Everton - Liverpool

1-1)

04.10.2015 /Premier League /Goodison Park / Tilskuere: 39 598 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Tor Sandø

1-1 i Merseysidederbyet. Uavgjort gir kanskje et riktig bilde av kampen. Ings headet bortelaget i ledelsen og Lukaku utliknet i sluttminuttene av første omgang. Dette ble både jevnt, nervepirrende, intenst og tildels lite velspilt oppgjør, som gjerne en kamp mellom Everton og Liverpool blir. Det var også en kamp der Lucas Leiva og Barkley var nær ved å få marsjordre og der Lukaku var involvert med bråk både med Can og Sakho. Liverpool begynte best, Everton tok mer over andre halvdel av første omgang. Også i andre omgang vippet kampen mellom lagene, dog uten at sjansene ble store nok til at denne kampen fikk noen seierherre. 1-1 kan være gull verd for det videre livet som Liverpool-manager for Brendan Rodgers.

90:Atkinson blåser av.

90:Det er gått tre minutter.

90:13-13 i sjanser, 4-4 i forsøk på mål. 1-1 står det.

90:Lukaku skyter, Lallana blokkerer.

90:Mye av overtiden ble brukt av bruduljene mellom Sakho og Lukaku. Det hele startet med en dytt fra Lukaku, så det ut som.

90:Det er lagt til tre minutter på Goodison.

90:Lukaku får gult kort.

90:Sakho får gult kort.

90:Flere Liverpool-spillere holder igjen Sakho, mens dommeren snakker med Lukaku.

90:Ny situasjon her, der Sakho og Lukaku er i toppene på hverandre. Sakho er fly forbannet.

90:Everton som ser farligst ut mot slutten her.

89:Strekk i begge lag nå. Kan fort bli et mål til i denne kampen.

88:Sturridge er nær ved å få tak i et gjennomspill. Jagielka tar ballen.

87:Milner tar corner. Skrtel holder den i spill. Innlegget har Howard kontroll over.

86:Bra av Clyne på høyre. Galoway sparker ballen til corner.

86:Liverpool mister igjen ball på egen halvdel. Sløvt.

85:Hjemmelaget som triller ball nå.

84:Kone får frispark etter en duell med Allen. Kamp om ballen.

84:Lallana pådrar seg frispark mot Barkley. Skulle aldri vært dømt.

83:Clyne forsøker et innlegg. Stoppes av Galoway.

82:Coutinho takles av Barry.

82:Can løper innenfor 16-meteren til Everton, faller, men får ingenting.

81:Milner tar corner.

80:Tilbakespill fra Skrtel er Lukaku nær ved å nå. Heldigvis har Mignolet kontroll.

79:Lucas Leiva bytter med Allen.

79:Naismith bytter med Kone.

78:Barkley tar frispark halvveis inne på Liverpool halvdel.

77:Lucas Leiva bør få sitt andre gule kort når han tar McCarthy. Brasilianeren slipper.

76:Can tar frispark.

76:Målscorer Ings får stående ovasjoner fra bortesupporterne.

76:Ings bytter med Lallana.

74:Everton farlige nå. Men mangler det siste farlige.

73:McCarthy er skadet.

72:Coutinho skyter hardt. Howard redder.

71:Everton vil ha straffespark når Lukaku blir tatt. Sakho er på ballen.

70:Lukaku skyter fra kort hold. Mignolet redder.

70:Barkley tar frispark, Skrtel header ballen ut.

70:Clyne pådrar seg frispark.

69:Lucas Leiva får gult kort. Tar ballen, men får kortet.

67:Sakho med en håpløs lang ball fra egen halvdel. Everton angriper men mister også ballen.

67:Hendelsesrike minutter nå.

66:Barkley skyter fra like utenfor 16-meteren. Liverpool-forsvaret rygger og rygger. Skuddet går like utenfor.

66:Coutinho prøver et skudd fra 27 meter. Blir brutt.

65:Milner på beina igjen.

65:McCarthy får gult kort etter å ha tatt Milner hardt.

65:Milner tar corner. Midt foran Howard. Jagielka header ballen ut.

64:Duell mellom Moreno og Browning. Corner.

63:McCarthy tar corner. Går ut over sidelinjen. Skrtel og Jagielka har en liten brytekamp, der sistnevnte går i bakken. Ingenting.

