Aston Villa - Liverpool

0-6)

14.02.2016 /Premier League /Villa Park / Tilskuere: 35798 / Dommer: Neil Swarbrick

Skrevet av Marius Rabben

Liverpools andre ligaseier i 2016 ble usedvanlig enkel mot et begredelig Aston Villa i Birmingham. 6–0 er tangering av de rødes største seier i Premier League, og for første gang fikk de seks forskjellige målscorere i én Premier League-kamp. Etter en forholdsvis komfortabel 1. omgang husket de fleste hvordan det endte sist da Liverpool ledet 2–0, men istedenfor en frustrerende kollaps satte laget inn ytterliggere fire mål etter hvilen. Aston Villa hang ikke med da Emre Can, innbytter Divock Origi og Nathaniel Clyne scoret hver sin gang i løpet av syv minutter rundt timen spilt, mens Kolo Touré fullførte festen 19 minutter før full tid. Hjemmelaget hadde en ball i stolpen på tampen, men denne Valentinsdagen kommer til å huskes lenge av Liverpool, som holdt nullen og slapp unna nye skader. Og nå har de røde positiv målforskjell i ligaen!

90:Slutt!

90:Ballen befinner seg på midtbanen. Villa jager et sent trøstemål, men ingenting stemmer for hjememlaget.

90:Det legges til tre minutter.

89:Sinclair angriper alene. Can jobber hjem og tar fra ham ballen.

86:Liverpool triller ballen seg imellom nå. Vertene venter bare på sluttsignalet.

85: Richards bytter med Hutton.

84:Stewart får gult kort i ligadebuten for å takle Gueye.

80:Lescott og Sinclair kombinerer fint fremover, og sistnevnte fyrer av fra 16–17 meter. Ballen har meget god retning, men treffer stolpen og spretter vekk. Vertene svært nær et trøsemål.

77: Veretout får kortet etter en takling mot Stewart.

77:Tempoet har falt litt nå. Villa-spillerne er frustrerte – mens hjemmefansen forlater stadion i hopetall.

74:Roberto Firmino bytter med Christian Benteke.

71:Fram med kuleramma! En Henderson-corner treffer umarkerte Toure i boksen, og stopperen setter inn sitt første ligamål siden januar 2011! Dette er for øvrig den 19. målscoreren til Liverpool denne sesongen, uansett turnering, noe som er klubbrekord.

71:Clyne stormer oppover høyresiden, men Cissokho takler bra og lager corner. Villa Park tømmes gradvis for hjemmesupportere nå.

66:Philippe Coutinho bytter med Kevin Stewart, som får sin Premier League-debut.

65: Bacuna bytter med Lyden.

65:Liverpool holder det gående i angrep, og en offensiv Clyne følger opp en retur fra keeper i boksen. Backen bredsider inn 5–0 i bomt bur fra fem meter. Lekestue for Liverpool i øyeblikket!

64: Westwood får et klokkeklart gult kort for å feie ned Origi i frustrasjon. Det er lov å argumentere for rødt der.

63:Origi presenterer seg med et smell! Coutinho slår nok en utsøkt pasning i bakrommet, og spissen som nettopp kom inn har ingen problemer med å holde unna forsvaret. Alene med keeper er han iskald og setter ballen lavt i det næremste hjørnet.

62:Daniel Sturridge bytter med Divock Origi.

58:Det virker enkelt for Liverpool nå. De går rett i angrep etter Villa-byttet, og Firmino triller ballen til Can like utenfor 16-meteren. Tyskeren takker for det ved å hamre inn 3–0 med høyrefoten på flott vis.

58: Agbonlahor bytter med Sinclair.

56:Nok en stopp i spillet forbi Agbonlahor sliter. Nå skal spissen byttes ut.

55:Hjemmelaget kommer seg ut av egen sone og får en pustepause. Villa-supportere på tribunen Holte End rister oppgitt på hodet.

54:Liverpool opptrettholder et lite press på vertene nå.

53:Strøken stikker fra Coutinho til Moreno, men innlegget, som tilsynelatende er godt slått mellom forsvaret og keeperen, treffer ingen i hvitt. Villa flikker ballen ut til corner.

52:Clyne legger ut på et raid fra sin backposisjon, men stoppes på vei inn i boksen.

50:Henderson tar frisparket og setter i gang kampen etter en liten stopp. Ballen går ut til Clyne, som legger tidlig inn. Villa får blokkert det.

48: Agbonlahor får behandling midt på banen, før han småhalter av gresset.

