Ludogorets - Liverpool

2-2)

26.11.2014 /Champions League /Natsionalen Stadion Vasil Levski, Sofia / Tilskuere: 37 143 / Dommer: Antonio Mateu Lahoz (ESP)

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool så tilsynelatende ut til å skulle kontrollere kampen inn, og Raheem Sterling misbrukte en kjempesjanse til å avgjøre det hele ni minutter før full tid. Så, like før slutt, fikk vertene en corner som ble stusset videre på fremre stolpe. Ved bakre stolpe sto Terziev og headet ballen i mål, og Brendan Rodgers måtte bokføre nok et dødballmål mot sitt lag. I og med at Real Madrid vant 1-0 i Basel får ikke utligningen så alt for stor betydning foran siste gruppespillkamp. Liverpool må uansett slå Basel på Anfield for å gå videre i Champions League.

90:Dommeren blåser for full tid.

90:Paniske tilstander i Liverpool-feltet, men de røde får måket unna.

90:Tre minutter er lagt til.

90:Et skudd går rett i armene på Mignolet.

88: Terziev scorer etter en stuss fra Dyakov på fremste stolpe etter corneren. Header ballen i mål på bakre stolpe.

87:Ludogorets roper på hands og straffe, men får corner, noe som synes å være riktig avgjørelse.

86:Vertene får sitt tiende hjørnespark, når Manquillo header over dødlinja.

83:Skrtel sover litt i forsvaret, men får sammen med Toure ryddet opp.

82:Raheem Sterling bytter med Alberto Moreno.

82:Vertene med skudd utenfor.

81:Raheem Sterling kommer alene med keeper etter å ha blitt elegant spilt fri av Gerrard. Han prøver å sette ballen under keeper, som nærmest setter seg på ballen.

81: Fabio Espinho bytter med Hamza.

78:Gerrard med en stuss på fremste stolpe på corneren. Ballen går i en bulgarer, og de røde roper på hands og straffe. Får det ikke.

77:Sterling tvinger frem Liverpools andre hjørnespark for kvelden.

74:Ludogorets med et nytt langskudd utenfor.

73:Ny corner for vertene.

72:Liverpool på gyngende grunn etter et hjørnespark.

72: Alexandrov bytter med Wanderson.

72:Vertene med et langskudd som går via Joe Allen og til corner.

71:Jordan Henderson med et skuddforsøk fra distanse, som keeper får en hånd på.

71:Lucas Leiva er reddende engel med en god takling inne i eget felt.

69: Dani Abalo bytter med Junior Quixada.

63:Jordan Henderson skyter over for åpent mål etter at en heading fra Lambert har blitt reddet på streken. Men det ble dømt frispark mot Henderson for at han løp inn i keeper.

62:Ludogorets skyter frisparket over nærmeste hjørne.

61:Det dømmes holding mot Henderson like utenfor egen 16-meter.

60:Raheem Sterling må ha behandling etter smellen han fikk da han ble taklet.

58:Ludogorets med et "strømpeskudd" langt utenfor.

57:Sterling takles rett utenfor vertenes 16 meter, men dommer blåser ikke frispark.

55:Sterling vinner et frispark ute ved sidelinja. Gerrards innsvinger går rett i klypene på vertenes keeper.

48:Vertene med et langskudd utenfor.

46:Dani Abalo bommer fullstendig på ballen inne i Liverpools felt, etter et innlegg fra venstre.

46:Ludogorets setter i gang annen omgang.

Ludogorets tok ledelsen like etter at kampuret hadde passert to minutter. Simon Mignolet gjorde en kjempebrøler når han ga en retur på et tilsynelatende enkelt langskudd, og Dani Abalo hadde en lett oppgave med å sette ballen i mål fra kloss hold. Rickie Lambert utlignet etter horribelt forsvarsspill av vertene. Liverpool slo langt i retning Lambert. Ballen ble headet opp i lufta inne i feltet, og når stopperne nølte fikk Lambert en enkel oppgave med å heade inn utligningen. Åtte minutter før pause tok Liverpool ledelsen. Sterling stormet frem langs venstresiden og la et perfekt innlegg som Jordan Henderson satte i mål fra kloss hold. Dette var for øvrig Hendersons andre europacupmål for Liverpool. Begge har kommet på bortebane. Det første kom mot Udinese i desember 2012. Omgangen bød ikke på noe særlig godt spill fra noen av lagene, noe en dårlig gressmatte må ta deler av skylden for.

45:Dommeren blåser av første omgang.

39:Gerrard header unna et hjørnespark.

37:Jordan Henderson scorer etter innlegg fra Raheem Sterling. Liverpool bryter og Sterling legger et perfekt innlegg fra venstre som Henderson kan sette i mål fra kloss hold.

36:Lucas får tilsnakk etter å ha vært oppe med armene i en hodeduell.

33:Frispark fra distanse som får en ekkel sprett. Men Mignolet gir ingen retur denne gangen.

33:Det blåses frispark mot Lucas Leiva for holding i trøya.

30:Manquillo er med frem i angrep. Skuddet går imidlertid rett på keeper.

