Southampton - Liverpool

0-2)

22.02.2015 /Premier League /St. Mary's Stadium / Tilskuere: 31723 / Dommer: Kevin Friend

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool sliter seg til en knallsterk 2-0-seier borte mot Southampton i ettermiddag. Philippe Coutinho og Raheem Sterling scoret målene for Anfield-klubbene, som dermed klatret opp i ryggen på dagens motstander på Premier League-tabellen.

Southampton var det førende laget i kampen, men Liverpool var nådeløse foran mål og tok ledelsen tidlig da Coutinho fikk drømmetreff fra distanse. I en første omgang som var preget av mange kontroversielle dommeravgjørelse, var Liverpool heldige som ledet ved halvtid. Den andre omgangen var jevnere, og gjestene fra Merseyside rodde til slutt seieren i land.

90:Kampen er slutt. Liverpool vinner 2-0!

90:Sturridge skyter rett på Forster fra distanse.

90: Elia får gult kort.

90:Fire minutter er lagt til.

90:Sturridge kommer seg fri og skyter, men skuddet blokkeres til corner.

90:Schneiderlin prøver seg på brassespark, men ballen går rett i armene på Mignolet.

89:You'll Never Walk Alone runger over stadion.

87:Sturridge drar seg inn i boksen og avslutter, men Foster redder godt og holder ballen.

84:Henderson river ned Elia og får gult kort.

83:Johnson får seg en smell og må ha behandling.

81:Mignolet kommer ut og snapper et gjennomspill mot Mané.

78:Tadic klinker til, men Mignolet redder og holder ballen fast. Godt keeperspill.

77:Alberto Moreno får gult kort for å felle Mané.

74: Djuricic bytter med Tadic.

74:Jordon Ibe bytter med Glen Johnson.

73:MÅL! Targett er uheldig når han sleiver og serverer Raheem Sterling. 20-åringen banker inn 2-0-målet fra 11-12 meter via Southampton-keeper Forster.

72:Sturridge stormer inn i Southampton-boksen, men stanses av Yoshida.

70:Hjemmelaget går for en variant som mislykkes totalt. Innkast til Liverpool.

69:Southampton får frispark på drøyt 20 meter.

66:Moreno kommer på overlap og legger inn foran mål. Der venter Henderson, som ikke treffer rent og skyter over på direkten fra 13-14 meter.

65:Allen berger Liverpool når han tar et tungt defensivt løp og takler innbytter Mané.

63: Wanyama får gult kort for å felle Sterling.

62:Adam Lallana bytter med Daniel Sturridge.

60:Mané presenterer seg umiddelbart, men Skrtel gjør en glimrende inngripen og blokkerer avslutningen fra spiss vinkel. Slovaken stanger også vekk den påfølgende corneren.

57: Ward-Prowse bytter med Mané.

56:Lovren setter inn en susende takling og stanser Targett.

54:Ward-Prowse pisker inn et frispark, men Mignolet fanger ballen enkelt.

51:Pellé kommer til avslutning fra 20 meter, men skuddet går utenfor.

49:Hjemmelaget vinner omgangens første hjørnespark.

46: S. Davis bytter med Schneiderlin for Southampton.

46:Lazar Markovic bytter med Alberto Moreno.

46:Southampton tar avspark i 2. omgang.

Liverpool leder 1-0 til pause på St. Mary's. Philippe Coutinho scoret kampens eneste mål da han fikk drømmetreff på sin avslutning fra 25 meter etter tre minutter.

Gjestene har imidlertid slitt med å få fotfeste i kampen, og det er Southampton som dominerer både i banespillet og i sjanseprotokollen. Vertene er trolig snytt for minst to straffespark, mens Raheem Sterling ble snytt for straffe da han gikk overende i boksen til Southampton. Gjestene er heldige som leder ved halvtid.

45:Det er pause på St. Mary's i Southampton.

45:Mignolet redder en avslutning fra Djuricic helt på tampen av omgangen.

45:Lovren handser i egen boks og hjemmelaget roper på straffe. Dommer Friend sier nei.

44:Elia kommer igjennom og prøver å lobbe over en utrusende Mignolet, men belgieren får opp armene og blokkerer mesterlig. Det kan se ut som om Mignolet er borti ballen med hendene utenfor 16-meteren, så der er Liverpool heldige!