48:Coutinho får frispark på drøyt 30 meters hold.

47: Bacuna rykker forbi Moreno og skyter fra kanten av boksen. Mignolet redder.

46:Villa går offensivt til verks, men et innleggsforsøk fra høyre går rett til Mignolet.

46:Sturridge og Firmino setter i gang 2. omgang.

Uten å imponere har Liverpool vært klart best i løpet av de første 45 minuttene på Villa Park. Sturridge trengte én mulighet for å score, og vertene var ikke i nærheten av noen utlikning før Milner doblet ledelsen på frispark. Det har vært perioder hvor Villa har holdt på ballen, men bortsett fra noen halvhjertede innlegg er ikke Liverpool satt på noen prøver. Gjestene, som har vist tendenser på gode kombinasjoner gjennom omgangen, har også vært frempå flere ganger utenom målene, og Henderson var uheldig som ikke satte inn det tredje etter halvtimen. En god redning hindret i tillegg Sturridge fra sin andre scoring for dagen. «Cruise control» er beskrivende for bortelagets omgang. Nå gjelder det bare for Liverpool å ikke kopiere kollapsen fra forrige ligarunde.

45:Pause.

45:Henderson finner nesten Sturridge med et lurt innlegg. Bunn er ute og avverger.

45:Liverpool triller ballen på Villas halvdel. Westwood er inne på banen igjen.

45:To minutter legges til.

44: Westwood sliter med en skade og får behandling på banen.

44:Sturridge avslutter etter en god, kort cornervariant. Milner legger først hardt inn, og Lescott klarerer ballen ut til Sturridge på 14–15 meter. Han avslutter kontant, men Bunn redder strålende.

43:Dommeren gir Bacuna det gule kortet for å felle Coutinho uten ballen.

40:Liverpool kontrer ved Sturridge, som har med seg Firmino og Coutinho på sidene. Spissen prøver å treffe Coutinho, men pasningen er for svak, og han er tydelig oppgitt over seg selv.

39:Cissokho legger inn fra venstre. Moreno skaller ballen ut. I bølge nummer to går innlegget fra Bacuna på motsatt side rett inn til Mignolet.

38:Villa spiller seg fint frem til rundt 25 meter. Der stopper det.

34:Philippe Coutinho prøver skuddfoten. Frisparket er brukbart selv om distansen er lang, men ballen skrur utenfor det nærmeste krysset.

34:Frispark til Liverpool på rundt 30 meter.

33:Alberto Moreno får ikke nok klem på avslutningen fra nært hold etter en god pasning av Firmino. Noen lekre kombinasjoner fremover fra bortelaget hittil.

31:Den påfølgende corneren ender uten farligheter.

30:Okore hindrer Henderson fra å sette inn 3–0 etter en flott kontring av Liverpool. Kapteinen avsluttet angrepet fra nokså kloss hold etter at Milner hadde headet ned et Firmino-innlegg, og ballen var på vei mot mål, men Villa-forsvareren sto i veien.

28:En periode med Villa-ballbesittelse nå, men de kommer seg ikke i nærheten av boksen til gjestene.

25:Den går faktisk rett inn! James Milner skrur frisparket inn i feltet, men ballen går forbi samtlige spillere og sniker seg inn ved bakre stolpe.

24:Frispark til Liverpool ute på venstresiden. Milner står klar til å legge inn.

23:Westwood skyter utenfor på halvspretten etter en Touré-klarering.

22:Mignolet plukker ballen etter en veik heading, og umiddelbart slår han langt ut mot Sturridge. En forsvarer får tak i kula idet Liverpool-spissen øyner muligheten i bakrom.

20:God jobb av Sakho som stopper en Villa-spiller på vei gjennom.

18:Liverpool har kontrollert tempoet etter ledermålet. Villa jobber med å finne rytmen.

16:Daniel Sturridge gir Liverpool ledelsen! Et kreminnlegg av Philippe Coutinho på venstresiden finner spissen foran mål, og nådeløst header han ballen tilbake der den kom fra.

12:Firmino får ballen på 16-meteren, og brassen ser umiddelbart etter Sturridge. Pasningen er imidlertid for svak, og Villa-forsvaret pumber ballen vekk.

11:Vertene legger inn fra venstre, og Mignolet er frempå og bokser ballen vekk – og river samtidig med seg begge midtstopperne sine. Alle kom for øvrig fra det uten skader.

10:Villa har fått flyttet spillet over på Liverpools halvdel.

