()
LovrenMidtstopper()
JohnsonVenstreback()
GerrardDefensiv midtbane()
LeivaSentral midtbane 1(63)
HendersonSentral midtbane 2()
CoutinhoHøyre kant(76)
SterlingVenstre kant()
SturridgeSpiss()
Lagoppstilling B
Forster()
Clyne()
Fonte()
Yoshida()
Bertrand()
Wanyama()
Schneiderlin()
S. Davis(82)
Ward-Prowse()
Tadic(74)
Pellè()
Innbyttere H
Jones() ()
Ibe() ()
Allen(63) ()
Toure() ()
Sakho() ()
Can() ()
Lambert(76) ()
Innbyttere B
Hooiveld() ()
K. Davis() ()
Cork() ()
Stephens() ()
Isgrove(82) ()
Taïder() ()
Long(74) ()
Gult kort H
Manquillo(34)
Gult kort B
S. Davis(78)
Schneiderlin(65)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool vinner 2-1 mot Southampton i serieåpningen. Raheem Sterling sendte hjemmelaget i ledelsen før pause, men Nathaniel Clyne utlignet for Southampton i andre omgang. Omtrent ti minutter før slutt avgjorde Daniel Sturridge kampen med en enkel avslutning fra kort hold.

Southampton kunne fint ha fått med seg både ett og tre poeng, men laget fra Englands sørkyst maktet ikke å utnytte mulighetene sine. Bortelaget hadde blant annet en gedigen dobbeltsjanse to minutter før slutt, og gjestene var det klart beste laget i hele andre omgang.

Brendan Rodgers fikk imidlertid betalt for å sette inn Rickie Lambert for en uvanlig tam Philippe Coutinho, og spissen bidro til å holde trykket oppe etter et innlegg fra Javi Manquillo. Resten av jobben gjorde Sterling og Sturridge med bravur.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:Det er slutt på Anfield! Liverpool tar tre poeng i seriepremieren!

Icon
90:Liverpool ser ut til å spille av trykket fra Southampton.

Icon
90:Gerrard og Allen vinner hver sin duell, så Liverpool kan holde litt i ballen.

Icon
90:Gjestene har ballen på Liverpools halvdel.

Icon
90:Liverpool må holde ut i fire tilleggsminutter.

Icon
88:Southampton får en vanvittig dobbeltsjanse til å utligne! Gjestene legger press på Liverpool og vinner et par dueller i hjemmelagets boks. Ballen faller ned til Schneiderlin, som hamrer den i undersiden av tverrliggeren og ned på streken igjen. Kula spretter ut i feltet, og innbytter Long kan heade returen i åpent bur. Utrolig nok setter spissen ballen utenfor - og Liverpool slipper med skrekken!

Icon
86:Ward-Prowse klinker til på volley fra spiss vinkel, men Mignolet holder ballen.

Icon
84:God stemning blant Liverpool-supporterne nå.

Icon
82: S. Davis bytter med Isgrove for bortelaget.

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
79:Så kommer den, og det eksploderer på Anfield! Liverpool holder trykket oppe etter et innlegg fra Manquillo, og Sterling header ballen ned til Sturridge. Fra kloss hold bare styrer spissen kula i hjørnet bak en sjanseløs Forster, og Liverpool er tilbake i føringen!

Icon
79:Nå er det Liverpool som jakter scoring her.

Icon
78: S. Davis får gult kort for å holde Allen.

Icon
77:Lambert er nære ved å komme til avslutning umiddelbart, men bortelaget klarerer.

Icon
76:Philippe Coutinho bytter med Rickie Lambert.

Icon
76:Henderson fyrer av fra omkring 20 meter - til side for mål.

Icon
74: Tadic bytter med Long for Southampton.

Icon
71:Liverpool setter opp et glimrende angrep, men Sturridge vinkes korrekt av for offside. Uansett redder Southampton-keeper Forster avslutningen fra Coutinho.

Icon
68:Enorm sjanse for Southampton! De blå og gule trer seg vakkert igjennom Liverpool-forsvaret, og plutselig er Clyne alene med keeper Mignolet - tror han. Skrtel kaster seg nemlig inn og blokkerer i tolvte time, og hjemmelaget får til slutt ballen unna.

Icon
67:Ward-Prowse vender opp og skyter fra 20 meter, men rett i Skrtel.

Icon
65: Schneiderlin klipper ned Coutinho.

Icon
63:Lucas Leiva bytter med Joe Allen.

Icon
63:Større sjanser kan du knapt få, Davis! Pellé vinner en duell og sender ballen videre til Ward-Prowse. Han er smart og ruller den ut til Davis, som står helt alene på 11-12 meter. Nordiren skal bare trille inn 2-1-målet til gjestene, men han treffer altfor dårlig, og Mignolet får en enkel jobb med å redde.

Icon
61:Coutinho går i bakken i Southamptons 16-meter. Dommer Clattenburg vinker ham opp igjen.

