Swansea - Liverpool

0-1)

16.03.2015 /Premier League /Liberty Stadium / Tilskuere: 20828 / Dommer: Roger East

Skrevet av Håvard Sæle

Jordan Henderson scoret vinnermålet da Liverpool slet seg til seier mot Swansea på Liberty Stadium i kveld. De røde hadde trøbbel i første omgang og var heldige som ikke lå under, men Liverpool-sjef Brendan Rodgers endret formen på laget etter pause. Da tok gjestene over og dominerte etter hvert omgangen.

Avgjørelsen falt da Henderson jaget en flikk av Daniel Sturridge og Swansea-stopper Jordi Amat taklet ballen rett i beina på Henderson. Ballen seilte i bue over Swansea-keeper Fabianski og avgjorde kampen for Liverpool. De røde er dermed to poeng bak Manchester United på fjerdeplass før lagene møtes på Anfield førstkommende søndag.

90:Kampen er slutt. Liverpool har vunnet 1-0!

90:Coutinho kontrer og Liverpool kommer to mot en. Brasilianeren slipper ballen til Sturridge, som avslutter i stolpen alene med Swansea-keeper Fabianski.

90:Swansea får et innkast langt inne på Liverpools halvdel.

90:Liverpool holder i ballen nede ved cornerflagget.

90:Fire minutter er lagt til.

89: Sigurdsson bytter med Emnes for Swansea.

88:Adam Lallana bytter med Glen Johnson for bortelaget.

85:Gjestene har lykkes med å dra ned tempoet i oppgjøret.

83:Liverpool har hatt god kontroll etter ledermålet.

81:Sturridge er høyest i Swansea-boksen, men spissen får ikke styrt headingen mot mål.

80:Swansea-bytte: Dyer kommer inn for Ki.

78:Innbytter Montero legger inn fra venstre, men Mignolet fanger ballen.

76:Coutinho prøver å skru ballen i det lengste hjørnet fra spissen av 16-meteren, men forsøket fra brassen går en snau meter til side for krysset til Fabianski.

75:Swansea virker å ha fått seg en mental smell etter det uheldige baklengsmålet.

73: Routledge bytter med Montero for Swansea.

70:Fabianski plukker ned et frispark fra Henderson.

68:1-0 til Liverpool! Jordan Henderson jager en flikk fra Daniel Sturridge, men midtbanespilleren taper løpsduellen med Swansea-stopper Amat. Spanjolen takler imidlertid ballen i beina på Henderson, og kula daler i en komisk bue over en utmanøvrert Fabianski i Swansea-målet. Et skikkelig flaksemål, men Henderson får godt betalt for vilje og innsats der!

67:Allen kommer til avslutning fra god posisjon etter forarbeid av Lallana, men waliseren får ikke nok trykk i skuddet fra åtte-ni meter. Keeper Fabianski redder greit.

66:Gerrard går inn sentralt, mens Lallana har gått ut på venstresiden. Allen spiller sammen med Coutinho bak Sturridge. Det er uansett en flytende formasjon Liverpool kjører.

64:Alberto Moreno bytter med Steven Gerrard for Liverpool.

63:Liverpool biter seg fast inne i 16-meteren til Swansea, før Williams klarerer.

61:Can stanger unna en Swansea-corner.

60:Shelvey skyter, men ballen seiler rett i klypene på Mignolet.

59:Can lager frispark cirka 25 meter unna eget mål. De røde har pådratt seg 14 frispark i dag mot Swanseas tre, og gjestene har også pådratt seg tre gule kort.

58:Coutinho tvinger frem en glimrende redning av Fabianski når han avslutter på direkten fra 12-13 meter. Polakken er lynraskt nede og slår ballen til hjørnespark for Liverpool.

56:Corneren fra Coutinho plukkes av Swansea-keeper Fabianski.

56:Henderson slår mot Skrtel, som taper i lufta ved bakre stolpe. Til slutt havner ballen hos Henderson igjen, og han skyter via en Swansea-forsvarer og til nok et hjørnespark.

55:Igjen er Sterling på farten. Denne gangen vinner han et hjørnespark for gjestene.

53:Sterling setter fart og kommer til linja, men Taylor vinner duellen mot Moreno i boksen.

