Real Madrid - Liverpool

1-0)

04.11.2014 /Champions League /Santiago Bernabeu / Tilskuere: 79283 / Dommer: Viktor Kassai

Skrevet av Marius Rabben

De fleste forventet Real Madrid-seier, og favorittene innfridde med å ta de tre poengene. Men marginene var langt ifra like store som antatt, for Liverpool gjorde en fin figur mot et bedre fotballag på Santiago Bernabéu. Cristiano Ronaldo hadde ingen god dag på jobben for de kongehvite, men Karim Benzema, som nettet to ganger på Anfield, ble matchvinner med en scoring før pause. Brendan Rodgers byttet inn Steven Gerrard, Raheem Sterling og Philippe Coutinho i andre omgang, med et håp om å utlikne, men vertene ble aldri satt under et stort nok press, og spanjolene rodde den knappe ledelsen helt inn. Alt i alt en godkjent kamp av Liverpool – selv om det ikke er altfor mye å skryte av offensivt.

90:Slutt.

90:Det legges til tre minutter. «You'll Never Walk Alone» runger utover Santiago Bernabéu.

89:Godt forsøk fra Coutinho mot Sterling, men Real Madrid stopper pasningen.

87: Benzema bytter med Hernandez.

85:Denne gangen får Bale ta frisparket. Han skyter bra, men igjen er Mignolet med på notene og redder.

84:Alberto Moreno feller Bale, og får gult kort. Frispark til Real i god posisjon, litt skrått på sekstenmeteren.

83: Arbeloa bytter med Nacho.

81:De røde står litt høyere nå, og prøver å presse frem feil i Real Madrid-laget.

80:Coutinho forsøker å finne Borini med en lekker stikker. Ramos står i veien.

76: Marcelo får gult kort.

75:Ramos faller, og Real Madrid får et meget billig frispark i egen boks, men Borini viser at han er «på» når han likevel setter ballen i nettet. Synd for italieneren.

75:Emre Can bytter med Philippe Coutinho.

72:Frispark til Real Madrid i god posisjon. Ronaldo og Bale står klare, men det er førstnevnte som skyter. Ballen går over muren, men rett på Mignolet.

71: Bale skyter i tverrliggeren. Igjen får Marcelo legge inn fra venstre. Waliseren skyter på direkten fra ti meter. Ballen går rett i tverrliggeren.

69:Lucas Leiva bytter med Steven Gerrard.

69:Lazar Markovic bytter med Raheem Sterling.

68:Nesten kopi av scoringen: Marcelo legger inn, Benzema avslutter. Denne gangen går skuddet over.

68:Benzema og Ronaldo samarbeider på topp. Sistnevnte avslutter, men skuddet blokkeres.

64:Tempoet i kampen er ikke særlig høyt nå. Real Madrid styrer spillet.

62: James Rodríguez bytter med Gareth Bale.

61:Fabio Borini skyter frisparket i muren. Corner til Liverpool.

60:Borini legges i bakken foran boksen. Ramos får gult kort. God frisparkmulighet for gjestene.

58:Nesten for Adam Lallana! Moreno finner teknikeren, som vender seg flott fremover. Han skyter hurtig med venstrefoten. Ballen sniker seg utenfor.

56:Alberto Moreno skyter lavt fra 18-19 meter. Casillas redder enkelt.

53: James får gult kort for å felle Markovic, som var på et saftig raid. Flott løp av serberen.

51:Real Madrid-spissen er tilbake på beina etter en liten pustepause.

50: Benzema ligger nede etter å ha blitt stemplet av Lucas.

48: Ronaldo tar frisparket selv om det er fra skrått hold. Muren er ikke bra plassert, men skuddet er svakt.

47:Martin Skrtel takler Ronaldo, og er for sen. Gult kort.

46:Real Madrid sparker i gang den andre omgangen i Spania.

«B-laget» til Liverpool har nok overrasket mange med en god første omgang på Santiago Bernabéu i kveld. Real Madrid tok riktignok noe over i siste del av omgangen, men kampen har faktisk vært ganske jevn. Rødtrøyene har ikke vært redde for å spille på sin måte, og de har vært villige til å gå i angrep. Vertene leder, men Liverpool kan se tilbake på de 45 minuttene med hevet hode.

45:Dommeren legger ikke til noe som helst. Pause i Madrid.

44: Isco skyter fra distanse. Over mål.

41:Manquillo får en god innleggsmulighet på kanten av sekstenmeteren, men crosseren kommer aldri. Borini sto upresset på bakre stolpe.

