Dembele(63)
Eriksen(27)
Mason(24)

Skrevet av Tor Sandø

En fantastisk fotballkamp fikk en fantastisk avslutning da Mario Balotelli åpnet målkontoen i Premier League. Innbyttr Lallana spilte fram innbyttter Balotelli og sendte Liverpool til himmels. Tottenham ga Liverpool knallhard kamp og fikk nettkjenning ved Dembele og Kane, men det holdt ikke mot et hjemmelag som i perioder vartet opp med meget god fotball. Liverpool begynte best da Markovic ga hjemmelaget ledelsen. Kane utliknet drøyt ti minutter etter. Men Liverpool ville ha poengene i denne meget viktige kampen. Gerrard scoret fra straffemerket åtte minutter ut i finaleomgangen. Men formlaget Tottenham ville ikke gi seg og åtte minutter etter det igjen scoret Dembele et mål som Liverpools spillere og fans ville ha annullert for offside. Men denne sekspoengkampen ville Liverpool ha alle poengene og et bedre drama kunne ikke en gang Shakespeare ha skrevet, da det var Super-Mario Balotelli som var sist på ballen alene med Tottenhams keeper. Fortjent trepoenger i en meget god kamp, der tempoet var meget høyt gjennom hele kampen. Fantastisk god reklame for Premier League-fotball.

90:Dier er skadet og får behandling etter at alle spillerne er på vei i garderoben.

90:Dowd blåser av til stor jubel fra de røde.

90:Kjemper hardt for poengene nå.

90:Coutinho og Walker i løpsduell. Ender med frispark til Spurs.

90:Halvt minutt igjen av overtiden.

90:Kane får gult kort etter å ha slengt med leppa mot Sakho.

90:Sakho er skadet.

90:You`ll Never Walk Alone runger høyt over Anfield.

90:Balotelli presser Lloris.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:Balotelli tar frispark.

90:Henderson går i bakken. Frispark.

89:Can fører opp. Har Coutinho på venstre og Balotelli på høyre. Tyskeren sleiver på et skudd.

88:Paulinho får gult kort etter å ha tatt Lallana.

88:Kjemper hardt for poengene Liverpool nå.

87:Coutinho og Lamela i duell. Frispark til sistnevnte.

87:Kjempestemning fra hjemmepublikummet.

86:Strålende angrep på ledermålet der Balotelli sender Liverpool til himmels fra kort hold.

85:Dembele bytter med Soldado.

83:3-2! Balotelli scorer etter innlegg fra Lallana. Italienerens første mål i Premier League.

82:Liverpool sliter med å fylle på. Mister ballen litt for lett.

82:Dembele handser. Frispark.

80:Eriksen bytter med Chadli.

80:Kane skyter. Ballen går sju-åtte meter utenfor.

79:Henderson tar corner. Igjen en Tottenham-spiller som får hodet på ballen.

79:Markovic bytter med Lallana.

78:En lang og høy og befriende ball fra Sakho.

77:Lamela mot Eriksen. Ballen er for lang.

77:Walker er i spill igjen.

76:Walker sitter på gresset og får behandling.

75:Walker er skadet. Tar seg til hodet etter duellen med Can.

75:Henderson tar frispark fra venstre. Tottenham er igjen først på ballen.

74:Stående ovasjoner for Sturridge som starter sin første kamp siden august for Liverpool.

74:Sturridge bytter med Balotelli.

73:Walker får gult kort etter hardhendt behandling av Can. Sparker han faktisk i hodet. Walker har også vondt.

73:Eriksen og Dembele forsøker å komme gjennom Liverpool-forsvaret. For trangt.

72:Coutinho forsøker å ta ballen fra Walker. Frispark. Bare Dowd ved hvorfor.

71:Can forsøker å finne Moreno. Ballbanen brytes.

70:Moreno med et godt og hardt skudd mot Lloris. Franskmannen er nede og redder.

69:Coutinho tar frispark for Liverpool. Tottenham får klarert.

69:Mason bytter med Paulinho.

69:Kane tar Moreno hardt. Frispark.

68:Lovren tar plass bak. Can går opp på midten.

68:Gerrard bytter med Lovren.

67:Sturrdige blir tatt av Dier. Tottenham-spilleren er såvidt først på ballen.