Icon
59:Ward-Prowse svinger inn nok en kremcorner. Mignolet er ute og svømmer i feltet, men belgieren får en liten touch på ballen. Det er nok til at ingen i blått klarer å styre den i mål.

Icon
58:Southampton kjører kampen nå.

Icon
56:For en scoring av Southampton! Clyne spiller til Tadic på strek. Han varter opp med et utsøkt hælspark og sender igjennom samme Clyne, som har tatt løpet inn i 16-meteren. Fra spiss vinkel hamrer han kula utagbart opp i krysset bak Mignolet i Liverpool-målet!

Icon
54:Sterling skyter et par meter over fra distanse.

Icon
50:Manquillo setter inn en flott sklitakling og stanser Tadic på vei inn i Liverpools 16-meter. Det er gjestene som har åpnet denne omgangen best.

Hendelses bilde
Icon
49:Skrtel rydder unna et innlegg fra Tadic.

Icon
46:Southampton ruller i gang de siste 45 minuttene.

Pausereferat

Liverpool leder 1-0 til pause i seriepremieren mot Southampton. Raheem Sterling scoret omgangens eneste mål da han forvaltet Jordan Hendersons vidunderlig gjennombruddspasning på ypperste vis.

De røde var best og hadde ballen klart mest frem til scoringen, men Southampton hevet seg etter at Liverpool gikk opp i føringen. Laget fra sørkysten fikk mer kontakt med ballen, og det var også gjestene som skapte de farligste mulighetene mot slutten av omgangen.

Det har uansett vært en relativt sjansefattig omgang på Anfield. Liverpool fikk omgangens største mulighet, som Sterling omsatte i mål, men ellers har det vært få klare målsjanser i kampen. Southamptons muligheter har kommet på dødballer og langskudd. Simon Mignolet i Liverpool-målet har stort sett hatt god kontroll, men belgieren glapp ved én anledning. Da slapp han med skrekken.

Første omgang

Icon
45:Der er det pause på Anfield.

Icon
45:Sterling klinker til fra omtrent 20 meter. Unggutten får skikkelig klem på skuddet, og Forster i Southampton-målet må gi retur. Coutinho jager den, men brasilianeren vinkes av for offside.

Icon
45:Schneiderlin legger kula til rette og avslutter fra snaut 20 meter. Skuddet er godt, men Mignolet henter frem en flott redning når han slår ballen over tverrliggeren og til hjørnespark. Corneren tar Liverpool-målvakten selv hånd om. Southampton har hevet seg etter vertenes ledermål.

Icon
45:To minutter er lagt til.

Icon
44:Liverpool triller ball på egen halvdel.

Icon
40:Mignolet er nede og redder Ward-Prowse' ambisiøse langskudd fra nesten 30 meter.

Icon
38:Fint initiativ av Manquillo, som kommer til innlegg etter en deilig crosspasning fra Lovren. Southampton-forsvaret får imidlertid ryddet unna.

Icon
37:Lovren dominerer luftrommet i egen boks. Stopperen har levert en god debut så langt.

Icon
35:Ward-Prowse pisker det påfølgende frisparket inn mot bakre stolpe. Ballen tas av vinden og har retning vinkelen, men Mignolet i Liverpool-målet reagerer raskt nok og får dyttet ballen til corner.

Icon
34:Manquillo er for sent inne og sparker ned Tadic.

Icon
30:Wanyama får seg en smell i hodet etter en duell med Johnson i Liverpool-boksen, men kenyaneren er tilbake på beina igjen og kan fortsette matchen.

Icon
27:Pellé er hardt presset når han avslutter høyt over på volley fra skrått hold etter flott forarbeid av Schneiderlin. Southampton er ikke ufarlige når de først kommer fremover.

Icon
26:Det er god stemning blant hjemmefansen nå.

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
23:Liverpool går rett i angrep og scorer! Jordan Henderson slår en perfekt bakromspasning mot Raheem Sterling, som alene med Southampton-keeper Forster triller ballen iskaldt i hjørnet med sin første berøring. Herlig scoring av hjemmelaget - og hvilken pasning av Henderson!

Icon
22:Mignolet er ute og plukker blåbær med keeperhansker på et hjørnespark fra Ward-Prowse. Det er nødt til å mislykkes, og belgieren taper duellen med Pellé. Heldigvis for hjemmelaget forstyrrer han spissen nok til at Southampton ikke får avsluttet. Til slutt havner også ballen i Mignolets hender.

Icon
21:Coutinho slår en utsøkt stikker til Sterling, som får avsluttet i steget fra spiss vinkel. Skuddet går imidlertid rett i fanget til Forster i Southampton-målet.

Icon
17:Manquillo har fått hard medfart av Southampton-back Bertrand i to dueller allerede. Spørs om ikke venstrebacken til gjestene snart lukter på kampens første gule kort.

Icon
14:Dommer Clatenburg snyter Liverpool for et soleklart frispark på 16 meter og 11 centimeter når Yoshida hekter Sturridge. Snodig avgjørelse av kamplederen, det der.

