Arsenal - Liverpool

0-0)

24.08.2015 /Premier League /Emirates Stadium / Tilskuere: 60 080 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Einar Kvande

Om Liverpool hadde vært det tonegivende laget før pause, var Arsenal dominerende etter hvilen. Liverpool hadde mer enn nok med å forsvare seg, og var bare på noen sporadiske visitter i Arsenal-feltet etter kontringer. Hele forsvarsrekka gjorde en fantastisk innsats etter at midtbanen hadde løpt seg tom og hang i tauene, og dermed holdt Liverpool nullen for tredje kamp på rad. Et ekstra pluss i margen til Martin Skrtel og Joe Gomez, mens Jordon Ibe hadde et svært dårlig innhopp.

90:Mignolet misser på et innlegg, men ballen går over. Det er det siste som skjer i kampen.

90: Oxlade-Chamberlain skyter fra distanse i siste overtidsminutt. Mignolet må gi corner.

90:Innbytter Moreno kontrer, men går for lenge med ballen og blir taklet.

90:Fire minutter er lagt til.

88:Mignolet får bokset unna et farlig innlegg.

87:Philippe Coutinho bytter med Alberto Moreno.

87: Chambers er nede for telling, etter å ha fått Bentekes albue i hodet. Helt utilsiktet.

85:Simon Mignolet får gult kort for å drøye tid.

85:Oxlade-Chamberlain skyter utenfor.

84:Martin Skrtel er uhyre nær å sette ballen i eget nett på et farlig innlegg.

83: Ramsey skyter fra distanse. Ballen endrer retning i et Liverpool-bein, men Mignolet klarer å fange lærkula.

82: Coquelin bytter med Oxlade-Chamberlain.

81:Philippe Coutinho skyter hardt fra skrått hold. Cech gir en retur. Benteke roper på straffe i feltet. Arsenal kontrer.

79:Joe Gomez får gult kort for å ha dratt ned en av vertenes spillere. Hans tredje gule på tre kamper.

78:Gjestene på en sjelden visitt i Arsenal-feltet og får et hjørnespark. Corneren er innom et Arsenal-hode, til ny corner.

75:Lucas Leiva bytter med Jordan Rossiter.

73: Giroud bytter med Walcott.

73:Benteke skyter over fra distanse.

72: Ramsey skyter i retning krysset. Mignolet er oppe og fanger det litt løse skuddet.

71:Milner skyter hardt fra distanse. Rett på Cech.

70: Giroud skyter fra kloss hold, og Mignolet gjør en kjemperedning. Liverpool under hardt press nå.

66:Emre Can får gult kort for en takling av Ramsey.

65: Gabriel får gult kort for å holde Benteke i trøya.

65:Arsenal forsetter å føre kampen. Liverpool-spillerne virker slitne.

63:Roberto Firmino bytter med Jordon Ibe.

61:Martin Skrtel får gult kort for å dytte Sanchez i ryggen ute ved sidelinja.

61:Coutinho skyter fra over tjue meter. Ingen problemer for Cech på det lavet skuddet.

60: Sanchez skyter knallhardt i nærmeste stolpe og ut fra fem meters hold. Stor sjanse for vertene.

58:Mignolet får tilsnakk for å drøye tid.

57:Giroud avslutter et godt stykke utenfor.

57:Arsenal har etablert et visst trøkk mot Liverpool-målet nå, og gjestene må slå langt for å lette på presset.

54:Milner må gi en ny corner. Lucas header unna på første stolpe.

53:Giroud avslutter via Skrtel til corner. Benteke header bort hjørnesparket.

52:En Arsenal-spiller tråkker skoen av Emre Can, men Liverpool-spilleren får likevel ikke frispark.

46:Liverpool sparker i gang de siste 45 minuttene. Ingen bytter i pausen.

Det er ufattelig at det står 0-0 etter en fantastisk morsom førsteomgang på Emirates. Liverpool er uheldige som ikke leder denne kampen, og Arsenal kan takke keeper Petr Cech for at det står 0-0 til pause. Philippe Coutinho har vært meget god, og har hatt to skudd i aluminiumen. Det ene skuddet hørte Cech bare susen av, mens tsjekkeren fikk fingrene på den andre og fikk vippet ballen i bakre stolpe. Den største sjansen fikk Christian Benteke, på et vidunderlig innlegg fra Roberto Firmino, men igjen gjorde Cech en feber-redning. Det hører med til historien at Arsenal hadde en ball i nettet, som virket å bli feilaktig annullert for offside. Et fyrverkeri av en førsteomgang med andre ord. Høyt tempo, lekre tekniske detaljer og store sjanser. Bare scoringene mangler.

45:Cech fanger et innlegg fra Milner.

45:Philippe Coutinho skrur i bakre stolpe fra skrått hold etter å ha fintet en Arsenal-spiller ut i pølsebua. Cech har fingertuppene på ballen. Ny fantastisk redning av tsjekkeren.

40:Nytt skudd fra Firmino. Utenfor.

39:Roberto Firmino skyter fra skrått hold. Cech må gi ny corner.

39:Christian Benteke skyter fra fire meters hold etter et perfekt innlegg fra Firmino. Fantastisk redning av Cech. Der burde Benteke gitt Liverpool ledelsen.

36:Skrtel med en viktig fot på et innlegg fra venstre.

33:Coutinho er gjennom, men Gabriel klarer å løpe ham opp og får gitt til corner.

30:Liverpool kontrer, men Benteke holder for lenge på ballen. Burde ha slått Coutinho tidligere.

26:Clyne avslutter via et Arsenal-bein til corner.

23:James Milner avslutter fra kloss hold, men Cech får en hånd på ballen og lager corner. Nydelig forspill av Philippe Coutinho.

