Chirivella(58) ()
Maguire(77) ()
Masterson() ()

Skrevet av Arve Vassbotten

Liverpool spilte med sitt nest yngste lag gjennom tidene fra start mot Exeter, og ungguttene fikk til tider kjørt seg på St James Park. Til pause sto det 2-1 til League Two-laget etter at  Lee Holmes skrudde en corner rett i mål rett før pause. Exeter tok også ledelsen allerede etter 9 minutter da Nichols sendte ballen i nettet bak Bogdan. Noen minutter seinere utlignet Jerome Sinclair for Liverpool. I andre omgang slet Liverpool mer enn i første, men fikk likevel en sårt tiltrengt utligning da Brad Smith fikk stå helt alene midt i feltet og dundret ballen i nettet etter 73 minutter. Sheyi Ojo hadde like før kommet inn for Liverpool og var den som la innlegget som gikk via en Exeter-forsvarer og til Smith. Dermed unngikk Liverpool sitt første tap mot et lag så langt ned i ligasystemet siden 1959.

Fem spillere fikk sine debuter for Liverpool i denne kampen. Tiago Ilori, Kevin Stewart og Ryan Kent spilte fra start, mens Sheyi Ojo og Joe Maguire kom inn fra benken.

90:Slutt. Det blir omkamp på Anfield.

90:Høy corner inn i feltet fra Exeter to minutter på overtid, men Liverpool får klarert.

90:Det er lagt til fire minutter.

86:Brad Smith sitter på banen og holder seg til ankelen. Men ser ut som det går bra.

85:Ojo mye involvert etter at han kom inn. Flott raid på venstrekanten, men innlegget foran mål snappes av keeper.

84: Holmes bytter med Grant.

82:Liverpool roper på straffe når Ojo felles inne i feltet.

81:Joao Carlos Teixeira kommer til skudd etter et hælspark fra Benteke. Det reddes.

78:Ojo sparkes ned på venstrekanten. Smith med frispark.

77:Tiago Ilori bytter med Joe Maguire.

73:Brad Smith scorer sitt første mål for Liverpool. Ojo legger inn, ballen går via en forsvarer og til Smith som avslutter sikkert. 2-2.

71:Jerome Sinclair bytter med Sheyi Ojo.

67:Randall mister ballen til Reid, og Exeter i nytt angrep.

67:Davies, som akkurat kom inn kommer på sitt første skudd. Skyter fra ca 18 meter, men ballen skrur utenfor.

66: Ribeiro bytter med Davies.

65:Nichols tar frisparket etter at Ilori feller ham like utenfor 16-meteren, og det går like over.

62: Noble bytter med Oakley.

62:Exeter vinner nye dueller på midtbanen Nichols skyter over.

61:Oakley slår corner mot fremste stolpe. Liverpool klarerer.

60:Jamie Reid blir tredd igjennom, men mottaket er dårlig.

58:Ryan Kent bytter med Pedro Chirivella.

55:Brad Smith med en skudd langt, langt over.

54:Ilori blir irritert på Reid etter at han havner i reklameskiltene etter å ha skjermet ballen ut.

51:Christian Benteke kommer endelig til avslutning med hode. Knallhard heading, men Ulejnik er kjapt med og redder. Stor Liverpool-sjanse etter godt innlegg fra Smith.

48:Ribeiro går i bakken ved 16-metersstreken etter duell med Stewart, men får ikke frispark.

47:Benteke flikker ballen mot Sinclair, men han får ikke ordentlig treff.

46:Andre omgang er i gang. Exeter tar avspark.

Liverpool fikk seg en skikkelig kalddusj da Exeter tok ledelsen allerede etter 9 minutter, da Alex Nichols nærmest skled et innlegg fra Jamie Reid inn i buret bak Bogdan. Og Exeter var også det førende laget i åpningsminuttene før scoringen. Jerome Sinclair utlignet like etterpå da han scoret sitt første Liverpool-mål, da han utnyttet en feil i motstanderens forsvar. Liverpools unggutter festet mer grep på kampen etter det, men i de siste minuttene før pause satte League Two-laget inn en sluttspurt og fikk betalt for det. De kjempet seg til en siste corner før pause, og Lee Holmes skrudde corneren direkte i mål rett under tverrliggeren. Vanvittig skru på ballen, og knallhardt. Dermed står det 2-1 til Exeter til pause mot Liverpool i Fa-cupens 3. runde.

