West Ham - Liverpool

3-1)

20.09.2014 /Premier League /Boleyn Ground / Tilskuere: 34 977 / Dommer: Craig Pawson

Skrevet av Tor Sandø

Denne kampen burde Liverpool ha vunnet. Laget fikk sjokk av West Hams kampopplegg i første omgang. Hjemmelaget presset Liverpool høyt og scoret to tidlige mål ved Reid og Sakho. Liverpool tok ut Manquillo, omorganiserte til tre mann bak og reduserte ved Sterling. Liverpool hadde ballen mest fra da av, men akkurat som mot Aston Villa og Ludogorets var laget alt for stillestående. Liverpool hadde flere brukbare muligheter, men det er vanskelig når spillerne står i ro. Balotelli og Borini hadde brukbare muligheter, men i stedet for utlikning så var det West Ham og innbytter Amalfitano som scoret vinnermålet. Tapet er forsmedelig og bør få Rodgers og trenerapparatet til å tenke over spilleopplegget som ser ut til å være hakket for forutsigbart.

90:På slaget 94 blåser dommer Pawson av kampen.

90:Gerrard tar frispark men Liverpool-spillerne VIL ikke nok og det er et West Ham-hode som igjen header ballen ut.

90:Sterling løper i Noble. Obstruksjon.

90:Collins tar frispark fra egen halvdel.

90:Sterling fører opp. Men lagkameratene står i ro. Da er det vanskelig.

90:63-37 i ballbesittelse, men det er West Ham som leder og vinner kampen.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:Duell mellom Sakho og Sakho ved cornerflagget. Liverpool-Sakho vinner.

90:Faktisk West Ham som angriper nå.

88:3-1! Amalfitano. Horribel klarering av Sakho. Noble spiller fri Amalfitano som dreper kampen på slutten. Mignolet sjanseløs.

87:Skrtel skyter fra langt hold. Ballen går utenfor.

86:Lite eller ingen bevegelse for de gule.

86:Går litt for sakte for Liverpool. Enkel å forsvare seg mot.

85:Spiller ball Liverpool nå. West Ham presser med to.

85:Skrtel tar frispark fra egen banehalvdel.

84:West Ham får drøye tiden nå uten at dommeren gjør noe særlig med det.

83:Sakho er skadet etter duell med navnebroren i Liverpool.

83:Lang ball fra Lovren til Lambert. Lambert gir West Ham innkast.

82:Stort sett hele laget bak Hammers nå.

82:Innbytter Amalfitano med stygg takling av Skrtel. Utrolig nok ingen frispark eller kort.

81:Downing har vært i nærheten av Gerrard i store deler av kampen. Steven har ikke fått til stort.

80:Kouyate hinker ut. West Ham har gjort alle byttene. Ser ikke bra ut. Han gir seg ikke og kommer inn igjen. Så var de sekundene gått i hjemmelagets favør.

79:Kouyate er skadet.

79:Fem i forsvar hjemmelaget nå.

77:Offensivt bytte av Liverpool og ditto defensivt av West Ham.

76:Lallana tar corner. Treffer Sakho som header mot mål. Adrian tar ballen i fast grep.

76:Valencia bytter med Collins.

75:Borini bytter med Lambert. Mer muskler framme hos Liverpool.

75:Virker slitne West Ham nå. Sterling er overalt. Han og Moreno kombinerer. Ballen går til corner.

74:West Ham nære, men Kouyate bommer på ballen. Henderson sov litt der.

73:Lallana og Balotelli kombinerer. Slår til Moreno, som legger inn. Borini er nær scoring, men bommer.

73:Misforståelse mellom Henderson og Sterling. Innkast West Ham.

72:Gerrard tar corner. Kort til Sterling. Innlegget er bra, men keeper Adrian får igjen tak i ballen.

72:Lallana prøver et innlegg. Ballen går til corner.

71:Balotelli presser Cresswell, som tvinges til å gi Liverpool et innkast.

71:Liverpool best, men sliter med å få hull på byllen. Går litt for sakte når Liverpool vinner ballen.

70:Lallana tar corner. Adrian slår ballen ut.

70:Balotelli skyter fra kanten av 16-meteren. Skuddet er godt. Adrian slår ballen til corner.