22:Benteke felles like utenfor Arsenals 16-meter, men Liverpool får ikke frispark av Michael Oliver.

21:Lovren får en smell i halsregionen etter en duell med Giroud, men er raskt på beina igjen.

20:Liverpool-forsvaret får kontroll på en Arsenal-corner, og gjestene kontrer. Firmino blir ikke rask nok i løpeduellen.

18:Arsenal med corner. Mignolet har ingen problemer med den svake headingen.

15:En Lovren-heading på vei mot mål stoppes av Arsenal-forsvaret.

14:Milner avslutter via et Arsenal-bein til hjørnespark, sekunder etter at Philippe Coutinho roper på straffe i det han dyttes ut av balanse i det han skal avslutte.

12:Etter en god start av Liverpool er Arsenal i ferd med å ta over initiativet i kampen.

9:Christian Benteke skyter rett på Petr Cech fra skrått hold.

8:Aron Ramsey setter ballen i nettet, men linjemannen har vinket for offside. Reprisen tyder på at avgjørelsen er feil.

7:Martin Skrtel og James Milner er nær ved å rote det til for seg selv inne i egen fem-meter, men Simon Mignolet er med på notene og får fanget Arsenals avslutning .

5: Sanchez header over fra kloss hold, etter innlegg fra venstre.

3:Philippe Coutinho skyter knallhardt i tverrliggeren fra 12 meters hold, etter pasning fra Benteke. Liverpool uhyre nær å ta ledelsen, med et som ville ha vært en praktgoal.

2:Christian Benteke avslutter utenfor etter godt forspill av Emre Can. Liverpool presser høyt i åpningsminuttene.

1:Arsenal med avspark.

Adam Lallana er uaktuell til kveldens kamp grunnet en lårskade han pådro seg i kampen mot Bournemouth, mens Jordan Henderson er ute med en hælskade. Det betyr at Roberto Firmino starter sin første Liverpool-kamp, mens Lucas Leiva er tilbake i startoppstillingen. I tillegg er det funnet plass på laget til Emre Can.

Vertene må klare seg uten sin faste stopperduo Per Mertesacker og Laurent Koscielny. Førstnevnte er syk, mens sistnevnte har vondt i ryggen.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 8hadde lite å gjøre første timen, men ble virkelig varm i trøya mot slutten. Vartet opp med en eminent redning da Olivier Giroud fikk sjansen i det 70. minutt, og han hadde stengt buret da Arsenal satte inn sluttspurten. Fikk gult for å drøye tiden, men Mignolet var viktig på tampen.
Clyne 8fremsto stabil, smart og god begge veier. Var villig til å bli med frem, kom til noen brukbare innlegg – dog et par upresise – og gjorde så godt som ingen feil. Nok en solid opptreden.
Skrtel 9virket litt ubestemt i starten, men hentet seg imponerende inn utover i kampen. Hadde noen ekstremt viktige involveringer, var bunnsolid i luftduellene og Liverpools viktigste spiller den siste halvtimen.
Lovren 8gjorde ting enkelt, men ofte riktig. Nådeløs og offensiv i duellene. Med ballen var han behersket. Svært lite å klage på i denne kampen.
Gomez Liverpools beste9får bestemannsprisen. Tenåringen var særdeles god bakover gjennom hele oppgjøret, og han virket uredd. Smart og godt sikringsarbeid. Vilje og krefter til å bli med frem. Veldig imponerende gjennom samfulle minutter.
Leiva 8gjorde en kjempejobb som ryddegutt i sesongdebuten. Fabelaktig i gjenvinningsfasen, og han stoppet Arsenal utallige ganger. Smarte og trygge pasninger. Byttet ut etter 75 minutter.
Firmino 6klarte å vise noe av det han er kapabel til, men det var ikke alltid ting stemte. Slo et kjempeinnlegg til Benteke i første omgang, løp mye og gjorde en totalt sett grei figur i sin første kamp fra start. Samtidig har han nok ikke funnet godformen riktig ennå.
Milner 8viste hvorfor han ble hentet og hvorfor han er klubbens visekaptein. Rutinert og smart i pressingen sin, ofte gode taklinger, og han var praktisk talt over hele banen til enhver tid.
Can 7løp veldig mye og gjorde en god jobb defensivt. Var ikke særlig involvert da laget hadde ballet, spesielt til å begynne med, men tyskeren sørget for noen strålende taklinger. Virket litt redusert i duellene etter det gule kortet i andre omgang, men en god kamp av tyskeren.
Coutinho 8tryllet flere ganger før pause. Slo mange gode og vanskelige pasninger, traff treverket to ganger og jobbet bra. Falt litt ut av kampen etter sidebyttet. Totalt sett en av Liverpools beste i kveld.
Benteke 8slet nesten i stykker Arsenal-forsvaret før pause. Nok en gang helt enorm i hodeduellene, og samtidig var det mange prov på at han kan bruke beina. Svært uheldig som ikke scoret før pause. Ble litt borte etter pause, men dette var hans beste oppvisning så langt.
Moreno 0kom inn i sluttminuttene. Fikk sjansen da han vartet opp med et offensivt raid på tampen, men ble hindret idet han kom inn i boksen.
Ibe 0fikk en knapp halvtime, men viste absolutt ingenting. Skuffende og svakt innhopp. Utfordret sjelden, og da han først prøvde, stemte det ikke. Totalt ute av form etter en god pre-season.
Rossiter 0ble byttet inn for Lucas etter 75 minutter. Markerte seg ikke spesielt, men var hard og kompakt i duellene og løp som vanlig mye. Absolutt godkjent i Premier League-debuten.