Man Utd - Liverpool

3-1)

05.08.2014 /Preseason /Sun Life Stadium, Miami / Tilskuere: 51104 / Dommer: Mark Geiger

Skrevet av Arild Skjæveland

Liverpool fikk med seg en fortjent 1-0 ledelse til pause, og startet også veldig bra i den andre omgangen. Raheem Sterling var nær scoring tidlig i omgangen, og med den scoringen ville det nok ha sett annerledes ut. De røde fikk rett og slett ikke punktert kampen, selv om de var det klart førende laget.

Manchester United viste dødelig effektivitet med de to scoringene på to minutter da de snudde kampen, og spikeren i kista kom to minutter før slutt da Liverpool kastet mange fremover.

Erkerivalen vinner Guinness International Champions Cup, men det er ingen grunn til å deppe sett med Liverpool-øyne. Det dreier seg tross alt om pre-season, og disse taktene fra Raheem Sterling og Coutinho gir grunn til optimisme før sesongstarten 17. august. De to ungguttene var til tider strålende, og fortsetter de slik kan det virkelig bli moro på Anfield denne sesongen.

93:Dommeren blåser av - Manchester United vinner Guinness International Champions Cup.

92:Raheem Sterling kommer til innlegg - men sender det over alle og ut til kast.

88:Lingard punkterer kampen. United kontrer med mange mann, etter at Liverpool har hatt mange mann i angrep. Young finner Lingaard som får ballen på 16-meteren og skyter den i mål via stolpen.

86: Rooney får gult kort etter en ettersleng på Raheem Sterling.

84:Henderson og Sterling med hvert sitt gode raid der det ikke så ut til at de skulle få med seg ball. Dessverre ingen gulkledde inne foran boksen til å avslutte.

81:Spillerne på banen ser veldig slitne ut nå.

81:Martin Kelly når nesten frem til avslutning i feltet etter klabb og babb etter Hendersons hjørnespark.

80:Wayne Rooney med et knallhardt tilbakespill som går ut til Liverpool-corner.

79:Kagawa kommer til et godt innlegg fra venstrekanten - men ingen i rød trøye når frem.

79: Herrera bytter med Lingard.

77:Philippe Coutinho bytter med Kristoffer Peterson. Coutinho har vært av banens beste i denne kampen.

77:Jordon Ibe har fått ballen en del etter at han har kommet på banen, og er ikke redd for å utfordre. Det har vært med blandet hell så langt - men han er vertfall uredd.

75:Rooney ligger nede etter en duell med Martin Skrtel og er rasende på Jordon Ibe som ikke spiller ut ballen.

74:Mamadou Sakho bytter med Kolo Toure.

69: Hernandez bytter med Nani.

69: Mata bytter med Kagawa.

67:Liverpool spiller nå med et angrep bestående av Jordon Ibe, Raheem Sterling og Coutinho. Ingen utpreget spiss eller målscorer blant de tre - men nok av fart og teknikk.

65:Ashley Young sender et innlegg over mål, og den treffer ramma bak og spretter ut. Wayne Rooney setter ballen i mål og jubler - men dommeren annulerer korrekt, tilsynelatende etter å ha blitt hjulpet av storskjermene på stadion. Spesiell episode.

63:Rickie Lambert bytter med Jordon Ibe.

63:Steven Gerrard bytter med Lucas Leiva.

63:Joe Allen bytter med Emre Can.

61:Lucas og Jordon Ibe gjør seg klar til å komme inn.

57:Liverpool var inne i en god periode like før scoringene, så det er brutalt at de nå ligger under.

57:United har snudd det. Mata får ballen på 16-meteren og klemmer til. Ballen går inn i nettet via Mamadou Sakho.

55:Flott innlegg fra Hernandez som finner Rooney som har lurt seg inn bak Martin Skrtel på bakre stolpe. Unitedkapteinen setter ballen kontrollert inn via bortre stolpe. En meget god avslutning.

54:Henderson prøver seg på en frekkis - men lobben går over mål. De Gea hadde uansett kontroll.

53:Igjen nesten for Sterling og Coutinho. De linker opp strålende, og skaper problemer for Uniteds bakre treer.

53: Shaw får gult kort. Holder igjen Sterling på midtbanen.

52:Coutinho og Sterling har vært banens desidert beste spillere så langt i natt.

50:Strålende gjennombruddspasning fra Coutinho. Sterling drar seg inn på høyrefoten og får skutt inne i feltet - men Chris Smalling får blokkert til corner. Stor mulighet - like til side for mål.

49:Steven Gerrard stjeler ballen fra Ander Herrera og sender den videre til Rickie Lambert foran mål. Angriperen får ingen kraft i avslutningen, og får heller ikke plassert den slik at den gir De Gea problemer.

47:Brendan Rodgers venter med byttene.

46: Fletcher bytter med Cleverley.

46: Evans bytter med Blackett.

46:Hernandez og Rooney sparker i gang den andre omgangen.

