Buckley(79)
Bridcutt(60)
Vergini(41)

Skrevet av Marius Rabben

Det tok seg opp etter en dårlig og kjedelig første omgang, men Liverpool kom aldri til de store målsjansene. Sunderland var farlig frempå noen ganger, særlig ved Connor Wickham, men det endte uten scoringer på Anfield i ettermiddag. Dermed står de helrøde med 21 poeng etter 15 ligarunder denne sesongen.

90:Slutt.

90:Henderson får tak i ballen ute ved cornerflagget, men innlegget går rett i klypene til Pantilimon.

90:Moreno snytes for et hjørnespark.

90:Det legges til tre minutter.

90:Moreno pumper ballen inn i feltet fra midtbanen. Gerrard vinner den første duellen, men ingen røde får avsluttet. Tiden begynner å bli veldig knapp nå!

88:Gerrard slår en feilpasning, og Wickham får sjansen. Kapteinen løper ham imidlertid opp igjen, og Liverpool fortsetter å holde på ballen.

87:Lambert header igjen ned, og denne gangen får Markovic ballen på seks-syv meter. Han prøver å avslutte, men det står en flokk med Sunderland-spillere i veien.

84:Jordan Henderson får ballen servert på seksten meter, men banker den langt opp på The Kop.

83:Sterling går og går, og han ramler etter hvert innenfor straffefeltet. Anfield roper på straffe, men Neil Swarbrick vinker spillet videre.

82:Johnson slår et godt innlegg, men gjestene får ballen så vidt unna.

81:Mignolet må ut i full strekk når Gomez plutselig klinker til fra 25 meter. God redning.

80:Steven Gerrard slår frisparket inn i boksen. Ballen går rett til Sunderlands målvakt.

79:Moreno bryter, felles og får frispark. Innbytter Buckley får gult kort.

79:Adam Johnson bytter med Buckley.

78:Philippe Coutinho bytter med Lazar Markovic.

77:Philippe Coutinho skyter hardt, men rett på keeper etter et utrolig Sterling-raid fra egen halvdel.

77:Johnson sikter på Lambert, og legger inn. Det blir for kort.

75:Liverpool er klart best for øyeblikket. Likevel uteblir de store sjansene, for Sunderland pakker straffefeltet godt inn.

73:Gerrard legger inn, og Lambert header ned til Philippe Coutinho like utenfor sekstenmeteren. Han klinker til, og skuddet er beinhardt, men Sunderland blokkerer.

70: Larsson bytter med Cattermole.

70: Altidore bytter med Alvarez.

69:Gerrard skrur ballen inn. Pantilimon glipper ballen, men får et billig frispark.

69:Gerrard får frispark ute ved sidelinjen i sin første involvering.

67:Adam Lallana bytter med Steven Gerrard.

67:Liverpool styrer spillet på Sunderlands halvdel nå, men gjestene forsvarer seg bra.

63:Sterling triller ballen ut til Lucas Leiva, som skyter på direkten fra 25 meters hold. Ballen har god retning, men keeperen redder enkelt.

62:Sterling prøver å tråkle seg forbi to Sunderland-forsvarere i boksen, men ender opp med å få frispark imot.

61:Jordan Henderson tar frisparket. Ballen havner på The Kop.

60:Liverpool får frispark like utenfor boksen, dog noe ut mot venstre, etter at Bridcutt feller Sterling. Sunderland-spilleren får gult kort.

57:Sterling rykker seg innover i banen, forbi et par menn, og skyter. Ballen går himmelhøyt over.

55:Hjørnesparket slås kort. Gomez får til slutt ballen i skuddposisjon, men avslutningen går over.

55:Ny sjanse til Wickham, som får kontroll på ballen og skyter hardt. Kula går via Johnson og ut til corner.

53: Wickham skyter like utenfor på hel volley.

53:Frispark til Sunderland. Larsson lemper ballen inn, O'Shea vinner den første duellen, men Skrtel får en fot på ballen før en avslutning.

51:Lucas Leiva er for sen i en takling. Gult kort.

50:Sterling prøver å spille igjennom til Lallana, men pasningen sitter ikke.

48:Mignolet plukker innlegget fra hjørneflagget.

47:Lucas etterlater seg stort rom på midten, og Gomez forsøker seg. Han skyter via en rød spiller til corner.

46:Sunderland klarerer enkelt etter hjørnesparket.

