Coutinho(86)
Skrtel(82)
Johnson(71)

Skrevet av Tor Sandø

For en kamp det ble og for en avslutning. Liverpool spilte ingen stor kamp, men avslutter kampen mesterlig og vinner kampen fortjent etter to selvmål av Dunne og Caulker og det siste av Coutinho. Innbyttene av nettopp Coutinho og Allen snudde kampen for de røde. Liverpool fikk vunnet midtbanen og kommet seg til de angrepene de trengte for å vinne kampen. Avgjort ble det ikke før Dowd blåste av kampen. En annen innbytter, Vargas for QPR, scoret to mål for hjemmelaget og satte et vaklevorent Liverpool-forsvar under press. Alle trodde hjemmelaget hadde tatt det ene poenget da Vargas utliknet på overtid. Men brasilianske Coutinho ville det annerledes. Balotelli skulle ha ballen og skulle få sitt første Premier League-mål, men istedet ble det Caulker som havnet i fokus med et selvmål. Liverpool spilte en dårlig første omgang, men var mange hakk bedre etter sidebytte. En meget viktig trepoenger, både for tabellsituasjonen når de nå har kontakt med topp fire og for selvtilliten når Real Madrid kommer på besøk i Champions League kommende onsdag.

90:Dowd blåser av etter hendelsesrike overtidsminiutter.

90:Sterling bytter med Toure.

90:2-3! Caulker scorer selvmål. Coutinho fører opp. Han spiller til Sterling som prøver å finne i Balotelli, men i steden er det Caulker som setter ballen i eget nett.

90:Fer tar frispark midt på banehalvdelen til Liverpool. Lovren header ut.

90:Balotelli skyter utenfor alene med keeper.

90:2-2! Steven Gerrard scorer selvmål. Leroy Fer tar corner. Vargas møter ved første stolpe og header. Ballen skifter retning på Gerrard og går i mål.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:1-2! Coutinho scorer etter innlegg fra Gerrard. Liverpool slår tilbake med det samme. Sterling finner Gerrard, som spiller til Coutinho..

90:Phillips tar corner.

89:Hawaii i Liverpool-forsvaret nå. Innlegg fra Austin, heading fra Traore. Skrtel skyter ballen ut.

88:Igjen var Liverpool-forsvaret litt for ubesluttsomt.

87:1-1! Vargas scorer etter innlegg fra Isla. Innbytteren header inn fra kloss hold.

86:Coutinho får gult kort etter å ha stilt seg foran frispark.

85:Balotelli skyter. McCarthy redder med beina. Nå fortjener italieneren mål.

85:Phillips tar corner. Liverpool bryter.

85:Isla skyter. Mignolet redder og slår ballen til corner.

84:Phillips tar corner. Sterling header ut.

84:QPR kjemper seg til et hjørnespark.

84:Skrtel er oppe igjen. Ser ut som han kan fortsette.

83:Skrtel er skadet. Blir liggende etter en duell i Liverpool-forsvaret.

83:Fer tar frispark. Mignolet bokser.

82:Skrtel får gult kort etter å ha tatt Austin. Er på ballen, men får likevel kortet.

81:Kombinasjon mellom Johnson og Allen. Ballen går utenfor.

80:Henry får gult kort etter en tøff takling mot Allen.

79:Sterling på nytt løp. Caulker setter inn en glimrende takling.

79:Traore ny kaptein for QPR.

79:Zamora bytter med Vargas.

78:McCarthy tar frispark.

78:Balotelli presser keeperen såpass at det blir frispark.

77:Gerrard tar frispark. McCarthy redder.

76:Coutinho-show. I kamp med tre spillere bruker dommeren fordelsparagrafen. Ballen havner til slutt hos Balotelli. En forsvarsspiller redder situasjonen for hjemmelaget.

75:Austin skyter. Mignolet redder. Igjen litt tafatt forsvarspill.

75:QPR jobber febrilsk for utlikning.

74:Coutinho fosser framover. Assistentdommer vinker. Ballen hårfint over linja.

74:Liverpool snytt for straffespark viser reprisen.

74:Balotelli blir tatt av Dunne. Men Dowd vinker spillet videre.

73:Inn fra Coutinho på venstresiden. Caulker header ballen ut.

73:Gerrard tar frispark.

73:Sterling blir tatt av Henry. Frispark på midten.

72:Gode innbytter av Liverpool har gjort at de røde har tatt mer kontroll over midten.

71:Fer tar frispark. Enrique header ballen ut.

71:Johnson får gult kort etter å ha tatt Traore.

70:God periode for Sterling som leker seg med QPRs forsvarsrekke.