63:Et innlegg fra Browning ser håløs ut. Men den blir farlig nok og lander midt foran Mignolet. Forsvaret får brutt.

62:Lennon viser seg fram. Han løper forbi Moreno og får lagt inn. Der er heldigvis Skrtel.

62:Atkinson ber om bytte av ball.

61:Moreno pådrar seg frispark da han har en høy støvel mot en Everton-spiller.

60:Coutinho vil ha en corner. Men får det ikke.

60:Delofeu bytter med Lennon.

59:Funes Mori bryter en glimrende ball fra Skrtel mot Ings.

58:Mignolet redder en ball som var ment for Lukaku. Innlegg fra venstre.

57:Naismith er oppe igjen.

57:Lucas er heldig som slipper gult etter hardhendt behandling av Naismith. Slipper med tilsnakk.

57:Jagielka header ut en god ball fra Clynee mot Ings.

56:Moreno får en fot på ballen i en løpsduell med Funes Mori. Ballen blir for slapp til å utgjøre noen trussel.

55:McCarthy tar frispark. Går inn til Mignolet.

55:Everton får frispark etter en duell mellom Skrtel og Lukaku. Spørsmålet er hvem som holder mest.

54:Lucas tar frispark på egen banehalvdel.

54:Det får Skrtel da han blir tatt av Barkley.

53:Milner blir tatt av Galoway, men får ingenting.

53:God stemning på Goodison.

52:Duell mellom Can og Lukaku. Tyskeren må være litt forsiktig, siden han har gult kort. Lukaku vinner duellen, men må slå støttepasning.

51:God kombinasjon mellom Milner og Coutinho. McCarthy stopper.

51:Naismith spiller en lang ball mot Lukaku. Belgieren blir stående.

50:Naismith går i bakken og vil ha frispark. Det blir innkast.

49:Barry tar frispark. Ender med avblåsning for offside.

48:Milner får tilsnakk etter å ha taklet en Everton-spiller.

47:God redning av Mignolet igjen på et innlegg fra venstre.

47:Delofeu tar corner. Browning header like over via en Liverpool-spiller.

47:Kamp mellom Can og Naismith. Tyskeren er sist på ballen. Corner.

46:Everton har tatt avspark.

1-1 på Goodison etter hendelsesrike minutter før hvilen. Ings ga Liverpool ledelsen fire minutter før pause da han headet inn en corner fra Milner. Lukaku sendte Everton-fansen til himmels da han utnyttet et slapt Liverpool-forsvar og skjøt ballen knallhardt i nettet. Liverpool begynte best, hadde ballen mest og kom seg til noen brukbare sjanser. Everton kom mer med og kom seg til to utrolige sjanser, der Mignolet virkelig holdt bortelaget inn i kampen. Men det var altså de røde som tok ledelsen. En ledelse som ble utliknet fem minutter etter. Fortsatt nerve i kampen.

45:Atkinson blåser lagene til pause.

45:Liverpool-forsvaret klarer ikke å klarere ballen. Målet kom ett minutt på overtid.

45:1-1! Lukaku scorer fra sju meter. Delofeu legger inn. Ballen går til Can som forærer ballen til Lukaku. Han skyter utagbart for Mignolet. Også Skrtel og Sakho i nærheten.

45:Det er lagt til tre minutter.

45:Lucas med fin inngripen mot Naismith. Ingen frispark.

45:Bra innlegg fra Sturridge mot Ings. Målscoreren når aldri ballen.

43:Everton kjemper hardt for en utligning, men sliter med å komme seg til en mulighet.

41:0-1! Ings header inn en corner fra Milner fra kort hold. Barkley bommer grovt på ballen.

41:Coutinho spiller igjenomm Ings. Han kan spille videre tik Sturridge, men gjør ikke det. Ballen går til corner.

40:Sturridge spiller igjennom Coutinho, men brassen får ikke kontroll.

40:Skrtel får headet mot mål. Howard har god kontroll.

39:Nytt godt Liverpool-angrep. Surridge gir ballen til Courinho. Jagielka gir til corner.

39:Barry er på beina igjen.

38:Barry er skadet.

37:Can brassesparker like over. Barry blir sparket i hodet.