45:Lagene er tilbake på banen. Som før kampen er banen røyklagt, på grunn av et pauseshow i Miami.

Liverpool går i gardeoben med en fortjent 1-0 ledelse. Spesielt Raheem Sterling har vært strålende, og har vært sentral i det meste Liverpool har skapt. Manchester United-stopperne sliter med farten og teknikken til 19-åringen - som var den som ble tatt da Phil Jones laget straffe like før kvarteret var spilt.

Også Coutinho må trekkes frem, og den lille elegante brasilianeren virker pigg. Lambert virker litt isolert med måten de røde spiller fotball på - men så er han kanskje ikke hentet inn for slike kamper, og mer som alternativ når laget stanger mot en forsvarsmur.

Vi forventer en del bytter i den andre omgangen - for dette har vært intenst.

45:Dommeren blåser av uten å legge til tid.

43:Sterling kommer igjen i løpsduell med Phil Jones for n'te gang. Denne gang får han hjelp av Ashley Young. Sterling skjærer innover og fyrer i vei et skudd, men De Gea har ingen problem med å redde forsøket.

41:Martin Kelly tar ballen med seg fremover og fyrer i vei et skudd fra 25 meter - til side for mål.

40:Godt spill av Coutinho og Sterling igjen. Et YouTube-øyeblikk av Coutinho når han stjeler ballen og lurer bort et par mann. Brasilianeren er elegant når det sitter.

35:Manchester United kontrer, og Steven Gerrard må løpe opp Juan Mata etter selv å ha slått innlegget de kontret fra i motsatt ende av banen. Gerrard handser og gir bort et frispark i nøyaktig samme innleggsposisjon på motsatt side. Heller ikke United kommer til avslutning på sitt forsøk.

35:Det er mye Sterling i denne førsteomgangen. Blir tatt av Ashley Young og vinner et frispark i god innleggsposisjon. Steven Gerrards innoverskrudde innlegg blir bokset ut av De Gea.

34:Raheem Sterling går i bakken etter duell med Ander Herrera, men denne gang får han beskjed av dommeren om å komme seg opp.

28:Nytt frispark til Manchester United, denne gang Gerrard i duell med Ashley Young. Dette så mer riktig ut - og United med en god innleggsmulighet som ikke blir utnyttet.

27:Rooney vinner et billig frispark i duell med Steven Gerrard, men får ikke utnyttet dødballen og sender den rett i muren.

24:Flott fotball av Liverpool! Lambert finner Coutinho som lurer bort Evans og skyter fra like utenfor 16-meteren. God redning av de Gea.

20:Sakho timer feil, men United får ikke utnyttet feilen til franskmannen.

16:Liverpool er aggresive i presset og ser bra ut for øyeblikket.

14:Steven Gerrard scorer på straffe. Han setter den til høyre for målvakt via stolpen.

13:Raheem Sterling spilles gjennom av Glen Johnson. Han tupper ballen forbi Phil Jones og blir tatt - straffe til LFC!

10:Raheem Sterling har startet friskt også i denne kampen.

9: Valencia bytter med Shaw. Tidlig bytte for United.

9:Gerrard chipper ballen inn i feltet. Hernandez stusser den bakover og havner hos Jordan Henderson - men midtbanemannen kommer ikke til noen skikkelig avslutning.

8:Raheem Sterling setter fart, spiller vegg og blir hindret av Ander Herrera. Liverpool har frispark i brukbar posisjon. Muligens litt langt ute for direkteskudd.

6:Hernandez bør gi United ledelsen. Godt innoverskrudd innlegg fra Ashley Young, og meksikaneren når frem og spiller ballen inn igjen i feltet, Sakho gjør en strålende jobb for å hindre scoring, og får klarert. En meget stor mulighet.

4:LFC spiller i natt med sine nye gule bortedrakter.

3:Liverpool har startet frisk og går offensivt til verks.

1:Liverpool sparker i gang oppgjøret.

1:Lagene er på banen. Det har allerede vært fyrverkeri på stadion i Miami.

Begge managere stiller med sterke lag i møtet i Miami. Brendan Rodgers stiller bortimot toppet med det han har tilgjengelig, og har også spillere som Suso, Ibe og Can som kan komme inn fra benken og utgjøre en forskjell offensivt.

Liverpool vil spille i gult når erkerival Manchester United er finalemotstander i Guinness International Champions Cup. Liverpool har slått Olympiakos 1-0, spilt 2-2 mot Manchester City og vunnet på straffer, og slått AC Milan 2-0 til nå, i det som har vært et kostbart USA-besøk for de helrøde. Daniel Agger, Adam Lallana og Daniel Sturridge har alle forlatt statene med skader, mens Lazar Markovic er uaktuell til denne kampen.

Louis van Gaals lag slo Roma 3-2, spilte 0-0 mot Inter og vant på straffer, og slo Real Madrid 3-1 på sin ferd til finalen.