69:Balotelli pådrar seg frispark ved QPRs femmeter.

69:Godt Liverpool-angrep. Regi Coutinho. Ut til corner.

67:0-1! Dunne scorer selvmål etter et hardt skudd inn i QPRs femmeter av Johnson.

67:Sterling er skadet etter å ha fått et spark på leggen av Austin. Oppe igjen.

67:Midtbanen til Liverpool har blitt tilført to ballsikre spillere. Får vise seg om medisinen virker.

66:Can bytter med Allen.

66:Lallana bytter med Coutinho.

65:Zamora med en lang ball mot Traore. For lang.

64:Phillips greier å komme først på ballen, men får ikke skutt skikkelig. Skjerpings, Liverpool-forsvar!

64:Sterling på løp. Yun klarerer.

64:Igjen presses Enrique og før han får skutt ballen framover kommer en QPR-spiller og forstyrrer.

63:Liverpool-spillere på oppvarming.

63:Henderson blir tatt på midten, men får ikke frispark.

61:Balotelli skyter. Utrolig målsjanse for italieneren. Lallana skyter først. Keeper redder og på blankt mål skyter Balotelli over fra få meters hold.

61:Enrique bruker litt for lang tid og blir presset. Innkast.

60:Kjempepasning fra Can mot Henderson. Litt for lang.

60:Sandro bytter med Traore.

59:Ser ut som londonerne må foreta et nytt bytte.

58:Sandro er skadet.

58:Mer Liverpool nå.

57:Balotelli, Can og Enrique kombinerer. Feiloasning av spanjolen.

56:Bra innlegg av Sterling, men Balotelli angriper ikke ballen, som triller ut.

56:QPR presser Liverpool og de røde har vansker med å spille seg ut.

55:Austin skyter i kamp med Skrtel. Ballen triller langs mållinjen og ut.

55:Johnson skjærer inn, får skutt, men ballen triller inn til keeper.

54:Ligger lavt hjemmelaget nå. Liverpool har ballen, men liten bevefelse.

53:Godt presset av Balotelli mot Caulker.

53:Lander forkjært i kamp mot Phillips. Men Jordan er oppe igjen.

53:Henderson er skadet.

52:Nå må Rodgers ta grep for å få forsvaret til å være mer besluttsomme. QPR-spillerne får all verdens tid til å ta ned ballene.

51:Fer tar corner. Litt ubesluttsomt Liverpool-forsvar igjen, men Lallana bryter.

51:Spiller høye baller mot Zamora QPR. Enrique bryter.

50:Balotelli avblåst for offside.

50:Liverpool er på vei igjennom. Sterling løper, men Dunne får tuppet ballen til egen keeper.

49:QPRs innbytter Phillips får første ballkontakt da han presser Enrique.

48:Henderson skyter. Liverpool kommer med tre mann. Henderson skyter. Høyt over.

48:Fer tar corner. Liverpool bryter.

47:Sandro skyter. Fantastisk redning av Mignolet.

47:Veldig lite aggressive Liverpool-forsvaret.

46:QPR presser Liverpool bakover. Lallana header ut.

46:QPR med avspark.

46:Onuoha bytter med Phillips.

De to største målsjansene i første omgang tilhører QPR og Fer og Austin. QPR har også truffet tverrliggeren to ganger og burde muligens ha hatt et straffespark. Men første omgang ender målløst. Liverpool har hatt muligheter, men har litt med litt fantasiløst spill og usikkert forsvarsspill. Henderson har vært aktiv og offensiv, men Liverpool har slitt med å komme seg til målsjanser. De røde har vært hakket for mye omstendelig. Liverpool har dog hatt ballen mest, men skal de røde ha med seg noe her, så må de heve spillet sitt minst ett hakk.

45:Balotelli får muligheten, men skuddet er på ingen måte bra nok.

45:Dunne får gult kort etter å ha tatt Sterling.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Dunne tar frispark.

45:Balotelli pådrar seg frispark midt på banen.

45:Gerrard skyter. Og muligheten kommer. I kamp med to hjemmespillere skyter Gerrard like utenfor.

44:Spiller en del på tvers Liverpool nå. Venter på en mulighet.

43:Zamora tar frispark. Over.

42:Can pådrar seg frispark mot Sandro.

42:Dunne tar frispark. Zamora møter med hodet.

41:Enrique pådrar seg frispark mot Isla.

41:Utspark fra McCarthy. Går etterhvert til innkast for Liverpool.

40:En ny ball som blir for lang. Denne gang fra Henderson til Johnson.

40:En pol fra Henry når helt inn til Mignolet.

