Stoke - Liverpool

6-1)

24.05.2015 /Premier League /Britannia Stadium / Tilskuere: 27 602 / Dommer: Anthony Taylor

Skrevet av Håvard Sæle

Steven Gerrards avskjed med Liverpool ble slettes ikke slik han hadde håpet. Kaptein scoret riktignok rødtrøyenes trøstemål, men han opplevde samtidig Anfield-klubbens største tap i Premier League-historien.

Stoke kjørte over Liverpool i første omgang og utnyttet elendig forsvarsspill av bortelaget. I annen omgang løftet vertene foten fra gasspedalen, mens innhoppet til Jordon Ibe gjorde Liverpool friskere offensivt.

Unggutten kunne imidlertid ikke forhindre at Liverpool ble ydmyket med stygge 1-6 på Britannia Stadium i Stoke.

90:Der er det slutt! Liverpool taper 6-1 på sesongens siste dag.

90:Sola dukker opp over stadion med halvminuttet igjen å spille.

90:Lite som skjer på tampen her nå.

90:Tre minutter gjenstår av Premier League-sesongen 2014/2015.

89:Coutinho får ballen på 20 meter, men brassen klarer ikke å løsne skudd.

86:6-1 til Stoke! Diouf finner hodet til Crouch, som står helt umarkert på sju meter. Spissen nikker ballen enkelt ned i hjørnet og legger på til 6-1.

85:Odemwingie skyter fra 17 meter - rett i fanget på Mignolet.

83:Begge lag ønsker at dommer Taylor skal blåse av dette.

80: Arnautovic bytter med Crouch for Stoke.

78:Pieters er altfor sent inne mot Henderson. Gult kort.

76:Coutinho banker ballen høyt over fra skrå vinkel.

73:Liverpool har reist seg i annen omgang etter den begredelige åpningsomgangen.

71: Muniesa bytter med Wilson for Stoke.

70:5-1! Lambert stusser igjennom Gerrard, som alene med Stoke-keeper Begovic ruller ballen iskaldt i hjørnet fra skrått hold. Hele stadion applauderer Liverpool-kapteinen!

69:Joe Allen bytter med Rickie Lambert.

67: Walters bytter med Odemwingie for Stoke.

66:Arnautovic får en gedigen sjanse alene med Mignolet, men blåser ballen til himmels.

66:Coutinho slipper fri Gerrard, som skyter fra 16 meter. Skuddet reddes av Begovic.

64:Lallana kommer alene med Begovic, men Stoke-keeperen gjør seg stor og redder mesterlig. Liverpool har hevet seg og er mer med nå i andre omgang.

63:Skrtel er sent ute og er heldig som unnslipper sitt andre gule kort.

62:Ibe vil mye og har vært frisk etter innhoppet i pausen.

61:Stoke-fansen er i godt humør nå, forståelig nok.

60:Liverpool roper på straffespark når Ibe slår ballen opp i armen på en Stoke-forsvarer, men dommer Taylor rister på hodet. Ingen straffe.

58:Coutinho skyter rett i Stoke-blokka fra hjørnet av 16-meteren.

56:Corneren seiler over hele feltet og ut til femmeter.

56:Ibe vinner et hjørnespark for gjestene.

55:Virker som om begge lag helst bare vil bli ferdige med dette.

53:Gerrard finner Lallana ute til høyre, men Pieters stanser Liverpool-spilleren.

51:Liverpool sliter med kvaliteten på pasningene også etter pause.

50:Stoke triller ball på egen halvdel i åpningsminuttene av annen omgang.

48:Skrtel feller Diouf og får kortet.

47:Henderson med Liverpool-corner. Stoke rydder unna.

46:Alberto Moreno byttet med Jordon Ibe i pausen.

46:Emre Can byttet med Kolo Toure i pausen.

46:De siste 45 minuttene av sesongen er underveis.

Det var en jevn kamp helt til Stoke scoret etter halvspilt omgang. Da raknet Liverpool fullstendig.