39: Ronaldo får en stor mulighet når han spilles igjennom, men formspilleren treffer ikke den sprettende ballen foran Mignolet.

36:Varane chipper ballen inn i bakrommet mot Benzema, men Toure får ei tå på kula. Den får en litt ekkel bue, men havner heldigvis for gjestene på nettaket.

35:Frispark til vertene på 30 meters hold. Ronaldo skyter knallhardt, ballen går rett igjennom en svak Liverpool-mur, men Mignolet redder.

33:Spillet foregår på Liverpools halvdel for øyeblikket. Det ligger en rød mur rundt boksen, mens Real triller ballen rundt.

31:Adam Lallana skrur frisparket inn i boksen, men Real Madrid klarerer uten vanskeligheter.

31:Varane feller Borini ute ved corneren, og Liverpool får frispark.

27: Benzema holder Touré unna og scorer fra kloss hold etter et godt innlegg fra Marcelo på venstresiden. Liverpool-spillerne roper på offside, men dommeren gjør riktig og godkjenner scoringen.

25:Liverpool, med Lallana og Moreno i spissen, bygger sakte, men sikkert, opp et angrep. Mange fine tendenser, men avslutningen uteblir.

21:De røde virker komfortable på Santiago Bernabéu. Spillerne er ikke redde for å holde ballen i laget eller flytte flere menn fremover. Selv Kolo Touré viser sambatakter når han finter seg forbi to Real-spillere langs sidelinja.

17:Markovic får en kontringsmulighet, men han er alene. Serberen utfordrer Varane på fart, men der har ikke den høyreiste midtstopperen noen problemer med å stoppe Liverpool-talentet.

16:Real Madrid presser de røde nå, men forsvarsrekken til gjestene jobber bra og holder vertskapet unna foreløpig.

13:Marcelo legger inn mot en høytflyvende Ronaldo. Mignolet er imidlertid med på dansen og plukker ballen foran pannebrasken til målmaskinen.

13:Can prøver å spille mot Borini i bakrommet, men Real Madrid-forsvaret står i veien.

10:Skrtel surrer som bakerste mann, og han mister ballen til Benzema. Spissen gir ballen til Ronaldo, men Mignolet redder avslutningen.

6:God åpning av Liverpool, som er fullt på høyde med Real Madrid. Spillet foregår for det meste på midtbanen.

4:Plutselig får James muligheten fra seksten meter, etter at Isco og Benzeam kombinerte. Colombianeren skyter godt, men Mignolet redder strålende.

2:Rolig åpning på oppgjøret. Liverpool triller ballen rundt omkring i laget.

1:Borini og Allen tar avspark. Vi er i gang!

0:Spillerne er på banen, og Champions League-hymnen er unnagjort.

4. runde i Champions League-gruppespillet denne sesongen. Liverpool står med én og to nederlag seier så langt, mens Real Madrid har vunnet alle sine kamper.

Hovedstadsklubben har faktisk gått seirende ut av sine elleve siste kamper, og de har blant annet nettet 37 ganger på kun ti ligakamper.

Liverpool, som tapte 0-3 for spanjolene på Anfield for to uker, kommer fra en 0-1-kamp mot Newcastle på bortebane og har ikke imponert mange denne sesongen.

Steven Gerrard, Jordan Henderson, Raheem Sterling, Mario Balotelli, Philippe Coutinho og Glen Johnson starter på benken i kveld.

Fabio Borini får sjansen på topp, mens Lazar Markovic og Adam Lallana starter på kantene. Lucas, Emre Can og Joe Allen utgjør midtbanen, mens Javier Manquillo, Kolo Touré, Martin Skrtel og Alberto Moreno danner forsvaret foran Simon Mignolet.