46:Coutinho skyter via foten til Bridcutt. Corner til hjemmelaget.

46:Lambert og Coutinho sparker i gang den andre omgangen.

Dette har ikke vært en særlig god omgang av Liverpool. Gjestene har fått lov til å trille ballen på de rødes halvdel i lang tid, og fremover har ikke ting stemt. Laget kom riktignok noe bedre med utover i omgangen, men det skapes knapt målsjanser – fra noen av lagene. Omgangen minner om de første 45 minuttene mot Stoke forrige helg. Det har vært lite underholdende, Sunderland har hatt ballen mest og slått flest pasninger, og det er lite å smile av så langt.

45:Pause.

45:Sunderland får et hjørnespark på overtid. Larsson legger inn, og Brown får hodet på ballen. Avslutningen går over.

45:Ett minutt legges til.

44:Liverpool har ballen, men er veldig stasjonære. De venter på en mulighet til å tre igjennom.

41: Vergini får gult kort etter å ha holdt Sterling fast.

40:Flott spill av Liverpool gir Moreno god plass på venstresiden. Innlegget hans går helt over på bakre, men der er ingen Liverpool-spillere.

37:Altidore slår tunnel på Toure, men Skrtel rydder opp som sikring.

36:Bra Sterling-innlegg mot Lambert, som header flott ned, men ingen ingen ikledd rød trøye står riktig plassert.

34:Lallana legger inn. Ballen når ikke frem til Lambert, og Sunderland klarerer.

32:Alberto Moreno tar en pustepause og får rask behandling etter en vond landing. Spanjolen er på beina igjen etter et halvt minutt.

31:Lucas slår lavt inn mot Henderson etter et hjørnespark, men en Sunderland-forsvarer blokkerer i skuddøyeblikket.

25:Philippe Coutinho utfordrer Vergini på kanten av sekstenmeteren. Brassen rykker innover i banen og skyter fort. Skuddet er imidlertid ikke særlig hardt, og Pantilimon redder uten problemer.

23:Lallana får ballen på høyrekanten. Han avventer litt, men vender seg plutselig ned mot dødlinja og legger inn med venstrefoten. Rickie Lambert kommer høyest i boksen. Han header ballen like utenfor.

22:Adam Johnson lager corner til hjemmelaget, men den ender i ingenting. Vergini header ballen vekk.

21:Coutinho er i ferd med å lage et farlig angrep, men blåses av fordi han holder i Bridcutt.

19:Ingen god åpning av Liverpool i dag. Sunderland har ballen mest, og spillet foregår for det meste på vertenes halvdel.

18:Lucas spiller kort til Sterling, og 19-åringen sentrer tilbake. Lucas legger dårlig inn. Sunderland klarerer enkelt.

17:Et Moreno-innlegg blokkeres til hjørnespark for Liverpool.

16:Larsson slår en kort corner, og Johnson kommer opp i press. Etter hvert spilles ballen ut til Gomez, men skuddforsøket hans havner på The Kop.

15:Skrtel gir vekk et gratis hjørnespark.

13:Sunderland har vært best de siste minuttene.

12:Henderson legger inn mot Lambert, men Vergini har kontroll.

10:Bra spill av Sunderland, som kommer seg helt opp til sekstenmeteren. Gomez slår imidlertid et svakt innlegg fra venstre, og Liverpool får innkast på motsatt side.

9:Sunderland bruker god tid med ballen når de først får den.

7:Mye spill på midtbanen. Liverpool styrer.

5:Johnson får ballen på løp langs høyresiden. Han skjærer inn og legger opp til veggspill med Lallana i feltet, men pasningen tilbake fra sistnevnte er upresis. Femmeter til bortelaget.

2:Lang ball fra Larsson mot Wickham. Spissen ramler når Skrtel kommer inn i duellen innenfor Liverpool-boksen, og Sunderland roper på straffe. Dommmeren vinker spillet upåvirket videre.

2:Frispark til Adam Lallana på Sunderlands halvdel. Rødtrøyene tar det fort og kort.

1:Kampen er i gang på Anfield! Bortelaget starter med ballen, og Liverpool spiller med The Kop i ryggen i den første omgangen.

0:Spillerne har kommet ut på banen. «You'll Never Walk Alone» er gjennomført.