43:Lovren klipper ned Ward-Prowse og får et klart gult kort. Stygg, den der, fra kroaten.

42:Henderson gjør en strålende defensiv jobb når han hindrer en Southampton-overgang.

41:Ibe får frispark i duell med både Targett og Elia.

39:Allen mister til Djuricic, men Henderson og Skrtel rydder opp for lagkameraten.

37:Liverpool får frispark etter å ha slitt med å klarere et Southampton-frispark.

32:Sterling meies ned av Fonte inne i 16-meteren til Southampton. Portugiseren treffer ikke mye ball, men dommer Kevin Friend vinker spillet videre. Da er begge lag snytt for et straffespark hver.

28:Ward-Prowse slår frisparket inn i boksen, men Mignolet bokser fint unna.

27:Hjemmelaget får frispark på høyrekanten.

25:Kvaliteten på kampen er laber for øyeblikket.

20:Markovic prøver å finne Lallana i boksen, men Fonte bryter i tolvte time.

19:Sterling får ballen inne i boksen til vertene, men Liverpool-spissen får ikke kontroll.

15:Mignolet kommer fint ut og fanger et hjørnespark fra Ward-Prowse.

14:Southampton har hatt ballen mest i innledningen, mens Liverpool forsøker å straffe hjemmelaget på hurtige overganger.

11:Frisparket fra Ward-Prowse flyr over alt og alle.

10:Markovic gir bort et frispark til høyre for eget straffefelt.

8:Det har vært en hektisk åpning på kampen her i Southampton.

5:Mignolet redder Liverpool! Først feller Allen en Southampton-spiller inne i boksen, men ballen havner hos Pellé. Spissen banker til fra kort hold, og bare en glimrende redning av Liverpool-keeper Mignolet hindrer utligning.

3:MÅL! Philippe Coutinho skjærer inn i banen og limer ballen via tverrliggeren, ned på streken og opp i nettaket fra 25 meter. Lazar Markovic noterer seg for assist, men den scoringen handler bare om Coutinhos briljans. Magisk av brassen!

1:Djuricic går overende i straffefeltet til Liverpool i duell med Can, men dommeren vinker spillet videre. Det ser ut som en riktig avgjørelse.

1:Kampen på St. Mary's er i gang!

God ettermiddag og velkommen til live-dekningen av Premier League-oppgjøret mellom Southampton og Liverpool! Avspark på St. Mary's er klokken 17.15, og Håvard Sæle følger hvert spark på ballen minutt for minutt på denne siden. Etter kampslutt gir Marius Rabben deg spillerbørsen her på Liverpool.no. Samme mann oppdaterer også de av dere som benytter vår SMS-tjeneste.

Før kampstart kan du lese deg opp på ståa både i Liverpool og i Southampton i Før kampen-saken vår. Der kan du blant annet lese at Liverpools stjernespiss Daniel Sturridge spiller sin 50. kamp for Anfield-klubben om han kommer på banen i dag. Spissen starter på benken.

Midtstopper Mamadou Sakho må stå over kampen på grunn av en hofteskade, mens Alberto Moreno er benket til fordel for Lazar Markovic. Raheem Sterling starter på topp, og både Mario Balotelli og Sturridge sitter på benken fra start.

Liverpool: (3-4-2-1): Mignolet; Can, Skrtel, Lovren; Ibe, Henderson, Allen, Markovic; Coutinho, Lallana; Sterling