45:Pause

45: Holmes scorer på direkte corner! Setter hjørnesparket inn rett under tverrliggeren like før pause. Vanvittig skru og hard. Det kan stilles et spørsmål ved Bogdans keeperspill likevel, men fantastisk corner var det.

43:Nytt godt innlegg etter frispark fra Exeter, men Liverpool får ordnet opp.

41:Kjempesjanse for Ribeiro som header like utenfor. Veldig god angrep og innlegg av Exeter.

39:Kevin Stewart skyter brukbart fra langt hold, Olejnik er våkent med.

37:Benteke header unna en corner fra Exeter.

36:Nichols blir taklet av Randall ved midtbanen.

34:Sinclair prøver seg på en frekk finte nede ved hjørneflagget. Taylor lar seg ikke lure, og Exeter får kontroll.

32:Brannagan slår hardt inn, og Exeter header unna.

31:Kent får ballen inne i 16-meteren, legger inn foran mål, men der er det ingen Liverpool-spillere. LIverpool får isteden sitt 4. hjørnespark.

29: Noble med farlig sjanse for Exeter, men skuddet går over.

28:Benteke header ned et langt framspill fra Smith til Kent, men skuddet hans blir blokkert på 16-meteren.

24:Exeter med et godt angrep, og får sitt første hjørnespark. Det header Ilori unna.

24:Randall med et skuddforsøk fra høyrekanten, men går utenfor.

16:Teixeira med et godt framspill mot Sinclair på kanten, men målscoreren får lite ut av det. Teixeira jobber seg likevel opp i banen og kommer til skudd i en påfølgende situasjon. Det ender i corner, som Liverpool ikke klarer å utnytte.

14:Liverpool får corner etter et innlegg fra Randall inn i feltet. Like før skapte Benteke problemer inne i feltet.

12:Jerome Sinclair skaper balanse med sitt første Liverpool-mål. Utnytter en feil fra Exeter-forsvaret og setter ballen nede i hjørnet.

11:Smith legger inn fra venstre, Exeter header unna.

11:Brannagan med Liverpools første corner. Smith skyter fra 18 meter, men skuddet blokkeres.

9: Nichols kaster seg fram på et innlegg fra Reid, og setter ballen forbi Bogdan.

8:Svak ball fra Teixeira mot Sinclair. Exeter fra utspark.

7:Sinclair finner Benteke, men belgieren får ikke helt kontroll på ballen og Olejnik ordner opp.

6:Exeter har vært mer på Liverpools banehalvdel enn motsatt de første minuttene.

5:Teiceira felles og får frispark på egen halvdel.

3:Exeters Lee Holmes viser gode tekniske kvaliteter på midtbanen.

2:Exeter på sin første visitt, men Bogdan tar hånd om ballen.

2:Teixeira legger inn fra venstre mot Sinclair, men Exeter blokkerer. Like etter slår Smith hardt inn mot mål uten å få noe ut av det.

1:Liverpool tar avspark med Sinclair og Benteke.

0:Exeters manager Paul Tisdale er den som har sittet nest lengst i det engelske ligasystemet med ti år. Bare Wenger har sittet lenger.

0:Herlig stemning på tribunene i St James Park. Tydelig et oppgjør Exeter-fansen har gledet seg til.

0:Christian Benteke er kveldens kaptein for Liverpool. Det er første gang han leder laget. Han er dermed den 6. kapteinen Liverpool bruker denne sesongen.

0:Gjennomsnittsalderen på de som starter for Liverpool i dag er 22,36 år om man regner i år og ikke dager. Jose Enrique med 29 år, Adam Bogdan med 28 år og Christian Benteke med 25 drar opp snittet. Aller yngst i troppen er Conor Masterson som er 17 år, som starter på benken. Her er alderen til spillerne: Adam Bogdan (28), Connor Randall (20), Tiago Ilori (22), Jose Enrique (29), Brad Smith (21), Cameron Brannagan (19), Kevin Stewart (22), João Carlos Teixeira (22), Ryan Kent (19), Jerome Sincl

Velkommen til Livdekning av FA-cupens tredje runde, der et skadeskutt Liverpool-lag møter League Two-laget Exeter City.

Her Liverpools lag: Bogdan, Randall, Ilori, Enrique, Smith, Brannagan, Stewart, Teixeira, Kent, Sinclair, Benteke. Res: Fulton, Lallana, Lucas, Ojo, Maguire, Chirivella, Masterson.