69:Sakho skyter fra 18 meter. Over.

69:Adrian tar frispark.

69:Song bytter med Amalfitano.

68:Balotelli løper ned Cresswell og får frispark.

67:Gerrard tar frispark. Godt slått, men West Ham er først også denne gang.

67:Borini i duell med Reid. Liverpool får frispark fra cornermerket.

67:Lallana oppe igjen.

66:Jenkinson får gult kort for taklingen av Lallana. Alt for sein inn.

66:Lallana er skadet.

66:Lallana med godt raid på venstresiden. Tomkins klarerer.

65:Borini er skadet etter at Adrian sparker Borini i kneet. Fabio er oppe igjen.

64:Borini skyter fra 16-17 meter. Godt skudd. Adrian klarer og tar igjen ballen.

63:Godt Liverpool-angrep. Sterling fører opp og parkerer West Ham-spillerne. Han legger inn, men West Ham-forsvaret er med på notene.

62:Song vinner en duell med Sterling.

62:Demel bytter med Jenkinson.

61:Moreno skyter over. Lallana burde hatt frispark i trekket foran.

61:Liverpool klart best i det første kvarteret av finaleomgangen.

60:Downing tar corner. Mignolet tar ballen i klypene.

60:Ny duell mellom Lovren og Valencia. Ingen frispark, men corner.

59:Balotelli skyter fra 20-21 meter. Adrian har kontroll.

59:Demel får lagt inn presset av to Liverpool-spillere. For dårlig!

58:Moreno nede etter en tøff duell. Ingen frispark.

58:Nytt godt innlegg av Cresswell. Liverpool får brutt.

57:Dommeren skal ha en prat med aktørene, men nøyer seg med praten. Stygg takling av Valencia viser reprisen.

57:Lovren i duell med Valencia. Kroaten tenner.

56:Lallana tar corner. Overbefolket 16-meter, der en spiller med West Ham-drakt til slutt får klarert.

56:Sterling fører opp. Legger inn, men ballen går til corner.

55:Innlegg fra Demel. Skrtel får tak i ballen mellom to West Ham-spillere. Kunne blitt farlig.

54:Borini skyter. Glimrende gjennombruddspasning av Balotelli. Spiller fri Borini som skyter fra skrått hold. Adrian har kontroll. Godt Liverpool-angrep.

53:Balotelli tar ned en lang pasning. Italieneren får frispark mot seg. Stiller seg uforstående til avgjørelsen.

52:Noble bryter med en utsøkt pasning. Liverpool får kommet seg tilbake.

52:Gerrard tar frispark. West Ham bryter igjen.

51:Lallana får frispark nede ved cornermerket.

51:Balotelli i ny duell med en West Ham-forsvarer. Italieneren faller, men Pawson foretar seg ingenting.

50:Gerrard flrer opp. Men bevegelsen er litt for dårlig. West Ham bryter.

50:Litt tam begynnelse på andre omgang.

49:Lang ball mot Moreno. For lang.

49:Rodgers skal vinne midten nå. Spiller 3-5-2.

48:Sterling skyter fra 16 meter. Skuddet er svakt. Ballen går utenfor.

47:Tomkins tar frispark fra egen banehalvdel. Mye muskler i West Ham-angrepet og de vinner også ballen. Ender med frispark til Lallana.

46:Gerrard prøver å spille igjennom Sterling. Får innkast.

46:Lucas Leiva bytter med Lallana.

46:Lagene er klare til å begynne andre omgang. Liverpool skal begynne med ballen.

Liverpool ligger under 1-2 i London. West Ham tok Liverpool fullstendig på senga og scoret allerede etter et knapt minutt ved Reid. West Ham fortsatte å presse Liverpool tilbake og fikk et nytt mål etter sju minutter etter en utsøkt lobb av Sakho. Liverpool forsøkte å bygge opp spillet, men slet med å spille seg ut etter at seks-sju Hammers-spillere presset dem tilbake. Rodgers gjorde grep. Han byttet ut Manquillo, som slet veldig på venstresiden. Inn med Sakho og over til tre spillere bak. Det ga uttelling ganske kjapt da Sterling reduserte fra 16 meters hold. Lovren har ligget nede etter duell med forsvarskollega Sakho, men er bandasjert og inne igjen. West Ham har ligget høyt og leder kampen fortjent. Men en første omgang der de har løpt mye må ha kostet. Nå gjelder det for de gulkledte å slå tilbake.