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 9Sisteskansen holdt nullen nok en gang, og det var mye å applaudere ham for på St. Mary’s i dag. Like etter ledermålet sto han for en kjemperedning, og han stoppet alle de fem skuddene vertene hadde på mål. Utspillene var av det sikre slaget, og han fremsto som trygg og smart med ballen.
Can 8Brendan Rodgers plasserte 21-åringen på venstresiden i forsvarslinja i ettermiddag, og selv om han fikk en nervøs start hvor vertene ropte på straffe, holdt tyskeren hodet kaldt. Med ballen i beina hadde han full kontroll, han var rolig, og Southampton slet voldsomt med å passere ham. Noen dristige taklinger, men de fleste var gode.
Skrtel Liverpools beste9Bunnsolid kamp av slovaken i midtforsvaret. Det haglet tidvis mot Liverpool i første omgang, men Skrtel sto oppreist og ryddet unna alt det han ble møtt med. Lot ikke Graziano Pellè få noe gratis. Veldig god til å plassere seg i veien for Southamptons skuddforsøk, han styrte forsvarslinja, og han gjorde ikke altfor mange feil med ballen. Svært god opptreden.
Lovren 5Noen ganger leste 25-åringen spillet bra og brøt foran angriperne, men han imponerte dessverre ikke i returen til St. Mary’s. Han virket kanskje overtent fra start, og det resulterte i noen enkle, men stygge, feil, veldig mange feilpasninger og et knallgult kort allerede i første omgang. Etter pause var det imidlertid bedring å spore. Da så han roligere ut og var god i duellene.
Ibe 7Tenåringen forsvarte igjen plassen han har i startelleveren. Driblefanten viste seg tidlig frem med utrolig fart og noen tunneler ute ved høyrekanten, men han tabbet gradvis litt av. Bakover gjorde han sakene sine helt greit; Ibe løp opp motspillere flere ganger og taklet helt nede ved dødlinja. Viste frem styrken i enkelte situasjoner, og kunne gå med hodet hevet da han ble byttet ut mot slutten.
Coutinho 8Brasilianeren åpnet like godt kampen med en kandidat til årets mål. Drømmeskuddet fra omtrent 25 meter ga Liverpool et enormt bra utgangspunkt, men kampbildet gjorde det vanskelig for Coutinho, som alltid forsøkte å angripe. Likevel klarte han ofte å dra av en mann og finne medspillere, og etter pause kom han gradvis mer til sin rett. Ikke like dominerende som han har vært tidligere, men mange glimt å glede seg over.
Henderson 8Dagens visekaptein fremsto som den klare sjefen på Liverpools midtbane. Løp veldig mye begge veier, dekket enorme rom og taklet ofte bra. Gikk foran i duellene og styrte tempoet da Liverpool hadde ballen.
Allen 8Waliseren gjorde «drittjobben» på midtbanen med bravur i sin Premier League-kamp nummer hundre. Det er kanskje ikke pent, men de små og mange taklingene midt på egen halvdel, bidro til å stykke Southampton-angrepene fullstendig opp, spesielt etter pause. Han var nok heldig som ikke fikk straffe imot før pause, men responderte med viktige taklinger, blant annet på Sadio Mané i det 64. minutt, i egen boks utover i kampen.
Markovic 5Den unge serberen fikk det aldri helt til denne søndagen. Han var som vanlig villig til å utfordre, men det våte underlaget bidro til at han ikke var god venn med ballen. Slet med det defensive, og vertene kom til flere angrep fra Liverpools venstreside. Ble skiftet ut i pausen.
Lallana 6Den tidligere Southampton-kapteinen var ganske anonym i returen til sin gamle hjemmebane. Han ble ofte løpende imellom og kom ikke helt inn i oppgjøret, men han presset bra og var stadig et pasningsalternativ. Lallana brukte også litt for lang tid med ballen da han først gikk på sine typiske raid. Tatt av banen etter en time.
Sterling 720-åringen var ikke spesielt involvert i starten av oppgjøret. Han løp og presset, men hadde få menn med seg fremover. Kunne med hell fått straffe før pause. Han slet kanskje med det glatte underlaget og virket ikke helt seg selv. I andre omgang gjorde han mer ut av seg, særlig etter innbyttet av Daniel Sturridge. Delaktig fremover, med noen gode kombinasjoner, og flott 2-0-scoring.
Moreno 6Spanjolen kom inn til den andre omgangen og sørget for mer stabilitet på venstresiden. Han gikk som vanlig på de offensive løpene, og det var også en stor del av grunnen til 2-0-målet, der han i forkant presset Southampton til å gi ham ballen slik at han etter hvert kunne legge inn. Ellers ikke altfor synlig.
Johnson 0Manageren byttet inn backen rett etter 2-0-scoringen, og Johnson gjorde en grei jobb gjennom det kvarteret han fikk. Mot slutten pådro han seg en smell, men han fortsatte og bidro til å holde nullen.
Sturridge 0Spissen fikk være på banen i en halvtime. Southampton så ut til å umiddelbart bruke mer fokus og krefter på å holde ham i sjakk, men Sturridge var aktiv og et friskt pust. Foran mål ble det riktignok skutt med løskrutt, men han kom til flere muligheter.