29:Sterling fører ballen fremover og skyter så himmelhøyt over fra distanse.

25:Liverpool får hjørnespark etter usikkert forsvarsspill av vertene.

25:Mignolet bommer fullstendig når han skal bokse, når frisparket slås inn i feltet. Ny svak inngripen av belgieren.

24:Sterling får frispark mot seg ute ved sidelinja.

22:Dommeren dømmer farefullt spill mot Henderson. Ludogorets med frispark i god posisjon.

21:Allen må gi corner. Vertenes tredje hjørnespark på bare noen minutter. Innsvingeren ender i ny corner fra motsatt side.

20:Kolo Toure er utrolig nær å sette ballen i eget nett, etter et innlegg fra høyre. Ludogorets kjører kampen nå.

19:Liverpool-forsvaret er presset, og Manquillo må gi et nytt hjørnespark.

17:Johnson stopper et innlegg fra høyre. Hjørnespark for vertene.

15:Ludogorets spiller seg inn i Liverpools felt, men Minev skrur ballen et godt stykke utenfor etter at han har vendt opp.

8:Rickie Lambert scorer etter feilpasning inne i feltet. Forferdelig forsvarsspill av vertene, og Lambert får en gratissjanse som han setter i mål.

6:Sterling får et skuddforsøk blokkert.

3: Dani Abalo scorer etter et langskudd fra Marcelinho. Simon Mignolet gir en retur på skuddet, og Dani Abalo kan enkelt sette ballen i mål. Svakt keeperspill!

2:Liverpool med et fint angrep, men en forsvarsspiller får beinet bort ballen når Sterling forsøker å spille Johnson som kommer på overlap.

1:Steven Gerrard og Rickie Lambert setter i gang kampen.

Et Liverpool i poengnød har ikke gitt opp håpet om avansement i Champions League. Da er det en stor fordel om Ludogorets beseires i Sofia i den nest siste gruppespillkampen.

Brendan Rodgers har gjort tre forandringer i startoppstillingen i forhold til mannskapet som tapte 3-1 for Crystal Palace i helgen.

Lucas Leiva og Kolo Toure har kommet inn på laget. De erstatter henholdsvis Adam Lallana og Dejan Lovren.

Visekaptein Jordan Henderson er tilbake på midtbanen etter sykdom, og det betyr at Phillipe Coutinho er henvist til innbytterbenken.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 3Vanskelig å finne noe særlig positivt i kveld. Åpnet kampen med en grusom tabbe som sørget for hjemmeledelse, og sisteskansen kom aldri helt inn i oppgjøret. Ofte usikker i feltet. Virket svært ukomfortabel under press.
Manquillo 5En kamp på det jevne - både fremover og bakover - uten å imponere noe særlig. Ble ofte med i angrep, men det ble sjelden noe ut av det.
Skrtel 6Ryddet unna svært mange baller innenfor egen boks, og selv om de tidvis klareres ut i farlig rom, slet hjemmelaget med å komme til store målsjanser fordi slovaken ofte sto i veien. Best av forsvarerne.
Toure 5Mer rotete enn sin stopperpartner i kveld, men ivorianeren bidro med noen svært gode og viktige taklinger i begge omganger. Noen rare involveringer der han virket skremmende lite orientert.
Johnson 4Virket uinteressert til tider, og han slapp Ludogorets-spillere forbi seg på venstrekanten flere ganger. Noen gode dueller. Svært lite å bidra med fremover.
Leiva 6Bidro med etterlengtet stabilitet på midtbanen. Brassen sto ofte i veien for Ludogorets sentralt i banen, han leste spillet bra, og han hadde flere strålende taklinger. Kom riktignok litt på etterskudd noen ganger. Tynt fremover.
Henderson 6Klar bedring etter en liten formdupp. Ble tildelt en vanskelig rolle på høyresiden, men gjorde sine saker greit. Eminent løp og avslutning på 2-1-målet. Litt mange frispark imot.
Allen 6Ganske anonym opptreden. Spilte på det sikre, slo mange støttepasninger og dekket rom. Brøt en rekke Ludogorets-angrep foran forsvarsrekka.
Gerrard 5Fikk en mye mer offensiv rolle i kveld, og kapteinen gjorde det forholdsvis greit, men det ble tydelig at han manglet fart. Hadde noen gode pasninger, men dødballene var ufarlige.
Sterling Liverpools beste6Liverpools friskeste spiller. Det var langt ifra alt som stemte for tenåringen, men han var de rødes klart største trussel. Fantastisk innlegg på 1-1-scoringen, og han burde scoret selv i 2. omgang.
Lambert 5Spissen nettet sitt andre mål på fire dager da han headet en gratissjanse i mål via stolpen etter åtte minutter. Virket fortsatt ganske tung i steget, men vant omtrent alle luftdueller. Svært nær scoring også etter pause. Ellers ganske tam.
Moreno 0Fikk noen minutter på venstrekanten. Liten tid til å markere seg fremover, men forsvarsarbeidet hans må ta en del av skylda for 2-2-målet.