8:Firmino legger blindt inn fra venstresiden. Ballen går helt inn til keeper Bunn.

7:Tendenser til gode kombinasjoner rundt Villa-boksen for gjestene, men den siste pasningen stemmer ikke.

6:Innlegget kommer, men Liverpool får ballen enkelt unna.

5:Richards får frispark i duell med Moreno omtrent midt på Liverpools halvdel, noe ut til høyre.

3:Ballen befinner seg midt på Villas halvdel, og det er Liverpool som triller den seg imellom. Bortefansen markerer seg høylytt på tribunen.

2:Clyne legger inn fra høyre. Richards forlenger den ut til innkast.

1:Rolig åpning. Gjestene holdt på ballen de første 50 sekundene, før Villa ga den tilbake kort tid senere.

1:Aston Villa tar avspark. Liverpool stiller i sine hvite bortetrøyer.

0:Spillerne er kommet ut på banen.

0:Strålende solskinn og flotte spilleforhold på Villa Park i Birmingham denne ettermiddagen.

Sturridge, Firmino og Coutinho fra start på Villa Park. Lucas og Lallana verken på bane eller benk, etter å ha fått småskader. Hamstring for Lucas, legg for Lallana.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Hadde en rolig ettermiddag på Villa Park. Hadde to fine inngripener i andre omgang. Kunne bare se på at Scott Sinclair skjøt Aston Villas eneneste sjanse i kryssfestet.
Clyne 7Gode initiativ på høyresiden. Flink til å komme seg i posisjon og være spillbar. Scoret også takket være meget god og aggressivt spill.
Toure 7Ivorianeren har spilt gode kamper når han har fått muligheten. God til å plassere seg og går godt i spann med Sakho. Nå var ikke Villa den store målestokken, men dette er en kamp å minnes med glede for Toure. Også fordi han scoret sitt første Premier League-mål siden 2005.
Sakho 6På beste Sakho-vis tar han kontroll over mye av det Villa kommer med. Har en egen evne til å få med seg ballen i trengte situasjoner.
Moreno 6Spanjolen hadde flere gode innlegg og gode initiativ fra venstrekanten. Var som de andre defensive spillerne til Liverpool aggressiv og lot ikke motstanderne få ro.
Can 8Sto for flere gode initiativ på Liverpools midtbane. Det er ikke alt han lykkes med, men han skal virkelig ha for forsøkene. Scoret et fint mål, der han tar ballen fra Bacuna, spiller via Firmino og får ballen tilbake, før han smeller ballen i mål.
Henderson 6Er ikke i hundre prosent kampform, men får 90 minutter i dag. Nest best i mange dueller. Meget fint hjørnespark på headingen fra Toure.
Milner 7Milner jobber og sliter og går foran for bortelaget i dag. Vinner mange dueller og må også tåle noen smeller. Scorer et fint mål direkte på frispark.
Coutinho Liverpools beste8Målet var det eneste som manglet for brasilianeren i dag. Var den kreative kraften på Liverpools midtbane, noe man ser til fulle når han går ut. Har noen gjennomspill som bare spillere i verdensklasse ser. Regisserte både Sturridge og Origi sine mål. Fantastiske bevegelser og er en maestro med ballen. Byttet ut 24 minutter før slutt. Liverpools beste i Birmingham i dag.
Firmino 6Fikk litt både og fra Firmino i dag. Er spillbar og gjør gode ting med ballen også, men har også flere ballmiss. Gjorde plass for Benteke et drøyt kvarter før slutt.
Sturridge 8Scoret mål i sin femte kamp på rad mot Aston Villa. Virkelig godt å ha ballgarantisten tilbake i Liverpool-drakt. Scoret mål med hodet og var bevelig og god framme. Virker mer kampsugen enn på lenge. Klopp vil ikke risikere noe for skadeutsatte Daniel og byttet han ut etter en drøy time.
Benteke 0Fikk et drøyt kvarter på sin tidligere hjemmebane. Fikk utrettet lite.
Origi 0Scoret et fint mål da han ble spilt nydelig gjennom av Coutinho og var alene med keeper. Belgieren var veldig aggressiv på den knappe halvtimen han fikk. Var også utsatt for en stygg takling, men kunne heldigvis fortsette kampen.
Stewart 0Unggutten har vært god når han har fått muligheten. Gjorde også mye bra i de 24 minuttene han spilte i dag. Nektet Villa-midtbanen rom. Rakk også å få gult kort.