52:Lallana er frisk og fin og tilbake på banen.

50:Moreno er for tøff i duell med Naughton og får gult kort.

49:Lallana ligger nede og får behandling.

Swansea har vært det beste laget i første omgang på Liberty Stadium. De hvitkledde presser Liverpool aggressivt, utnytter rommet mellom bortelagets forsvar og truer rommet på utsiden av gjestenes trebacklinje med offensive backer.

Liverpool har ikke klart å få i gang angrepsspillet sitt, og rødtrøyene har keeper Simon Mignolet å takke for at kampen fortsatt er målløs. Belgieren har hatt tre avgjørende involveringer så langt i oppgjøret. For øvrig har kampen vært jevnspilt, der Swansea har hatt ballen mest, og Liverpool har forsøkt å straffe waliserne med hurtige overganger.

48:Routledge løfter inn fra høyre, men Mignolet er ute og plukker.

46:Liverpool tar avspark i andre omgang.

45:Det er pause på Liberty Stadium.

45:Det er lagt til ett minutt av denne førsteomgangen.

44:Ki prøver å finne en Swansea-spiller foran mål, men Mignolet plukker ballen.

43:Sturridge skyter høyt over fra drøyt 20 meter.

39:Corneren finner Shelvey, som prøver seg på direkten. Skuddet har retning mål, men Lallana styrer avslutningen til nok et hjørnespark. Det får Liverpool rensket unna.

38:Skrtel blokkerer først en avslutning fra Gomis, men ballen havner hos Sigurdsson. Islendingen prøver å skru ballen i langhjørnet fra snaut 20 meter, og kun et tigersprang fra Mignolet hindrer scoring.

37:Swansea vinner ballen på Liverpools halvdel. De hvite styrer kampen nå.

34:Taylor rundlurer Can ute på venstrekanten. Så finner han Sigurdsson, som vender vekk Allen og klinker til fra 14-15 meter. Skuddet suser en meter til side for krysset til Mignolet.

31:Fint angrep av Swansea. Det ender med at Gomis tester slegga fra drøyt 20 meter, og spissen tvinger Mignolet ut i full strekk. Liverpool-keeperen gjør en god redning, før han også fanger sin egen retur.

29:Coutinho drar seg inn i banen og avslutter fra 20 meter, men skuddet går rett på Fabianski.

28:Swansea-keeper Fabianski fanger et innlegg fra Sterling.

26:Sterling river ned Routledge og får gult kort.

24:Hjemmelaget får kampens første mulighet. Gomis tråkler seg løs inne i boksen, men kommer ikke til avslutning. Ballen ruller mot Sigurdsson, som er hundredelen for sent ute i duell med Mignolet.

23:Swansea har hatt ballen klart mest den første fjerdedelen av oppgjøret.

21:Sigurdsson kommer seg til heading fra spiss vinkel, men Skrtel klarerer for gjestene.

19:Lallana klinker til på halvspretten fra 18 meter, men Swansea-keeper Fabianski redder greit.

18:Amat feller Sturridge på midtbanen og Liverpool får frispark.

15:Swansea går rett i angrep etter det mislykkede hjørnesparket, og Skrtel må klarere i egen femmeter etter en flott overgang av vertene. Jevn åpning på oppgjøret i Wales.

15:Liverpool får corner, men Swansea rensker unna hjørnesparket til Henderson.

13:Hjørnesparket bokses unna av Mignolet.

12:Skrtel må klarere til corner i duell med Swansea-spiss Gomis.

11:Coutinho utfordrer, men Swansea-forsvaret stanser brassen utenfor 16-meteren.

9:Gomes avvinkes for offside inne i straffefeltet til Liverpool.

8:Sturridge legger til rette og skyter fra 20 meter. Utenfor.

6:Mignolet bokser unna det påfølgende frisparket ved bakre stolpe.

5:Henderson feller Taylor på venstrekanten og får gult kort.

4:Swansea triller ball på Liverpools halvdel.

2:Corneren fra Coutinho finner hodet til Skrtel, men headingen flyr over mål.

2:Liverpool får kampens første hjørnespark.

1:Swansea tar avspark på Liberty Stadium. Vi er i gang!

Velkommen til vår live-dekning av oppgjøret mellom Swansea og Liverpool i Premier League!