37:Fantastisk ball fra Milner mot Ings. Corner.

36:Sturridge med et fantastisk medtak. Får nesten ballen forbi Funes Mori.

35:Barkley får gult kort.

35:Emre Can får gult kort.

34:Knuffing mellom Can og Barkley. Flere spillere kommer til. Atkinson kaller til seg de to førstnevnte.

34:Milner forsøker å tre igjennom til Sturridge. Sistnevnte er ikke helt med på de notene.

33:Barkley tar frispark.

33:Can tar igjen Barkley. Nytt frispark.

33:Nytt Everton-angrep. Avsluttes med en feilpasning som Clyne kontrollert kan heade inn til sin keeper.

30:McCarthy skyter fra 16 meter. Knallhard markkryper. Mignolet i full strekk. Bra redning igjen.

30:Sakho sliter med å få tak i ballen fra Lukaku.

29:Mer med hjemmelaget nå. Tempoet er høyt.

29:Belgieren maner forsvaret sitt til oppvåkning. Berettiget.

28:Naismith header fra kort hold etter at Sakho glipper i markeringen. Fantastisk redning fra Mignolet på headingen fra kort hold.

27:Can og Lucas takler Barkley. Frispark.

27:Milner tar corner. Ballen går til Sakho og utenfor.

26:Milner kommer igjennom og skyter. Howard får en fot på den.

26:Ings fnner Clyne. Han blir løpt opp.

25:Skjer ikke mye på Goodison nå.

24:Milner tar frispark. Skrtel møter igjen på bakerste med hodet. Ballen går utenfor.

20:Skrtel er skadet. Får behandling på banen. Ser ut som det er en tommelskade. Hardhausen fortsetter nok.

18:Sturridge med en dårlig pasning gjør at Delofeu bryter. Spanjolen finner ikke Lukaku med sin pasning.

17:Begge lagene ville ha frispark. Atkinson bruker fordelsparagrafen.

17:Godtar mye nå Atkinson. Spørs hvor lurt det er for fortsettelsen.

14:Barkley pådrar seg frispark, sparker bort ballen i frustrasjon og unngår gult kort. Heldig.

13:Ings skyter like over. Glimrende headet ned fra Sturridge.

12:Ings fikk en smell og klarer ikke ta vare på et godt gjennomspill fra Lucas.

10:Moreno tar corner. Can på første. Han får lagt inn til Ings, som blir tatt av Jagielka. Ings er på beina og hinker.

10:Mye Liverpool nå. Sturridge fører opp på høyre. Ny corner.

9:Moreno tar corner. Bra lagt. Skrtel møter på bakerste, men treffer ikke ballen ordentlig med hodet. Ballen går over.

8:Milner tar frispark. Går etterhvert til Lucas, som finner Skrtel som gir videre til Sturridge. Corner. Bra Liverpool-sjanse.

7:Moreno blir tatt av Browning og er skadet. Kommer seg på beina. Ser ut til at han ble tatt på akillesen.

7:Også de røde pressert høyt. Bra start av Liverpool.

6:Sturridge lurer av et par Everton-spillere og løsner et skudd. Kun løskrutt denne gang.

5:Barry løsner ettermiddagens første skudd. Går nesten til innkast.

4:Howard tar ballen og Milner. Ingen straffespark.

4:Spansk duell mellom Moreno og Delofeu. Moreno vinner.

3:Skrtel vinner første duell mot Lukaku.

2:Barry tar frispark. Liverpool får avkklart.

2:Barkley er nær ved å spille gjennom Lukaku.

1:Everton presser høyt.

1:Ballen går over dødlinja og Howard sparker ut ballen.

0:Bortelaget vant myntkastet og begynner med ballen.

0:Liverpool har ikke tapt noen av de ni siste derbyene.

0:Liverpool uten noen hjemmefødt på laget. Rossiter tar plass på benken.

0:Spillerne har forlatt de trange gangene på Goodison Park og er klare for et nytt nervepirrende Merseysidederby.

Velkommen til vår live-dekning av Merseyside-derby nummer 225!

Før kampen ligger Everton foran Liverpool på tabellen, men de røde vil passere blåtrøyene ved en eventuell seier i dag. Forrige helg vant Brendan Rodgers’ menn sin første ligakamp siden 17. august, mens laget til Roberto Martínez slo West Bromwich borte.