Icon
13:Liverpool har ballen mest, mens Southampton ser giftige ut på overganger.

Icon
10:Gerrard svinger inn et hjørnespark som finner hodet til Skrtel på første stolpe, men slovaken styrer headingen rett på Southampton-keeper Forster.

Icon
5:Hjemmelaget har åpnet kampen best. Rødtrøyenes nye midtstopper Dejan Lovren får for øvrig pipekonsert av Southampton-fansen hver gang han rører ballen.

Icon
1:Liverpool med avspark i sesongens første ligakamp.

Hendelses bilde

Prematch

De røde sparker i gang Premier League-sesongen på Anfield mot Southampton.

Dejan Lovren får sin offisielle Liverpool-debut mot gamleklubben, mens Rickie Lambert starter på benken.

Emre Can er også plassert på benken fra start, og derfor kommer Lucas inn i laget. Ellers stiller Brendan Rodgers med det samme laget som slo Borussia Dortmund for ei uke siden.

Det betyr at Javier Manquillo, klubbens nyeste høyreback, også debuterer for Merseyside-laget i ettermiddag.

I tillegg til Can og Lambert sitter Brad Jones, Kolo Touré, Mamadou Sakho, Jordon Ibe, Joe Allen på benken i dag.

Daniel Sturridge spiller sin 50. kamp for Liverpool i dag.

Alberto Moreno, som ble klar for Liverpool i går, er utilgjengelig på grunn av at han ikke ble registrert i tide til premieren. Lazar Markovic, Adam Lallana, Jon Flanagan og Daniel Agger er ute med skader.

Gjestene må klare seg uten storscorer Jay Rodriguez, som fortsatt ikke er tilbake etter kneskaden han pådro seg i forrige sesong.

Spillerbørs

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 7Gjør en matchvinnende redning da han får slått et skudd i tverrliggeren mot slutten. Belgieren, med mange gode redninger, gjør en totalt sett god kamp, men virker ofte litt klønete i feltet og bruker forholdsvis lang tid ballen i beina. Bortimot sjanseløs på baklengsmålet.
Manquillo 6Litt urutinert i posisjoneringene, men gjør en ellers god debut av spanjolen. Får et billig kort i 1. omgang som kanskje hemmer ham noe utover i kampen. Sliter litt mot Tadic på kanten. Mangler litt på det offensive.
Skrtel 7Starter veldig bra og virker nådeløs i samtlige dueller, men i 2. omgang taper han noen viktige dueller som fører til store sjanser imot. Har noen svært viktige blokkeringer.
Lovren 7Solid debut på stopperplassen! Han er bestemt, sikker med ballen og kompromissløs i duellspillet. Blir kanskje litt tam i oppspillet til Southamptons utlikning og har noen pasningsfeil.
Johnson 4Ikke like god som i generalprøven. Mange snodige avgjørelser fra dagens venstreback. I tillegg til noen elendige skudd, som alle havner på tribunen, varter han opp med pasnings- og posisjoneringsvalg som forbauser. Redder dog seg selv med styrke og rå kraft enkelte ganger.
Gerrard 6Åpner kampen med flere glimrende pasninger med stor G, men kapteinen faller litt igjennom når Southampton trapper opp spillet etter pause. God og rolig med ballen. En grei kamp, men ikke mer.
Leiva 4Spiller en greit kamp helt til de røde tar ledelsen i 1. omgang. Deretter virker han sløv og ukonsentrert. Er stadig på etterskudd og virker taklingssvak etter pause. Følger ikke løpet til Clyne på utlikningen, og byttes ut i det 63. minutt.
Henderson 7Ypperlig målgivende på 1–0. Løper som vanlig veldig mye og er en viktig brikke begge. Han har spilt bedre kamper, men Henderson er blant banens beste i dag – også.
Coutinho 5Det var en av de dagene der lite stemte for Liverpools trollmann. Pasningene og de klassiske fintene sitter ikke som de skal. Tas av banen med et kvarter igjen på klokka.
Sterling Liverpools beste7Tenåringen scoret kampens første mål og var en konstant trussel mot Southampton-forsvaret, som må ty til ulovlige midler for å stoppe ham. Likevel ikke fullt så god som han er i stand til å være, men scoring og målgivende gir ham bestemannsprisen.
Sturridge 6Virker litt utilpass i begynnelsen, men skremmer bortelagets bakre rekke stadig vekk. Veldig interessert i å angripe og løper ofte i bakrom. Mer usynlig mot tampen av 1. omgang og lenge borte i 2. omgang, men dukker opp og blir matchvinner.
Allen 0Gjør en god jobb i rydde- og løpeguttrollen, men får ikke til mye produktivt fremover på banen. Uansett et steg opp for de røde etter innhoppet.
Lambert 0Debuterer med et kvarter igjen. Gjør et innhopp som bidrar til å presse Southampton hardt, og Liverpool scoret seiersmålet like etterpå. Blir borte på tampen.