Av spillerne som starter er både Ilori, Stewart og Kent debutanter. Benteke er kaptein.

Her er draktnummerne:
26 - Ilori
35 - Stewart
40 - Kent
57 - Maquire
87 - Masterson

Man må fem år tilbake i tid for å finne sist Liverpool gikk ut av turneringen ved første hinder. Den gang var Manchester United motstander på Old Trafford.

Men de siste årene har det blitt seire mot Oldham, Mansfield, Oldham igjen og sist år var det AFC Wimbledon som ble slått.

LES MER OM DE SISTE FEM KAMPENE I FA-CUPEN HER

Liverpool hadde allerede et helt lag ute med skader, og torsdag kom også den triste beskjeden om at også Jordon Ibe har pådratt seg en hamstring-skade.

Klubben har derfor de siste dagene jobbet på høygir for å få tilbake noen av sine utlånsspillere. Både Ryan Kent, Sheyi OjoTiago Ilori og Kevin Stewart er kalt tilbake fra låneopphold, og alle er med mot Exeter.

At Liverpool ikke har en eneste av sine faste midtstoppere tilgjengelige gjør også at Jose Enrique spiller midtstopper fredag.

Exeter ligger på sin side på 16. plass i League Two. De har tapt sine fire siste kamper i ligaen.

Vurdert av Lars Frøsland

Bogdan 3Nok en tabbe for Liverpools reservekeeper da hjemmelaget scoret direkte fra et hjørnespark. Klarte heller ikke bevege seg særlig på den første scoringen. Liverpool har et keeperproblem
Randall 5Den unge høyrebacken var aktiv, men fremstod utålmodig i det offensive spill.
Ilori 6Portugiseren har nesten ikke trent med førstelaget, men han klarte seg bra i LFC-debuten. Ble etter hvert sliten, og Klopp gjorde lurt i å bytte ham ut.
Enrique 4Den glemte venstrebacken vikarierte i utgangspunktet som midtstopper, men særlig i første omgang virket det som han glemte hvilken rolle han hadde i dag. Enrique ble ofte dratt ut på siden, der han for øvrig tapte duellen i forkant av 1-0-scoringen.
Smith Liverpools beste6For Brad Smith vil nok kampen huskes best for hans første Liverpool-mål. Og det viste seg å være viktig. Smith hadde enkelte problemer underveis i kampen, men klarte sine oppgaver bra. Lagets beste.
Brannagan 5Det var ikke lett for Brannagan å finne seg til rette på den vanskelige banen i Exeter. Banen så mer ut som en grøft, og det var ikke enkelt å trille ball. Noen fine initiativer kom det riktignok.
Stewart 5Stewart var nokså anonym, men viste frem en god pasningsfot og bra spilleforståelse.
Teixeira 6Portugiseren kan behandle ball, men banen i dag gjorde det hele veldig vanskelig. Viste enkelte ganger frem hva som bor i ham. Var trygg og etter forholdene kreativ.
Kent 6Var kanskje Liverpools livligste i første omgang. Viste flere ganger god fart og teknikk. I andre omgang tas han ut tidlig, etter å ikke ha klart å fortsette spillet.
Sinclair 5Den unge spissen viste frem sine goalgetter-egenskaper da han utlignet for Liverpool. I dét øyeblikket så det nærmest ut som Daniel Sturridge, som med sitt rappe skudd fikk ballen i mål. Forsvant egentlig etter scoringen.
Benteke 3Liverpools kraftspiss var den som burde matchet musklene til Exeter best, men dagens kaptein var anonym gjennom hele kampen. Det skal riktignok sies at lagkameratene ikke klarte å spille på Bentekes styrker, men likevel skuffende at han ikke fikk til mer. Hadde kun én god mulighet, som gjestenes keeper reddet mesterlig.
Ojo 0Var livlig i de drøye tjue minuttene han fikk på banen, og sterkt involvert i Liverpools utligningsmål. Et meget positivt innhopp.
Maguire 0Erstattet en sliten Tiago Ilori på tampen av kampen, og forsøkte å gjøre ting enkelt. Virket dog litt usikker til tider.
Chirivella 4Spanjolen kom inn da det gjenstod en drøy halvtime. Chirviella slurvet, og kom aldri inn i kampen. Det var riktignok svært vanskelige arbeidsforhold for midtbanespillerne.