45:Ballen går innenfor Liverpools femmeter. Sakho får headet ut.

45:Downing tar corner. Mignolet slår ballen ut. West Ham slår tilbake.

45:Downing skal ta corner, men klabb og babb gjør at dommeren kaller til seg spillere.

45:Hendelsesrike tilleggsminutter.

45:Valencia tar frispark etter hands. Avstanden er 23-24 meter. Ballen går i muren og til corner.

45:West Ham fortsetter det høye presset.

45:To og et halvt minutt gått av tilleggstiden.

45:Valencia fører opp, men blir brutt av Skrtel.

45:Gerrard tar frispark. Ballen havner på femmeteren, men West Ham-forsvaret header ballen ut.

45:Seks minutter tillegg etter Lovrens skade.

45:Ny lang ball fra Cresswell. Til Downing denne gang.

45:Spillet går litt fram og tilbake nå.

43:Tomkins vinner hodeduell med Skrtel på corner fra Downing. Ballen går utenfor.

43:Cresswell spiller Sakho fram. Godt Hammers-angrep. Liverpool får klarert. Presses bakover igjen nå.

41:Valencia skyter. God redning av Mignolet.

40:Lovren har fått ny drakt og løper inn igjen.

40:Nytt innlegg fra Liverpools venstreside. Denne gangen resultatløst.

39:Lovren forbindes i hodet. Spiller med ti mann.

38:Lovren får hjelp til å gå ut. Usikkert om han må ut.

35:Lovren er skadet etter å ha gått i duell med Sakho. Ser ikke bra ut.

34:Moreno skyter. Adriano slår ballen ut før ballen når Balotelli.

33:Downing tar corner. Moreno klarerer.

33:Valencia tar frispark. Mignolet slår til corner.

32:Sterling tar Noble. Frispark fra drøyt 20 meter.

32:Kouyate prøver litt til. Men West Ham må nok bytte.

31:Kouyate hinker ut.

30:Kouyate er skadet.

29:Valencia blåses av. Dommeren mener ballen var over sidelinja. Reprisen viser at det muligens er feil.

27:Kouyate får gult kort etter å ha tatt Gerrard. Bra mulighet for West Ham. Sakho hælsparker til Kouyate, som tar med seg Gerrard og får et korrekt idømt gulkort.

26:2-1! Sterling. Henderson finner Balotelli. Italienerens skudd blokkeres. Ballen går etterhvert til Sterling som fyrer løs fra rundt 16 meter. Fortjent redusering.

25:Valencia er skadet etter en duell med Mignolet. Men er oppe igjen.

24:Glimrende pasning fra Lucas til Sterling. Innlegget er ikke bra nok.

24:Liverpool har hatt ballen mye nå.

22:Manquillo bytter med Sakho. Spanjolen har hatt kjempetrøbbel i starten og blir byttet ut tidlig.

22:Brukbar Liverpool-periode nå. Men ender med at ballen skytes håpløst over sidelinjen.

21:Gerrard tar corner. West Ham klarerer men Liverpool biter seg fast.

20:Godt framspill av Henderson, som spiller fram Borini. Sterling får skutt og via et Hammers-bein til corner.

20:Reid tar seg til akillesen, men er raskt oppe.

19:Noble tar corner. Til første stolpe. Men Liverpool får klarert.

19:Cresswell presser fram en corner.

19:Sterling forsøker å få til noe, men Song takler.

18:Liverpool forsøker å bygge opp, men møtes av fem-seks hjemmespillere.

17:Adrian får også det gule kortet.

17:Balotelli får gult kort etter håndtrykket.

17:En situasjon mellom Balotelli og keeper Adrian. Ender med at de tar hverandre i hendene.

16:Song tar frispark. Ender med et slapt Downing-skudd.

16:Duell mellom Balotelli og Song ender med West Ham-frispark.

16:Borini får en lang pasning fra Skrtel. Men hjemmelaget bryter.

15:West Ham fortsetter det høye presset. Liverpool har problemer med å få ballen framover og tvinges til støttepasninger.