• Les statistikk og informasjon før derbyet her!

Gjestene må klare seg uten Christian Benteke, som ble byttet ut i kampen mot Norwich søndag 20. september, og Roberto Firmino, som sliter med ryggen. Jordan Henderson er fortsatt ute etter metatarsal-bruddet, og Dejan Lovren er heller ikke klar etter overtråkket mot Carlisle.

Liverpool: Mignolet; Can, Skrtel, Sakho; Clyne, Milner (c), Lucas, Moreno; Coutinho; Sturridge, Ings. Benk: Bogdán, Gomez, Rossiter, Allen, Ibe, Lallana, Origi

Everton: Howard, Galloway, Funes Mori, Jagielka (c), Browning, Barry, McCarthy, Naismith, Barkley, Deulofeu, Lukaku. Benk: Robles, Gibson, Oviedo, Koné, Lennon, Osman, Holgate.

Verdt å merke seg er at verken Séamus Coleman eller John Stones, to faste inventarer i forsvarsrekken, rakk kampen for hjemmelaget.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet Liverpools beste8Holdt laget inne i kampen da Everton presset som hardest i første omgang. Vartet opp med to vanvittige redninger og hadde som regel kontroll med ballen i beina. Sjanseløs på baklengsmålet.
Can 5Dette var en merkelig kamp av tyskeren. Gjennom hele kampen gjorde han en del bra ting med ballen, men han vil huskes for kjempeblemmen som ga Lukaku utlikningen. Fremspillene var variable, det samme var duellspillet, og han pådro seg gult kort tidlig.
Skrtel 7Hadde en vanskelig ettermiddag mot fysikken til tankspissen Lukaku, men klarte seg likevel greit totalt sett – tross enkelte problemer. Som vanlig mange klareringer og involveringer, og han gjorde det som oftest enkle og trygge valget med ballen.
Sakho 7Virket litt usikker i starten, og det førte kanskje til at han mistet ballen i skummel posisjon, men ellers gjorde Sakho en god kamp. Et par merkelige, tilsynelatende klønete, taklinger, men beholdt roen med ballen og var steinhard i duellene.
Clyne 5Mer involvert fremover enn bakover i dag, og han var en pålitelig figur på høyresiden, men manglet kvalitet på innleggene. Bidro med bredde, men klarte ikke produsere noe særlig.
Milner 6Best uten ball? Som Liverpool-kaptein i derbyet løp han konstant og var veldig god i pressingen, men han rotet mye med ballen. Ramlet ganske enkelt i dueller, slo en del feilpasninger og brukte ofte lang tid på å bestemme seg.
Leiva 7tartet ganske svakt og var ofte på etterskudd, men spilte seg opp utover i oppgjøret. Brøt opp spillet og beholdt roen under press. Hadde blant annet et bra gjennomspill. Slet etter hvert med tempoet og forårsaket noen frispark. Fikk gult kort, og kanskje heldig som slapp det røde. Tatt av på tampen.
Coutinho 5Dette var ikke kampen for velspillende fotball, og det rammet nok den unge brassen. Hadde dog et par lekre detaljer, men han slet med fysikken, var nokså anonym og ikke nok involvert. Kom til en god sjanse etter 72 minutter.
Moreno 6Veldig frisk og rask fra start, og han var Liverpools beste utespiller i første del av kampen. Løp mye, taklet og var offensiv, men falt gradvis litt ut av det. Slet med å komme til innlegg etter pause. Totalt sett en god kamp.
Ings 7Kampbildet passet energiske Ings, som ikke var redd for å trå til i duellene eller ta et løp for mye. Veldig ofte involvert fremover, scoret Liverpools mål og holdt Everton-forsvarerne stadig på tærne. Hyllet av fansen da han ble byttet ut.
Sturridge 5Livlig innledningsvis, og det var tydelig at vertene var obs på ham da de ofte hadde minst to stykker i press. Avslutningen satt imidlertid ikke i dag, og Sturridge falt gradvis ut av kampen.
Allen 0Kom inn for Lucas i sluttminuttene for at laget skulle beholde elleve mann på banen.
Lallana 0Fikk omtrent et kvarter. Løp og taklet, men gjorde ellers ikke særlig mye ut av seg med ballen.