Her er Liverpools lag (3-4-2-1): Mignolet; Can, Skrtel, Sakho; Sterling, Henderson, Allen, Moreno; Lallana, Coutinho; Sturridge. Benk: Jones, Touré, Johnson, Lovren, Gerrard, Lambert, Markovic.

Kaptein Steven Gerrard (34) er tilbake i troppen etter skadefravær, men veteranen starter på benken. Dermed er Jordan Henderson kaptein for Liverpool også i dag.

Lagene rundt Liverpool på tabellen har vunnet, så rødtrøyene må vinne for ikke å tape terreng i kampen om en topp fire-plassering. Dagens motstander Swansea blir imidlertid ingen enkel motstander. Waliserne er på 9.-plass i Premier League og har blant annet slått Manchester United to ganger denne sesongen.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet Liverpools beste8Liverpools bestemann i Wales. Hadde to strålende redninger på skudd fra Gomis og Sigurdsson. Viser en helt annen selvtillit i feltarbeidet. Kort og godt blitt en bedre keeper i løpet av sesongen. Noe å trekke for utsparkene fortsatt. Men dette glemmes når han så sterkt bidrar til "clean sheet" atter en gang, den sjette på rad på bortebane, tolvte gang totalt i Premier League.
Can 5Hadde et par viktige inngripener mot slutten, men dette var ellers en kamp å glemme for tyskeren. Hadde problemer med å komme seg opp i situasjonene og jobbet ikke så hardt der bak som han burde.
Skrtel 7Når de andre forsvarsspillerne ikke er på sitt vanlige nivå, så er det Martin som er klippen. God i duellspillet og god til å støte foran Swanseas angrepsspillere.
Sakho 6Sterk i duellspillet og var også han flink til å komme seg først på ballen. Prøvde seg også på noen raid framover og franskmannen har en egen evne til å få med seg ballen.
Sterling 5Lå veldig mye nede og traff på svært lite av det han prøvde seg på denne gang. Hadde en god målsjanse kvarteret mot slutt. Sliter med formen og gjør mange feil valg. Fikk gult kort.
Henderson 7Ble eneste målscorer i Wales. Forfølger et godt gjennomspill fra Skrtel og en fot fra Swanseas Amat gjorde at ballen gikk over Fabianski. Flaks, men mål er mål. Overlot kapteinsbindet til Gerrard 26 minutter før slutt og like etter smalt det i nettmaskene. Fikk tidlig gult kort (sjette for sesongen) for en takling på Taylor. Var også tidlig borti Shelvey. God kamp.
Allen 6Hadde flere grove ballmiss i første omgang. Karrer til seg sekseren etter en andreomgang der han bidro sterkt til Liverpools dominans. Jobbet hardt for å få med seg poengene fra sin gamle hjemmebane.
Lallana 5Glem denne, Adam. Ikke opp i situasjonene, jobbet ikke for drakta denne gang. Alt for mye nesten for Lallana, som ble erstattet av Johnson like før slutt. Fikk seg noen smeller.
Moreno 5Bidro med fart på venstresiden og gjorde mange offensive forsøk men lyktes med heller lite. Fikk gult kort for en forseelse mot Naughton.
Coutinho 7Er en teknisk gudegave, men er alt for ofte uheldig med avleveringene denne gang. Er i form og er en munnfull for Swansea-spillerne på sine raid framover, spesielt i andre omgang. Kunne gitt Liverpool ledelsen med en god sjanse i førsteomgangen.
Sturridge 7Avsluttet kampen med et stolpeskudd i kampens siste overtidsminutt. Kom seg også til flere nesten-sjanser. Jobbet og slet der framme mot tøffe Swansea-forsvarere. Sakte, men sikkert kommer formen for Daniel og det lover godt for den spennende sesongavslutningen.
Gerrard 0Hadde meget gode 26 minutter for Moreno. Overtok kapteinsbindet og kommandoen på midten. Avgjorde på mange måter kampen for bortelaget på måten han balanserte Liverpools midtbane på. Mangler fire minutter på å få poeng, men rakk å spille seg til det som kunne blitt en høy poengscore.
Johnson 0Fikk fire overtidsminutter og litt til for Lallana.