Ved pause leder hjemmelaget hele 5-0. De har riktignok vært effektive, men Liverpool har virkelig ikke vært på nett i denne førsteomgangen

Laget henger ikke sammen defensivt, virker fullstendig blottet for selvtillit og gjør personlige feil over en lav sko. Den andre omgangen handler om å berge et siste snev av ære.

45:Det er pause i Stoke. Hjemmelaget leder 5-0!

45:Gerrard skyter via muren. Det ender med corner.

45:Shawcross feller Coutinho bakfra på 18 meter.

45:Tre minutter er lagt til.

45:5-0 til Stoke! Nzonzi driver fremover fra midtbanen og curler ballen vakkert i krysset fra 20 meter. Liverpool blir ydmyket av Stoke!

42:Stoke har riktignok vært effektive, men Liverpool har kollapset helt etter 0-1-målet.

41:4-0 til Stoke! Sakho og Lucas slurver på egen halvdel og lar Adam stjele ballen. Fra 16 meter skyter skotten mellom beina på Skrtel og lavt i hjørnet bak en sjanseløs Mignolet.

40:Reprisene viser at Liverpool ble snytt for straffe da Cameron felte Lallana.

38:Skrtel bryter foran Diouf i tolvte time. Stoke-spissen jager hat-trick.

37:Lallana roper på straffespark når han går overende i straffefeltet til Stoke. Dommer Anthony Taylor rister på hodet og vinker Liverpool-spilleren opp igjen.

35:Stoke kontrer etter hjørnesparket, men Moreno stanser hjemmelaget.

34:Henderson skyter via en Stoke-spiller og til corner. Resultatløs.

32:Liverpool har hatt åtte marerittminutter på Britannia Stadium.

30:3-0 til Stoke! Can header ballen rett i beina på Walters, som først skyter rett i beina på Mignolet. Stoke-spissen header imidlertid inn sin retur fra kloss hold.

29:Shawcross stanger unna hjørnesparket fra Coutinho.

28:Frispark til Liverpool på høyresiden av 16-meteren. Gerrard svinger inn, men Shawcross header til corner. Coutinho skal slå hjørnesparket.

27:Hva gjør du nå, Brendan Rodgers?

26:2-0 til Stoke! Arnautovic finner Diouf på 16-meterstreken, som banker inn sitt andre for kvelden med en suser i Mignolets høyre hjørne. Flott scoring av Stoke-spissen.

25:Ikke ufortjent at Stoke leder. Pottemakerne har åpnet kampen bra.

24:Lallana stikker i bakrom, men avvinkes for offside.

22:1-0 til Stoke! Diouf setter en retur fra Mignolet i åpent mål! Adam fyrer fra 17-18 meter og treffer godt. Mignolet gir retur på avslutningen, og Diouf kan bare spasere ballen i mål fra fem meter.

19:Coutinho setter opp Lallana inne i 16-meteren til Stoke, og engelskmannen prøver å skru ballen i langhjørnet fra spiss vinkel. Kula slikker stolpen til Begovic og går like til side!

18:Liverpool virker litt rådville for øyeblikket.

16: Whelan river ned Lallana og får kortet.

14:Lucas Leiva er for sent inne mot Walters og får gult kort.

13:Herlig ball fra Gerrard til Coutinho, som skjærer inn fra høyre og utfordrer inn i boksen. Velger skuddet fra spiss vinkel, brasilianeren, men ballen suser høyt over og langt utenfor. Lagkameratene er ikke særlig fornøyd med ham der.

12:Coutinho slår Liverpools første corner. Klarert av hjemmelagets forsvar.

11:Walters og Arnautovic kombinerer fint utenfor straffefelet til Liverpool, men skuddet til Walters humper ufarlig til side for mål fra drøyt 20 meter.

10:Hjørnesparket fra Adam går ut over dødlinja. Femmeter for Mignolet.

9:Sakho gir bort en corner.