Vurdert av Håvard Sæle

Mignolet 7Keeperen ble testet av James Rodríguez og Cristiano Ronaldo i åpningsminuttene, men leverte henholdsvis én god og én fremragende redning. Tok klokelig nok ingen sjanser og bokset ballen hver gang Ronaldo traff mellom stengene på frispark. Kunne intet gjøre på scoringen til Benzema. Kronet en god og solid kamp da han på arrogant vis driblet vekk Ronaldo på tampen av 2. omgang.
Manquillo 6Forrige gang han møtte Real Madrid, skadet han seg alvorlig. I kveld var den spanske unggutten ivrig, initiativrik og frisk på høyrebacken, men han slet også med å stagge Marcelo. Var som vanlig villig til å bli med frem, uten særlig resultat. Slet med å hindre Marcelo fra å komme til innlegg. Seiersmålet kom fra Manquillos side, etter at den spanske U21-landslagsspilleren hadde blitt dratt ut av posisjon.
Skrtel 6Stopperbautaen forærte Madrid en stor målsjanse tidlig i kampen, men Skrtel spilte seg opp. Pådro seg gult kort for en sen takling på Ronaldo tidlig i 2. omgang. Fungerte godt sammen med Touré da rødtrøyene nektet La Liga-toppscorer Ronaldo nettkjenning.
Toure 7Forventningene til den afrikanske veteranen var labre før kampstart, men Kolo spilte med pondus, kløkt og enorm rutine på Bernabéu i kveld. Frustrerte Ronaldo, vendte lekent vekk Benzema med ball og driblet James Rodríguez. Scoret nesten et uheldig selvmål og virket glimtvis noe ukomfortabel med ballen, men ellers var Kolo Touré blant bortelagets beste spillere i den spanske hovedstaden.
Moreno Liverpools beste8Venstrebacken tapte 3-7 med Sevilla i sitt forrige besøk på Real Madrids hjemmebane og var tydelig spillesugen fra start. Spanjolen var trolig Liverpools giftigste mann offensivt i 1. omgang, og innlegget han slo på tampen av omgangen holdt høy klasse. Dessverre sov Markovic på bakre stolpe. Forsvarte seg godt mot fotrappe Isco og James Rodríguez, som ikke fikk til stort på Liverpools venstreside. Satte opp Lallana til det som kanskje var rødtrøyenes beste mulighet for kvelden. Alberto Moreno får prisen som Liverpools beste spiller i kveld.
Leiva 6Brasilianeren åpnet kampen godt: Dekket store rom, leste spillet bra, slo presise pasninger og taklet godt når han måtte. Men det gikk ofte for sakte i omstillingen mellom forsvar og angrep. Byttet ut etter 69 minutter.
Can 6Sommerkjøpet åpnet energisk, og tysk-tyrkeren var komfortabel med kula da Liverpool prøvde å kontrollere kampen. Forsøkte seg på noen offensive stunt, uten at det lyktes nevneverdig, men satte inn et par solide taklinger på Ronaldo. I likhet med Lucas gikk det gjerne for sakte også med Can etter at Liverpool hadde vunnet ballen. Byttet ut kvarteret før slutt.
Allen 5Den lille waliseren virket å være i sitt ess i åpningsminuttene. Liverpool trillet ball, og det passet ham godt. Men så tok Madrid over kampen - og da forsvant Allen.
Markovic 5Kantspilleren la ned mange kilometere på Santiago Bernabéu i kveld, men forsvarsspillerne til Madrid holdt rett og slett for høyt nivå for Liverpools nummer 50. Viste initiativ da han forsøkte å ta en overgang på egenhånd i 1. omgang, men Raphaël Varane vant duellen med serberen. Byttet ut etter 69 minutter.
Lallana 6Lallana skapte Liverpools største mulighet i 2. omgang etter en herlig vending, men avslutningen gikk til side for mål. Full av glød og kloke tanker, men fikk en tøff oppgave med å skape målsjanser. Mangelen på bevegelse og røde trøyer foran ballfører ga ham nemlig vanskelige arbeidsforhold.
Borini 6Spissen Liverpool desperat forsøkte å selge til QPR på overgangsvinduets siste dag i sommer fikk tillit fra start på Bernabéu. Grep muligheten med innsats, energi og voldsom ståpåvilje, men fikk lite eller ingen støtte på topp. Likevel ga han Madrids stopperpar - og da særlig Sergio Ramos - trøbbel i et par situasjoner. Satte ballen i mål alene med Iker Casillas etter selv å ha vunnet ballen fra nettopp Ramos, men dommeren blåste frispark til hjemmelaget. La ned en god søknad om å starte mot gamleklubben Chelsea på lørdag.
Gerrard 0Kom inn etter 69 minutter, men kapteinen maktet ikke å lede troppene til utligning. Var relativt usynlig til seg å være.
Sterling 0Entret banen samtidig med Gerrard. Prøvde aktivt å skape noe, men ble godt pakket inn og kom sjelden i gode posisjoner.
Coutinho 0Liverpools nummer 10 spilte det siste kvarteret. Prøvde å spille igjennom Sterling på tampen, men lyktes ikke. Kreativiteten hans ga Liverpool en ny dimensjon, men brasilianeren hadde for knapp tid på seg til å trylle frem en utligning.