39:Gerrard tar frispark. Når ikke noen i rødt.

39:Lovren er på vei igjennom. Stoppes av Sandro.

38:Gerrard forsøker et gjennomspill mot Balotelli. Caulker bryter.

38:Zamora tar en real hoftesving mot Lovren og kroaten får frispark.

37:Svakt presset av Gerrard gjør at QPR nesten bryter igjennom.

37:Lang ball fra Henderson mot Balotelli. Ikke i nærheten av å nå så lamgt.

36:Innlegg mot Fer. Skrtel bryter med hodet.

36:Balotelli forsøker å tre igjennom Lallana. Lykkes ikke.

35:Skudd fra Balotelli. Høyt over.

35:Johnson planter knottene i Sandro sitt lår i bestrebelsene for å få ballen bort fra mållinjen.

34:Austin skyter. Først header Fer i tverrliggeren, før Austin skyter en ball som stryker mållinjen. Mignolet på skovtur og forsvaret på gyngende grunn.

33:McCarthy tar frispark fra egen banehalvdel.

33:Henderson har vært aktiv i første omgang. Feller Fer og pådrar seg frispark.

32:Mye kamera-fokus på Roy Hodgson, Les Ferdinand og Harry Redknapp i første omgang.

31:Johnson skyter etter å ha skjært innover. Skyter fra 19 meter. Like utenfor.

31:Mer med Liverpool nå.

30:Gerrard tar corner. Kort til Lallana og videre til Sterling. QPR-forsvaret er med på notene.

30:Dunne satser på å ta Balotelli hardt, men bommer grovt. Italieneren fosser framover. Ender i corner.

29:Litt for stort strekk i Liverpool-laget gjør at de røde ikke får etablert noe spill offensivt.

28:Fer skyter via tverrliggeren og over etter en pasning fra Zamora. Kjempesjansetil hjemmelaget.

27:Balotelli tar seg til hodet etter et ublidt møte med Dunne.

26:Balotelli forsøker å komme seg til en målsjanse. Han skyter, men ballen går via Onuoha og til keeper.

26:Håpløs pasning fra Lovren går utenfor.

26:Isla forsøker å tre igjennom Sandro. Offside.

25:Henderson er aktiv og oppsatt på å få laget i angrep. En lang ball fra Gerrard triller etterhvert ut.

24:Yun skyter fra nesten 50 meter. Vet ikke om det var meningen, men ballen har retning mål. Der står Mignolet.

23:Enrique med lang ball mot Balotelli. Dunne er først.

23:Henderson med 60-meterspasning mot Lallana. For lang.

22:Enrique tar frispark.

22:Zamora forsøker å tre igjennom med hodet. Skrtel bryter.

21:Isla tar frispark. Can gir hjemmelaget innkast etterhvert.

21:Lallana spiller igjennom Henderson. Han lurer offsidefella, men assistentdommeren lar seg lure. Grov feil av mannen med flagget.

20:Duell mellom Lallana og Onuoha. Innkast Liverpool.

19:Lovren prøver seg ikke på noen fiksfakserier, og spiller ballen til innkast.

19:Gerrard spiller fri Balotelli. Italieneren mister ballen i neste trekk, når han skal gå igjennom.

18:Isla tar frispark. Lang ball. For lang.

17:Lallana i duell med Zamora. QPR får frispark til tross for at Lallana er på ball.

16:Sterling faller i duell med Yun. Engelskmannen får ingenting.

15:Noe så sjelden som en upresis langpasning fra Gerrard mot Enrique. Men spanjolen tar ballen før den går ut.

15:Ikke tatt helt av denne kampen, foreløpig.

15:I neste trekk forsøker Zamora å finne medspillere. En lang ball uten adresse er resultatet.

14:Sandro med lang ball mot Zamora, som får tatt ned ballen mot Loven.

13:Sterling finner Balotelli, men Caulker er først.

13:God crosser fra Can til Sterling.

12:Debutant Yun er på vei igjennom. Sør-koreaneren er kjapp. Men Sterling skyter ballen ut av farlig sone.

12:Enrique tar frispark. QPR overtar.

11:Zamora tar Enrique. Frispark.

11:Godt veggspill av Gerrard, Sterling og Balotelli. QPR bryter til slutt, før det blir farlig.

10:Lang ball mot Balotelli. For lang. Italieneren pipes mot på Loftus Road.

9:Austin kommer alene med keeper og skyter. Mignolet redder. Slapt forsvarsspill av Skrtel og Johnson.

8:Zamora holder borte Lovren. Men Enrique tar ballen.

8:Mye QPR i de første minuttene.

8:Fer tar corner. Elendig slått.