7:Charlie Adam får gult kort for en sen takling med knottene først. Skrtel er offer for den voldsomme taklingen, som fort kunne ha resultert i rødt kort.

6:Lallana legger inn fra venstre, men en Stoke-forsvarer nikker unna.

5:Adam skyter en drøy meter over fra 18-20 meter. Mignolet har kontroll.

4:Liverpool holder ballen i laget innledningsvis.

2:Gerrard får seg en smell, men er raskt tilbake på beina.

1:Kampen på Britannia er i gang.

Liverpool gjester Stoke i sesongens siste ligakamp, og det som er Steven Gerrards siste kamp for Liverpool. Gjestene spiller for å sikre 5.plassen i Premier League.

Raheem Sterling starter på innbytterbenken. Steven Gerrard leder laget som kaptein i en offensiv midtbanerolle i sin 710. og siste kamp for klubben. Joe Allen og Lucas Leiva kommer inn på laget i forhold til det mannskapet som startet mot Crystal Palace. Sterling og Jordon Ibe er henvist til innbytterbenken. Mamadou Sakho er tilbake etter skade, og erstatter Dejan Lovren i forsvarsrekka.

Liverpool skal i dag spille i sine tredjedrakter for neste sesong.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 3Seks baklengs på sesongens siste dag høres forferdelig ut. Et par av scoringene hadde han ikke sjanse på, men han var slett ikke patent da han ga retur på Charlie Adams skudd i forkant av 1-0, og burde også vært mer på hugget ved den andre scoringen.
Can 2Hadde en marerittomgang, og ble forståelig byttet ut i pausen. 1-0 scoringen ble dratt opp på hans side, og han må ta hele skylda for 3-0 målet når han på uforståelig vis header ballen i beina til Walters.
Skrtel 3Rygger alt for mye i mange situasjoner, og blir rett og slett for passiv ved flere av Stokes scoringer. Var også heldig som ikke ble utvist, da han slapp unna sitt andre gule kort midtveis i andre omgang.
Sakho 3Var tilbake etter et lengre skadeavbrekk, og virket rusten. Ble fort stresset, og var negativt involvert i Stokes fjerde scoring.
Moreno 4Var den som var minst involvert i negative situasjoner i forsvarsrekka før pause, men ble likevel ofret i pausen.
Leiva 3Mistet ofte ballen i farlige posisjoner, og var negativt invovlert i Stokes fjerde mål. Fikk et tidlig gult kort, som virket litt billig.
Allen 4Åpnet kampen greit, og var god til å vende spillet, men ble mer og mer anonym utover i matchen.
Henderson 4Dårlig adresse på flere pasninger, og klarte aldri å vinne midtbanekrigen mot aggressive Stoke-spillere.
Lallana 5Prøvde og prøvde, og var Liverpools beste spiller før pause. Ble frustrert utover i kampen, når dommeravgjørelsene ikke gikk hans vei. Ble snytt for to straffespark.
Gerrard Liverpools beste6Hadde mer vilje enn de fleste av sine lagkamerater. Slo flere gode pasninger, og scoret også gjestenes mål på vakkert vis, og ble dermed Liverpools toppscorer denne sesongen med 9 mål.
Coutinho 4Forsøkte hele tiden å skape ting, men ble for veik fysisk mot aggressive Stoke-spillere. Skuddforten var heller ikke riktig innstilt.
Toure 4Kom inn for Can ved pause. Klarte seg greit lenge, men ble veldig passiv da Diouf la inn til Crouch ved 6-1 scoringen. Rotet seg også inn i et hasardiøst pasningsspill med Mignolet når duoen ble presset.
Lambert 0Markerer seg med målgivende stuss til Gerrard bare sekunder etter at han entret banen. Ellers fikk han ikke utrettet så mye.
Ibe 5Var frisk og positiv i den omgangen han fikk på banen. Kom seg flere ganger til dødlinja, men avleveringene var litt for upresise.