65:Igjen bølger spillet fram og tilbake. Men tempoet er fortsatt høyt.

64:Gerrard tar frispark fra midt på Spurs`banehalvdel. Londonerne får klarert.

63:Dembele får gult kort etter takling av Moreno.

62:Eriksen tar corner. Liverpool får klarert.

61:2-2! Dembele scorer etter innlegg fra Kane. Frispark fra Eriksen. Kane står i offside og får etterhvert ballen og legger inn til Dembele som toucher ballen med brystet. Scorer fra kort hold. Liverpool vil ha offside. Dowd godkjenner målet.

60:Gerrard får gult kort. Han er først på ballen, men Dowd belønner ham med gult kort.

60:Can er god mot Eriksen. Takler da dansken er på vei forbi.

59:Markovic fører opp. Overmakten fra fire-fem Tottenham-spillere blir for stor.

58:Eriksen løfter inn. Mignolet er med på notene.

57:Lamela tar corner. Hardt inn. Can først på ballen.

57:Lamela fører opp, spiller til Dembele og videre til Kane. Skrtel står fram og viser muskler.

56:Tottenham forsøker å slå tilbake, men lykkes ikke. Godt og aggressivt forsvarsspill fra de røde.

55:Eriksen tar corner. For kort denne gang.

55:Lamela skyter. Kjemperedning fra Mignolet.

53:2-1! Gerrard scorer på straffespark. Kapteinen sender ballen oppe til venstre. Lloris er etter den, men når ikke ballen.

52:Sturridge går i gresset i duellen med Rose. Assistentdommeren vinker og Dowd blåser. Straffespark til Liverpool. Soleklart.

52:Coutinho tar corner. Dier vinner duell med Skrtel.

51:Ibe utfordrer tre Tottenham-spillere. Veldig liten bevegelse fra 19-åringens lagkamerater.

50:Kane spilles fram. Han får snudd seg og skutt rett i Skrtel, som har sett faren.

50:Første fem minuttene har det vært flere feilpasninger i hele første omgang tilsammen.

49:Feil kast er ikke ofte man ser i Premier League. Walker var synderen.

49:Bentaleb fører opp. Ingen går på han, før 16-meterstreken. Men etterhvert bryter Liverpool.

48:Litt rotete åpning for begge lag så langt.

46:Rose vil ha corner i duell med Ibe. Men Dowd peker på femmetersstreken.

46:Tottenham har avspark og angriper mot The Kop.

Høyt tempo og tidvis god fotball i første omgang på Anfield. Liverpool begynte best da Markovic scoret etter knappe kvarteret, da han skjøt fra 16 meter til venstre for Lloris. Franskmannen var borti ballen, men den gikk heldigvis inn i hjørnet. Tottenham slo tilbake da Kane scoret alene med Mignolet etter at Sakho skled. Tottenham har møtt Liverpool høyt og har vært flinke til å vri spillet og bruke hele banen. Liverpool har hatt sine sjanser utover målet, blant annet et hælspark i stanga fra Sturridge. Daniel mangler matchtrening, men har kommet seg til flere brukbare muligheter, flere ganger på feil i Tottenhams forsvar. Markovic og ikke minst Ibe har vært positive og har utfordret borteforsvaret ved flere anledninger. Tottenham ville ha straffespark da Kane ble tatt av Mignolet, men heldigvis lot Dowd fløyta være.

45:Dramatisk avslutning på første omgang.

45:Sturridge hælsparker i stolpen fra kort hold etter et glimrende innlegg fra Ibe.

45:Sakho får gult kort. Han havner i trøbbel mot Dembele og tar han.

45:Det er lagt til to minutter.

45:Sturridge får en lang løpeball mot seg. Dier er raskere.

44:Alt for lang ball fra Coutinho til Ibe.

44:Sturridge fører opp. Blir taklet av Kane av alle.

43:Gerrard tar frispark. Ballen løftes innenfor 16-meteren. Vertonghen bryter.

43:Dembele er litt for hardhendt. Dowd dømmer frispark.

42:Markovic har løpt mye denne førsteomgangen. Denne gangen bryter han en lang ball fra Rose.

42:Coutinho går litt for lenge. Lamela bryter.

41:Kane tres igjennom. Mignolet ruser ut og redder. Assistentdommeren er oppe med flagget.