14:Mange innlegg kommer fra Liverpools venstreside. Må nok ta grep etterhvert, Rodgers.

14:West Ham vinner alle ballene på midten.

13:Cresswell spiller framover. Mignolet bryter.

13:Downing tar corner. Balotelli header ut.

12:Cresswell skyter fra 20 meter og tvinger Mignolet til å strekke seg. Corner.

11:Henderson tar frispark. Men igjen presses Liverpool bakover.

11:Tomkins tar Balotelli. Frispark.

10:Kan Liverpool komme tilbake fra denne sjokkåpningen?

10:Lovren tar frispark fra egen banehalvdel.

9:Sakho og Moreno kolliderer. Linjedommeren vinker i fordel Liverpool.

9:West Ham har lyktes med kampplanen om å presse Liverpool høyt. Dette har ført til en tomålsledelse. LFC har ikke fått til stort så langt.

7:2-0! Sakho. Marerittet fortsetter for de gulkledte. West Ham bryter Sakho lobber over Mignolet. Ballen går i mål.

7:West Ham presser Liverpool høyt.

6:West Ham kommer på ny visit i Liverpools forsvar. Innlegget tar Mignolet seg av.

4:Reid får gult kort etter en takling av Borini.

2:1-0: Reid.Downing slår inn, Tomkins møter på bakerste stang og header inn til Reid som header ballen i mål fra kort hold. Dårlig markering fra Liverpools forsvarere.

1:Pawson blåser i fløyta etter 50 sekunder. Frispark til West Ham.

1:West Ham har avspark. Vi er i gang.

0:Coutinho sliter med sykdom. Derfor er ikke han i troppen mot West Ham.

0:Stor stemning på Boleyn Ground. Spillerne hilser på hverandre.

Brendan Rodgers gjør tre forandringer i startoppstillingen fra møtet med Ludogorets. Fabio Borini får sin første kamp fra start denne sesongen. Martin Skrtel returnerer fra skade, mens Lucas Leiva får tillit på midtbanen.

Mamadou Sakho og Adam Lallana henvises til benken. Philippe Coutinho er ikke i troppen.

Ifølge TV2 skal Sterling ligge bak de to italienerne på topp i en slags diamant på Boleyn Ground i kveld.

Vurdert av Frank H. Larsen

Mignolet 5Var uoppmerksom ved de to første baklengsmålene. Virket usikker i feltet. Foretok noen brukbare redninger.
Manquillo 0Opptrådte usikkert før han ble ofret i det 21. minutt for omlegging til tre stoppere.
Lovren 4Usikker spill. Pådro seg en hodeskade i 1.omgang, men fortsatte kampen. Slet med bevegelsene til Valencia og Sakho.
Skrtel 4Ble utmanøvrert av Tomkins ved første målet. Var aldri komfortabel i backrekka.
Moreno 5Slet med Sakho og Downing de første 20 minuttene, og klarte ikke å nekte innlegg. Hevet seg utover i kampen. Lite med fremover
Gerrard 4Ble nøytralisert og fikk lite til på midtbanen. Unormalt mange feilpasninger.
Leiva 4Ssvak i pasningsspillet. Virket ilte konsentrert. Slet med West Hams midtbanespillere. Byttet ut i pausen.
Henderson 5Klarte ikke ta tak i kampen slik han pleier. Nest best i mange taklinger og avleveringene ikke av vanlig standard.
Sterling Liverpools beste7Flott scoring. Viste fart og rykk. Ble bedre og bedre utover i kampen. Liverpools beste.
Borini 5Veldig anonym i første omgang. Kom til noen brukbare muligheter etter pause, men ble byttet ut med kvarteret igjen.
Balotelli 6Viste flott ballkontroll i forkant av scoringen. Hadde en noe frustrerende kveld og pådro seg gult kort for en sen takling på Adrian. Noen avslutninger fra distanse.
Lambert 0Spilte 15 minutter uten å overbevise.
Sakho 4Kom inn for Manquillo. Skallet sammen med Lovren. Klarerte rett til motspiller i forkant av tredje baklengsmålet
Lallana 6Kommer inn i pausen og viser mer kreativt enn de dyptliggende midtbanespillerne