7:Isla lurer Enrique, men Jose er med på den andre finta.

6:Godt innlegg fra venstre for Liverpool. Dunne er først på ballen.

6:Dunne tar frispark. Lovren bryter.

6:Sandro får frispark i duell med Can.

5:Sterling vil ha frispark i duell med en QPR-spiller. Dowd vinker spillet videre.

5:Gode kombinasjoner mellom Enrique og Can. Dunne bryter.

4:Fer tar frispark. Caulker header ned mot Sandro, men Mignolet tar ballen før det blir farlig.

2:Første avslutningen på mål blir QPR og Austins. Høyt over.

2:Sterling prøver å komme seg gjennom, men Caulker bryter.

2:Johnson treffer leggen til Austin og blir liggende. Reiser seg etter kort tid.

1:Liverpool greier å holde i ballen det første minuttet, før QPR får et innkast.

1:Vi er i gang.

0:Liverpool har avspark på Loftus Road.

Brendan Rodgers' mannskap er i den engelske hovedstaden for å spille mot Queens Park Rangers i den første serierunden etter sesongens andre landslagsopphold.

Bortelaget må klare seg uten Daniel Sturridge, som pådro seg en strekk i leggen på trening tidligere denne uka. I tillegg rekker ikke Mamadou Sakho kampen i dag på grunn av en lårskade.

Emre Can kommer rett inn i lagoppstillingen etter ankelskaden, mens Alberto Moreno ikke er med i kamptroppen. Joe Allen er tilbake og sitter på benken.

Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp bekreftet før helga at verken Joey Barton eller Jordon Mutch er tilgjengelige for hjemmelaget, men Niko Kranjcar er aktuell til tross for en tåskade.

Avspark på Loftus Road er klokka 14.30.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 6Fikk riktignok ikke gjort mye med baklengsmålene, men virket ofte ubestemt og var dristig i feltet, og han ga QPR flere sjanser da han misset før pause. Spilte seg veldig høyt opp med noen gode redninger i andre omgang.
Johnson 5Surrete åpning av backen. Ble med fremover, men glemte den defensive jobben og slet med posisjoneringen. Ble litt bedre utover i kampen.
Skrtel 5Svak i starten av kampen. Ble gradvis bedre, men virket usikker. Ryddet mye unna og hadde en pasningstreffsikkerhet på omtrent 90 prosent.
Lovren 5Ujevn opptreden. Vant soleklart flest hodedueller av de røde, men fremsto ikke som den sjefen i forsvaret han skal være. Både gode og elendige involveringer.
Enrique 4Uvenn med ballen. Gjorde det ofte vanskelig for seg selv og lagkameratene. Bommet med nesten halvparten av pasningene sine. Sviktet i markeringene og må ta mye av skylden for 1-1-målet.
Can 5Startet alene i den defensive rollen og måtte dekke et enormt mellomrom. Gjorde en middels kamp, og vi har sett 20-åringen spille bedre. Tatt ut i det 65. minutt. Svak femmer.
Gerrard 5Gjorde noen fine ting av og til, men kapteinen slet veldig med tempoet i den offensive rollen før pause. Så mer komfortabel ut da han ble flyttet ned i andre omgang.
Henderson 5Tok de tunge, defensive løpene stadig vekk og ble alltid med fremover. Tidvis litt usynlig.
Lallana 5Fulgte ikke opp den gode prestasjonen fra forrige runde, og gjorde en heller middels kamp. Markerte seg ikke spesielt. Byttet ut etter 65 minutter.
Balotelli 3Italieneren fikk det bare ikke til i denne kampen. Spilte en svak første omgang, der han slet med det taktiske og ble altfor egoistisk med ballen. Etter pause bommet han på åpent mål fra seks meter. Hadde noen fine flikker og viste korte glimt av kombinasjonsspill.
Sterling Liverpools beste6Liverpools friskeste fremover. Tenåringen var alltid involvert i angrepsspillet, vartet opp med finter og gode pasninger, truet QPR-forsvaret igjennom hele kampen, og tok det sugende løpet som sørget for 3-2 på overtid.
Allen 0Kom inn for å stabilisere midtbanen de siste 25 minuttene. Gjorde en helt grei jobb selv om arbeidsforholdene var tøffe. Traff med samtlige pasninger i dag.
Coutinho 0Veldig godt innhopp av brassen, som bidro sterkt til tre poeng. Hevet laget betraktelig, og viste frem teknikken sin flere ganger. Scoret 2-1-målet og var involvert i oppbyggingen til 3-2.
Toure 0Ble byttet inn etter siste scoring, og fikk bare noen sekunder på banen.