40:Skrtel får gult kort etter å ha vært sein mot Kane. Reprisen viser at slovaken knapt er bort i han.

40:Nytt forsøk på å tre gjennom til Sturridge. Vertonghen er først på ballen.

39:Glimrende crosser fra Can til Moreno. Gerrard-klasse over den.

38:Ibe skyter. Skuddet er hardt, men ballen går rett på Lloris.

38:Tottenham er flinke til å vri spillet og bruke hele gressmatta. Gir utfordringer til Liverpools forsvar.

37:Kald kveld på Merseyside. Blåfrosne på Tottenhams benk.

37:Dier forsøker å spille Kane igjennom. Sakho bryter.

36:Gerrard med en lang crosser mot Ibe. Ballen når ikke unggutten.

35:Coutinho får et oppspill midt på banen, men Lamela er først på ballen.

34:Can forsøker å tre Ibe igjennom. En Spurs-forsvarer er først på ballen.

33:Bra tempo i kampen nå.

32:Markovic misser på en dårlig berøring.

32:Coutinho forsøker å finne Sturridge. Dårlig adresse.

32:Ibe har vært positiv. Han trikser rundt, men mister etterhvert ballen.

31:Coutinho tar corner. Ballen går etterhvert bakover på banen.

30:Sturridge fører opp. Dier gir til corner.

30:Henderson og Coutinho får skutt, men begge skyter i hver sin Spurs-forsvarer.

29:Liverpool har kontrollen, men ballen går til Henderson, som ikke har alternativ. Tottenham bryter.

29:Rose dytter Sturridge. Frispark.

29:Dembele skyter. i Skrtel.

28:Sturridge skyter. Høyt over.

27:Eriksen får gult kort etter holding av Ibe.

26:1-1! Kane scorer etter innlegg fra Lamela. Sakho sklir og Kane gjør ingen feil alene med Mignolet. Ballen går mellom beina på belgieren.

26:Dier og Sturridge er i duell. Ser ut som et slag.

25:Ibe passerer to Tottenham-spillere og spiller fri Sturridge. Men Daniel fullfører ikke løpet.

25:Spurs ligger litt lavere nå.

24:Mason får gult kort for å ha taklet Markovic ulovlig.

23:Henderson mister ballen. Kane kommer til en sjanse, men ballen går langt utenfor.

23:Ny feil fra de hvite, men denne gang greier ikke de offensive Liverpool-spillerne å komme seg til målsjanse.

21:Eriksen skyter knallhardt fra 16 meter. Gerrard får ballen i låret fra kort hold.

21:Mer bevegelse i Tottenham nå, men har gjort flere feil, som Sturridge har utnyttet.

20:Sturridge skyter etter at Bentaleb gjorde en feilpasning. Ballen går via Dier, men ingen corner.

19:Eriksen tar corner. Han har en nydelig touch og ballen går i farlig sone. Men Liverpool får klarert.

19:Eriksen tar corner. Kort denne gang. Lamela flikker ballen via en LFC-spiller. Ny corner.

17:Eriksen tar corner. Ballen går etterhvert over sidelinjen til utspark for Liverpool.

17:Eriksen skyter. Ballen går til corner.

15:1-0! Markovic scorer etter innlegg fra Sturridge. Daniel finner Markovic. Serberen tar ballen til venstre og skyter til høyre for Lloris. Franskmannen er borti ballen, men ballen går i nettmaskene.

15:Mason skyter, Mignolet redder.

13:Sturrdge skyter fra kort hold. Kjemperedning fra Lloris.

12:Sakho finner Moreno, som legger inn til Markovic. Serberen skyter høyt over.

11:Ny lang ball fram til Sturridge. Dier header unna.

11:Gerrard tar frispark fra 20 meter. Litt over det ene kryssfestet.

10:Godt spilt av Ibe som utfordrer Rose. Han lurer han først, men Rose takler Ibe. Der burde Rose fått gult.

9:Sturridge skyter. Feilpasning fra de hvite. Sturridge kommer alene med Lloris, men skuddet er litt for løst.

8:Lang ball mot Sturridge. Lloris bryter.

8:Londonerne møter Liverpool høyt.

7:Lamela finner Kane. Han blir tatt av Mignolet, men ingen straffespark. Mulig de røde var heldige der.

6:Spillet har bølget fram og tilbake.