Liverpool er vertskap for Sunderland, noe som betyr gjensyn med gamle lagkamerater for Simon Mignolet, Jordan Henderson og Fabio Borini. Sistnevnte var som kjent utlånt til The Black Cats forrige sesong.

Brendan Rodgers har valgt å hvile Steven Gerrard igjen, og Alberto Moreno og Philippe Coutinho er tilbake i startelleveren i forhold til mannskapet som startet mot Leicester i midtuken. Javeri Manquillo er den andre som har måttet vike, og han er ikke engang på benken. Jordan Henderson er Liverpools kaptein.

Gus Poyet har gjort hele fem endringer i sin startellever etter 4-1 tapet for Manchester City i midtuken. Jozy Altidore er foretrukket foran Steven Fletcher i angrepsrekka. Og som annonsert på forhånd er Wes Brown og Adam Johnson tilbake etter skader. Liam Bridcutt og Jordi Gomez er foretrukket på midtbanen foran Lee Cattermole og Jack Rodwell.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 6Var fullstendig arbeidsledig i første omgang, og ble ikke satt på noen reelle prøver før Jordi Gomez forsøkte seg med et langskudd ti minutter før slutt. Det slo han greit til corner.
Johnson 5Ble liggende på feil side av mannen han markerte et par ganger, noe som skapte farlige situasjoner på hans side. Prøvde å bidra offensivt, men klarte ikke få noe sluttprodukt ut av det.
Skrtel 6Gikk som vanlig i krigen, og leverte godt sikringsspill ved et par anledninger. Lager en veldig unødig corner etter et kvarters spill.
Toure 6Spiller på det sikre, og klarer seg greit, også i situasjoner der man fryktet at han skulle bli utfordret på farten.
Moreno 6Er veldig aktiv offensivt i denne kampen, og gjør også en grei kamp defensivt. Kommer på overlap en rekke ganger, og jobber iherdig.
Leiva 6Er ryddegutt foran forsvarsrekka, og klarer den jobben bra. Pådrar seg et gult kort når han er sent inne i en takling fem minutter ut i annen omgang. Får en strålende skuddmulighet etter drøye timen, men Pantilimon har ingen problemer med å redde det lave skuddet.
Henderson 5Jobber og jobber, uten at han klarer å sette en kapteins preg på denne kampen. Sender avgårde et usedvanlig dårlig frispark fra god posisjon, og har også et skuddforsøk som ender langt oppe på tribunen.
Lallana 5I likhet med Henderson er det ikke innsatsen det scorter på, men er ikke venn med ballen i dag. Best illustrert når han blir nydelig frispilt av nevnte Henderson inne i feltet i andre omgang, og nøler og mister ballen når han burde ha avsluttet.
Coutinho 6Har et skuddforsøk etter 25 minutters spill som Pantilimon er nede og redder ved stolperoten. Forsøker hele tiden å få til kombinasjoner med Sterling, uten at han lykkes spesielt bra. Får pluss for at han hele tiden forsøker å være kreativ. Vi noterte også et skuddforsøk over når drøye timen var spilt.
Sterling Liverpools beste7Tas hardt en rekke ganger uten å få særlig igjen for det av dommer Swarbrick. Er Liverpools største offensive trussel, og er også hjernen bak Liverpools beste angrep i kampen. Ville ha straffe sju minutter før slutt, men fikk det ikke. Er den som skaper mest trøbbel for gjestene, og vi gir hans bestemannsprisen for det.
Lambert 5Får Liverpools første sjanse, men header utenfor ved bakre stolpe på Lallanas innlegg midtveis i første omgang. Hadde et par fine tilbakeheadinger i feltet i andre omgang, som ga vertene brukbare muligheter, men blir totalt sett for tung og treg, og kommer til for få målsjanser til å være spydspiss.
Gerrard 0Erstatter Lallana med drøye tjue minutter igjen å spille. Åpner med en meget flott tversoverpasning til Coutinho. Slår et frispark i god posisjon rett i armene på Pantilimon. Har ro med ballen, og bidrar med mer driv fremover for de røde. Slår en forferdelig feilpasning til Wickham i sluttminuttene, og er heldig som ikke blir straffet for det.
Markovic 0Kommer inn for Coutinho tolv minutter før slutt, og er involvert når Liverpool får et par halvsjanser inne i feltet. Får ikke stokket beina når Lambert header ned til ham på den ene situasjonen.