6:Rose kommer til en skuddmulighet for Tottenham. Sleiver. Langt utenfor.

5:Markovic bryter et Spurs-angrep. Gir til Sturridge som serverer en litt for lang ball til Coutinho.

4:Kane på vei opp på venstresiden. Stoppes av Can.

4:Gerrard tar corner. Den er god, men Spurs får klarert.

3:Ibe mot Vertonghen og Rose. Corner.

3:Lamela og Sakho er i duell. Frispark til de røde.

2:Lang ball mot Sturridge. Ballen går inn til Lloris.

2:Kane får ballkontakt og blir møtt av pipekonsert fra Liverpool-publikummet.

1:Liverpool spiller mot The Kop.

1:Liverpool har avspark. Sturridge spiller til Coutinho. Vi er i gang.

0:Martin Skrtel har med seg sønnen Matteo på banen før kampstart.

0:Fantastisk stemning på Anfield denne tirsdagskvelden.

Daniel Sturridge spiller sin første kamp fra start siden august. Unge Jordon Ibe får fornyet tillit, Steven Gerrard flyttes ned i Lucas sitt skadefravær, mens Markovic kommer inn i en antatt mer offensiv rolle.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 7Bommet med timingen da Kane gikk overende ved dødlinjen tidlig, men var ellers god og med en redning i verdensklasse på skuddet fra Lamela.
Can Liverpools beste8Liverpools forsvar fikk begrenset hjelp fra den sentrale midtbanen defensivt og ble ofte utfordret av hurtige og tekniske motstandere, men Emre stod hele tiden støtt. Ble flyttet fram for å gi midtbanen mer energi når de røde skulle jage vinnermålet. En herlig spiller som bare blir bedre og bedre på Anfield og vi kårer ham til Liverpools beste.
Skrtel 8Meget solid kamp av slovaken som vant mange viktige dueller i og ved eget straffefelt.
Sakho 6Sklir to ganger i 1.omgang som bidrar til baklengsmål og dagens klareste gule kort. Har hatt langt bedre dager men spiller seg opp i 2.omgang.
Ibe 8Imponerende kamp av unggutten som gjør fornuftige valg hele tiden og er farlig når han utfordrer framover. Etter et strålende 1.omgang ble han litt borte til tider etter pause, men viste seg fram igjen da han var med på forspillet til seiersgoalen.
Henderson 6Arbeider knallhardt som vanlig, men dette gikk fort og han måtte konsentrere seg mye om å gjøre sine defensive oppgaver best mulig.
Gerrard 6Spiller på rutine og kløkt, men hang ikke alltid med mot de gode offensive midtbanespillerne til Spurs. Det var nok noe overraskende at han ble byttet ut, men trolig et klokt valg av Rodgers som ville ha mer energi sentralt. God straffe.
Moreno 7Stor vilje og energi og kom fram fint flere ganger. Hadde et bra innlegg før pause og en god avslutning etter, selv om sluttproduktet fortsatt har stort forbedringspotensial.
Markovic 7Til tider god før pause hvor han kom i gode posisjoner med fart og smarte løp, og fikk også en viktig scoring selv om han fort kunne hatt et mål til. Falt mer ut av kampen i 2.omgang.
Coutinho 6Var ofte på etterskudd og hadde også flere svake valg, og en lurte på om han var preget av smellen han fikk mot Everton. Holdt imidlertid hele kampen.
Sturridge 7Ikke helt den rasespilleren ennå som scorer over 20 ligamål i sesongen, men var likevel nære flere ganger og også litt «uheldig» som fikk de største sjansene på høyrefoten. Var en trussel selv om rykket vil bli enda bedre med mer matching, og forårsaket straffesparket.
Balotelli 0En mildt sagt overraskende matchvinner. «Utradisjonell» avslutning da han klinker til med strak vrist fra en meter, men inn gikk ballen. Blir han et våpen fra innbytterbenken, enten for eller med Sturridge, framover?
Lallana 0Bidro til å sett litt mer fart i Liverpool mot slutten da kampen sto i fare for å fisle ut, og assisten til 3-2 målet var utmerket. Kort, men positivt innhopp.
Lovren 0Fikk 20 minutter da Can ble flyttet fram og gjorde en grei jobb da Spurs begynte å slå lengre mot slutten av kampen.